Mayıs Ayında Bebeğini Kaybedenler burada buluşalım...

oyle doktorumuz gercekten cok korkutunca tabı yasadıgım üzüntü yanıma kar kaldı.hayırlısı olsun canım yaaa bunuda yasayacakmısısz demekki...ev işlerini falan yapmıyorum zaten eşim yapıyor . ocakta annemlerın yanına gıdecegım orda daha ıyı olurum.bebek konusundada stres olma her ay beklemenın ne demek oldugunu en ıyı anlayacaklardan bırı de benım içinden nasıl gelıyorsa öyle yap.Rabbım hayırlısıyla vaktını saatını bılır.asprini tok karna alıyorum ben de genelde aksamdan aksama alıyorum ama özellıkle degıl oyle basladım öylede devam etti...aynur ne yaptı acaba

ben de tok karnına akşamları içiyorum canım. hayırlısı bakalım yaa... evet yorma kendini. bi dahaki muayenen ne zman? inşallah ozaman da kanama alanlarının yok olduğunu göreksin... tahmini doğumun nezaman? bişey kalmadı gibi değil mi? :) zaman geçiyor valla... Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah...
aynuru ben de merak ediyorum yazmıyor artık. oysa hamile kalsak da bırakmıcaz yazışacaz demiştik acımızı paylaştığımız gibi sevincimizi de paylaşacaktık... sevda da uğramıuor... incinaz sen naptın testler falan noldu? kimsecikler yok artık. herkes koşturmaca da heralde...

ben de tok karnına akşamları içiyorum canım. hayırlısı bakalım yaa... evet yorma kendini. bi dahaki muayenen ne zman? inşallah ozaman da kanama alanlarının yok olduğunu göreksin... tahmini doğumun nezaman? bişey kalmadı gibi değil mi? :) zaman geçiyor valla... Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah...
aynuru ben de merak ediyorum yazmıyor artık. oysa hamile kalsak da bırakmıcaz yazışacaz demiştik acımızı paylaştığımız gibi sevincimizi de paylaşacaktık... sevda da uğramıuor... incinaz sen naptın testler falan noldu? kimsecikler yok artık. herkes koşturmaca da heralde...

canım 12sinde kontrolüm var bakalım ınsallah dedıgın gıbı hersey yolunda gidiyordur.sanırım 16 mart normal dogum gorunuyor ama sezeryan olursa bır ıkı hafta önce olur.hayırlısı dedıgın gıbı zaman hızlı gecıyor.sevdaya aynura sitem etme canım hayat telasesi vardır bır bıldıklerı .yogun calısıyorlardır muhtemelen giremiyorlardır baska baska işleri vardır unutmazlar ayda yılda bır de olsa bizı haberdar ederler merak etme etmeselerde canları sagolsun dıyelım.sen bu ay dınlenecegım dıyordun sımdı beklemeyelım mı senden haber:)yoksa dayanamayıp bu ay da denemeyı dusunuyor musun?sen bu ayıda bos gecırme bence.....

sizleri unuttuğumu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz .... biraz iş yoğunluğumuz var bide bu aralar pek iiyi değiliz allah saglık sıhhat versin inş.. bulantı kusmalarımız var arkadaşlar ....çok halsizim, yani sizi unutmadın sadece çok fazla siteye uğrayamıyorum kalbimin sizlerle olduğunu unutmayın....
biz acılarımızı paylaştık üzüntülerimizde paylaşacaz evelallah.....

canım iyi olduğunu duymak herşeyin yolunda olduğunu duymak beni mutlu ediyor stemim üzdüyse kusura bakma canım sadece merak ediyor insan bide yalnız kaldığını düşünüyor insan... hatırlıyomusun bi ara hep ikimiz yazıyoduk :) neyse bakalım şimdi 6-7 haftalıktır değil mi? doktora gittin mi kese falan görünmüştür kalp atışları? aberdar et olur mu? öptüm çok.

:) valla hayatım bu ay istemiyorum öyle riskli haftada hergün falan ilişkiye girmedik.hani canımız isterse girdik bebek amaçlı mecburi değil yani :) o da 1-2 sefer denk geldi riskli haftada. ama hergün girdiğimiz ay olmadı 1-2 seferle olacağını sanmam. ben adeti bekliyorum yumurta takibine gidicem... aslında yumurtalamamda bişey yok yani düzenlidir ilaç verir mi çatlatma iğnesi falan yapar mı ki herşeyi düzgün olan birine...mart ayı çok güzel bir ay yaşıtlarına göre iyi olacak. ben kasım sonu doğumluyum hep yaşıtlarımdan ufaktım :) hayırlısı canım az kaldı :)

ay canım öyle deme bak ben ogluma hamıle kaldıgım ay sadece bır kere bırlıkte olabılmıstık. dun bi arkadasım da olmaz bu ay bır kere bırlıkte olabıldık dıyordu sımdı 5 haftalık hamıle oldugunu ögrendı olmaz olmaz deme :)hayırlısı olsun canım benım:)

ben de pek giremiyorum eşim biraz kızıyor malum uzun zamandır sürekli bir araştırma içersindeydm, yok kanda pıhtılaşma, yok rahimde perde bakıp duruyodum bazen olumsuz şeyler okudukça moralim bozuluyodu o yüzden eşim yasakladı gibi bşy oldu :) dün tekrar doktora gittim devlet hastanesi, smear testim ve vajinal muayenem yapıldı, doktorum perde falan yok dedi ama üstten hafif basık yani kalp şeklinde olabilir rahmin dedi, tabi bu da rahim filminde kesin teşhis konulabilir dedi, çektireyim mi rahim filmi dedim yok yok gerek yok dedi, rahmimin şekli dedğiniz gibiyse düşük tehlikesi olur mu dedim yok dedi, açıkçası doktoruma güvendim ya da güvenmek istedim. zaten internette de araştırınca rahim anomalilerinden en tehlikesiz olanı kalp şeklinde(akuart) olanıymış, düşük tehlikesi ve erken doğum riski yokmuş. ayrıca doktorum üniversite hast yaptığı testleri yetrli bulmadı, istersen genetiğine biz bakalım dedi, burda bakılıyomu dedim, aslında ilk düşükte bakmıyoruz ama senin bebek büyükmüş bakmak istiyorum dedi sen de ister misin dedi, tabi dedim gözlerimin içi parladı :) verdim kanı 10-12 gün sonra çıkar sonuçlar dediler, çok mutlu oldum, içim rahat şen şakrak evime döndüm. şimdi artık internette çok araştırmayacağım bşyleri kurcalamayacağım, beynim çok yoruldu artık ruyalarıma girmeye başladıi tesler,filmler, hasatene gitmeye ara vereceğim smear ve pıhtılaşma sonuçlarımı gösterdikten sonra doktorumu dinleyeceğim. 2. ya da 3. reglmden sonra korunmayı bırakacağım. hakkımızda hayırlısı diyorum. bir süre nete de girmeyi düşünmüyorum. ama burdan bağımı koparmycam :) inşallah bir dahaki girdiğim de meggie senin de hamilelik haberini okurum, ayrıca ben de 1 ya da 2 kere olsa da hamile olabilceğini düşünüyorum. ama hakkında hayırlısı canım. görüşmek üzere hoşçakalın

canım benim hamdolsun rabbime bugünleri gösterdi inş. sizlere hayırlısıyla tez zmanda gösterecek sen rabbime güven gerisi boş, o hepimizin yar ve yardımcısı hamd olsun rabbime, haberdar etmez miyim sizler hep kötü günümde yanımdaydınız iyi günümdede yanımda olmayı isteyen dostlarımsınız, sizleri asla unutamam bu hayatta 2012 mayıs ayı unulacak gibi değil hiçbirimizi için rabbim hiçkimseyi evlat acısıyla sınamasın, inş. son acılarımız olur rabbim başka acı ağrı göstermersin cümlemize ve bize, sen ne yaptın bu arada bi gelişme varmı? doktora gittin mi? ben bu hafdta sonu doktora gidecem hayırlısıyla bakalım inş. herşeyin hayırlısı olur be meggie , kalp atımlarını alır inş. doktor bey , herşey allahımın izniyle inş. hep iyiyiye gider allah hiçbir anneyi evladıyla sınamasın,,,,, allaha emanet ollll rabbim yardımcın olsun asla ümidini kaybetme güzel günler çok yakın....

huuuuu milllett nerelerdesiniz neler yapıyorsunuz?

hamdolsun arkadaşım, buralardayız sen ne yaptın nasıl gidiyor yaşlamınız? allah hayırlısını versin inş..

huuuuu milllett nerelerdesiniz neler yapıyorsunuz?

ben iyiyim valla canım okul iş güç... asıl sen nasılsın nasıl gidiyor 5.5 oldun :) göbüşün iyice belli oluyodur artık :) darısı bize inşallah :)
incinazcım en iyisini yapıyosun araştırma kafanı bulandırma boşver oluruna bırak canım test sonuçlarından haberdar et bizi emi...

hamdolsun arkadaşım, buralardayız sen ne yaptın nasıl gidiyor yaşlamınız? allah hayırlısını versin inş..[/QUOTE]

canım güzel haberlerınle daha da ıyı oluyoruz:)

:) sagol canım ya bız ıyıyız bakalım sımdılık göbüş belli olmak ne kelıme normallerıne göre bayaca buyuk gören ınanmıyor 6.ayının ıcınde olduguna...bol bol dua edıyoz teyzesi senın ıcın arkadası tez zamanda annesının karnına dussun dıye:)beklıyoz senın de haberlerını

faktör v , faktör III V34L, fibrinojen, GP3a L33P, MTHFR A 1298C , bunların hepsinin karşısında mutasyon (-) yazıyor

protrombin G20210A, PAI-1(4G-5G), MTHFR C677T bunların karşısında ise koyu harflerle heterozigot yazıyor.

daha doktora göstermedim ama anladığım kadarıyla ben de de var kanda pıhtılaşma sorunu bakalım doktorum ne diycek acaba ilaç yeterli olur mu iğne de verilir mi ? bilen arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olursa sevinirim

canım evet pıhtıya eğilim var sanırım iyiki yaptırmışsın... ama yanıltmış da olmayayım yani edindiğim bilgilere göre söylüyorum kesinlikle doktoruna sor tabiki ama ben araştırırken protrombin ve mthfr C677T nin pıhtı için önemli testler olduğunu öğrendim. ben de de PAI ve MTHFR A1298C de mutasyon çıktı ama bunlar faktör V, antitrombin ve mthfr C677T ye göre daha masummuş yani az bi eğilim var bende. ama sonuç olarak o iğneleri vurulcam... gene söylüyorum benimkiler sadece edindiğim bilgiler internetten falan yani %100 geçerliliğ yok :) sen doktorundan öğrenince bana da anlat olur mu? iyi ki yaptırmışsın incinaz ne zaman gösterceksin doktoruna? bu testleri teker teker sorar mısın doktoruna? mthfr nin neden 2 türü var falan?

MTHFR mutasyonunun tekrarlayan gebelik kayıpları ile ilişkisi bilimsel çalışmalarda net olarak gösterilememiştir. Bilimsel çalışmaların bazıları MTHFR mutasyonu ile tekrarlayan düşükler arasında ilişki olduğunu gösterirken, birçok bilimsel çalışmada gebelik sırasında herhangi bir olumsuz etki gösterilememiştir.

MTHFR mutasyonu olan hastalarda folik asit seviyesi azaldığı için anne karnındaki bebekte, sinir sistemi, omurga ve beyinde anormal gelişim riski artmıştır. Hem heterozigot, hem de homozigotlar için bu risk artmıştır. Bu risk gebelik öncesinde ve sırasında folik asit tedavisi verilerek azaltılır. Bu hastalara ayrıca vitamin B12, vitamin B6 takviyesi de verilebilir.

canım bu bilgiler aşağıdaki linkte yazıyor.

Prof. Dr. Esat Orhon

saol incinaz valla iyi oldu bu bilgiler. ben de ecoprin içiyorum 100 mg ve folbiol içiyorum. ilk bebeğime hamile kalmadan 1,5 ay önce başlamıştım folbiole bebeğim 3 ay olana dek de içtim folbiolu. bıraktıktan 2 hafta sonra kaybettim bebeğimi acaba onun etkisi olmuş mudur ki... valla bebekleriimizi neden kaybettiğimizi sanırım öbür dünyada öğrenicez... şimdi ozaman biz hamileliğimizin sonunda dek içcez mi folbiol acaba bi sorsana onu da :) yaa ben de hamile kalıca gidicem bursaya ozaman sorucam tüm sorularımı doktora hatta bi liste yapcam unuttuğum bi soru kalmasın diye... b12 falan içmiyorum ben ama zaten umutkanlık da hat safhada benim. valla ben de sırf bebeğim için vurulurum iğne ama o bizim bildiğimiz iğnelerden değil canım yaa kılcal bişeymiş insülün iğnesi gibiymiş yani.. Allah yardımcısı olsun tüm evlat isteyenlere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…