çok sevindim canım kistlerin küçülmesine... bak hemen üzmemek gerekiyormuş kendimizi demekki.. o kanama alanları da geçecek Allahın izniyle. sen sakın yorma kendini evi yemeği faln unut. boşver pis desinler ama yorma sık sık uzan ve içini ferah tut emi canım. herşey güzel olacak inşallah... bu ay ben pek istemiyorum canım yaa kasımda dinlensem iyi olacak çünkü takıntı haline getirdim inşallah aralıkta hayırlısı ile hamile kalırım... ben asprini gece yatmadan alıyorum sen nasıl içiyodun?
eeee kızlar nerelerdesiniz? yine koptu herkes...
oyle doktorumuz gercekten cok korkutunca tabı yasadıgım üzüntü yanıma kar kaldı.hayırlısı olsun canım yaaa bunuda yasayacakmısısz demekki...ev işlerini falan yapmıyorum zaten eşim yapıyor . ocakta annemlerın yanına gıdecegım orda daha ıyı olurum.bebek konusundada stres olma her ay beklemenın ne demek oldugunu en ıyı anlayacaklardan bırı de benım içinden nasıl gelıyorsa öyle yap.Rabbım hayırlısıyla vaktını saatını bılır.asprini tok karna alıyorum ben de genelde aksamdan aksama alıyorum ama özellıkle degıl oyle basladım öylede devam etti...aynur ne yaptı acaba
oyle doktorumuz gercekten cok korkutunca tabı yasadıgım üzüntü yanıma kar kaldı.hayırlısı olsun canım yaaa bunuda yasayacakmısısz demekki...ev işlerini falan yapmıyorum zaten eşim yapıyor . ocakta annemlerın yanına gıdecegım orda daha ıyı olurum.bebek konusundada stres olma her ay beklemenın ne demek oldugunu en ıyı anlayacaklardan bırı de benım içinden nasıl gelıyorsa öyle yap.Rabbım hayırlısıyla vaktını saatını bılır.asprini tok karna alıyorum ben de genelde aksamdan aksama alıyorum ama özellıkle degıl oyle basladım öylede devam etti...aynur ne yaptı acaba
canım 12sinde kontrolüm var bakalım ınsallah dedıgın gıbı hersey yolunda gidiyordur.sanırım 16 mart normal dogum gorunuyor ama sezeryan olursa bır ıkı hafta önce olur.hayırlısı dedıgın gıbı zaman hızlı gecıyor.sevdaya aynura sitem etme canım hayat telasesi vardır bır bıldıklerı .yogun calısıyorlardır muhtemelen giremiyorlardır baska baska işleri vardır unutmazlar ayda yılda bır de olsa bizı haberdar ederler merak etme etmeselerde canları sagolsun dıyelım.sen bu ay dınlenecegım dıyordun sımdı beklemeyelım mı senden haber:)yoksa dayanamayıp bu ay da denemeyı dusunuyor musun?sen bu ayıda bos gecırme bence.....ben de tok karnına akşamları içiyorum canım. hayırlısı bakalım yaa... evet yorma kendini. bi dahaki muayenen ne zman? inşallah ozaman da kanama alanlarının yok olduğunu göreksin... tahmini doğumun nezaman? bişey kalmadı gibi değil mi? :) zaman geçiyor valla... Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah...
aynuru ben de merak ediyorum yazmıyor artık. oysa hamile kalsak da bırakmıcaz yazışacaz demiştik acımızı paylaştığımız gibi sevincimizi de paylaşacaktık... sevda da uğramıuor... incinaz sen naptın testler falan noldu? kimsecikler yok artık. herkes koşturmaca da heralde...
sizleri unuttuğumu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz .... biraz iş yoğunluğumuz var bide bu aralar pek iiyi değiliz allah saglık sıhhat versin inş.. bulantı kusmalarımız var arkadaşlar ....çok halsizim, yani sizi unutmadın sadece çok fazla siteye uğrayamıyorum kalbimin sizlerle olduğunu unutmayın....
biz acılarımızı paylaştık üzüntülerimizde paylaşacaz evelallah.....
canım 12sinde kontrolüm var bakalım ınsallah dedıgın gıbı hersey yolunda gidiyordur.sanırım 16 mart normal dogum gorunuyor ama sezeryan olursa bır ıkı hafta önce olur.hayırlısı dedıgın gıbı zaman hızlı gecıyor.sevdaya aynura sitem etme canım hayat telasesi vardır bır bıldıklerı .yogun calısıyorlardır muhtemelen giremiyorlardır baska baska işleri vardır unutmazlar ayda yılda bır de olsa bizı haberdar ederler merak etme etmeselerde canları sagolsun dıyelım.sen bu ay dınlenecegım dıyordun sımdı beklemeyelım mı senden haber:)yoksa dayanamayıp bu ay da denemeyı dusunuyor musun?sen bu ayıda bos gecırme bence.....
:) valla hayatım bu ay istemiyorum öyle riskli haftada hergün falan ilişkiye girmedik.hani canımız isterse girdik bebek amaçlı mecburi değil yani :) o da 1-2 sefer denk geldi riskli haftada. ama hergün girdiğimiz ay olmadı 1-2 seferle olacağını sanmam. ben adeti bekliyorum yumurta takibine gidicem... aslında yumurtalamamda bişey yok yani düzenlidir ilaç verir mi çatlatma iğnesi falan yapar mı ki herşeyi düzgün olan birine...mart ayı çok güzel bir ay yaşıtlarına göre iyi olacak. ben kasım sonu doğumluyum hep yaşıtlarımdan ufaktım :) hayırlısı canım az kaldı :)
canım iyi olduğunu duymak herşeyin yolunda olduğunu duymak beni mutlu ediyor stemim üzdüyse kusura bakma canım sadece merak ediyor insan bide yalnız kaldığını düşünüyor insan... hatırlıyomusun bi ara hep ikimiz yazıyoduk :) neyse bakalım şimdi 6-7 haftalıktır değil mi? doktora gittin mi kese falan görünmüştür kalp atışları? aberdar et olur mu? öptüm çok.
huuuuu milllett nerelerdesiniz neler yapıyorsunuz?
huuuuu milllett nerelerdesiniz neler yapıyorsunuz?
canım benim hamdolsun rabbime bugünleri gösterdi inş. sizlere hayırlısıyla tez zmanda gösterecek sen rabbime güven gerisi boş, o hepimizin yar ve yardımcısı hamd olsun rabbime, haberdar etmez miyim sizler hep kötü günümde yanımdaydınız iyi günümdede yanımda olmayı isteyen dostlarımsınız, sizleri asla unutamam bu hayatta 2012 mayıs ayı unulacak gibi değil hiçbirimizi için rabbim hiçkimseyi evlat acısıyla sınamasın, inş. son acılarımız olur rabbim başka acı ağrı göstermersin cümlemize ve bize, sen ne yaptın bu arada bi gelişme varmı? doktora gittin mi? ben bu hafdta sonu doktora gidecem hayırlısıyla bakalım inş. herşeyin hayırlısı olur be meggie , kalp atımlarını alır inş. doktor bey , herşey allahımın izniyle inş. hep iyiyiye gider allah hiçbir anneyi evladıyla sınamasın,,,,, allaha emanet ollll rabbim yardımcın olsun asla ümidini kaybetme güzel günler çok yakın....
amin canım inşallah dualarını eksik etme emi canım... sen içini ferah tut bu sefer Allahın izniyle kucağına alıp büyüteceksin... içime kız doğdu ama bilemiyorum :) hayırlısı tabiiii...
:) sagol canım ya bız ıyıyız bakalım sımdılık göbüş belli olmak ne kelıme normallerıne göre bayaca buyuk gören ınanmıyor 6.ayının ıcınde olduguna...bol bol dua edıyoz teyzesi senın ıcın arkadası tez zamanda annesının karnına dussun dıye:)beklıyoz senın de haberlerınıben iyiyim valla canım okul iş güç... asıl sen nasılsın nasıl gidiyor 5.5 oldun :) göbüşün iyice belli oluyodur artık :) darısı bize inşallah :)
incinazcım en iyisini yapıyosun araştırma kafanı bulandırma boşver oluruna bırak canım test sonuçlarından haberdar et bizi emi...
faktör v , faktör III V34L, fibrinojen, GP3a L33P, MTHFR A 1298C , bunların hepsinin karşısında mutasyon (-) yazıyor
protrombin G20210A, PAI-1(4G-5G), MTHFR C677T bunların karşısında ise koyu harflerle heterozigot yazıyor.
daha doktora göstermedim ama anladığım kadarıyla ben de de var kanda pıhtılaşma sorunu bakalım doktorum ne diycek acaba ilaç yeterli olur mu iğne de verilir mi ? bilen arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olursa sevinirim
canım evet pıhtıya eğilim var sanırım iyiki yaptırmışsın... ama yanıltmış da olmayayım yani edindiğim bilgilere göre söylüyorum kesinlikle doktoruna sor tabiki ama ben araştırırken protrombin ve mthfr C677T nin pıhtı için önemli testler olduğunu öğrendim. ben de de PAI ve MTHFR A1298C de mutasyon çıktı ama bunlar faktör V, antitrombin ve mthfr C677T ye göre daha masummuş yani az bi eğilim var bende. ama sonuç olarak o iğneleri vurulcam... gene söylüyorum benimkiler sadece edindiğim bilgiler internetten falan yani %100 geçerliliğ yok :) sen doktorundan öğrenince bana da anlat olur mu? iyi ki yaptırmışsın incinaz ne zaman gösterceksin doktoruna? bu testleri teker teker sorar mısın doktoruna? mthfr nin neden 2 türü var falan?[/
cumartesi günü nöbetçiymiş doktorum, cumartesi gidicem göstericem smear testimi almadım çünkü daha, ikisini bir göstericem. ben de çok araştırdım netten ama tıp dilinde olunca biz çok iyi anlayamıyoruz, mthfr nin bir kaç türü var ama yazılana göre bunların pıhtılaşma eğilimine yatkınlığı bilimsel olarak kesin açıklanmamış ayrıca heterozigot (taşıyıcı), homozigota(kalıtsal) a göre daha düşükmüş. diyorumya çok iyi anlayamıyoruz. benim de şuan içim çok rahat. dua ediyorum, şükrediyorum. doktorumdan Allah razı olsun ilk düşük olmasına rağmen yaptı bu testleri hem de devlet hastanesinde, vardır bunda da bir hayır. ne yalan söyleyim iğne olayından biraz korkuyorum ama alışırım heralde bebeğim için değer, Allah o günleri gösterirse inşallah.
bu arada bana doktor testleri yapmadan önce varsa kanda pıhtılaşma diye her ihtimale karşı bebe asprini, b, b12 vitamini, folibol başlattı. bunlarda kanda pıhtılaşma için hamilelk öncesi kullanılan ilaçlarmış. cumartesi günü doktorumn söylediklerini yazarım canım
MTHFR mutasyonunun tekrarlayan gebelik kayıpları ile ilişkisi bilimsel çalışmalarda net olarak gösterilememiştir. Bilimsel çalışmaların bazıları MTHFR mutasyonu ile tekrarlayan düşükler arasında ilişki olduğunu gösterirken, birçok bilimsel çalışmada gebelik sırasında herhangi bir olumsuz etki gösterilememiştir.
MTHFR mutasyonu olan hastalarda folik asit seviyesi azaldığı için anne karnındaki bebekte, sinir sistemi, omurga ve beyinde anormal gelişim riski artmıştır. Hem heterozigot, hem de homozigotlar için bu risk artmıştır. Bu risk gebelik öncesinde ve sırasında folik asit tedavisi verilerek azaltılır. Bu hastalara ayrıca vitamin B12, vitamin B6 takviyesi de verilebilir.
canım bu bilgiler aşağıdaki linkte yazıyor.
Prof. Dr. Esat Orhon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?