kızlar hepınıze tesekur ederım.Allah hepinizden razı olsun bugun ılk ıgnemı oldum göbekten hersey yolunda sımdılık.meggieee sen donemedın mı daha hastaneden ne yaptın beklıyoz bak burda:)
canım ya ben cok ilğinçtir yumurtanın dollenmesınden rahım ıcıne yelesmesıne kadar hıssedıyorumHoşgeldin canım benim herşeyin yolunda gitmesine sevindim darısı bizlere inşallah.Melihacım sen hamileliğini ne zaman anlamıştın tatlım en erken?
canım ya ben cok ilğinçtir yumurtanın dollenmesınden rahım ıcıne yelesmesıne kadar hıssedıyorum3 gebelık gecırdım üçünde de 15 gun once bıldım hamılelıklerımı .hatta eşim bana ultrason gıbı kadınsın dıyor 10 ay gebelık ıcın ugrastım hepsındede hamıle olmadıgımı bılıyordum 10 aydan sonra tutan butun gebelıklerımı bıldım.mesele yumurtamın döllendıgı gün ve ertesı günü benım kalp atıslarım cok hızlanıyor boyle tansıyonum yukselıyor gıbı hıssedıyorum ellerım titriyor kalp atıslarım 110 nu gecıyor.ve sevgılı memelerımız emın ol gebelıgın en erken habercısı Rabbım hıkmetlerı gögüs batmaları baslıyor döllenmeden hemen 2-3 gün sonra bebegın tutundugu yer boyle ınceden ınceye sızlıyor.ben bunu 3 gebelıgımdede hıssettım canım.doktora sordum hassas bır rahımın var ondan hıssedıyorsun dedı.:)
canım vucut hamılelıgı bılıyor artık ınsallah saglıklı sıhatlı bır sekılde tekrar anne olacaksın.hepimiz ıcın dua edıyorum bol bol yasın okuyorum meryem suresı okuyorum hepinize dua edıyorum bu zorlu yolda benımle yoldas olan tum arkadaslarım ıcın dua edıp hayırlı evlatlar dılıyorum.Anladım tatlım yaa darısı bize ben de inşallah bu ay hissederim yaşarım bu dediklerini çok ümitlenmek istemiyorum ama hani diyorlar ya kürtajdan sonra gebelik hemen tutuyor falan diye o yüzden biraz heyecanlanıyorum galiba:))Doktorum da kürtajdan sonra korunmazsan hemen kalabilirsin demişti şimdi bekliyorum bakalım dua et lütfen
canım vucut hamılelıgı bılıyor artık ınsallah saglıklı sıhatlı bır sekılde tekrar anne olacaksın.hepimiz ıcın dua edıyorum bol bol yasın okuyorum meryem suresı okuyorum hepinize dua edıyorum bu zorlu yolda benımle yoldas olan tum arkadaslarım ıcın dua edıp hayırlı evlatlar dılıyorum.
arkadaşlarım geldim.. ancak gelebldim duş alıp hemen oturdum pc başına size yazmaya. bugün araba işi için erken yola düştük babamla önce gemliğe gittik yalova-bursa yolunda gemlik de zaten arabayı servise götürdük biz babamla tıp fak. gittik kan verme işi için orda işlerim yaver gitti çok şükür hemen kan verdim fakat protein c ve s için 25 temmuza gün verdiler belirli traihlerde yapılıyomuş nedenini anlamadım bide aç olmam gerekiyomuş neyse diğer tümünü verdim hani önceki sayfalarda yazmıştım yaa tüm testleri. ama antispermantikor testi orda yapılamıyomuş bitek onu yaptıramadım. bu testte eşimin spermlerine karşı vücudumun antikor üretip üretmediğiymiş bu da düşüklere sebep olabiliyomuş. neyse o kaldı birtek. 25 temmuzda o iki kan testi için gittiğimde 3 saat sonra sonuç alacakmışım ordan da medicabildeki doktoruma gidip göstericem sonuçları eğer hepsi normal çıkarsa o yaptıramadığım testi de yaptırıcam. arabayı satın aldığımız adam gelip bizi fak.den aldı noterde işlemlerimizi de yaptık ve arabımızı alıp yalovaya döndük :) ilk arabamız ve ben çok tecrübesizim babamların evinin önünden bizim eve kadar bile getirmeye korktum oysaki 200metrecik var sadece :) neyse zamanla inşallah... böyle işte canlar...
melihacımmm inşallah kucağına almayı nasip etsin Allahım sağlıkla sıhhatle... kan testlerini de yaptır arada kan değerlerine baktır vitamin fln gerekiyosa al. ayy canım yaa çok mutluyum senin adına mart ayı da çok güzel bir ay.. dua et bizlere de olur mu? sevda senin adetine kaç gün var sen bişeyler hissediyo musun? aynur senin ne zaman yumurtlama tarihlerin... en kısa zamanda Allah size de nasip etsin hamile kalmayı inşallah gelecek aya da bana nasip etsin... :) kayınvalidem demin telefonda konuştuk da diyorki haberlerde dinlemiş ana rahminde ölen çok bebek varmış bu son zamanlarda... ee tabi 3 günde büyüyen tavuklar sağlıksız gıdalar hormonlu sebzeler... çok normal... Allah sonumuzu hayır etsin. bu arada meliha aman yediklerine dikkat et dışardan bişe yememeye çalş ev yemekleri ye
aynurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nirdesinnnnnnnnnnnnnnnnnn?
canım günaydın hayırlı sabahlarınız olsun inş. dün biraz yoğundum dediğiniz gibi akşamda nete giremiyom bilgisayarımız bozulduanlıyacağınız yazamadım nasılsınız haberler nasıl? okudum herkes iyi maşallah... allah nazarlardan saklasın cümlemizi....melihacım tekrar anne olmak ne kadar güzel bi duygu demi allahım inş. tekrar bizlere yaşatır allah izin verirse çok güzeldir eminim....kızlar dün iş çıkışından beri ağlıyorum gözlerim artık şişliğinden açılmıyor bugün çok üzücü bi olay yaşadım benim açımdan çok üzücüydü, görümcemde hamileydi ben bebeğimi kaybettikten 1 ay sonra doğum yaptı dün onlar geldi tatile yanlarına gitmek zorunda kaldık ve anlayacağınız onları görünce koptum zati kendimi hiç toplayamadım taki dönünceye kadar hatta eve gelinceye kadar çocuğun suçu neki çocukla alakalı değil zaten benim sadece annelik duygularım yoğunlaştı...çok zor bi durum muş,allah kimseye yaşatmasın allah sabırlar versin bizlerede çocuğu kucağıma bile alamadım ....yüzüne bile bakamadım allahım sen sabırlar ver yarabbim.....inş. o güzel duyguları tekrar yaşatır bizlere bebek ağladıkça içim parçalandı yanımda , annesi emzirdikçe kötü oldum yani dün akşam çok kötüydüm allah sonumuzu hayreylesin inş. sen sabrımızı arttır rabbim, benden öle işte insanın kimseyle konuşası gelmiyor ağladım ağladım döndüm yani,,,
sizler naptınız? meggie sen nasılsın sonuçlar çok şükür iyi , arabanızda hayırlı olsun tatlım...güle güle binin inş. çorlu cocuklu... sevdacım sen ne yaptın iyi gidiyor demi herşey hadi bakalım müjdeli haberleri veririsin inş. önümüzdeki ay ...allah emeklerini boşuna göndermesin canımcım...allah yardımcımız olsun inş. benimde yarın birgün adet tarihim ama bilmiyorum ......hayırlısı olsun inş.((
aynurcum yaa... emin ol seni bizden daha iyi anlayan olamaz. aynı duyguları bende yaşıyorum... hamileliği benimle başlayan ya da benden hemen sonra başlayanları görünce şuan okadar kötü oluyorum ki yani kıskançlık desen değil ama karınlarını iyice şişmiş görünce çok bozuluyorum benim de öyle olacaktı diyorum.. yani çok zor bir durum. kıskanma değil bunun adı bence sadece bizim kaybımızı hatırlatıyorlar sanırım yani boşluğumuzu... bir boşluğa düştük tutunmaya çalışıyoruz hayata bi şekilde arkadaşlar. ve o yüzden aynı acıyı yaşadığımız için birbirimize bağlanıyoruz. bu boşluk hissini bi şekilde atmaya çalışırken bizimle aynı dönem hamile kalanlar bize o boşluğu hatırlatıyorlar... sanırım durum bu... hiç kendini suçlama çok normal bence herkes bu duyguyu yaşıordur bizim gibi olan.. çok vakit geçirme o kişilerle aynurcum sana hatırlatmasın. ben kaçmaya çalışıyorum şimdilik...
öyle işte arkadaşlarım halimiz zor ama üstesinden gelicez inşallah... ama bu dediklerim meliha için geçerli değil tabi :) o bizim umut kaynağımız kayıplarımızdan sonra aramızda ilk hamiş olan oyüzden melihacım sen bizim gururumuzsun[/QUO
VAKİT GEÇİRME DİYORSUN AMA NASIL OLACAK BU GÖRÜMCEM DİYORUM MÜMKÜN MÜ HER AKŞAM BİRLİKTEYİZ ...HERGÜN ÖLÜP ÖLÜP DİRİLECEĞİM YANİİİ ALLAHIM SABRIMIZI SONSUZ EYLESİN İNŞ. EŞİMİ GÖRÜNCE ZATEN YIKILMIŞTIM DÜŞÜNSENE UZAKTAN BİLE BAKAMADI GÖZLERİ DOLDU HEMEN ÇIKTI BUNU GÖREN AYNUR DAYANABİLİRMİ......ALLAHIM SEN SABIR VER RABBİM.....ÇOK ZOR Bİ DURUM BUNUN ADI KISKANÇLIK DEĞİL SADECE YAVRULARIMIZI HATIRLATTIĞI İÇİN İÇİMİZ BURKULUYOR....ALLAHIM SEN SONUMUZU HAYREYLE İN. BİZİM KUCAKLARIMIZIDA DOLDUR ALLAHIM...............................:::::::(((
yüce Rabbim emin olun bizi sınavına tabi tutuyor .aynurcum evet yasadıkların cok zor canım bılıyorum ama bu durumdan asla kacmaaaa....ben senın acınla kendımınkını asla kıyaslayamam ama ben de yasadım senın durumunu. ıkı bebegımı kaybettıgımde en yakın arkadasım hamıleydı ustelık hergun onu goruyordum cunku benım aynı zamanda alt komsumdu hergun bırlıkteydık.ben bebegımı kaybetmısım 10 gun sonra komsuların hepsı toplandık . herkes arkadasımın karnını sevıyor sorular soruyor canım arkadasım gozumun önünde bebegıne esyalar alıyor.elınden geldıgı kadar benı üzmemek ıcın itinada etti.ınan hıc boynumu bukmedım hıc aglamadım gozumun onunde canım arkadasım hamıleydı bense ıkı bebek kaybetmıstım. Rabbım dedım senın bu bana sınavınsa ben bu sınavdan izninle gececegım dedım cok sükür üstüne gittim arkadasım karnındakı bebegı hergun sevıyorum şimdi 7 aylık karnı burnunda kızcagız.hergün görüyorum ve hergün Rabbime dua edıyorum şükür ediyorum benı zor sınavlarından kolaylıkla gecırdıgı için mukafaatımızı sabrımızın kasılıgını emın ol alıyoruz alacagız.git o bebegi bas bagrına kokla öp evladın gıbı...aglada kımse senı ayıplamaz. RABBİMİN SINAVINI VER AYNURUM.kaçmak çözüm degıl asla nereye kadar kaçabılırız ki kurtul bu eziyetten....
kaçsak nereye kadar doğru diyorsun ama işte nasıl dayanır bu yüreğimiz allahım sen çok sabır ver bizlere eyüp peygamberimizin sabrından ver allahım...çok zor kızlar sizler düşünün karnınızdayken kaybettiniz ne kadar çok üzülüyorsunuz ben ise elimle aldım büyütmeye çalıştım kokladım öptüm işte sınav galiba gerçekten bu aşılması zor bi sınav rabbim inş. bu sınavıda hayırlı bi şekilde atlatmamızı nasip eder ....mükafatını göstersin rabbim en kısa zamanda inş. melihacım bizleri dualarında hiçç unutma sizlerin duası kabul olur allahım bizlerin kucaklarınıda doldursun hayırlısıyla inş. arkadaşım bu topikte inş. çok kalabalık oluruz bebeklerimizle birlikte onlarla birlikte yazmaya başlarız ....allahım sen yardım et bizlere bükük bırakma boynumuzu yarabbim.....herkesler gibi hayırlısıyla çoluk çocuğa kavuşalım inş. rabbim hayırlı emanetlerinden hayırlı zmanalrda bizlerede gönderiri inş. kimselere evlat acısı göstermesin allahım rabbim sanada kucağına alıp hayırlısıyla yaşamanı nasip etsin ....umudun olsun bebeğin inş....çok öpüyorum allaha emanet olun cümleniz
herkese geçmiş olsun bende dün öğleyin 14 haftalık bebeğimi kaybettim.bu 4 .cüydü.allahın takdiri.şuan cok kötüyüm herşey yolundaydı.profösöre gidiyordum bütün tetkiklerim yapılmıştı.herşey güzel giidiyordu.15 gün öncesi kontrolümüzde bebeğim kıpır kıpırdı.dün aniden leklenme geldi.hemen doktouruma gitim.plesantam yırtılmıştı.kıpır kıpır olan bebeğim hareket etmiyordu.kalbi atmıyordu.doktor biişy diyemedi ama ben anladım.şuAN ÇOK KÖTÜYÜM.beni gibi yaşayan vrmı aranıza allah herkese sağlıklı hayırlı evlat versin.
benimde görümcemle aramda 1 ay vardı ben kaybettim yavrumu o doğum yaptı şimdi 1 aylık oldu bi de bebeğin fotolarını yolladılar aklıma geldikçe niye bilmem çok kötü oluyorum eşimle ne kavgalar ettik onların yüzünden sanki benim acım bana yetmezmiş gibi kayınvalidem sürekli ben ikiinize birden nasıl hazırlık yapıcam diyodu al işte tek kaldı sevgili torunu umarım şimdi rahat rahat hazırlığını yapmıştır...
sizin bebeğiniz sevilmez biz bunu severiz demişlerdi sevsinler şimdi bebeklerini
evet semanın yaşadığı çok büyük bir acı... evlat acısının büyüğü küçüğü yok gerçi senin canından kanından olan bir yavru senin canının bir parçası sana muhtaç bir canlı... çok zor yaa katlanmak dayanmak çok zor. semanın yazısını okudukça ağlıyorum Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın... ben bir de dışarda dilendirilen dövülen ezilen çocukları görüyorum onlara çok üzülüyorum ne kadar adaletsiz dünya bir yanda evladının gözünün içine bakan aileler onu canlarından çok seven ebeveynler bir taraf da ise çocuğuna acımayan dilendiren ya da doğurup çöpe atan aileler... keşke hak eden insanlar anne baba olabilse... ben felsefe yapmaya başladım sanırım ama çok üzülüyorum yaa yanıma böyle kucağında küçücük bebekle gelip dilenen kadınlara ters ters bakıp o çocuğu kullanmasan belki verirdim hiç mi acımıyosun sersefil ediyosun çocuğu diye azarlıyorum. ama hiç umurlarında bile olmuyo... ama yüce Allahımın bir bildiği vardır onun işine karışılmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?