benim doktor bugün nöbetçiymiş onu öğrendim gittim ama tam çıkıyodu doktorum ayak üstü baktı sonucuma pıhtılaşma görünüyor dedi, folibol, B vitamini(b1,b6,b12 içerikli),bebe asprini yazdı tekrardan, bence hamilelikte kan sulandırıcı iğne başlayalım dedi ben de tamam dedim. hamilelik olur olmaz gel hem iğne hem progestan başlayalım dedi. ayaküstü olunca çok bşy soramadım, toplantısı varmış doktorumn gitti. ama işin özü Allah razı olsn ondan yaptı bana testleri, hamilelikte gidip diğer ilaçlarımıda alırım. bu arada bi yerde okumuştum kan pıhtlaşması olanlar folibolu son aya kadar kullanıyomuş ayrıca b viteminleri de önemliymiş bu sorun için, doktorunu arama imkanın varsa sor sen de kullan istersen ben 1 aydır kullanıyorum daha devem da edicem. görüşmek üzere şimdilk bu kadar :)
teşekkürler Meliha. folibolu 9 ay kullanıcan diye dr demedi tabi. ben nette kanda pıhtılaşma sorunu olanda folik asit eksikliğide olduğunu okumuştum da, zaten folik asitin diğer faydalarından dolayı hamilelik öncesi üç ay ve hamilelikte ilk üç ay kullanılıyor. ben şuan folik asit, b vitamini, bebe asprini kullanıyorum. hamilelikte iğne ve progestan da başlycaz dedi doktorum. iğnenin adını sölemedi. sen iğneye hamilelikten sonra başladın dimi ? ne yalan sölym korkuyorum iğneden ama hiç önemli değil, Allah daha büyük acılar yaşatmasın yeter ki bu ay ikinci adetimi olcam sonra korunmayı bırakcam, hayırlısyla olur inşallah, iğnelerde başlarız o zman
merhaba arkadaşlar... 3 gündür çok kötü hastaydım inanın pc başına oturamadım bile çok kötü hasta olmuşum yazamadım... melihacım hamileliğin iyi gitmesine çok seviniyorum 3 ayın kaldı Allahın izniyle evldını kucağına almana... Rabbim sana bağışlasın evladını...
incinaz canım ben de gittim adetimin 3. günü doktora testler yaptı ultrasonla inceledi hakkaetten hissettiğim gibi sağddan yumurtlamışım kalıntısını gördü folikülün. dedim 3 aydır sağdan yumurtluyorum olabilir dedi. testlerde hepsi iyi çıktı östrojen fsh lh falan... B, B12 yi söyledim önce depona bakalım öyle ilaç verelim dedi B12 nin fazlası da iyi değilmiş karaciğer enzmlerini etkiliyomuş ve çok kilo aaldırıyomuş. neyse depomda çok iyiymiş ihtiyacın yok dedi. folbiole ve ecoprine devam dedi. dedim clomen falan verecekmisiniz yok dedi önce bu ay incelicem seni yumurtlamana falan bakıcam dedi yumurtanın gelişimini incelicem ona göre bidahaki ay bakarız dedi. onunda gereksiz yere fazladan verilmesi iyi değilmiş... doktorum çok iyi çok tatlı benimle çok ilgileniyo sorularımı bıkmadan usanmadan cevaplıyo. adetimin 13. günü gidicem aslında 12 dedi ama pazara denk geliyodu. yaptırdığım tüm testleri inceledi evet sana iğne başlamamız şart hamileliğinde dedi. yumurtalıklarım da temizmiş kist fln yokmuş. bu kadar şimdilik. umarım hamile kalır va sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz canım...
öncelikle geçmiş olsun canım. sonuçlarının iyi çıkmasına sevndm, öyle korkulacak kafaya takacak kadar bşy nde yokmuş anladığım kadarıyla, inşallah klomene gerek kalmadan bu ay hamile kalırsın. benim doktor hormon testlerini gerkli görmedi yapılmadı. b vitmininden önce de test yapmadı ama, hamilelikten önce ki yaptırdğm bi testte b12 değerim tam sınırdaydı şimdi ne durumda bilmiyorum, inşallah sorun çıkmaz. gelişmeleri yazarsın yine. ben de adet oldum olucam gibi bakalım yarın tam gelir heralde, sonra bırakıcam korunmayı sonuçta hemen olup olmayacağı belli dedğil. sana da dedğimiz gibi illaki stres yapıyor insan streste çok etkiliyor, ben şimdiden yapmaya başladım. bu arada yine netten sürekli bşyler araştırmaya başladım, olumsuz bşy okusam kafaya takıyorum hemen, yapabilirsem bir süre daha uzak durmaya çalışacağım.... Diyorum ki girmeyeyim bir süre, şöyle bir geleyim ki nete senin hamilelik haberini okuyayım ve kendi hamilelik haberimi vereyim :)) inşallah Allah o günleri en kısa zamanda gösterir. aynı ay da kaybetmedik bebeklerimizi ama bakarsın belki aynı ayda hamile kalırız. çok uzun oldu çok yazdım. görüşürüüüzzz :)
sölemeyi unuttum, ballı, çörekotlu tarçınlı bi karışım varmış, hamile kalmayı kolaylaştırıyomuş. belki sen de duymuşsundur ama yine de sölym dedim, internetten bakarsan tarifi uygulama şekli yazıyo, dene istersen. benim de aklımda denemeyi düşünüyorum. doğal bşy sonuçta, adetin 2. günü başlayım 12. gününe kadar günde 1 çay kaşığı, sonrasında yok zaten çörek otu hamilelikte de yok. söyleym dedim
adet oldum cnım bugün 4. günüm bakalım, heyecanlıyım şimdiden:)) hayırlısı olsun Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin de
arkadaşlar merhaba;
ben bu ay yumurta takibine gidiyordum ya iyiki de gitmişm meğer ben yumurtlama zamanımda yumurtam yeterli olgunluğa gelmiyormuş onu anladık. 30 dan 30 a adet olduğumdan 16.gün yumurtlamam gerekiyor fakat yumurtam 15 mm de kalmış belki 19.gün yumurtlucan ama ozamanda rahim iç tabakası bozulmuş olacak dedi doktorum. oyüzden clomen kullanacakmışım ocakta(( yaa bu ay da umutlar söndü... neyse hayırlısı üzülmemek lazım dua etmek lazım... bana dua edin emi kızlar. bu clomen hakkında da bilginiz var mı işe yarar mı
canım ben kullandım 5 ay zaten toplamda en fazla 6 ay kullanabılıyorsun.klomenle hamıle kalmadım.aksine bıraktıktan sonra hamıle kaldım klomenın yan etkılerı cok şiddetli baş agrısı ,baş dönmesi ,kasık ağrısı yapıyor ayrıca endumetriyumu yanı bebegın tutunabılmesı ıcın 8mm den az olmaması gereken rahım iç tabakasını inceltiyor.bırden fazla yumurta atımına neden oldugundan çogul gebelık riski fazla oluyor.adetin 5.günü baslıyorsun gunde bır tane içiyorsun 5 gün kullanıyorsun.o yuzden ocak demıstır doktor.cok bılmıslık olacak ama 15 mm yumurtanın döllenmesı ıcın yeterlı buyuklukte yumurtlama falan neden karsıtırıyor kı doktor anlamadım 15mm yumurta zaten yumurtlanmıs döllenmeyı bekleyen bır yumurtadır.
canım sen klomenden once rahim filmi cektirdin mi bak bu daha once gelen bır sey .benım 10 ay hamılelık olmadı 5 ay klomen kullandım catlatma ıgnesı bıle oldum ama bır işe yaramadı aksine rahım iç tabakasını incelti. rahım fılmı cektırdıkten sonrakı ay hamıle kalmıstım rahım fılmı yumurtalık kanallarındakı hafif tıkanıkları acıyor böylece spermin yumurtaya gidecegı yolda acılıyor.sana tavsıyem doktorunla klomen tedavisinden once rahim fılmı cektırmen eger yumurtalıklarda hafıf tıkanıklık varsa ıstedıgın kadar klomen kullan bır de yan etkılerını cek bosuna olur sen de benım gıbı bosu bosuna 5 ay beklemek zorunda kalma.ınternetten bı arastır kafanı karıstırmak degıldi niyetim gene soracagın bırsey olursa yaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?