- 13 Mayıs 2011
- 3.943
- 3.662
- 373
slm kızlar bugün dersim erken bitti evdeyim oohhh ayaklarımı uzatıp oturmayı düşünüyorum zaten şişmeye başladılar.meggie canım cinsiyet henüz belli değil cuma kontrolümüz var o zaman söyleyecek doktorum herhalde.en son ikili tarama için gittiğimde gördü ama emin olmak için bize söylemedi.çevremdeki herkes erkek diyor eşim kız diyor bakalım bende merakla bekliyorum sağlıklı olsunda cinsiyeti fark etmez senin de çalışmalar varmış Allahım en kısa zamanda yüzünü güldürsün inşallah
canım hayırlı sağlıklı olsunda farketmez cinsiyeti ama merak işte :) kaç saat dersin var yorma kendini çok fazla... Valla biz çalışmalardayız işte :) yaa bitek sizinle böyle konuşuyorum yaa çok komiğime gidiyo çalışıyoruz falan :) normalde ayıp aslında ama neyse... :)
aynurrr sen naptın küre devam ediyo musun? Ben içiyorum eşimede keçiboynuzu içiriyorum çok nazlanıyo sevmiyo tadını ama zorluyorum valla :) kızlar inşallah isteyen herkes biran önce hamile kalır yaa böyle her ay beklemek çok sıkıcı ve yorucu... Hayırlısı olsun hakkımıza...
aaaaah aynur cum unutamıyo özlüyo hep insan.bazen hafifliyo sanıyoruz acımızı ama işte tam o anda yeniden alevleniyo.ben pazar günü mezarına gittim eşimle kahroldum uzak bide yakın olsa hep gidicem köye götürdü eşim mezarlığın enn kenarında meyilli alt tarafı kaymış bide izler var üstünde hayvan girmiş galiba kahroldum eşime bunu çevirelim hemen parmaklıkla falan dedim.bittim alımdan çıkmıyo 4 gündür.tek yardımcımız rabbim.rabbim yardımcımız olsun.
amiiin cnm.yok resmdeki ilk kızım.4 yasında bi kızım var zaten rabbim onuda biraz geç verdi.o tek dayanagım bnm zaten.bnmki karnımda ölmüştü hiiç görmedimki.rabbim dediğin gibi cennette kavuşturur inşallahcanım yapacak hiçbirşeyimiz yok dua etömekten başka allah hepimizin yardımcısı olsun yaşadıklarımız zor ama sınavşlar zor olurmuşş rabbim hayırlısıyla bu sınavlardan çıkmayı nasip eder inş... Allah başka acı göstermesin cümlemize inş.. Bu son acılarımız olsun allahım hayırlısıyla kollarımızı doldursun inş... Rabbim tüm melek annelerini sevindirsin inş...bu bayram sevincimizi inş. Kat kat arttırır ...bu resimdeki senin meleğin miydi annesi..allah cennette kavuştursun ....hep mutlu olun inş..
arkadaşlar bugün uludağ tıp fakültesine gittim tam bir rezaletti 11.40 da ki randevumu ancak 14.30 da aldılar doktor tamamen ilgisizdi ilk düşük hiç bişe değilmiş önemli değilmiş 2 düşük olmalıymış bazı testleri isteyebilmesi için yani bana git bidaha düşür öyle gel dedi resmen. muayene bile etmicekti ben zorla istedim başka hastalar muayene istemez siz zorla istiyosunuz dedi bide bana ayy şok oldum hiç böyle bir tıp fak. görmedim ben ktü tıp fak. giderdim orası böyle değildi. bide 2 gün önce bende bartolin kisti oluştu gene onu söyledim işte dedim 1 sene önce yine olmuştu antiibiyotik ile geçmişti dedim ozaman onu kendi doktorunuza gösterin yine dedi... ee yuhh dedim sen nesin dedim tabi içimden... yani ben kendi doktoruma değil sana gelmişim sen de doktorsun yani şok oldum bide yalovadan kalktım sabahın köründe gittim saat 15:00 de çıkabildik neyse lütfetti de bazı testleri yazdı karım o diyorum artık ama rezalet ötesiydi yani hayal kırıklığına uğradım. bende bursada medicabil diye özel bir hastaneden randevu aldım o da 2 hafta sonrasına gün verdi tıp fak.deki sonuçları ordaki doktora göstericem diğer testleri de belki o yazar... Allah bizleri doktorsuz da bırakmasın ama onların ellerine de düşürmesin inşallah...
öncelikle foruma yeni yazan bebeğini kaybetmiş annelere sesleniyorum... Allah yar ve yardımcınız olsun... hepimizin tabiki... çok zor bir şey atlattık sınandık belki bebeklerimiz melek oldu onlar hala evlatlarımız öbür dünyada kavuşucaz inşallah... Allah bu acının tekrarını yaşatmasın inşallah... kullarını evlat acısı ile sınamasın inşallah...
veee Meliha,Sevdalinka ve Aynur arkadaşlarım... bugün gittim doktorum çok tatlı bir bayandı tüm tetkiklerimi tek tek inceledi söylediklerimi not aldı ve adetli olmama rağmen vajinal ultrasona soktu. rahmim yumurtalıklarım çok iyi durumdaymış yaram falan yokmuş rahim ağzında. herşey yolundaymış yani. ve benden bazı tetkikler istedi. kimisini o hastanede yaptırdım kimisini tıp fakültesi hemotoloji bölümüne yönlendirdi orada parasız yaptırabilirmişim orda yaptırsam 750tl tutacakmış. neyse istediği tetkikleri yazıyorum.
cmv ıgm: bu şuanda cmv efeksiyonu geçiyorsam
cmv ıgg: bu geçmişte bu enfeksiyonu geçirdiysem
toxo ıgm: toxoplazma enfeksiyonu geçiriyosam
toxo ıgg: geçmişte geçirdiysem
rubella ıgm: kızamıkçık enfeksiyonu geçiriyosam
rubella ıgg: geçmişte geçirdiysem
antikardiyokpin ıgm
antikardiyokpin ıgm
protein c
protein s
fibrinojen
faktör V lerden mutasyonu
antitrombin III
antispermantikor
bunları istedi ve ben yukardaki cmv, toxo ve rubella testlerini orda yaptırdım. diğerlerini 9 temmzuda tıp fakültesi hemotolojide yaptırıcam. doktor adı da verdi yani gittiğimde yazacak bu testleri inşallah tabiiii....
ayrıca bu benim bugün yaptırdığım testler varya o enfksiyonları hamile iken geçirirsek bebeğin ölümüne sebep oluyomuş. cmv virüsü tükrük, umumi tuvaletten falan geçen bi virüsmüş. toxo ise çiğ etten,sucuk salam benzeri şeylerden geçenmiş. rubella ise kızmıkçık virüsü imiş. bunlar gebelikte tekrarlarsa sıkıntımış. böyle işte... bursa yollarını aşındırıyorum ama değer... ben yapmam gerekeni yapayım da içim rahat etsin. çok tatlı bi doktordu ve ilgilendi sağolsun. hee bide şey dedi arkadaşlar bilmem ne kadar doğru da test sonuçların ne çıkarsa çıksın eğer bi bebek anne karnında öldüyse ben diğer hamilelikte iğne öneriyorum dedi. yani 9 ay boyunca hergün iğne vurulacakmışım bunun ne anneye ne de bebeğe zararı varmış sadece diğer olabilecek ölüm riskini bu iğne azaltıyomuş. yani meliha senin iğnelerden sanırım. peki dedim bende pıhtı olayı yoksa ve ben bu iğneleri vurulursam ozaman kanım iyice sulanmaz mı dedim daha kötü olmaz mı dedim hayır dedi hiç bir zararı yokmuş sadece önlemmiş bir de 4 çeşit iğne varmış ben hamile kalınca yapılacak testler ile hangisinin vurulacağına karar veriilecekmiş. sonuçta bizler düşük yaptığımız için diğer hamileliklerimizde de düşük riski gurubundayız ve bi şekilde takip altında kalmalıyız. böyle işte arkadaşlar. herşeyi anlattım size. yol gösterebildiysem ne mutlu... bide eylül ekim gibi gebelik düşün dediama ben ağutosta başlıcam tutarsa tutar...
ben sizin bu yazınızı okumadan bi cevap yazmıştım. hangi testleri yaptıtırdınız diye şimdi okumuş oldum, ama benim doktorlar ilk düşükten sonra test falan yapmıyoruz diyorlar, ne yapcam bilmiyorum. siz mayısta düşük yaptınız, doktorunuz neden eylül- ekim gibi düşün bebek diyor çok geç değil mi, testler mi uzun sürüyor. ben 15 gün oldu düşük yapalı. ilk reglmden sonra doktoro gitmeyi düşünüyodum, doğru bir zamanlama mı daha önce gitmeme gerk yok değilmi.
canım 3 ay geçsin dedi doktor ama ben 2 adet döneminden sonra korunmadım ama henüz uygun değil rahim demekki olmadı. testleri özelde yaptırırsan hiç beklemezsin 10 güne çıkar ama biraz pahalı testler bunlar. doktorlar bekleme süresini psikoloji içinde söylüyor yani fizolojik ve ruhsal... rahim bir travma geçirdiği için bekle diyolar ama senin 9 haftalık olduğu için küçük benimki 14 haftalıktı bana suni sancı ile doğum yaptırdılar küçük bir doğum gibi. 10 haftadan daha küçük kayıplarda korunmasan da olur diyolar sen hazır hissedince korunma bence rahim hazırsa bebeği tutar değilse tutmaz...benim şahsi düşüncem tabi... kızlar siz ne düşünüyosunuz meliha sevda aynur? sen reglinin 3.günü git hormon testi yaptır ultrasonla rahmine baksınlar herşey normalse korunma istersen... umarım aynı acıyı 2.kez yaşamayız arkadaşım...
canım 3 ay geçsin dedi doktor ama ben 2 adet döneminden sonra korunmadım ama henüz uygun değil rahim demekki olmadı. testleri özelde yaptırırsan hiç beklemezsin 10 güne çıkar ama biraz pahalı testler bunlar. doktorlar bekleme süresini psikoloji içinde söylüyor yani fizolojik ve ruhsal... rahim bir travma geçirdiği için bekle diyolar ama senin 9 haftalık olduğu için küçük benimki 14 haftalıktı bana suni sancı ile doğum yaptırdılar küçük bir doğum gibi. 10 haftadan daha küçük kayıplarda korunmasan da olur diyolar sen hazır hissedince korunma bence rahim hazırsa bebeği tutar değilse tutmaz...benim şahsi düşüncem tabi... kızlar siz ne düşünüyosunuz meliha sevda aynur? sen reglinin 3.günü git hormon testi yaptır ultrasonla rahmine baksınlar herşey normalse korunma istersen... umarım aynı acıyı 2.kez yaşamayız arkadaşım...
teşekkürederim canım. ben sivasta yaşıyorum bu testler için kayseriye özel e gitmeyi düşünüyorum. ama öncesinde devlette yaptırabileceiğim tesleri ısrarla falan yaptırıp sonrasında özele gidicem, en azından maaliyet azalır. bir de adetin3. günü gitmem hormon testleri için mi gerekli ultrason için mi. tekrar teşekkürler. sayfayı baştan sona kadar okudum, meliha, sevda gibi inşallah senin diğer aarkadaşların ve benim de hamilelik haberlerimiz burda olur.
evet canım yaptırabildiğini devlette yaptır. meliha doğruyu söylüyor kürtaj olunmadıysa korunmaya gerek yok çünkü kürtajda bir tıbbi işlem olduğu için rahim yıpranıyo ve dinlenmesi gerekiyo. senin kürtaj oldu değil mi? adet 3. günü hormon değerleri için. ultrason ne zaman istersen ozaman baktırabilirsin bana doktor kürtajdan 10 gün sonra gel bakıcam parça kalmış mı diye demişti, hani kistin var mı rahimin temiz mi onlara bakmak için. küçük haftalarda melihanınki gibi düşükte kürtaja gerek duyulmuyo ozaman rahim yıpranmıyo. tabi canım sende katıldın aramıza inşallah hepimizin tez zamanda olur bebişleri... :) burada haberleşiriz yine... meliha sen artık söylemişsindir herkese anlaşılıyodur karnın :) hani burda konuşmuştuk yaa bidaha hamile kalırsak söylemicez kimseye diye :) valla hamile kalırsam bi size söylücem kızlar :)
aynurcummmm nerelerdesin??? sevda da yok... incinaz gelişmeleri bildir bizlere tesleri falan...
merhaba kızlar bugün dersim erken bitti bir bakayım sizlere dedim yazdıklarınızı okudum yeni katılanlar olmuş aramıza Allah güzel haberlerinizi duymayı nasip etsin.Ben cuma günü kontrole gittim gelişimi falan normaldi yavrumun çok şükür cinsiyetimizde değişmezse kız:))prensesim geliyor yani
haftasonuda idrar yolu enfeksiyonu geçirdim malesef serum falan takıldı su içmekten başka çaresi yok malesef bol bol su içiyorum .
incinaz ben ilk bebeğimi 9 haftalıkken kalp durması sonucu kaybettim hiçbir belirti olmadı tesadüfen kontrole gittiğimde 1 yada 2 gün önce durmuş dedi şu an gittiğim doktorum kürtajımı yaptı kürtajdan 10 gün sonra da kontrole çağırdı 3 ay korunma süresi verdi ve bizden herhangi bir test istemedi gerek görmüyorum dedi aspirine başlattı korunurken başladım içmeye hala günde 1 tane içiyorum bu haftaya kadar geldik çok şükür bakalım Allah devamınıda görmeyi nasip eder inşallah.meliha aynur meggie sizde ne var ne yok
incinaz ben ilk bebeğimi 9 haftalıkken kalp durması sonucu kaybettim hiçbir belirti olmadı tesadüfen kontrole gittiğimde 1 yada 2 gün önce durmuş dedi şu an gittiğim doktorum kürtajımı yaptı kürtajdan 10 gün sonra da kontrole çağırdı 3 ay korunma süresi verdi ve bizden herhangi bir test istemedi gerek görmüyorum dedi aspirine başlattı korunurken başladım içmeye hala günde 1 tane içiyorum bu haftaya kadar geldik çok şükür bakalım Allah devamınıda görmeyi nasip eder inşallah.meliha aynur meggie sizde ne var ne yok
hayırlı olsun arkadasımıza ahhh bende normal dogum yapmış olsaydım hemen düşünürdüm.acım hafiflerdi rabbim sağ salim kucagıma almayı nasip ederdi sanki bidaha çocuğum olmayacakmış gibi geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?