Mayıs Ayı dondurulmuş embriyo transfer sürecindekiler

Sonuç 1.20 geldi. O kadar yıkıldım ki eşime sürpriz olsun diye ondan habersiz vermiştim kan. Ama simdi nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Birazdan beni igneye götürmek için gelecek herseyden habersizce onca emek onca umut onca hayal hepsi bir test ile yıkıldı. Bu sefer toparlanmak zor olacak. Sizler inşallah sağlıkla kucaklariniza alirsiniz ama bundan sonrası için hiç umudum kalmadı. Kendinize iyi bakın.

Sonuç 1.20 geldi. O kadar yıkıldım ki eşime sürpriz olsun diye ondan habersiz vermiştim kan. Ama simdi nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Birazdan beni igneye götürmek için gelecek herseyden habersizce onca emek onca umut onca hayal hepsi bir test ile yıkıldı. Bu sefer toparlanmak zor olacak. Sizler inşallah sağlıkla kucaklariniza alirsiniz ama bundan sonrası için hiç umudum kalmadı. Kendinize iyi bakın.
Kaç kere yazdım sildim bilsen teselli edemem ama üzülme vazgeçme vakti gelmemiştir 😞test günün 29 değil mi

Üzüntünü kelimelerle hafifletmem mümkün değil biliyorum ama hayatta hiç bir zaman umudunu kaybetme lütfen. Hayat hiç ummadığımız anda beklenmedik sürprizler getirebilir. Belki şu an doğru zaman değildi Allah hakkında hayırlı olanı sana kolaylıkla nasip etsin

test gününe daha 3 gün var geç tutunma olasılığı yok mudur acaba ayrıca gerçekten hepimiz için umut var embriyoların oluşuyor çok şükür elbet senin de altın yumurtan olacak lütfen umutsuzluğa kapılma 3 sene önce ben de umutsuzluğa kapıldım ama bir şekilde toparlandım tekrar denedim güçlü olmalıyız bu süreçte lütfen kendini mental olarak çok düşürmemeye çalış lütfen 😔 Allahtan umut kesilmez onun gücü kudreti her şeye yeter tüp bebek demek denemek demek psikolojimizi güçlü tutmalıyız ki mutluluğa kavuşabilelim kendine biraz zaman ver sonra yine yola koyul istersen eşinle de duygularını paylaş Allahın izniyle bu zor günleri geride bırakıp hep beraber güzellikleri kucaklayacağız 💓🫂

yazacak bir şey yok gerçekten ama bizi en iyi biz anlarız burası anlar. gecikiyorsa güzelleşiyordur. Allah yardımcınız ve yardımcımız olsun.. :(

Çok üzüldüm gerçekten ama asla vazgeçme Allahım geciktiriyorsa güzelleştiriyor demektir umudunu asla kaybetme 🙏🏻🥺

O zaman genetiğe embriyo göndermek çok da mantıklı bir yöntem değil diye düşünüyorum fiyat/performans açısından. Göndersek de bi tedavisi yoksa niye tercih ediliyor onu anlamadım
Canım şimdi şöyle düşün.Genetik bi rahatsızlık var çiftlerde ve sen tarama yaptırmadın,embriyo transfer oldu ve tutundu.İleriki haftalarda ikili testte falan bi sorun çıktı bu sefer daha üst düzey tarama testleri olacaksın gebelikte.Bunlarda vakit ve nakit kaybı en önemlisi stres sebebi.Belki kürtaj olmak zorunda kalınacak bebeğin bir sorunu çıkacak.Ya da doğumdan sonra öğrenilebilir.
Eşim sağlık ocağında sma testi vermişti mesela.Ailelerde de genetik bi rahatsızlık yok çok şükür.Biz o yüzden yaptırmadık.
Sanırım bir de embriyoyu genetiğe yollamayı üst üste düşük,kürtaj,dış gebelik,kimyasal gibi sebeplerden dolayı doktorlar öneriyor.

Seni en iyi bizler anlarız.3 ay önce aynısını birebir aynısını yaşadım eve gelmesini bile bekleyemedim eşimin hıçkırarak ağladım telefonda olmadı diye hemen eve geldi resmen içine içine ağlıyordu eşim.bir zaman sonra gözünden aktı yaşlar.daha olmaz bitti mantığına burunmustum 3 ay boyunca çok zor bir süreçtir ikinci transfer surecim ve 1.deneme de gösterdiğim özeni hiç göstermedim beslenme konusunda bile ama gerçekten dogruymus herseyin vakti zamanı var.rabbim sana bunu yasatiyorsa en güzelini nasip edecektir.suan bunu tanımadığım bir arkadaşımı teselli etmek için benim yaziyo olmam bile rüya gibi.esinle birbirinize sarılın birbirinizden başka desteğiniz yok.suclu aramayın.hayat bitti demeden bitmez💓

Merhaba canım, listeden baktım da 2.gün embriyosu da transfer olmuşsun.Belki diyorum acaba o geç tutunma olabilir mi? Doktoruna haber verdin mi? Seni kırmak ya da üzmek boş yere ümit ettirmek değil niyetim.Sadece birazda olsa içinde şüphe kalmasa.Allah gönlünü feraha kavuştursun🫂 bir an önce bebeğinle dolsun taşsın kucağın🫂💝

Tek embriyo transfer edildi ama ikiz olabiliyor mu öyle 🙈 yaşım 29 olduğu için kanunen yasak diye biliyorum zaten bende tek talep ettim 2 istememiştim
benim 6. gün çift embriyo transferim gerçekleşti ve 12. gün 1300 çıkınca acaba ikisi de mi tutundu diye düşündüm 15. günde de 6340 gibi bir sayı çıktı hem bana hem de burda pozitif gören tüm arkadaşlara kese ve kalp atışını inşallah görmek duymak nasip olur artık hem senin hem de benim kese günümü dört gözle bekliyorum sonucumuz ne olacak diye 🤭🧿benim kese görme günü de senden 1 gün sonra 🥰🫂 ve evet tek embriyo koyulsa da bazen bölünüp ikiz olabiliyor kesede belli olur artık o

Sonuç 1.20 geldi. O kadar yıkıldım ki eşime sürpriz olsun diye ondan habersiz vermiştim kan. Ama simdi nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Birazdan beni igneye götürmek için gelecek herseyden habersizce onca emek onca umut onca hayal hepsi bir test ile yıkıldı. Bu sefer toparlanmak zor olacak. Sizler inşallah sağlıkla kucaklariniza alirsiniz ama bundan sonrası için hiç umudum kalmadı. Kendinize iyi
Canım benim daha 29 una var belkide geç tutunmuştur bence biraz daha bekle derim benn

Canım şimdi şöyle düşün.Genetik bi rahatsızlık var çiftlerde ve sen tarama yaptırmadın,embriyo transfer oldu ve tutundu.İleriki haftalarda ikili testte falan bi sorun çıktı bu sefer daha üst düzey tarama testleri olacaksın gebelikte.Bunlarda vakit ve nakit kaybı en önemlisi stres sebebi.Belki kürtaj olmak zorunda kalınacak bebeğin bir sorunu çıkacak.Ya da doğumdan sonra öğrenilebilir.
Eşim sağlık ocağında sma testi vermişti mesela.Ailelerde de genetik bi rahatsızlık yok çok şükür.Biz o yüzden yaptırmadık.
Sanırım bir de embriyoyu genetiğe yollamayı üst üste düşük,kürtaj,dış gebelik,kimyasal gibi sebeplerden dolayı doktorlar öneriyor.
Dediğin durumlar için anladım ya içlerinde sağlıklı embriyo varsa sadece o transfer edilsin diye ama 6 embriyom vardı hepsi de transfer edilip hiç gebelik oluşmadığı durumda ben yeni opu sonrası oluşacak embriyolara pgt yaptırmayı çok mantıklı bulmadım kendim için söylüyorum bunu. Genetiğe gönderip embriyolarda problem olup olmadığını öğrenicez tamam öğrendik ama tedavi anlamında bişey yapamıyorsak tüm embriyolar bu şekildeyse bilmiyorum öğrenmek daha üzücü bu zamana kadar yaptığımız masrafları ve alamadığımız yolları göz önüne koyunca öğrensek ne değişecek ki diye düşünüyorum. Tüp bebekte embriyonun sağlıklı olması için farklı bir tedavi yapılamıyorsa doğal gebelikten çok da bir farkı kalmıyor gözümde. Öyle de sağlıklı embriyo oluşmasını bekliyoruz. Doğal gebelikle de sağlıklı embriyo oluşmasını bekliyoruz. Üstüne tonlarca para vermeye gerek duymuyorum. Ben bırakıyorum tüp bebek tedavisini.

Dediğin durumlar için anladım ya içlerinde sağlıklı embriyo varsa sadece o transfer edilsin diye ama 6 embriyom vardı hepsi de transfer edilip hiç gebelik oluşmadığı durumda ben yeni opu sonrası oluşacak embriyolara pgt yaptırmayı çok mantıklı bulmadım kendim için söylüyorum bunu. Genetiğe gönderip embriyolarda problem olup olmadığını öğrenicez tamam öğrendik ama tedavi anlamında bişey yapamıyorsak tüm embriyolar bu şekildeyse bilmiyorum öğrenmek daha üzücü bu zamana kadar yaptığımız masrafları ve alamadığımız yolları göz önüne koyunca öğrensek ne değişecek ki diye düşünüyorum. Tüp bebekte embriyonun sağlıklı olması için farklı bir tedavi yapılamıyorsa doğal gebelikten çok da bir farkı kalmıyor gözümde. Öyle de sağlıklı embriyo oluşmasını bekliyoruz. Doğal gebelikle de sağlıklı embriyo oluşmasını bekliyoruz. Üstüne tonlarca para vermeye gerek duymuyorum. Ben bırakıyorum tüp bebek tedavisini.
Canım maddiyat evet çok yoruyor. Maddiyati halledebileceksen benim doktoruma git. Evet çok bekliyorsun vs ama bak benim aklımda bile yoktu serum. Ki ilk denemem ama daha önce ki düşüğüm nedeniyle yaptı. Burada kaç kişi onla anne oldu. Arat kamar var doktor şişli de o da çok iyi şişli de Memorialdi sanırım Semra hanım çok iyi dediler. Sarıyer uzak gelirse Bülent bey, bunları da araştır. Adet olduğumuz sürece ümit hep var. Ki onun da çözümünu buldular. Çok yorucu süreç bir senedir tedavideyim. benim iki embriyom beşinci güne gitti. İkisinide koyduracam.baska yok ama yilmayacam olumsuz olursa maddiyati toparlayıp yine gidecem. Şu an bunları bana demek çok kolay biliyorum. Ama sifamizin nereden geldiği bilinmez. Kimin vesile olacağını bilemeyiz. Bu iki doktoru da araştır olur mu? Biraz dinlen ama bırakıyorum deme sen vazgeçme evlatlarından onlarda senden vazgeçmesin.

Back
X