canım arkadaşım allah razı olsun senden evet bende hepinize dua ettim rabbim kabul eder inş... Evet arkadaşım yarın 16 sı ayın ama bilmiyorum ne hissedttiğimi hiçbirşeyde hissetmiyorum acayip karnım şiş sanırım klimalarda çok üşütüyoruz gibi bugün sahurada kalkamamışım kızlar geç yatınca valla konuşmaya mecalim yok , sizler ne yaptınız nasıl geçti geceniz , allah hepimizin ibadetlerini kabul eder inş. Allahım hepimize nur yüzlü sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inş. Allah büyüktür kızlar elbet güzel günler vardır bizlerede bu sıkıntılara sabredersek görecez güzel günleri inş.
Meggicim sen anamura ne zman geleceksin ben biliyormusun anamura çok yakınım 1 saat sen nerden gideceksin anamura bakim? Belkide görüşecez kız cadı......
Hadi bakalım seninde güzel hayırlı haberlerini bekliyoruz inş... Sevindir bizleri...
canım geçmiş olsun çok üzüldüm... bende 3.5 aylık bebeğimi kaybettim çok zor bi durum ama atlattık çok şükür... burdaki arkadaşlarımla birbirimize destek olduk moral olduk ve şimdi geleceğe umutla bakıyoruz çok şükür... bana doktorum 3 ay korun demişti rahim bi travma geçirdiği için... senin ilk bebeğin miydi? genelde araştırmaları 2 düşükten sonra yapıyorlar. ben ilk bebeğimdi kaybettiğim ama torpille bi şekilde 3 aydır uğraşarak ancak yaptırabildim pıhtı tahlillerini falan... çok zorluk çıkardılar bana... ikinci bebekte aynı şeyleri yaşamazsın inşallah her bebek bir olmuyor inşallah sağlıkla alırsın bundan sonraki yavrunu kucağına... sen tetkiklerini yaptır bence yani sende bi sorun var mı yok mu onu öğrenmiş olursun iiçin rahat eder en azından. eğer bi sıkıntı varsa da tedavisini olursun bir daha aynı şeyi yaşamazsın canım... Allah gönlüne göre versin canım hepimizin inşallah...
kızlar muhabbetinizi çok samimi buldum:) harika bir bağ kurulmuş burada...
ben de 3.5 aylık bebeğimi miss abortus nedeniyle 25 gün önce kaybettim. tamvaları atlattım çok şükür... ikinciye hamile kamadan önce dr a gittim ve gereken tüm tahlilerin yapılmasını istedim. traod ve smear yapıldı ilk adetten sonraki günde hsg çekilecek. sonra kan pıhtılaşması falan ne gerekiyorsa yapacaklar sanırım.... ve dr ilginç bir şekilde korunmamamı söyledi. ben ilk adeti bekleyeceğim.
ve akradaşlar müthiş kararsızlık yaşadığım şey ise ikinci bebekte de sorun olursa mı acaba bu tetkikleri yaptırmalıyım... şuan gereksiz bir süreci mi yaşıyorum.. önerilerinizi merakla bekliyorum....sağalıcakla inş....
hadi bakalım sevdacım güzel haberlerle dön bize... yiğenimize de selam söyle bizden ultrasonda görüdüğünde :)
melihaacım bu genetik tahlil dediğin faktör 5 leiden mi seninde? yani başka bi tahlil var mı genetik diye ayrıca? bana kız dediki 3 farklı genin mutasyonuna bakılıyomuş bu testte. neyse sen aldığında belli olacak... meliha omega 3 içiyomusun? bana şimdiden iç diyolar bebek için çok iyiymiş. öncesinden de başlamanın yararı varmış. kızlar siz de içmiyosanız için... valla bebişlerimiz için ne yapmak gerekiyosa yapmaya çalışıyoruz umarım onları kucağımıza alıp büyütmek de nasip olur...
aynurcum yarın ayın 16 sı... inşallah ama inşallah gelmezler...
dün gece hepimize dua ettim kızlar sevdanın babasına da umarım dualarımz kabul olur...
cavda ben de iki düşükten sonra genetık testlerımı yaptırdım ama keske ılk dusukten once yaptırsaydım dedım.benım dusuklerım 5.7. haftalarda oldu yanı cok kucukken ama bak senınkı tehlıkelı dönemı atlattıktan sonra olmus bence tevekkülünü al takdir Allahtan ...gereksiz bır süreç degıl emın ol huzurlu bır ıkıncı gebelık gecırmek ıstıyorsan bu tetkikler önemli...rabbım saglık sıhat versın....
saol meggi bende atlatıyorum artık 25 gün oldu benimde düşüreli evet benim de ilk bebeğimdi. bende başlarım sürece... 15 gün sonra falan rahim filmi akabin de de diğer ne gerekiyorsa işte....bu pıhtı tahlileri konusunda henüz tatminkar bir bilgim yok... ne gibi süreçlerden geçtin ve ne kadar vaktini aldı arkadaşım... ben de bu dertten muzdarip arkadaşlarıma tez zaman da bebişlerine kavuşmalarını diliyorum:))
evet evet haklısın bütün tahlilerimi yaptımalıyım ki daha az kuşku ile başlayayım değil mi yeni bebek çalışmalarına
canım valla özel hastanede parasını verince anında yapıyorlar testleri ama ben tıp fakültesinde parasız yaptırmak için uğraştım baya biii.. testlerin adlarını önceki sayfalarda ayrıntılı yazmıştım canım yaa şimdi aklımda hepsi kalmadı. benim bu yaptırdığım testlerin hepsini özel hastanede yaptırmaya kalksaydım 1500 tl yi geçecekti. durumum okadar iyi değil bende tıp fak.de yaptırdım ama dediğim gibi 2 aydır uğraştım yaptırabilmek için. bence durumun iyi ise hiç uğraşma yeptır özel hastanede. hangi şehirdesin sen? umarım iyi sonuçlar alırsın... sen yaptır tetkikleri canım.
canım ben istdayım kadıköy:) öğretmenim... çavremdeki hastaneler ınanılmaz pahalı... bir muayene ücretinden 95 tl alınıyor... şansımı devlette deniyim sıkıntı yaşayacak zaman kaybı olacak gibi olursa ben de özel hastane de yaptırırım olmadı:)) dua et bana da hemen adet olayım ve sürece başlayabileyim...
Selametle.....
canım ben şifa hastanesıne yaptırdım erzurumda bu tahlıllerımı eşiminkide dahıl 800tl ye maal oldu.sadece kan verıyorsun baska bırsey yok.devlet tek dusuk cın vermıyor bu tahlıllerı ve sadece universite hastanelerı yapıyor.eger sansını deneyeceksen 3 düşük yaptım de..ben de protein s eksikliği yuzunden kan pıhtılasması cıktı.her gun kan sulandırıcı iğne kullanıyorum claxen0,4 hergün göbekten vuruyorum kendıme..
evet canım bende öyle söyledim.. evet şifa hastanesinin pek çok şubesi var ama bu kadar uygun olması şaşırttı beni... ama yine de canımı sıkacak bir şeyler olursa parasına bakmadan medikalparka gitmeyi planlıyoruz eşimle..
peki arkadaşım bu pıhtı analizinden önce ya da sonra hangi analizler yapılsı sana
günaydın kızlaarrr kusura bakmayın dün yazamadım çok yorgundum ilçede oturup şehir merkezine gidip gelmek öldürüyor insanı hele bir de araba yoksa düşünün halimi:))dün gittim doktoruma çok güzel karşıladı yine beni ben daha söylemeden bu sefer bebek için geldin dimi dedi.ben de şüpheleniyorum dedim o da o şüphe değil bebektir dedi.ultrasonda baktı kalp atışlarını dinletti çok şükür allahıma gayet sağlıklı her şey yolunda dedi.ben folbiol kullanıyordum folik plusa çevirdi aspirine zaten 1 ay önce başlatmıştı onada devam etmemi söyledi 3 hafta sonra tekrar görüşelim dedi.bayramda ankaraya gitmeyi istiyordum gidebilir miyim dedim hiçbiryere gidemezsin dedihaberler böyle canlarım kan tahlili verdim ama bekleme yarın telefonda konuşuruz dedi henüz tahlil sonucumu öğrenmedim onlarda iyi çıkar inşallah.
benım 10 ay gebelik olusmadı klomen tedavisi gördüm sonra rahim filmi cektirdim.rahim filminden 1 ay sonra kimyasal gebelık yasadım düşügümden 26 gün sonra tekrar hamile kaldıgımı ögrendim ve oda düstü.bu ıkı gebelıkte de coraspin kullanmıstım.sonra doktor hemogram,troit ,faktör v leiden analizi,protein s ve protein c,MTHFR-C677T MUT.analizi ve bir de eşimle benım gen testlerini istedi.gen testlerımızın içerigini bilmiyorum bayramdan sonra sonuclarıyla bırlıkte ögrenecegım.
günaydın kızlaarrr kusura bakmayın dün yazamadım çok yorgundum ilçede oturup şehir merkezine gidip gelmek öldürüyor insanı hele bir de araba yoksa düşünün halimi:))Dün gittim doktoruma çok güzel karşıladı yine beni ben daha söylemeden bu sefer bebek için geldin dimi dedi.Ben de şüpheleniyorum dedim o da o şüphe değil bebektir dedi.ultrasonda baktı kalp atışlarını dinletti çok şükür allahıma gayet sağlıklı her şey yolunda dedi.ben folbiol kullanıyordum folik plusa çevirdi aspirine zaten 1 ay önce başlatmıştı onada devam etmemi söyledi 3 hafta sonra tekrar görüşelim dedi.bayramda ankaraya gitmeyi istiyordum gidebilir miyim dedim hiçbiryere gidemezsin dedihaberler böyle canlarım kan tahlili verdim ama bekleme yarın telefonda konuşuruz dedi henüz tahlil sonucumu öğrenmedim onlarda iyi çıkar inşallah.
allah tamamına erdirsin canım arkadaşım rabbim umutlarımızı gerçek eder inş. Sağ salim kucağınada alıp bir ömür boyu hayırlısıyla yaşamayı nasip eder inş...
aynurum sen de var mı bi gelişme:)
arkadaşlarım merhaba öncelikle kandiliniz kutlu olsun bu gece dualarımızı birbirimizin üstünden eksik etmeyelim Allahım hepimizin dualarını kabul eylesin inşallah...
aynurcum evet melihanın dediği gibi yalovadayım bursa yollarında heba oluyorum diye anlatıyodum ya sürekli :) evet abimin kınası anamurda olacak gelinimiz anamurlu...
veee bugün bursya gittik sonuçlarımın hepsi normal çıkmış arkadaşlar hematolog baktı sonuçlara hepsi normal düşüklerin sebebi bunlardan değil dedi sadece antikardiyolipin ıgm düşük pozitik çıkmış ( normal pozitif ve yüksek pozitif diye değerleri de var) bide protein s yüksek çıkmış ama bunlar bi anlam ifade etmez dedi doktor düşük pozitif pıhtı yapmaz düşüğe de sebep olmaz dedi. yalnız doktor bana hem faktör 5 hem de faktör 5 leiden istemiş ben bunların ikisinin ayrı olduğunu bilmiyodum faktör 5 leiden genetik tahlilmiş ve onu genetiğe vermem gerekiyomuş kanı ama ben bilmiyodum ve o testi bugün yaptılar bana 1 ay sonra çıkacakmış sonucu. 450-500 tl lik testmiş o içinde 3 ayrı genin mutasyonuna bakılcakmış. melliha sen yaptırmıştın genetik tahlil değil mi? neyse benim hep böyle çetrefilli oldu işlerim zaten 1 ay da onun sonucunu beklicem busefer... sonra özel hastanedeki kadın doğum doktoruma gittik sonuçlarıma baktı bişe yok dedi sonuçların iyi ama ben sana demiştim sonuç ne çıkarsa çıksın sana iğne önericem demiştim dedi. bebeği koruma amaçlı dedi. çünkü ben düşük yaptığım için diğer hamileliliğimde düşük riskim diğer kadınlara göre daha yüksekmiş. ve sana şuan piyasadaki en iyi iğneyi önericem dedi. hamile kalınca gel bazı testlerle değerlendirip dozajını belirlicem sana göre dedi raporunu da çıkarırız para ödemezsin dedi. hamile misin dedi şüphem var dedim ozaman günün geçsin gel dedi paranızı geri alın çünkü seni muayene edemem dedi. şüpen var vajinal muayene olmaz dedi günün geçmemiş karnından da baksam görünmez dedi sen muayene parasını geri al hünün geçince gel dedi. kızlar doktorum çok tatlı bir kadın çok sevdim çok ilgili... böyle iş te... çenem açıldı gene :)
sevdacım bebişin 2 aylık olmuş bile :) çok ssevindim canım Allah tamamnına erdirsin inşallah...
melihacım iğnelerin nasıl gidiyor hayatım alıştın demi... bakalım ben nasıl alışcam... ama hayırlısı... bu arada belirtiler bi var bi yok oluyor beklemek çok sıkıcı...
aynurcum sen nasılsın hayatım?
tekrar tekrar kandiliniz kutlu olsun canım arkadaşlarım dualarınız kabul olsun inşallah... Allahım gönlümüze göre versin hepimizin... amin...
canım valla özel hastanede parasını verince anında yapıyorlar testleri ama ben tıp fakültesinde parasız yaptırmak için uğraştım baya biii.. testlerin adlarını önceki sayfalarda ayrıntılı yazmıştım canım yaa şimdi aklımda hepsi kalmadı. benim bu yaptırdığım testlerin hepsini özel hastanede yaptırmaya kalksaydım 1500 tl yi geçecekti. durumum okadar iyi değil bende tıp fak.de yaptırdım ama dediğim gibi 2 aydır uğraştım yaptırabilmek için. bence durumun iyi ise hiç uğraşma yeptır özel hastanede. hangi şehirdesin sen? umarım iyi sonuçlar alırsın... sen yaptır tetkikleri canım.
meggicim bende yakın sayılım sana ama o gün çalışıyorum izin yok arkadaşım yaaa aslında fırsatımız olsaydı gelirdim yanına bakalım kısmetttt belki yolumuz düşer diyelim.... hayırlı olsun bu arada arkadaşım ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?