Mayıs Ayında Bebeğini Kaybedenler burada buluşalım...

canımmmm meelihacım çok üzüldüm yaaaaaaa inan şuan gözlerim doldu... çok üzüldüm ama telaş yapmayalım ayrıntılıya bir gir hele ağlama nolur valla yüzünü hiç görmesemde hayalimde tahmin edebiliyorum ne kadar üzgün olduğunu canım benim yaa valla Allaha dua et ben de edicem umarım yoktur öyle bişey telaş etme bebişin hissetmesin üzüldüğünü ama nolur haber et bize nolur bişekilde ulaştır haber çok merak ederim ve sakin ol dualarımız seninle...

incinaz DNA genetik tahliller hariç tüm testleri yaptırdım. genetik olarak faktör 5 leiden genetik tahlilini yaptırdım pıhtıya sebep olan bir gen bu. buna bakarken farklı genlerede bakılıyo mthfr, faktör 5 leiden A1 falan filan tam hatırlamıyorum hepsinin adını da toplamda 6 gen var benim 2 tanesinde mutasyon saptanmış internetten araştırdığıma göre daha masum bu genler yani trombofili hastalığına sebep olmuyo ama pıhtıya eğilimli demekmiş. ne yalan söyleyeyim sonuç göstermeye bursaya gitmedim bidaha. doktorum dediki hamile kalınca gel. hamile kalırsam inşallah ozaman gidicem zaten sonuç ne olursa olsun iğne vurulcağım için çok da telaş etmedim o mutasyonları... diğer kan tahlillerim hep normal çıktı. antitrombin, lupuslar, kandan bakılan faktör 5, homosistein falan bunlar normal çıktı. toxo, rubella gibi virüsler de yok onlar da normal. bana sorarsan eğer özelde yaptırcaksan benim bu saydıklarımdan önce protein s ve c testlerini yaptır. onlar da belli oluyo bişeler zaten... eğer onlar temiz çıkarsa diğerlerini yaptırırsın. çünkü pahalı testler ve birinde sıkıntı varsa diğer testlere de yansıyo zaten sen bu ikisini yaptır önce eğer bişe çıkmazsa konuşuruz diğerlerine de baktırırsın olmazsa...

anladım canım yaptırmak istiyorum bu testleri durumum iyi değil ama parasını da geçtim zaman alacağı için canımı sıkıyor bunlar ben ir an önce tekrar bebek sahibi olmak istiyorum, gerçi en erken aralıkta olur olsa da ama bakalım o zmana kadar neler yaptırabilirm, artık ruyalarıma girdi her gün hastane de test tahlil falan yaptıryorum ruyalarımda hatta kanda pıhtılaşma falan çıkıyo iğne ruyamda
bişey merak ettim diyelim ki pıhtılaşma yok sende doktorun iğne yapıcaz demişya bu da tehlikeli olmaz mı düşünsene kanın çok sıvılaşacak o zman bu defa da en ufak yara da kan durmayacak sezeryan da falan da sorun olabilir, intewrnette öyle bir durum yaşayan birini okudumda... aman yaaa bazen diyorum ki belki de çok şey bilmek de iyi değil, ne doğru ne yanlış iyice kafamız karışıyor, ne diyelim öyle ya da böyle bebeklerimizi kucağımıza alsak en kısa zamanda inşallah

aynı şeyi ben de düşündüm ve sordum doktoruma yok dedi alakası yok bu iğne sadece bebeği koruma amaçlı dedi anneye de bebeğe de zararı yok dedi. hem onun dozajını doktorun ayarlıcak sana hamile kaldığında testler ile dozajını belirlicek tabiki bizde aşırı pıhtılaşma sorunu yoksa bizimkinin dozajı az olacak. bide benim bi arkadaşım 5 düşük yapmış o her testi yaptırmış ahiç bişe çıkmamış profösör demişki kan ne kadar sulu olursa o kadar iyi beslenir bebek sulu sulu demiş. çünkü bebeğin damarları okadar incecik ki o damarlara bizden kan koyu giderse beslenemiyor. ama dediğim gibi dozajı önemli o iğnelerin 0.2 lik var 0.4, ...... falan filan... canım bulunduğun yerde tıp fak. varsa ona git bu testlerin hepsini orda yaptırabilirsin bedavaya. benm aksilikler yüzünden uzadı 1 aya alırsın fakülteden sonuçlarını. özelde daha kısa olur tabi ama maddi durumuna bağlı... Alla hepimize tez zamanda nasip etsin inşallah...
aynurcum sevdacım nerelerdesiniz?
meliha naptın canım? çok merak ediyorum seni nolur haber ulaştır bize...

sağolasın canım. salı gününe üniversite hastanesi hematolojiye randevu aldım ,isteyeceğim testleri inşallah yaparlar. ordan sonra devlet hastanesi kadın doğuma gidicem ondan da yapabilecekleri diğer testleri isteyeceğim hormonu falan yaparız derse adetten sonra giderim. işte bunlarla ilgili problem olur da yapmazlarsa testleri. kayseri de tumay hastanesi varmış sadece kadın doğum oraya gideceğim en son.
yaa dün bi arkadaşımız gelmişti bize bence 3 aydan fazla bekle rahmin iyice toparlansın 6 ay falan bekle dedi, aklım karıştı gerçi ben doktor bile 6 ay bekle dese bekleyemez daha erken düşünürdüm şimdi de fikrim aynı 2 adet sonrası denycem ama işte diyorumya duyduğumuz her şey iyice kafa karıştırıyor
ha bu arada ben de sorucam doktorum kanda pıhtılaşma olmasa da aspirin ya da iğne falan kullansam olur mu diye, doktor kontrolünde olduktan sonra ben de isteyebilirim. salı gününden sonra gelişmeleri yazarım

Son düzenleme:
canım sana cevap attım ama yeni üye olduğum için şimdilik özelden mesaj atamıyomuşum. dediğin şeyi ben de düşündüm ama eşim olmaz dedi, yapmazlarsa özele gideriz dedi, biz sivastayız özele gidersek kayseriye gidicez o da çok meşekkatli olacak o yüzden ben burda yapılsın istiyorum. benim annemde kanda pıhtılaşma sorunu var uzun süre cosasprn kullandı şimdi de iğne falan. bunu söyleyeceğim, benim genetik yatkınlığım var, düşük sebebi bu olabilir deyip ısrarcı olacağım inşallah yaparlar. olmazsa kayseri özel
ilgin için teşekkürederim, sen de kafana takma iyi yapmışsın bence.

anladım canım.. umarım çok üzmezler seni. gelişmelerden haberdar et... işin rast gelsin inşallah...
kızlarrrr nerelerdesiniz yahu??? meliha naptı acaba? sevda da yok...aynur sen yazardın böyle uzak kalmazdın umarım iyisindir....

bugün üniversite hast. hematolojiye gittim kanda pıhtılaşma testlerini istedim, genetik yatkınlığım olabili falan filan ikna ettim 6 tüp kan verdim sonuçları bekliyoruz. sonra kadın doğuma gittim üstten ultrasonla baktı, adet olduktan sonra alttan da bakarım hem de simear testi yaparım dedi.ilaç falan yazdı bebe asprini kanda pıhtılaşma sonuçların bi çıksın ona göre ilaçlarını değiştiriz varsa dedi. birde bu ilaçlar bittikten sonra progestan başlaycaz birde düşük olmaması için karından iğne yapıcaz dedi, bahsettiği iğne ne iğnesi anlamadım, kanda pıhtılaşma değil heralde. bir de en az 3 ay korun dedi sonra yaşın kaç dedi 25 dedim yaşın küçükmüş 6 ay bekle dedi
bu arada ben kürtajdan sonraki kontrolümde doktor rahim temiz ama sanki perde var gibi ama olsada olur önemli değil dedi, bugünkü doktora sorum varmı diye o da aynısını dedi var ama önemli durmuyo dedi, düşüğe sebep olur mu dedim, yok ama gerkirse filimle bakarız dedi diğer hormon testlerini falan da bir daha ki sefe bakarız dedi. öyle işte kafam çok karışık 3 ay a6 ay muhabbetiyle ilgili özellikl. hakkımızda hayırlısı

yaa çok sevindim şanslısın maşallah :) o iğne işte bizim bahsettiğimiz iğne karından vuruluyo bebeği koruma amaçlı eğer pıhtı sorunu varsa dozajı arttırılır yoksa düşük dozajda vurlur. merak etme kılcal bi iğneymiş insülün iğnesi gibi. kendinde vurabiliyomuşsun. ne testleri istediler adlarını biliyo musun? ne zaman çıkacakmış? benim bildiğim rahimde perde genetik birşey ve arada bi zar oluyo rahimi ikiye bölüyo bebek büyüyünce o zar yırtıladabiliyomuş kaladabiliyomuş. ama bazı kişilerde eğer rahimin küçük olan bölgesine yerleşiyosa bebek düşüğe de sebep olabiliyomuş.ama senin küçük hafta da kalbi durmuş meleğinin o çok küçücükken. perdeden midir bilemicem. ben öyle bişeler duydum tabi en iyi doktor bilir böyle bi,şe dedilerse üstüne git canım. o perde cerrahi işlemle de alınabiliyomuş.
Allah çaresi olan dert versin aslında hiç vermesin tabi de veriyosa da dermanı olsun inşallah. eğer sebebi bulunursa düşüğünün hiç üzülme çaresine bakılır. en kötüsü yapılcak hiç bir şeyin olmamasıdır incinaz. sen kontrollerine gidersin doktor rahim hazır derse korunmazsın canım yaa zaten rahim hazırsa tutar değilse tutmaz bebeği bak ben 2 hafta önce gittim kadın doğuma rahime baktı yumurtalığıma fln baktı yumurtlamışsın bu ay dedi rahmin kalın çok güzel bebeği tutmaya hazır falan dedi ama demekki tam hazır değil hamile kalamıyorum oysa 2 adet döneminden sonra korunmadım. anlıcağın Rabbim doğru zamanda nasip etsin hayırlı ve sağlıklı evlatları bizlere. o zamanını daha iyi bilir elbet....

Merhaba melek anneleri...
Ben ne yazacağımı nasıl yazacağımı bilemiyorum aslında hem içimi dökmek dökerkende bağıra bağıra ağlamak istiyorum hemde hiç konuşmadan hareket bile etmeden sessizliğe gömülmek istiyorum ..... bugün yine çok doluyum sanırım bayram yaklaşıyorya mezarlığa gidicemya onun üzüntüsü çöktü içime ...offffffffffff
13 yaşındaki kızımın ısrarları ile ona kardeş yapmaya karar verdik 2010 da 9 aylık hamile iken rutin kontrol için gittiğim hastanede oğlumun kalbinin atmadığını söylediler delirdim yıkıldım tarifi mümkün olmayan bir korkuydu içimdeki canım hiç böyle acımamıştı taktiri ilahi işte sonra 8 şubatta ölü doğum yaptım oğlumu meleğimi canımın parçasını kaybettim herşeyi hazırken böyle bir sona canmı dayanır normal doğum esnasında ellerimi havaya kaldırıp Allahım benimde canımı al diye yalvardım sonra kızım geldi gözümün önüne bu defa o bensiz ne yapar dedim yani öyle bir andıki biri için ölmek diğeri için hayatta kalmak istedim çok zor yaa dedimya tarifi yok işte acılarım dinmek bilmiyordu 7 ay sonra kızıma hamile kaldım 7 buçuk ay içimde korkuyla besledim yavrumu çok ürkek taşıyordum yükümü her an herşey olabilir tedirginliğiyle yumurta üstünde yürür gibi hareket ediyordum malesef onuda 8. ayımda kaybettim şimdi iki kardeş baş ucu ayak ucu yatıyor kocaman bir mezarları var yavrularımın şimdi söyleyin arkadaşlar ben ne yapayım yıldırım iki defa aynı yere düşmez derlerdi yıldırım iki defa düştü benim üzerime üçüncüsüde olurmu diye düşünmekten alamıyorum kendimi ne yapmalıyım bilmiyorum
rabbim kimseye yaşatmasın böylesine bir acıyı

O bir kelebek kanadıydı, bir gül goncasıydı, bir yıldız pırıltısı...
Sabaha çıkmayan bir rüyaydı; ama ne eşsiz bir can taşıdı;
En tazesi, en temizinden, en sevgilisi ve sevileninden
Daha doyamadan kokusuna, meleğim cennete yolculandı;

... Çekinmeyin anmaktan, sevgimizle koyduğumuz adını,
Özlemin yakıcı tadı, acılarla kavursa da yüreğimi
Anlatın bana, bahsedin güzelliklerinden,
İhtiyacım var, yaşamaya, yaşatmaya bebeğimi;

Korkmayın gözlerimde aniden beliren yaşlardan,
Onun adını, duymak değil ki beni üzen,
Asıl unutulmasıdır en büyük acım,
Anmaya devam edin Bebeğimi lütfen...

Onu sonsuz sevgisi ve güzelliğiyle bildim ben, öyle kalsın.
Gölgelenmesin hatırası, kilitli kapılar ardında tozlanmasın...
Huzurla analım adını, taşıyalım sonsuza...
Bebeğim unutulmasın!...

selam
başınız sağolsun Allah sabır versin çok zor bir durum bebeğimi bende 5 ay önce kaybettim acınızı paylaşıyorum

canım çok üzüldüm Allahım sana sabırlar versin. şiiirini okurken nasıl ağladım anlatamam. bu aralar ben de melek yavrum için çok ağlıyorum film izlerken bebeğini kaybeden birini görünce sizin gibi arkadaşlar yazınca sanki ben de yaşıyorum sizinle çok zor... Allahım başka acı keder göstermesin ama evlat acısı çok zor yüzünü görmesek bile çok zor... bunları yazarken biile ağlıyorum şuan. meliha naptı acaba aklımdan hiç çıkmıyor umarım bebeği de o da iyidir...

cnmm yaa seni okadr iyi anlıyorumki hele o acıyı 2 kere yaşamak.bende 2 ayı geçti bebeğimi kaybedeli bede ölü doğum yaptım ama sezeryandı bnm.2. bide bi kızım vr dört yasında bende çok korkuyorum birdaha aynı şeyi yaşarmıyım diye.dr a sordum geçen hiç olmayan biri kadar şanslı değilsin dedi açıktı yani.acım haiflicek derken artıyo.rabbim sabırların ennn büyünü versin kucağını doldursun oğluna sağ salim bi kardeş versin.ben şöyle düşünüyorum tabii çok büyük yıkım oluyo ama anne olmaktan korkmamak lazım rabbimin takdirini bilemeyiz içimizi ferah tutmamız gerekiyo galiba hakkımızda hayırlısı.

sağol canım, ben de çok sevndm testlerimin yapılmasına ama sanırım kan pıhtılaşma testlerinin hepsi yapılmadı, çünkü sonuçlarımın hepsi bugün çıktı ayrıca o sizin burda yazdığınız test adları yazmıyo ama sonuçlarımın hepsi çok normal düzeyde, doktor da öle söledi düşüğünüzün kan pıhtılaşması olduğunu düşünmüyorum çok normal sonuçla kadın doğumcunuz da aynı şeyi söyleyecektir dedi, başka bir sebeptendir dedi illa kan pıhtılaşması olacak dedği dedi, ben de çok rastlanan bşymiş ama dedim evt dedi ve biz 3 düşükten sonra yapıyoru zaten ayrıntılı testleri dedi neyse yazayım yapılanları:
hemogram (zaten yapılyo o), sedimentasyon testleri, koagülasyon testleri; aptt,ınr,pt(prtotrombin zamanı),kollojen(adp,epı) testleri,c reaktif protein crp, bir de rutin testleri(akş,bun,kreatinin,alt,ast,sodyu,potasyu,kalsiyum)
bunlar yeterli dedi ama bakıcaz dediğim gibi kalanları özelde de yaptırabilirim aralık aynıa kadar koruncam zaten. diğer testleri de kadın doğumcum yaparız dedi. ben şu perde olayına taktım kafayı inşallah ciddi bşy değildir
bebe asprinine başladım ama bi sıkıntı olmaz heralde, doktorum sonuçları görmeden yazdı çünkü. bu arada senin her şey yolundaysa olur dert etme sakın, streste çok etkili biliyosun, sorun yoksa rahat ol, bi bakmışsın ki kırmızılar değil, meleğin gelmiş (inşallaaaahhhh :))

inşallah canım yaa valla çok stres yapıyorum sanırım ondan olmuyo bilemiyorum. ben de aralıkta düşünüyorum kasımda istemiyorum biraz kafamı boşaltmak düşünmemek istiyorum nasıl yapıcam bilmem ama yapmam gerek...
yaptırdığın testler devlet hast.de de yapılan testler yani o dediğim özel testlerden değiller bana onlar ilk başta bakılmıştı tıp. fak. kadın doğumcu yazmıştı normaldi benimde. benim yazdığım o testler biraz özel (herzaman yapılabilen testler değil randevulu oluyo) ve pahalı oyüzden hemen ilk düşükte yazmıyolar. ama dediğim gibi istersen önce özel hast.de protein c ve protein s ye baktır. bana 2 düşükten sonra yazıyoruz demişlerdi bursa tıpta. 3 düşük çok fazla yaa 3 kere aynı acıyı yaşamak...
perde olayı içinde film mi çektirmen gerek? bence de ona baktır ama sakın dert eme tamam mı dediğim gibi çaresi var. ben hep diyodum ki pıhtı sorunum çıkarsa üzülmücem aksine sevincem çünkü sebebini öğrenicem ve önlem alıcam. çaresi var sonuçta. ama çaresi olmayan bir sıkıntı varsa ozaman kötü işte... sakın moralini bozma hakkatten yaşın küçük ben 28 yaşındayım hatta kasımda 29 olcam ben oyüzden de biraz sıkıntı yapıyorum...hakkımıza hayırlısı... Allahım hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize...

merhaba kızlar,
üclü test yaptırdık temız cıktı.prof ayrıntılı ultrasonda kistlerine baktı buyukler o yuzden tedbir için amniyo sıvısı alsak bebekten ıyı olur dedı.bızde ıstemedık cunku benım ıcın daha rısklı malum claxen ve coraspin kullanıyorum .Rabbım rahımdekı bebegı ıstedıgı gıbı sekıllendırır eger bu kistlerin tedavısı yoksa sırf bebek özürlü mü degil mi diye amniyo sıvısı aldırmak ıstemedık. bız bebegımıze herseyiyle razı geldık.ayrıca doktor plesantada kanama alanı gördü.ıyıce işler sarpa sarıyor hersey ust ustte gelıyor dualarınızı esırgemeyın kızlar Rabbimin sınavı benım ıcın daha bıtmedı sanırım ...Allah hepimizin yardımcısı olsun

ben de şimdi pıhtılaşmadan çok bu perde olayına takıldım,ilk adetimden sonra ona baktırcam vajinalultrasonda daha net belli oluyomuş benimki karındandı, gerekirse film çekeriz dedi doktor. daha sonra özelde protein c protein s, antikor, faktör v i yaptırcam. ama bazılarında bu benim diğer yaptırdiklarımda da çıkıyomuş pıhtılaşma daha basit düzeyde heralde.
kafam iyice allak bullak çektiğimiz sıkıntıların mükafatını alırız inşallah

yazdığın yazıdan senin şuan güçlü olduğunu gördüm sevindim güçlü olman gerktiği için güçlüsün biliyorum yoksa bu kadar sıkıntıya insan yıkılabilir ama Allah sabrını veriyor, bebeğin de senin kadar hatta daha fala güçlüdür eminim hiç korkma. ben çok duydum özürlü doğabilir aminyo sıvısı alalım diyeni ya da bebeği alalım diyeni ve sağlıklı doğanı örnek benim görümcem, oğluna demişler eşi aldırtmak istemiş görümcem karşı çıkmış, şimdi çok sağlıklı ve zeki oğlu var 5 yaşında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…