canım bizede birgün bu nazarlardan takan olacak mı?
olacak tabiki de neden olmasın ama zamanı gelince:))
Meliha canım inşallah güzel haberlerle dönersin kötü şeyler düşünme biliyorum demesi kolay ama iyi düşün iyi şeyler olsun.
selam arkadaşlarım... meliha canım çok mutluyum senin adına gerçekten... ama olumsuz düşünme korkma bu sefer tedbirini de alacaksın iğnelerini vurulacaksın Allahın izniyle bu sefer olacak. benim yengemin de vardı pıhtı sorunu 2 düşükten sonra öğrenmişti o da ve 3. bebeğinde 9 ay iğne vuruldu şimdi oğlu 7 yaşına geldi :) dert veren Allah dermanını da veriyor çok şükür. ne mutlu sana ki çaresi var hiç kötü düşünme kucağına aldığında söylemiştik sana dicez :)
hadi bakalım sıra bizde kızlar... :) önce sevda sonra aynur sonra ben :) önce sevda dedim çünkü onun bitti ya korunma süresi ondan aynurcum sakın kırılma senin 2 haftan kalmıştı en son de mi? sanırım sevda bu aralar yumurtlama dönemindesin değil mi? bakın nasıl da takip ediyorum sizi :) canlarım benim güzel anneler... ayy ben meliha gibi hamile de değilim neden duygusala bağladım ki anlamadım :)
Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun, yavrusunu kaybedenlerinde başı sağ olsun.
aslında benim anlatacak ve yazacak çok şeyim var ama hepsini uzun uzun yazmaya kalbim dayanırmı ve siz sevgili anneler okurken sıkılırmısınız bilmiyorum!
ben 33 yaşında, çocukluğundan beri isviçre'de yaşayan bir anneyim. 2003 yılında şimdiki eşimle evlendik. iki yıl sonra çocuk yapmaya karar verdik ve ben iki ay içinde hamile kaldım. sevincimi size anlatamam...babaannem ikiz doğurduğu için çocukluğumdan beri bende ikiz doğuracağıma inanırdım. ve öyle de oldu:) allah'ımdan hep bana iki kız vermesini dilerdim...gerçi erkek'de olsa farketmezdi....evlat bu....
dördüncü ay'da ikizlerimin tek yumurta olduğunu ve ikisininde kız olduğunu öğrendim. mutluluktan ağlamıştım...allah'ım dualarımı kabul etmişti. beşinci ay'da doktorum, ikizlerin normalde aralarında bir zar olması gerektiğini ve benimkilerde bu zarın olmadığını söyledi ve beni bir uzmana yönlendirdi. doktor bana, bu tür vakka'larda ikizlerden birinin genelde özürlü olduğunu ve birini aldırmam gerektiğini söyledi. şok olmuştum, hiç böyle birşey beklemiyordum. ağlayarak ordan çıktım ve eve gittim. bir kaç gün sonra doktora telefon ettim ve kürtaj olmayacağımı söyledim. ben ikisini de kucağıma almak istiyordum.
zaman kaybetmeden başka bir uzmana yönlendirildim ve o da bana herşeyin yolunda olduğunu, ikisininde sağlıklı olduğunu söyledi. bi tarafım buna deliler gibi sevinirken diğer tarafımda tereddütteydi. ama ben inanmak istiyordum ve inandımda...14 günde bir o doktora gidiyordum ve her seferinde sağlıklı olduklarını ve iyi geliştiklerini söylüyordu. 29+3 hafta da tekrar ona gittiğimde bana, ikisinden birinin nabzının çok yavaş olduğunu ve onları hemen şimdi sezeryan la almamız gerektiğini söylüyordu. bir şok daha yaşıyordum, ne olduğunu anlamadan kendimi ameliyathane'de buldum. saat 16.00 da lara'm doğmuştu...16.01 de ise ela'm...ikisini de bana göstermeden hemen aldılar ve küveze koyucaz dediler. beni oda'ma çıkardılar. kalkıp yavrularımı görmek istedim ama kalkamadım, bacaklarımı hissetmiyordum. doktorla konuşmadık istedim, gelicek dediler. bir kaç saat bekledikten sonra yanıma doktor geldi. ela'mın kalbinde bir sorun olduğunu ve bu şekilde yaşamasının mümkün olmadığını söyledi. dünya başıma yıkılmıştı. daha doğuma sevinemeden böyle bir haber yıkmıştı beni. ne tadını çıkarabildim, ne doğumun, ne de lahusalığımın. üçünü gün ela'mı ameliyat ettiler. o minicik bedeni 1435 kg ağırlığındaydı, bunu nasıl kaldırabilirdiki? çok şükür ameliyat iyi geçmişti ve ela'm günden güne iyileşiyordu. lara erken doğuduğu için iki ay hastanede kalmıştı. çok şükür onun bişeyi yoktu. ela'mda beş ay hastanede kalmıştı. hergün ona sütümü götürüyordum ve gittiğim zamanda emziriyordum. sonra eve gelip lara'mı emziriyordum. çok yoruluyordum...bu aşırı yorgunluk sütümün azalmasına ve bitmesine neden olmuştu. ela'mda eve dönünce dünyalar benim olmuştu. kilo alıyordu ve günden güne güzelleşiyordu. kızçelerim yaklaşık bir yaşındayken ela'm tekrar ameliyat oldu...sonra bidaha, bidaha, bidaha...tam beş kere ameliyat olmuştu ve dört yaşındaydı...beş açık kalp ameliyatı...ilk zamanlar beni rahatsız eden göğüsündeki o kocaman dikiş izi artık beni rahatsız etmiyordu. yavrum yeterki iyileşsin diyordum. o hastane'nin koridorları, odaları, kokusu...nefret ediyordum. orda geçirdiğim haftalar, aylar...allah'ım ne zaman biticek bu diye soruyordum. ameliyat sonrası çıkan komplikeler....umutsuzluk, gözyaşı, çaresizlik. bi taraftan lara için ayakta durmak zorunda olmam bi taraftan da ela için güçlü ve sabırlı olmak zorunda. allah'ım sen bana yardım et. sen yavrumu bana bağışla. sürekli bunları söylüyordum. çok şükür bütün ameliyatları kalıcı bir hasar görmeden atlatmıştı. son ameliyatını 2009'da cenevre'de oldu. prof.kalangos başta ela'mı olmak üzere bütün aile'yi tekrar hayata bağlamıştı. son iki yıl çok güzel geçti. lara'dan bir farkı yoktu. çok iyi gelişiyordu ve çok zeki'ydi. bakışları çok şey anlatıyordu...tam iki ay önce ateşlendi ve doktora götürdük. kan tahlili yaptı ve enfeksiyon yok, ağrı kesici verin düzelmezse tekrar getirin dedi. ertesi gün anaokulu'na göndermedik. eşim o gün işe gitmedi ve onunla ilgilendi. bende o gün öğlene kadar çalıştım. eve geldiğimde ela koltukta uzanmış tv izliyordu, halsizdi. daha sonra eşimle beraber yeni bir barbi almak için dışarı çıktı. önce larayıda aldılar. bende akşam yemeğini yaptım, sofrayı hazırladım. saat 18.15 de eve döndüler. ela yanıma geldi, bana barbisini gösterdi. henüz açmamıştı bile...birden konuşurken bağırdı ve karnını tuttu iki eliyle. ve bayıldı...eşim hemen kucağına aldı onu ve balkona çıkardı. bende acili aradım. lara evin içinde çığlık çığlığa bağırıyordu. sen anneanne'ne git dedim. annemler hemen yan girişte oturuyorlar. ela'mın kalbi atmıyordu ve nefes almıyordu...acili tekrar aradım. ikimizden birinin ona kalp masajı yapması gerektiğini söylediler. eşim yapmaya başladı. bu arada annem ve babam lara ile birlikte bize geldiler. ikisininde yüzünde korku ve hüzün vardı. canlarım, bana korkma, ela'mız neleri atlattı bunu da atlatıcak deyip durdular. yaklaşık 15 dk. sonra ambulans geldi. hemen yavrumu içeri aldılar ve serumlar bağladılar, elektroşok verdiler..kalbi atmaya başladı...nefes alıyordu. ama dakikalarca nefes almadı. bu durumun onda kalıcı bir hasar bırakmasından çok korkuyordum. allah'ım sen bugüne kadar yardım ettin, nolur şimdide yardım et. fakirleri sevindiricem yeterki yavrum kurtulsun diyordum. evde bir kaç kere ela'ma adrenalin verdiler. işe yaramadı. bir süre sonra hava ambulansı geldi. bu sferde onlar ilgilenmeye başladı. kalp masajına başladılar. kalbi çok yavaş attığı için hastaneye gidemiyorduk. yarım saat evde uğraştılar. sonra bi ara düzeldi ama ela'm hala kendinde değildi ve gözlerini açmıyordu. çok korkuyordum, titriyordum, hızlı hızlı nefes alıyordum ve ağlıyordum. helikoptere bindik, kalp masajına hala devam ediyorlardı. on dk sonra hastaneye vardık. bu sefer ordaki doktorlar bir kaç kere elektroşok uyguladılar ve aynı anda kalp masajına devam ettiler. bir saat sonra doktor bize, on dk daha devam edicez ve sonra bırakıcaz dedi. nolur devam edin dedim. bırakamazsınız dedim. ama beni dinlemediler ve uğraşmayı bıraktılar. eşimin yakasını tuttum ve bağırmaya başladım. ama ağlamıyordum. ela'mın kalbi bir kuş gibi yavaş yavaş atıyordu. doktor bileğini tuttu ve saatine bakmaya başladı. bense hala ağlayamıyordum. hemşire geldi ve dışarıda bir sürü akrabanız haber bekliyor dedi. ben çıkarım dedim. dışarı çıktım. annem,babam,yengem,kuzenlerim,kardeşimin kayınvalidesi,arkadaşlar hepsi dışardaydı. hepsi ağzımdan çıkacak iyi bir haber bekliyordu. konuşamadım...sadece kafamı sağ sola salladım. ve ağlamaya başladım. orda bir kıyamet koptu...herkes bi anda bağırıp ağlamaya başladı. canım annemde görmeden inanmam dedi. annemi ela'mın yanına götürdüm. onu orda öylece yatarken görürken bile inanmadı. ben bile inanamıyordum. sanki yavrum uyuyordu. hastane birden mahşer yerine döndü. duyan herkes geliyordu. kötü haber ne çabuk duyuluyordu. buraya kadar zor yazdım. burda kesmek zorundayım artık. başka bir zaman devam ederim belki.
Allahım ne büyük bir acı böyle,Allah büyük sabır versin çok üzüldüm
selam arkadaşlarım... Meliha canım çok mutluyum senin adına gerçekten... Ama olumsuz düşünme korkma bu sefer tedbirini de alacaksın iğnelerini vurulacaksın allahın izniyle bu sefer olacak. Benim yengemin de vardı pıhtı sorunu 2 düşükten sonra öğrenmişti o da ve 3. Bebeğinde 9 ay iğne vuruldu şimdi oğlu 7 yaşına geldi :) dert veren allah dermanını da veriyor çok şükür. Ne mutlu sana ki çaresi var hiç kötü düşünme kucağına aldığında söylemiştik sana dicez :)
hadi bakalım sıra bizde kızlar... :) önce sevda sonra aynur sonra ben :) önce sevda dedim çünkü onun bitti ya korunma süresi ondan aynurcum sakın kırılma senin 2 haftan kalmıştı en son de mi? Sanırım sevda bu aralar yumurtlama dönemindesin değil mi? Bakın nasıl da takip ediyorum sizi :) canlarım benim güzel anneler... Ayy ben meliha gibi hamile de değilim neden duygusala bağladım ki anlamadım :)
günaydın canlarım melihacım inşallah güzel haberlerle gel tatlım.kızlar benim size sorum var yaa bu yumurtlama günü tam olarak ne zaman allah aşkına???bir de siz yumurtlama gününüzü anlayabiliyor musunuz?ben ateş ölçmeyi yapamamdımda.
günaydın sevdacım ölçümlere başladın hayırlısıyla o zman? Hadi bakalım kaçırma özel günlerini derim canım yumurtlama 28 günde bir adet görenler için 14. Günde başlıyor genelde anlarsın zaten akıntın çoğalıyor ıslaklık hissediyorsun yumurta akı kıvamında oluyor o günler önemli biliyorsun....bende ateş ölçme işi yaş iş tabi bana göre ne bilim ....
günaydın canlarım melihacım inşallah güzel haberlerle gel tatlım.Kızlar benim size sorum var yaa bu yumurtlama günü tam olarak ne zaman Allah aşkına???bir de siz yumurtlama gününüzü anlayabiliyor musunuz?Ben ateş ölçmeyi yapamamdımda.
günaydın tatlım ya ben ateş işini yapamadım zaten onu eledim kafamda.ben kürtajdan önce 32-33 günde adet görürdüm kürtajdan sonra 29 günde gördüm en son adet tarihim 25 hazirandı.Buna göre ben bu ara yumurtluyormuyum yani.Bide birkaç gün önceden beyaz krem kıvamında gibi bir akıntı oldu şimdi de dediğin gibi yumurta akı gibi şeffaf bir akıntı var
merhaba kızlar bu vakıte kadar yazamadım sizlere kusura bakmayın sınava hiç çalışmadan girdim atanma ümidimde yok. sınav güzeldi kolaydı dıger yıllara göre ...bızım bransta atanmak zor ama dıger ögretmen arkadaslar için ıyı bı sınavdı .gerci ne care sanırım sınav iptal edilecek galiba. calıntı soylentılerı hızla yayılıyor.neyse sızı fazla merakta bırakmayayım bugun tekrar yaptım dune göre ddaha net ikinci çizgimizi gördük teyzelerı... cok şükür Rabbime...ama sevinemiyorum 10 gun onceden hıssetmıstım sızede soyluyordum zaten bılıyorsunuz ama gene kötü olacak düşücek diye yüregim burkuluyor.pazartesi doktora gidecegim hayırlısı ınsallah bol bol dua edın canım arkadaslarım ıyıkı varsınız melek anneler sizi cok sevıyorum.Allah sızlerede en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin.canlarım yaaaaaa duygusala baglandım ben gene......
kızlar ya sabah erkenden kalktım betahcg baktırmaya özel hastaneye gıttım ıkı sattte sonuc cıkar normalde. makına bozuldu yarına kaldı betahcg .devlet hastanesıne gıttım özel hastaneden sonra maksat doktora claxen ignemi yazdırmak sıra kalmamıs allahım cıldıracaktım hersey mı ters gıder.ya esseklık bende gıdecektım erzuruma üşendim 2.5 saat yol zor geldı gıt gel 5 saat dedım.yollarda berbat hoplaya zıplaya neyse en son özel doktora gıttım ultrasonla baktı rahım kalınlıgına ıyı dedı 15 gun sonra gel kese kalp atısına bakacagız dedı.hadı hayırlısı bakalım kızlar.yarın sabah devlet hastanesıne randevu aldım .kendımı cok yorgun hissediyorum.benden bu kadar ağrıda olmak cok zor cok yoruldum....hayırlısı bakalım
selam canlar... melihacım hayırlı olsun inşallah... hamileilk takvimin çok şeker ah ahhhbenim de vardı bizamanlar12 kasım yazıyordu neyse üzülmek yok güzl şeyler düşünelim bundan sonra... çünkü aramızda bir hamiş var :)
bu arada bugün gene bursa yollarındaydım tıp fak. hematolojiden randevu almıştık yaa neyse gittik 14.45 de idi randevumuz 1.30 da ordaydık ama sistemde sorun vardı 14.30 kadar düzelmedi ve ben tam 5 de muayeneye girebildim kabus gibiydi bekle bekle bekle... bunaldık yaa bide klimalar çalışmıyodu. neyse hani hematoloji doçent adı aldık annemin arkadaşından demiştim yaa size ilk ona gittik anlattık durumu tamam dedi muayennizi olun yazdırırız testleri dedi. muayeneye 5 de girdim doktor baya bi ilgilendi muayene etti dalağıma falan baktı bastırdı sorular sordu herşeyi anlattım ve testlerin yazışlı olduğu kağıdı verdim bu testleri yazamam hocama sormam gerek dedi. sorun dedik biz önce ona gittik haberi var dedik. neyse gitti sordu Allahtan torpilliydik de işi yokuşa sürmediler ve yazdılar. anlamıyorum yaa ne var bu testlerde bukadar... yazamıyorlar korkuyorlar kadın doğumdaki de yazmadı korkusundan bu da tanıdık sayesinde oldu. ama tabi kan verme üniteleri kapanmıştı ayrıca benim muayenem 45 dk sürdü. adam herşeyi bilgisayara not etti uzun uzun hikayemi yazdı. sonunda kan testlerini girdi bilgisayardan ama yarın bidaha gitcemperiişan olduk annemle bugün beeklemekten bunaldık... ama olsun değdi en azından elimiz boş dönmedik testleri yazdırabildik geri kalan iş kolay gidip kan vercem o kadar... çok yorgunum sırf size yazmak için girdim nete kızlar değerinizi bilin :) şimdi uyucam...
bu arada sevdacım bence yumurtlama gününü düşünme sen gün aşırı çalış :))))) illaki bi gün tutar :) ben geçenkinde (ayıp olacak yazmam belki ama ) adetimin 10. gününde başladım taaa 18. güne kadar hergün :))) tuttu.. ama sperm kalitesi iyi olsun diye gün aşırı olması daha iyiymiş... bu arada bazı kadınlar ayda iki kez yumurtlarmış biri adetinin bittiği temizlendiği gün diğeri ise 14-15-16 günlerde... tabi bazı kadınlarda böyleymiş yoksa normalde 30 günde bir adet olanlar 15-16-17. günler yumurtlama ama işte bazen çevresel faktörler tumurtlamayı erken ya da geç yapabliyomuş onun için bu riskli günlerden 3 gün önce başlayıp bitiminden de 5 gün sonraya kadar bebek çalışması yapılması gerekiyomuş.
of çenem açıldı gene ben yatayım kızlar iyi geceler öptüm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?