Mayıs Ayında Bebeğini Kaybedenler burada buluşalım...

benim çok fazla mide bulantım yok, kokulardan aşırı tiksinmem de yok ama eğer ki tiksindiğim bir koku olursa hemen öğürüyorum, geçen hafta 2 gün şiddetliydi bulantım kusuyodum falan.genelde akşam oluyo benim bulantım, birde ben akşam yemeği yiyemiyorum, günledir kahfaltılıkla duruyorum, sürekli, domates, salatalık,zeytin yiyorum :) sürekli kendimi yokluyorum nasıl şikayetlerimin olduğuna bakıyorum içim rahatlayacakya şikayet ve belirtilerim oldukça :) ben şerbetli tatlıları severim normalde ama önceki hamileliğimde de tiksinmiştim şimdi de öle oldu yiyemiyorum hiç, göğüslerim patlYcak gibi çok ağrıyo, bu durumdan da memnunum, ara sıra kasıklarımda hafif sancılar daha doğrusu batmalar oluyo kısa süreli. öyle işte. melihaya doğumla ilgili sölediğin şeylere katılıyorum, benim önceden hamilelikle ilgii değilde doğumla ilgili korkularım vardı, hani hep zor olduğunu anlatırlarya,ama şimdi varya hhiççç düşünmüyorum, Allah yeter ki göstersin o günleri, doğum yapıcm acı çekicem ama kucağımda meleğim olucak, şuan öenmli olan hamileliğimizn iyi geçmesi bebeğimizin sağlıklı olması, Allah hepimizin hamileliğini sağlıkla sürdürüp hayırlı doğumlar yapmamızı nasip etsin :)

aynen benim de akşamları bulanıyo midem ve bişe yiyemiyorum akşamları :) ben de kedimde terslik var sanıyodum hani genelde sabahları bulanırmış yaa :) benim buaralar midem hep ayakta ama akşamları daha fena tabi...benimde canım domates salatalık çekiyo bol bol :) incinaz aynı günlerin hamileleriyiz demek ki bizim dönemde bişeler var :) hee bide armuta düşkünlüğüm arttı :) incinaz bence seninki de kız... içimden öyle geçti :) ikimizin de kızı olcak bence :) hayırlısı tabiki... dediğin gibi doğummuş sancıymış gözümde yok ogünlere gelelim sağ salim de umrumda değil... melihacım da sağ salim bir solukta doğuracak inşallah... kızlar siz normal mi düşünüyosunuz? belki bunu düşünmek için incinaz ve benim için erken ama merak ettim düşüncelerinizi...

canlarım şimdilik normal doğum düşünüyorum dediniz gibi o kadar buyuk acılar yasadık ki dogumda cekecegım acı vız gelecek hayırlısı bakalım..Rabbım hepimize kolaylık versin.kızlar bulantılarınız yuzunden yemek yemegı özluyorsunuzdur emınım ben actım ama bulantıdan yıyemıyordum 3 kılo vermıstım ılk 3 ayda sonrada tabı aldık sımdı toplam 11 kılo aldım.bu hafta 8.ayımız bıtıyor ınsallah sızde bır bakmıssınız gecıvermıs zaman. meggıe kız dıyorsa :) kızdır hiç sasırmam benımkınıde bılmıstın:) Rabbım saglıklı sıhatlı bır sekılde kucagınıza almayı nasıp etsin.

geçen gün eşim de diyor, hamilelerde bulantı sabah olmuyomuydu senin ki niye akşam diye, sabah ağzımı çalkalarken, dişlerimi fırçalarken oluyo ama dediğin gibi genelde akşam oluyo bulantım, hani öyle kusacak gibi olmuyo ama melihanın da dediği gibi iştahsızlık yapıyo, sabah domates, salatalık,zeytin,peynir akşam tost ya da yine aynıları, öğlen yoğurt, ya da yoğurtlu çorba. meyve olarakta kivi,portakal,ayva :) doğum a gelince, ben bu iğneleri olanların genelde sezeryan olduğunu duymuştum ama doktorum normal olabileceğini söylerse normal de düşünürüm, açıkçası bu konuda doktoruma bağlı kalacağım, benim doktora arkadaşımın bi arkadaşı gidiyomuşta sezeryan diye diretmiş kız ama doktor sen normal doğum yapabilecek durumdasın ne sezeryanı diye yapmamış, normal yaptırmış, bakalım benim için ne diycek, şöyle 1-2 ay sonra danışıcam doktoruma erken ama özel hastane olduğu için doğum için kenara para atmamız lazım, çünkü ev kredisi ödüyoruz bir taraftan, öyle yani.... sağlıklı olsun da kızmış, erkekmiş, normalmiş, sezeryanmış hiç önemli değil, önemli olan tek şey sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bebek :)

ağzından ve elinden bal damlıyor, çok güzel yazmışsın, zman çabuk geçsin sağlıkla ve hayırlısıyla tabi, bana bu 9 hafta bile çabuk geçti, normalde bu günlerde adet zamanımdı 2. adetimi geçtik bile, yarın kontrolüm var çok heyecanlıyım, her kontrol de böyle mi oluyo meliha, senin artık son bir ayın kontrollerin sıklaşır da, heyecanla önce snin bebişini,sonra bizimkileri bekleyeceğiz hayırlısıyla :)

incinazcım naptın canım? kontrol nasıl geçti?biz gittik geldik bebiş 9+3 olmuş kol ve bacakları tomurcuk şeklindeydi ve oynatıyodu :) görmek beni çok mutlu etti gövdesini de oynatıyodu :) çok hareketli bi bebek dedi doktor. kanama alanı hala duruyodu ama bu büyüklükteki gebelik haftası için küçük bi alan dedi dikkat etcekmişim yine. o crinone vajinal jele tahammülüm kalmadı dedim progestan verdi sabah akşam koycam gene vajinadan. öyle işte boyu da 2.63 cm :)

biz de gittik canım, güzel geçti çok şükür, 8+6 günlük göründü sat la uyumlu yani, biz de gördük hareketlerini, bakın oynuyor görebiliyo musunuz dedi doktor, görmez miyim dedim :) aynen valla çok mutlu oldum, bizde de baktı doktorum kanama alanı var mı diye yokmuş şükür, ama dün 16 haftalık hamile bi arkadaşla görüştük onunda varmış aynı senin haftalardayken şimdi yok olumuş, geçer seninki de inşallah. doktoruma dedim ki kontollere gelirken çok heyecanlanıyorum dedim, diğeri kalp atışları görüldükten sonra durduğu için mi dedi evet dedim, yok korkma dedi, düşük olmasın, kalp atışı durmasın diye gerekli tedbirleri aldık dedi, iğne ve progestanı söledi, öyle işte güzeldi. iğneyi göbek deliğinin üstüne yap dedi, morlukları görünce denedik ama elle tutulmuyo oralar acıyo o yüzden dedim o da denedi tutulmuyo gerçekten, bizimkinin boyu 21.6 mm henüz :)

çok mutluluk verici hareketlerini görmek kalp atışlarını duymak değil mi incinaz :) Allah kollarımızı boş bırakmasın bu defa inşallah... ben de çok korkarak gidiyorum ama diyorum işte bulantım var tiksintim var yaşıyo falan diyorum ama bulantılar 12. haftada biterse nasıl anlıcam bilmem... Allaha emanet diyorum kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama nafile ancak doktor yaşadığını söylediği an geçiyor endişem...ben kollarımdan yapıyorum iğneyi morarma olmuyo. birdaha ne zaman çağırdı seni? beni 9 şubatta çağırdı 1.5 hafta var... Allaha mutluluğumuzu daim etsin inşallah incinazcım. evet ben de korkmuyorum kanama alanından benim çevremde de olan çok kişi var dikkat etmişler geçmiş. dikkat edicem ben de... hakkımıza herşeyin hayırlısı inşallah... bu arada 4 gün gibi bir fark var bebişlerimizin arasında hemen hemen aynılar :) melihacım sen nasılsın? inşallah bizlerde senin haftalarına geliriz sen ozamanlarda bebişinle agucuk oynuyo olursun :) düşüncesi bile güzel :) inşallah inşallah...

incinazcım meggiecim her kontrolü aynı sızler gıbı heyecanla gıdıyordum gıtmeyede devam edıyorum ınsan bırde özluyor görmek istiyor. o yuzden her gıdısımde esım yanımda oluyordu hepsını cameraya cektık ılk aylardan son aylara kadar özledıkce ara ara seyredıyordum yavrucugumu ,guzel duygular bunlar.masallah bakın bebeklerınızde sıkı sıkı tutunmus sızlere hayırlısıyla ınsallah bırakmayacaklar annelerının göbüşlerini hele bı oynamayada baslasınlar o zaman varya ımmmmm! daha bır tatlı oluyor ,gecelerı bıle durmuyor yaramazlar. ayagını uzatıyor bızımkısı sag yanda bır şişlik nasılda acıtıyor ama olsun hemen ovuyorum oglum anneyi sıkıstırma cek bakalım ayagını dıyorum cekıyor kuzucum sonra soldan bır el ,ara sıra hıckırık tutuyor bebişi tık tık tık durmuyor:)bunların hepsını yasayacaksınız Allahın ıznıyle..
bu arada eşimi dün gönderdim Ağrıya şimdiden cok özledım ne kadar cok alışmışız bırbırımızn varlıgına.yoklugunda daha ıyı anlıyorum gecelerı elını karnıma koyar oyle uyurdu sımdı bir bosluk...boyle ogluşla kaldık annemlerın yanındayım ama genede insanın eşinin varlıgı bır baska elin ayagın nefesın oluyor ...bır ay sonra gelecek ınsallah hayırlısıyla o zamana kadar vakıt nasıl gecer bılmıyorum ...neyse öyle ıste kızlar

ayy melihaa ne güzel tarif etmşsin duygularını valla duygulandım zaten herşeye ağlama modundayım :) inşallah canım tek dileğim bebeğimin sağlıklı gelişmesi onun için herşeyi yaparım... o oynayışları ben de çok merak ediyorum inşallah tadarız bizde :) üzülme tatlım oğluşunla sohbet et dertleş babası yokken o sana olsun yoldaş... 1 ay ne ki gelir geçer sonra güzel günleri üçlü şekilde yaşarsınız :) bir sen bir kocan bir de bebek :) Allah eşlerimizi bizden ayırmasın iyi ki varlar hakkatten...

meggiecim tesekkür ederim sizleri seviyorum güzel arkadaslarım ıyı kı varsınız....

meggie nin dediği gibi çok duygulandım ağlamaklı oldum, eşim yanımda olmasa ağlardım heralde, niye biz sürekli ağlama modundayız yaa, hormonlardan mı ki :) ALLAHIM o günleri bize de hayırlısıyla gösterir inşallah, başka bişey diyemiyorum. eşinin yokluğu zordur elbet tahmin edrim, bence bebeğin sana yetecek geçer bu bir ay, zaten sonra da bebeğin gelecek inşallah :)

meggie canım doktorum bana 3 hafta sonra 2 li testin var, o zman gel dedi, ama endişelerinden dolayaı kendini rahat hissetmek istiyosan daha da erken gelebilirsin dedi, ben bu 20 günde boşuna iki kez muayene parası verme diye söylüyorum ama istersen 2 hafta sonra gel, ikili test için de 1 hafta sonra gelirsin ücrettsiz yaparız testlerini dedi ama bilmiyorum şimdilik karar vermedim. belki 1 buçuk hafta sonra devlete giderim hem iğnemi raporumla fazla yazdırırım hem de bir de orda görürüm bebeğimi, sonra da kendi doktoruma giderim, öyle düşünüyorum. bua arada ben kaç akşamdı yemekten sonra çıkarıyorum çok bulanıyo midem, ama şükür sabahları iyiyim :)

canım bencede sen 1.5 hafta sonra devlete git :) senle ben sabırsızız bir de 3 hafta çok yaw insan özler :) ben de özele gidiyorum ben 1 sefer ödediysem 2.ye ne zaman gidersem gideyim kontrol diye geçiyor ücret almıyorlar. bir de öğretmen ve sendika indirimlerinden yararlanıyorum. sendika da anlaşmalı hastanelerde baya indirim sağlıyor mesela bizde kamu çalışanına 42tl özel muayene sendika sayesinde 12 tl ye düşüyor. onu da dediğim gibi herseferinde ödemiyorum 1 ödüyom bir ödemiyom. benim bulantılar devam ama çoğunlukla çıkarmıyorum sadece midem çalkalanıyo... olsun bulantılar olunca içim rahat ediyor :) çok tuhafız değil mi :) çok şükür bugünlere geldik canım yaa... bence sen rahatla bir önceki sınırı geçtin ben hala 14.haftadan korkuyorum 15 olmadan rahatlayamıcam sanırım... hormonlardan canım yaa ben de herşeye ağlama modundayım herşey duygulandırıyo beni çok hassaslaştım dün bebeğin anne karnında gelişimleri ile ilgili video izliyorum youtubedan ayy nasıl ağlıyorum mucize yaa mucize... Allah mucizelerimizi bizlere bağışlasın..

Aminnnnnnnnn meggiecim...aminn

rabbim hayırlısıyla yavrucaklarımızı bizlere bağışlasın inş...
Nasılsınız neler yapıyorsunuz allah izniyle hepiniz çok iyisiniz okuduğum kadarıyla allah iyiliğinizi güzelliğinizi duyursun hepimizin...bizde iyiyiz teyzeleri allahıma şükürler olsun bugün 19 haftamıza girdik allahmın izniyle .... Geçen hafta doktora gittim bebeğimizi gördük şükür...herşey yolunda rabbime binlerce kez< şükürler olsun, bu duyguları bekleyen tüm arkadaşlarma hayırlısıyla yaşatsın inş.. Kızım kız kardeşini gönderdi allahımın izniyle annem çok üzülmesin diye dayanamadı... Annesinin göz yaşlarına....allahım sağ salim kucaklarımıza alıp hayırlısıyla büyütmeyi nasip eyle allahım senin gücün herşeylere yeter....

çok sevindim canım Allahım sana bağışlasın yavrunu... ilk kızının ömrünü kız kardeşine eklesin upuzun sağlıklı nice yılları olsun... herşeyin iyi olmasına sevindim canım sen de çok acı çektin sabrettin Rabbim boş bırakmadı şükürler olsun ona... kucağımıza aldığımız günleri de göstersin inşallah... bebeklerimizin güzelliklerinden burda bahsetmeyi nasip etsin inşallah...

aminnn canım rabbim bu hayırlı günlerin yüzü suyu hürmetine cümlemizin dularını kabul eylesin inş.....allahım kimselerin kucaklarını boş bırakmasın hayırlısıyla doldursun....canım yavrularımızı güzel emanetlerini bizlere bağışlar hayırlısıyla inş......allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun arkadaşlarım rabbim hep yanımızda olsunnnnn öpüyorummm

selam arkadaşlarım...

bugün tıp fak gittik eşimle.riskli gebelik doktoruna randevu almıştım biliyosunuz. doktor baya ilgilendi çok hoşuma gitti. tüm test sonuçlarımı tek tek uzun uzun inceledi. yeni gebeliğimin ultrason fotoğraflarına baktı öykümü dinledi. boyum kilom falan derken 0.4 clexan doğruymuş. 50 kilonun altına 0.2, kilolu olanlara ise 0.6 öneriliyomuş, ben 54 üm. benim mutasyonlardan mthfr A1 li olan folik asitmiş tedavisi 16.haftaya kadar kullancakmışım. pıhtı durumum çok yoğun değilmiş. kanama alanı ile de iilgilendi ultrasondan kendisi baktı bebeğim gene kıpır kıpırdı :) hatta yanındaki asistana şuna bak ne kadar hareketli dedi :) kanama alanı bebeğin beslendiği duvara yakın değilse sorun yaratmaz ama beslendiği duvarı etkilerse bebek ölebilir (ALlah korusun) dedi. ultrasonda plesentayı tam göremedi çok ufak henüz bebiş. oyüzden resmi ve renkli ultrason yazıcam dedi. resmi derken ne demek istediyse artık... sağlık bakanlığına gönderilecek falan filan bişeler dedi anlamadım...neyse 27 şubata ayrıntılı ultrason verdiler. orda belli olacakmış ama büyük ihtimal kanama alanı riskli yerde değil dedi kesenin altında ve bebeğin poposunun hizasında sanırım plesenta yan duvarda dedi... progestanı 20.haftaya kadar kullancakmışım. clexan 0.4 devam. folbiolü de mutasyon sebebiyle 16.haftaya kadar kullancakmışım.başka ilaç vermediler asprine gerek yokmuş. 27 şubatta tedaviyi tekrar gözden geçiririz dediler. bu kadar canlar... kanama alanı büyümemiş ona sevindim ve de gittikçe kese büyüdükçe kesenin yanında ufacık kalıyo umarım yakında kaybolur...

canım ben de folik asiti 3 ay kullandım..sonuclar su an ıcın cok ıyı degıl mi:) ıyı kı gıtmıssın kafan rahatlamıssındır en azından.ayrıntılı ultrasonda perinatolog bakıyor bebegın herseyını ıncelıyorlar ben de girmiştim tum organları ıncelıyorlar .bebeklerınız masallah ikinizinde cok ıyı sevındım Allah hayırlısıyla guzel gunlerını görmeyıde sevındım aynucum senınde kızın gelıyormus masallah hadı bakalım hayırlısı bızımde haftaya kontrollerımız cok sıkıstırıyor karnım o kadar sivri ve buyuk ki benı yururken görmelısınız kızlar cok komık yürüyorum bır sag bır sol penguen gıbı...ssize mithat emreye ördügüm patigin resmını koyuyorum vakıt gecmeyınce kendımı örgüye versim:)öpüyorum hepinizi

ayyy meliha bayıldım patiklere ne kadar güzeller maşallah çok hamaratsın vallahi çok tatlılar... adı ile yaşasın Mithat Emremiz :) patikleri de çok yakışacak oğlumuza :) ayy doğsun artık yaa doğsunda resimlerini gönder bize sevelim uzaktan :) keşke yakın olsaydık birbirimize kızlar... tanışırdık birbirimize gider gelirdik :) karnını sevsinler senin :) bizimkiler de öyle büyüyecekler mi :) ahh gelse o günler keşke...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…