Mayıs Ayında Bebeğini Kaybedenler burada buluşalım...

merhaba Melihacım

inan çok üzüldüm bu duruma ( Allah herşeyin hayırlısını versin inşallah.Plesantada kanama alanı ne işareti anlamadım. Allah inşallah kısa zamanda sıkıntının bitmesini işlerinin yoluna koymasını nasip etsin. sonuçta ikili üçlü testler temiz çıktıysa özürlü olmaması gerekiyor. çünkü bu amaçla yapılmıyor mu o testler. inşallah o kistlerinde bir tedavisi vardır. yine herşeyin hayırlısı diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun canım.

Allah razı olsun incinaz gecen seneden beri yasadıgım seyler kolay degıl 10 aya yakın bebegım olmadı .rahim filimleri cekıldım sancılar cektım catlatma hapları tahlıller, cennete ugurlanmıs iki evlat, neredeyse hergun betahcg ıcın kan vermeye gıtmeler...tekrar hamıle kaldım cok şükür ama her gun kan sulandırıcı iğne vuruyorum kendıme üstune ustluk kistler ,riskler, aıleden uzak olmak, eşimin işi nedenıyele tek basıma arşınladıgım doktor yolları maddi boyutunu söylemıyorum bıle ...ınsanlar neler yasıyor meliha sabret dıyorum Rabbime her an dua edıyorum "neyse takdırın sabrıyla ver ya Rabb "dıye. cok şükür bu günüme ....yer yer yıkıldıgım an oluyor ama o zamanda dostların yoldaşların mesajları oluyor omuz veren senın gıbı burdakı dostlarım gıbı...oglum dun ultrasonda bakılırken rahatsız oldu dun 3.kez ultrasona gırıyordu yeter artık dercesine attıgı tekmeyı hıssettım ılk defa bu kadar netti hissedişim.o an zaten karar verdım oglum ne olursa olsun benımle olmalıydı neydı bu kadar ugrasmam bırak artık su yolunu bulur melıha dedım kendı kendıme....ınsallah hayırlı guzel haberlerle herkese umut olur yasadıklarımız........herkese ıyı bayramlar

öncelikle herkese iyi bayramlar... melihacım üçlü testin temiz çıkmasına sevindim. bence de hiç dert etme iyi düşün ki iyi olsun... benim kuzenimin karsına da bebeğinin mongol olduğunu söylemiş doktorlar üstelik karısı hemşire de. heyet toplanmış hepsi bakmış incelemiş falan karara varmışlar alıcaz bebeği diye hayır demiş karısı aldırmam. ve inanamazsın kızı şuan 7 yaşında ve inanılmaz zeki... annesi kitap dayandıramıyor ve büyümüş de küçülmüş sanki... yani eskiden ultrason mu varmış :) teknoloji iyi de işte böyle endişeler yaratıyor insanda... inşallah sağlıklı çok tatlı bir bebişin olacak onun büyüdüğünü göreceksin... hep olumlu düşün olur mu? bak bebeğin senin huzursuz olduğunu anlamış anne ben iyiyim merak etme al bu da kanıtım der gibi tekmelemiş :) iyi olacak herşey canım benim...
incinaz senin ne zaman adet günün? gerçi kürtaj sonra ilk adet biraz gecikebilir endişe etme emi..
kızlar ben kasım ayında bebek çalışması yapmamayı düşünüyorum biraz zihnimi boşaltayım diyorum... çünkü 3 aydır her ay böyle stres içindeyim yok bugün riskli gün yok bu gün değil faln gibi... acaba tuttu mu tutmadı mı gibi... her belirtiyi acaba hamile miyim düşünmek gibi... artık bıktım. bu ay dinleneyim bi kendimi toparlayayım noluyosun rahat ol diyerek... ondan sonraki ay da yumurta takibine gideyim diyorum. üstüsüte üstüste sıkıldım... sizce doğru mu düşünüyorum? anlamadığım şey ilk bebeğime istediğimiz ilk ayda hamile kalabilmiştim şimdi niye olmuyor... muayenelerim de herşey temiz ve normal yumurtam da oluyo çatlıyo falan filan... riskli günleri de takip ediyorum... sebep stres midir acaba? bilmiyorum...

canım ben 29 eylül de kürtaj oldum,bu ay 29 ekim den sonra ki 1 hafta içersinde olurum inşallah kürtaj sonrası yapışıklık falan olursa diye korkmuyoda değilim, hatta bu perde olyı da onla alakalı olabilir mi diye düşünüyorum, çünkü ben evlenmeden önce de sonr da ultrasona çok girdim hani kistten şüphelenilen durumlarda falan perde olsa o doktorlarda sölemezmiydi diyorum, ya da hamileliğmde girdiğim ultrasonlarda da sölerdi doktorum ne bileyim yaa belki yapışıklıktan öle görünüyodur, ya diyorumya neden kürtaj sonrası böle bşy gödü doktorlarım. şuan ne pıhtılaşma şüphesini ne diğer testleri çok takıyorum, perde olayına takıldım kaldım
senin duruma gelincei, kürtaj sonrası yumurtlama dönemleri değişiyomuşya senin değişti mi biliyomusun yumurtlama dönemlerini, acaba diyorum o günleri mi tutturamıyosun, gerçi artık hepimiz biliyorum gün aşrı ilişki, sırt üstü uzun süre yatma muhabbetini, onlara dikkat ediyosundur zaten. streste çok etkili tabi ben daha önce de sölemştm, doktorlara göre korunmayı bıraktıktan sonra 6 ay olmaması bir sorun olduğunu göstermezmiş ama senn kisi stres bence, 1 ay kafanı dinleme fikri mantıklı ama gerçekten öle yapmak istiyosan.

canım ben kürtajdan 34 gün sonra ilk adeti gördüm. ikincisi 27 gün sonra üçüncüsü 35 ama sonrasında düzeldi ben 30gün de bir adet olurdum şimdikiler öyle artık. kürtajdan 3-4 ay sonra eski düzenine girermiş. yok be canım ne yapışıklığı saçmalama senin bebeğin küçücük onu vakum yöntemiyla almışlardır kazımamışlardır. yapışıklık faln yoktur. yapışıklık rahimde kalıntıları kazırlarsa rahim inceliyo tabi o da ilk kürtajda deil 3-4 kürtajdan sonra olur. benimki 14 haftalık olmasına rağmen vakumla aldılar seninki hayli hayli öyle olmuştur. korkma vakumla rahim zarar görmüyo ve yapışıklık olmuyo.. senin şimdi rahmin büyüdü ya perde vardıysa ondan belli olmuştur kızken belli olmamıştır. yaa takma kafana diyorum ya perde bile olsa çaresi var... 1 ay dinlenme bence de mantıklı yoksa üstüste kafayı yicem...

yaa ben önce ilaçla düşük yaptım, sonra doktor baktı parça kalmış dedi kürtajla aldı, öle anestezi falan olmadım yani hissetim vakum gibi değildi sanki ne bilym vakumu hissedebilirmiydim onu da bilmiyorum gerçi ama, rahmi temizleyeceğim dedi kazımış olabilir mi ? inşallah vakumla almıştır o parçayıda. perde kesin varmıdır ki yaaa, iki doktor da perde gibi sanki dedilerya demek ki var olmayan bşy i nasıl öyle görsünler ki ? şimdi de bu çıktı yaa bian önce adet olsam da gitsem tekrar kontrole

canım... takıntı yapma. yapışıklık kesinlikle yoktur onu aklından bile geçirme. ilk kürtajda yapışıklık olmaz eskiden aldırmak isteyen kadınların (bebek büyükken ayrıca) ozamanlar kürtajda rahimi kazırlarmış. ozaman duvarı incelirmiş rahimin. bikaç kürtaj sonra yapışırmış... şimdiki teknolojilerle o olmaz. sen nerden duydun bu yapışıklığı bilmem ki :) perde olayına da takılma varsa da önemli değil ki hayatım... yoksa da boşuna üzmüş olacaksın kendini. bayramı zehir etme kendine... rahminde perde olup iki çocuk doğuran bile duydum. çok öenmli bişey değilki. eğer doktorlar gerek görürlerse onu alırlar bile. yani çaresi dermanı var sen niye sorun ediyosun. kaldı ki var olup olmadığı kesin bile değil. sen adetten sonra gidersin vajinal ultrasonla bakarlar... rahat ol canım yaa üzme kendini...

haklısın canım ama işte illaki takılıyor kafama. eşim de kızıyor, bi ara kanda pıhtılaşmaya taktın kafayı diyor sanki sen de kesin varmış gibi, şimdi de perde olayına diyor doktor kesin dememiş ki sen kesin var gibi konuşuyosun diyor, şimdi dua edip duruyorum inşallah ciddi bir durum değildir diye. nette araştırdım da bazen tanı için kontrastlı tomografi de isteniyomuş. ben geçen yıl bağırsak sorunum yüzünden çektirmiştim bütün karın bölgem incelendi, alt batın, üst batın rahim yumurtalı k falan. onun raporunda rahim ve yumurtalıkta patolojik bir durum görülmemiştir yazıyor, bu nekadar güvenilir bilmiyorum da taa o zman gördüğümde iyi bak dedim bu arada rahmim de incelndi bşy yokmuş demiştim, şimdi o geliyo aklıma, inşallah vajinal usg de görmez dr böle bşy çok sağol canım desteğin için cidden rahatlıyorum. yapışıklık ve perde olayı ile ilgili nette çok şey okudum da o yüzden telaşe ediyorum. diyorumya çok şey bilmekte kötü :) sen de durumlar nasıl, kasımdan sonra düşünüyosun dimi, aralıkta önce snin sonra benim güzel haberlerimizi paylaşırız inşallah, benmki ocağa denk gelir geçi :)

inşallah canım yaa bakalım Allah nasip ederse kasımdan sonra hamile kalabilirim... yani üç aydır istiyorum olmuyo Allahın takdiri ne zaman uygun görürse ozaman olur inşallah tabi hayırlısı ve sağlıklısı... amin canım umarım sen de hiç beklemeden hamile kalırsın meliha sevda gibi... aynurumuz vardı bir de o hiç yalnız bırakmazdı buraları ama nezamandır yok... umarım iyidir... evet çok takmışsın kafayı... aslında hemen ilk kürtajda yapışıklık olur die bişe okudun mu? çok saçma öyle bişe olmaz ben de araştırmıştım kürtaj sonrası. hiç üzme kendini boşa stres yapma... hem 25 yaşındasın güzelim yaa :) olur olur hiççççç merak etme... keşke bende 25 yaşında olsaydım ozaman hiççç böyle acele etmezdim oluruna bırakırdım... ama şimdi böyle diyorum kasımda 29 olcam bebek doğana kadar falan filan ee 2. de istiyosan 30 geçmiş olcan illlakiii... ama hayırlısı tabi...yaşın önemi yok hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun inşallah...

kürtaj sonrası komplikasyonlar yazıyorya orda okudum, 2. ya da 3 . kürtajda diye yazmıyoya o yüzden sıkıntı ettim, birde sonradan öğrendm benim kürtajı yapan doktoru beğenmiyolarmış ii değilmş, ben de kontrole gidince anladım hiç bşy demedi, sonraki gittiğm doktor çok ilgiiydi çok beğendim, folik asit, b vitamini, aspirin yazdı semear testi yapalım vajinal muayene edilim dedi öbürü hiç baktı gidebilirsin dedi ondan tırstım, inşallah bi sıkıntı olmaz. yaş olayına gelince evliliğimn 1. senesi bittikten sonra eşimle karar verdik çocuk olsun diye 2 sene bekleyelim desek de olurdu yaş sorun değil ama şimdi kaybını yaşadımya onun üzüntüsü ancak yeniden sahip olduğumda geçecek sıkıntım o yüzden. senin yaşında geç değil sonuçta 25 yaşında evlenip 1o sene çocuğu olmayan da var daha erken evlenip olmayan da, sen demedin mi korunmayı bıraktım hemen oldu diye, şimdi yine olcak stres olmasa ah.

canım benim olacak allahımın izniyle inş. bak sen bırak sitresten uzak kal allahım seni sevindirecek haberin bile olmayacak, allahın izniyle ,,
sana bayram tadında bi şeker gibi haber vermeyi istiyorum allahımın izniyle tabi biliyormusun benim adetim geçti evde test yaptım umarım herşey yolundadr ve bebeğime hamileyimdir allahım sonunu hayretsin inş. şaşkınlık içeririsndeyim allahım hepinizi sevindirecek ıkızlar biz melek annelerinin hep yanında rabbim, hep sizlere dua ediyorum inş.. güzel haberlerinizi tek tek duyacazzzzz umudunuzu kaybetmeyin herşeyin bi zmanı var....allah önce hayırlısını versin ..sağlıklı sıhhatli olanlarından versin inş....canım benimmm

:)) hayırlı olsun.. Allah sağlıkla geçirmek nasip etsin. sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. darısı başımıza.

sanırım adet oluyorum,kahverengi akıntı gibi geldi önce şimdi pembemsi damla. yarın gelir tamemen heralde. yarın tam 1 ay olacak kürtajıma, senin de dediğin gibi daha önce adet olduğuma hiç bu kadar sevinmemiştim. bazı korkularımı atlatmış oldum.
aynur
çok sevindim, tebrik ederim, Allah sağlıklı bir hamilelik geçirmeyi bebeğini sağlıklı br şekilde kucağına almayı nasip eder inşallah
darısı başımıza, sağlıkla...

:)) hayırlı olsun.. Allah sağlıkla geçirmek nasip etsin. sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. darısı başımıza.

çok sagol arkadaşım allah hepinize tüm melek annelerini sevindirsin inş. rabbim sağ salim kucağımıza alıp hayırlısıyla büyütmemizi nasip eder inş. daruısı sizlerin başuna olsun allah izin veririse....

canımmm sagolasın allah hepinizden razı olsun rabbim tez zmanda hayırlısıyla sizlerede verecek rabbim tüm melek annelerinin yanında...bunu asla unutmayın hep şükredelim kızlar hep örnek olalım.... biz çok farklı annelerizzzz değerimz bi başkaa kiimse bunun farkında değill..allah sabrımzıı arrttırsın inş..çok sabır versin allahım....
darısı sizlerin başına hayırlısıylaaa

aynurcummmm :) çok sevindim çok... ama biliyo musun içime doğdu vallahi doğdu. dedim aynur uzun zamandır yazmıyo yazmıyo bi yazacak müjdeyi de verecek diyodum :) canım benim hayırlı olsun. Allah başa çıkarsın... doğru söylüyosun herşeyin bi zamanı var.. ben de sıkıntı etmicem artık inşallah :) hakkımıza hayırlısı olsun herşeyin... doktora gidince haber ver emi artık yazmaz oldun ama bırakma bizleri. çok sevindim arkadaşım çok...
incinaz sana da çok sevindim adet oldun :) hem de çok beklemeden. sen de boşuna sıkıntı yapıyosun bak gör hiç bişeyin yok senin... inşallah ikinci bebeklerimizi kucağımıza alıcaz hepimiz... o günleri de görecez inşallah...

aynurcum güzel haberine cooooooooooooook sevındım ...lutfen bızı habersiz bırakma uzun suredır gırmeyısının sebebı anlasıldı.Rabbım melegını sana bagıslasın:) darısı kızlar artık sizin basınıza karnınıza:)meggie stresten uzak dur desek de ınsan ıllakı takıyor kafasına düşünmemeye calıs .bide asprin içiyor musun onu soracaktım?en son doktor bırsey dememıstı sanırım degıl mi?yakın zaman da var mı bı kontrol falan...bız beklemedeyız kistlerimizin geçmesini beklıyoruz. cumartesı muhtemelen doktora gidecegim yapacak bırsey yok elımden cok sey gelmıyor artk herseyın ilacı dua...

aynurcum hamişmisin çoook sevindim rabbim sağ salim kucagına alıp büyütmeyi nasip etsin inşallah.yüzün güldü hepte gülsün ne mutlu

melihacım cumartesi günü doktor randevun nasıl geçti? oğluşumuz nasılmış? evet canım ecopirin içiyorum ama 4 gün oldu başlayalı. sen hamile kalmadan önce mi başladın içmeye? ben hep hamile kalınca içerim diye düşünüyodum... bursadaki doktor vememşti burda başka bi doktora gittim kendi doktorumdan başkasına o verdi. bu doktoru da beğendim ben çok tatlı bi bayan...

evet tatlım ben adetimden hemen sonra basladım ve bir dahakı adet dönemıne hamıle kalmıstım.baslaman ıyı olmus pıhtılasma varsa hamıle kalmanı kolaylastıracak.bız dün gıttık doktora cok sukur kistlerimiz küçülmeye baslamıs canım sımdı gerıye kalan tek sey plesantada olusan kanama alanları onun ıcın coraspini bırkac gunlugune bırakacagım iğneye deva ama.umarım karsıma baska sorun cıkmaz ve raat rahat hamılelıgın tadını cıkarabılırım.aynur ne yaptı acaba?umarım bu ayda senden guzel haberler alırız canım...hayırlısı ınsallah

çok sevindim canım kistlerin küçülmesine... bak hemen üzmemek gerekiyormuş kendimizi demekki.. o kanama alanları da geçecek Allahın izniyle. sen sakın yorma kendini evi yemeği faln unut. boşver pis desinler ama yorma sık sık uzan ve içini ferah tut emi canım. herşey güzel olacak inşallah... bu ay ben pek istemiyorum canım yaa kasımda dinlensem iyi olacak çünkü takıntı haline getirdim inşallah aralıkta hayırlısı ile hamile kalırım... ben asprini gece yatmadan alıyorum sen nasıl içiyodun?
eeee kızlar nerelerdesiniz? yine koptu herkes...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…