Mayıs Ayında Bebeğini Kaybedenler burada buluşalım...

benim doktor bugün nöbetçiymiş onu öğrendim gittim ama tam çıkıyodu doktorum ayak üstü baktı sonucuma pıhtılaşma görünüyor dedi, folibol, B vitamini(b1,b6,b12 içerikli),bebe asprini yazdı tekrardan, bence hamilelikte kan sulandırıcı iğne başlayalım dedi ben de tamam dedim. hamilelik olur olmaz gel hem iğne hem progestan başlayalım dedi. ayaküstü olunca çok bşy soramadım, toplantısı varmış doktorumn gitti. ama işin özü Allah razı olsn ondan yaptı bana testleri, hamilelikte gidip diğer ilaçlarımıda alırım. bu arada bi yerde okumuştum kan pıhtlaşması olanlar folibolu son aya kadar kullanıyomuş ayrıca b viteminleri de önemliymiş bu sorun için, doktorunu arama imkanın varsa sor sen de kullan istersen ben 1 aydır kullanıyorum daha devem da edicem. görüşmek üzere şimdilk bu kadar :)

anladım canım. valla testleri yaptırman çok iyi olmuş yaptırmasaydın Allah korusun 2.bebeği de kaybedebilirdin. ozamanki psikolojiyi bi düşünsene Rabbim yaşatmasın kimseye ne 2 yi ne 1 i... ben de yarına randevu aldm canım zaten yaa burda doktoruma gidicem dün adet oldum yumurta takibi için aradım yarın için gel dedi. o zaman sonuçlarımı da göstercem B vitamini de söylerim. keşke folbiolü hiç bırakmasaymışım ama nerden bilcem ki... neyse hayırlısı... yumurta takibi yaptırmadığım kalmıştı off offf. oysa ilk bebeğime hemen hamile kalmıştım şimdi niye böyle oldu ki anlamıyorum gerçi bu ay istememiştim yani hiç dikkat etmemiştim ama ne bileyim stresden mi olmuyo acaba hiç bilmiyorum... neyse doktordan sonra yazarım buraya dediklerini.
kızlarrrrr nerelerdesiniz... bırakıp gittiniz bizi... meliha sevda aynurrrr arada uğrayın yahuuu...

kürtaj sonrası yumurtlama günleri değişebiliyomuşya belki seninki öyle bşydir, bi sorun olsa ilkinde de hemen olmazdı, bence yumurta takibi yaptırıcak olmanı kafaya takma. ben de mesela ikinci adetten sonra korunmayı biırakıcam ama yumurtlama zamnlarımı çok kestiremiyorum. hayırlısı canım işnallah aralıkta hamile olursun oluruz :)

bu arada diğer arkadaşlar bebekleriyle birlikte dinlenmeye çekilmiş olabilirler, meliha ve aynur ine yakın zamanda yazmıştı ama sevdalinka uzun zamandır yok. bi ikimiz yazıyoruz ayrıca ilginç de bir durum var ki ben mayıs ayında kaybetmedim bebeğimi ama bütün topikleri okuyunca bura yazmak geldi içimden o gün bugündür yazıyorum:):) bizim bebekler olunca da heralde biz de bir süre dinlenmeye çekeriz kendimizi irtibatı çok koparmadan hakkımızda hayırlısı.

kızlar muhabbetınızı okudum da folbiol demıssınız ben sadece hamıle kalmadan once ve kaldıktan sonra bır ay kullandım sureklı kullanacagınız bırsey degıl asırı kullanım zaten meme kanserıne davetıye cıkarıyor .kan pıhtılasması varsa ıgne ve coraspın yetıyor ama ıgnenın kac Ml olacagına doktorun ıyı karar vermesı gerekıyor .bunun ıcın aslında hematolog önerıyorlar AGRI da olmadıgı ıcın ben kara duzen 0,4 ml doktorumun kararıyla basladım..cok sukur sımdılık ıgnelerı vurmak harıcı hıc bır sıkıntım yok ınsallah sizlerde de bı sıkıntı olmaz.gelenım gıdenım cok oldu darılmayın ne olur guzel haberlerınızı almak ıcın sık sık gırmeye calısıyorum öpüyorum sizi stres yapma bu arada meggie bır kere hamıle kaldın emınım tekrar kalacaksın sabret canım her zaman duamdasınız.............

Son düzenleme:
cumartesi günü nöbetçiymiş doktorum, cumartesi gidicem göstericem smear testimi almadım çünkü daha, ikisini bir göstericem. ben de çok araştırdım netten ama tıp dilinde olunca biz çok iyi anlayamıyoruz, mthfr nin bir kaç türü var ama yazılana göre bunların pıhtılaşma eğilimine yatkınlığı bilimsel olarak kesin açıklanmamış ayrıca heterozigot (taşıyıcı), homozigota(kalıtsal) a göre daha düşükmüş. diyorumya çok iyi anlayamıyoruz. benim de şuan içim çok rahat. dua ediyorum, şükrediyorum. doktorumdan Allah razı olsun ilk düşük olmasına rağmen yaptı bu testleri hem de devlet hastanesinde, vardır bunda da bir hayır. ne yalan söyleyim iğne olayından biraz korkuyorum ama alışırım heralde bebeğim için değer, Allah o günleri gösterirse inşallah.
bu arada bana doktor testleri yapmadan önce varsa kanda pıhtılaşma diye her ihtimale karşı bebe asprini, b, b12 vitamini, folibol başlattı. bunlarda kanda pıhtılaşma için hamilelk öncesi kullanılan ilaçlarmış. cumartesi günü doktorumn söylediklerini yazarım canım[/QUOTE]

canım ıgnenın ucun 2 cm hazır enjeksiyon ılk baslarda ben de acıle gıttım vurdurdum sonra ordakı saglıkcılardan nasılvurulacagını ogrendım ılk 4 ay hep göbekten kendım vurdum simdi bacaklarımdan vuruyorum hergun. emın ol alısıyorsun her gun bebegım ıcın katlanmak zorundayıp deyıp acı macı dınlemıyorsun.bır sure sonra acımıyor zaten yuregın daha buyuk acılar gorunce yaptıgın bu ıgnelerın hıc bır acısını hıssetmıyorsun...ınsallah guzel haberlerınızı alırım soracagınız bırsey olursa yazın

teşekkürler Meliha. folibolu 9 ay kullanıcan diye dr demedi tabi. ben nette kanda pıhtılaşma sorunu olanda folik asit eksikliğide olduğunu okumuştum da, zaten folik asitin diğer faydalarından dolayı hamilelik öncesi üç ay ve hamilelikte ilk üç ay kullanılıyor. ben şuan folik asit, b vitamini, bebe asprini kullanıyorum. hamilelikte iğne ve progestan da başlycaz dedi doktorum. iğnenin adını sölemedi. sen iğneye hamilelikten sonra başladın dimi ? ne yalan sölym korkuyorum iğneden ama hiç önemli değil, Allah daha büyük acılar yaşatmasın yeter ki bu ay ikinci adetimi olcam sonra korunmayı bırakcam, hayırlısyla olur inşallah, iğnelerde başlarız o zman

canım ben hamıle kalmadan once bır ay coraspin kullandım hamıleliğin 6.haftasında da claxen 0,4 basladım .hayırlısı olur ınsallah..

merhaba arkadaşlar... 3 gündür çok kötü hastaydım inanın pc başına oturamadım bile çok kötü hasta olmuşum yazamadım... melihacım hamileliğin iyi gitmesine çok seviniyorum 3 ayın kaldı Allahın izniyle evldını kucağına almana... Rabbim sana bağışlasın evladını...
incinaz canım ben de gittim adetimin 3. günü doktora testler yaptı ultrasonla inceledi hakkaetten hissettiğim gibi sağddan yumurtlamışım kalıntısını gördü folikülün. dedim 3 aydır sağdan yumurtluyorum olabilir dedi. testlerde hepsi iyi çıktı östrojen fsh lh falan... B, B12 yi söyledim önce depona bakalım öyle ilaç verelim dedi B12 nin fazlası da iyi değilmiş karaciğer enzmlerini etkiliyomuş ve çok kilo aaldırıyomuş. neyse depomda çok iyiymiş ihtiyacın yok dedi. folbiole ve ecoprine devam dedi. dedim clomen falan verecekmisiniz yok dedi önce bu ay incelicem seni yumurtlamana falan bakıcam dedi yumurtanın gelişimini incelicem ona göre bidahaki ay bakarız dedi. onunda gereksiz yere fazladan verilmesi iyi değilmiş... doktorum çok iyi çok tatlı benimle çok ilgileniyo sorularımı bıkmadan usanmadan cevaplıyo. adetimin 13. günü gidicem aslında 12 dedi ama pazara denk geliyodu. yaptırdığım tüm testleri inceledi evet sana iğne başlamamız şart hamileliğinde dedi. yumurtalıklarım da temizmiş kist fln yokmuş. bu kadar şimdilik. umarım hamile kalır va sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz canım...

öncelikle geçmiş olsun canım. sonuçlarının iyi çıkmasına sevndm, öyle korkulacak kafaya takacak kadar bşy nde yokmuş anladığım kadarıyla, inşallah klomene gerek kalmadan bu ay hamile kalırsın. benim doktor hormon testlerini gerkli görmedi yapılmadı. b vitmininden önce de test yapmadı ama, hamilelikten önce ki yaptırdğm bi testte b12 değerim tam sınırdaydı şimdi ne durumda bilmiyorum, inşallah sorun çıkmaz. gelişmeleri yazarsın yine. ben de adet oldum olucam gibi bakalım yarın tam gelir heralde, sonra bırakıcam korunmayı sonuçta hemen olup olmayacağı belli dedğil. sana da dedğimiz gibi illaki stres yapıyor insan streste çok etkiliyor, ben şimdiden yapmaya başladım. bu arada yine netten sürekli bşyler araştırmaya başladım, olumsuz bşy okusam kafaya takıyorum hemen, yapabilirsem bir süre daha uzak durmaya çalışacağım.... Diyorum ki girmeyeyim bir süre, şöyle bir geleyim ki nete senin hamilelik haberini okuyayım ve kendi hamilelik haberimi vereyim :)) inşallah Allah o günleri en kısa zamanda gösterir. aynı ay da kaybetmedik bebeklerimizi ama bakarsın belki aynı ayda hamile kalırız. çok uzun oldu çok yazdım. görüşürüüüzzz :)

yaz canım yaz uzun olsun önemli değil :) bence de çok kafaya takmamak gerek valla bende bitek buraya giriyorum çok fazla araştırma yapmıyorum zaten bilmediğim ne kaldı onu da bilmiyorum :) yakında kadın doğum uzmanlığında master falan yapcam heralde :) en güzeli cahil kalmak bilmemek ozaman daha güzel oluyo... hakkımıza hayırlısı canım inşallah doğru zamanda hayırlısı ile hamile kalırız...

sölemeyi unuttum, ballı, çörekotlu tarçınlı bi karışım varmış, hamile kalmayı kolaylaştırıyomuş. belki sen de duymuşsundur ama yine de sölym dedim, internetten bakarsan tarifi uygulama şekli yazıyo, dene istersen. benim de aklımda denemeyi düşünüyorum. doğal bşy sonuçta, adetin 2. günü başlayım 12. gününe kadar günde 1 çay kaşığı, sonrasında yok zaten çörek otu hamilelikte de yok. söyleym dedim

yok canım duymamıştım. ben incirli havuçlu kür uyguladım o da yumurta verimini artırıyomuş bide kolay çatlıyomuş onu uygulamıştım. bunu duymadım bi araştırayım çok saol :) adet oldun mu bu arada?

adet oldum cnım bugün 4. günüm bakalım, heyecanlıyım şimdiden:)) hayırlısı olsun Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin de

güzel arkadaslarım benımmmmm nasılsınız bakıyorum kürler mürler hadı bakalım yenı yılaa guzel haberlerle gırelım :)duam hep sizinle.biz ıyıyız tansıyon problemımız var bıraz fazla düşük sureklı yatar modundayım . oglusumla bırlıkte bol bol tteyzelerıne dua edıyoruz..Allah kalbınızıe göre versın canlarım benım

arkadaşlar merhaba;
ben bu ay yumurta takibine gidiyordum ya iyiki de gitmişm meğer ben yumurtlama zamanımda yumurtam yeterli olgunluğa gelmiyormuş onu anladık. 30 dan 30 a adet olduğumdan 16.gün yumurtlamam gerekiyor fakat yumurtam 15 mm de kalmış belki 19.gün yumurtlucan ama ozamanda rahim iç tabakası bozulmuş olacak dedi doktorum. oyüzden clomen kullanacakmışım ocakta (( yaa bu ay da umutlar söndü... neyse hayırlısı üzülmemek lazım dua etmek lazım... bana dua edin emi kızlar. bu clomen hakkında da bilginiz var mı işe yarar mı

iyi ki gitmişsin doktora canım, strestendir dedik ama varmış bi sebebi... neyse sağlık olsun tabiki üzülecek bşy yok, benim anlamadığm şey neden klomene bu ay değil de ocakta başlycaksın, adetin ilk günü falan mı başlamak gerkiyor.... bu soruyu sorduğuma göre klomenle ilgili pek fazla bilgim olmadığını anlamışsındır :) neyse canım hakkında hayırlısı, hepimizn tabi. ben de bıraktm korunmayı ama sters hat safhada hem heyecan var hem de korku. dua ediyorum bol bol, sana da ediyorum, herkese ediyorum

meliha duaların için de çok teşekkler, Allah razı olsun sen de bnm dualarımdasın
kendinize iyi bakın kıazlarrrr....

canım ben kullandım 5 ay zaten toplamda en fazla 6 ay kullanabılıyorsun.klomenle hamıle kalmadım.aksine bıraktıktan sonra hamıle kaldım klomenın yan etkılerı cok şiddetli baş agrısı ,baş dönmesi ,kasık ağrısı yapıyor ayrıca endumetriyumu yanı bebegın tutunabılmesı ıcın 8mm den az olmaması gereken rahım iç tabakasını inceltiyor.bırden fazla yumurta atımına neden oldugundan çogul gebelık riski fazla oluyor.adetin 5.günü baslıyorsun gunde bır tane içiyorsun 5 gün kullanıyorsun.o yuzden ocak demıstır doktor.cok bılmıslık olacak ama 15 mm yumurtanın döllenmesı ıcın yeterlı buyuklukte yumurtlama falan neden karsıtırıyor kı doktor anlamadım 15mm yumurta zaten yumurtlanmıs döllenmeyı bekleyen bır yumurtadır.
canım sen klomenden once rahim filmi cektirdin mi bak bu daha once gelen bır sey .benım 10 ay hamılelık olmadı 5 ay klomen kullandım catlatma ıgnesı bıle oldum ama bır işe yaramadı aksine rahım iç tabakasını incelti. rahım fılmı cektırdıkten sonrakı ay hamıle kalmıstım rahım fılmı yumurtalık kanallarındakı hafif tıkanıkları acıyor böylece spermin yumurtaya gidecegı yolda acılıyor.sana tavsıyem doktorunla klomen tedavisinden once rahim fılmı cektırmen eger yumurtalıklarda hafıf tıkanıklık varsa ıstedıgın kadar klomen kullan bır de yan etkılerını cek bosuna olur sen de benım gıbı bosu bosuna 5 ay beklemek zorunda kalma.ınternetten bı arastır kafanı karıstırmak degıldi niyetim gene soracagın bırsey olursa yaz

hayatım benim de araştırdığıma göre şöyle oluyor yumurtalıkta her adette gelişen foleküller oluyor(yumurtalar yani) bunlar 14-15-16. günlerde 20 mm oluşuyor ve çatlıyor. çatladıktan sonra yumurta hücresi ki o gözle görülemeyecek ultrasonda da görülemeyecek kadar küçük yani o bir hücre yumurtadan salınıyor tüplerde sperm ile karşılaşırsa dölleniyor karşılaşmazsa hamilelik olmuyor ve adet oluyorsun. şimdei benim folekül adetin 13.günü 10 mm idi doktor 16. gün yine çağırdı ve 15 mm olmuştu. 3 günde 5mm büyümüş ki normal ama çatlaması için 18-22 mm arası olması lazım. yani 16.günümde istenilen olgunlaşmaya erişmemiş yumurta. 19. veya 20. günümde çatlıcak görünüyor ama ozaman da rahim bozulmaya başlıcak yani kese gelmedi zamanında diye hamilelik oluşmadı zannedip bozulacak adet denilen şey aslında rahim iç tabakası dökülmesi. internetten araştırdığım ve bilen bazı kişilerden öğrendiğim yumurtlama durumu bu... bu clomen denen ilaç da yumurtanın istenilen zamanında istenilen olgunluğa erişmesini sağlıyormuş... ama dediğin gibi melihacım yan etkileri çokmuş. kist falan da yapıyormuş fazla yumurtlatıyormuş ki bizler doğduğumuzda belli yumurta sayısı ile doğduk ve bunu fazla fazla harcarsak erken menopoza gireriz :) yahu bizde prof olduk çıktık heee :))) doktorum dediki ocakta adetimin 3.günü clomene başlıcaz eğer olmazsa başka bir tedavi uygulucakmış bilmiyorum ki bakalım görelim...

incinazcım evet adetle başlamak gerekiyor o yüzden hemen vermedi ilacı. inşallah sorunsuz sıkıntısız hamile kalırsın sen biran önce hayatım ki içime doğuyo öyle olacak :) Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah...

herkesin farklı bir derdi var, Allah daha büyük dertler vermesin tabi, benim de bugün kafaya taktığım bşy oldu da sizinle paylaşmak istedim, dediğiniz gibi nerdeyse prof olcaz o kadar çok araştıryoz i, belki bilebilecğiniz bir konudur sorayım dedim.
korunmayı bıraktık, şu sıralar muhtemel yumurtlama dönemindeym, ilişki sonrası bir süre yatıyorum 20- 25 dk en son ilişkimde yataktan kalktım lavaboya gittim, içimden kehverengmsi topak halinde bşy geldi, acaba benm akıntımmıydı o yoksa dışarı çıkan meni mi bilmiyorum. diyelim ki meni, acaba renginin ve şeklinin öyle olması bir tehlike arz eder mi, netten biraz baktım meniye kan karışmış olabilir yazıyor, farklı bir çok sebepten olabiliyomuş, bazen sebepsiz de olabiliyomuş, uzun sürer geçmezse dr gidilmeliymiş, ama çocuk olup olmamasıyla ilgili bşy yazmıyo, yani ciddi bşy gibi görünmüyo, ama ben korktum eşime de söylemedim şimdilik. inşallah önemsz bşydir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…