ben 8 mayısda ilk bebeğimi 22+3 de suyumun gelmesi sonucu erken doğumla kaybetmiştim 6 ay sonra gebelik için gerekli tahlillerin hepsini yaptırdıktan sonra korunmayı bıraktık tam kan tahlili idrar kültürü hepsi yapıldı sadece prolaktin hormonum yüksek çıktı doktor korunmayı bırakmanda bi sakınca yok gebelik düşünüyorsan korunmayabilirsiniz dedi zaten bu durumda prolaktin hormonun yüksekken gebe kalamazsın adet olunca 2. günü gelirsin tekrar prolaktinine bakalım ilaçla dengeleriz düşer dedi ben adet olmayı beklerken o aay nasıl oldu bilmiyorum gebe kaldım o çift çizgyi görmek kadar güzel bişey yokdu hem şaşkın hemde inanamıyordum nasıl oldu doktorum olmaz bu durumda derken betahcg ye bakıldı sonuçlar iyiydi 2 gün sonra tekrar yükseliyordu 1hafta geçti kese gördük hamileydim 4.5 yada 5 haftalık dedi doktorum bir hafta sonra gel kalp atışlarını bakalım dedi bir hafta sonra kontrolda adet tarihine göre geç gelen gebelikdi kalp atışlarını alamadık bebeğimi almak istediler normalde 10 haftalık olması gerekrken 6 yada 7 haftalık dedi kürtaj oldum bebeğimi 19 ocakda aldılar manevi olarak yıkıldık patolojiye gönderildi temiz çıktı nedenini bilmiyoruz tekrarlayan gebelikllerde düşüklerde benimkiler düşük değil ama genetik test isteyeceğim üniversite hastanesinde yapılıyor dedi iyi değilim arkadaşar sizleri tanımasamda hepimizin yaşadıklarını biliyrom acıalrımız aynı mutluluklarınızı paylaştım szizinle inşallah hepiniz sağlıkla bebelerinizi Allahım kucağınıza almayı nasip etsin
canım benim çok geçmiş olsun .. yaşadıklarını anlayabiliyorum Rabbim tekrarını yaşatmasın birdaha canım. ne söylesem seni teselli etmeyecek biliyorum ben de ne söylesem yetersiz kalacak... ama acını anlayabiliyorum ve paylaşıyorum. çok üzüldüm... bence de araştır canım kan pıhtılaşmasına baktır... acaba ilk bebeğinde erken doğmasının sebebi rahim ağzı yetmezliği olabilir mi? yani erken doğumun sebebi ne imiş? inşallahh tez zamanda tekrar hamile kalırsın ve sağlıkla kucağına alırsın canım... Rabbim yanında olsun..
amin sağolun ilk bebekde enfeksiyon olabilir dedi doktorum ama kesin bişey söylenmedi bilmiyorum ki kan pıhtılaşmasına üniversite hastanelerinde mi bakılıyor
evet canım üniversite hastanelerinde bakılıyor ama bazı büyük özel hastaneler de bakıyor tabi pahalıya mal oluyor. ama tıp fak. kadar bekletip oyalamıyorlar hemen sonuçlarını veriyorlar eline. canım nedense ilk aklıma rahim ağzı yetmezliği geldi çünkü suyun gelmiş yani bebeğinin kalbi durmamış. böyle 5-6 aylarda rahim ağzı yetmezliğinden su gelebiliyormuş bi doktoruna sorsana. eğer öyle bir şeyse çaresi çok basit hamile kalınca rahim ağzına dikiş atıyorlar. ne kadar süre korunacaksın? doktorun iyi biri mi ilgeliniyor mu?
en az 3 ay korunma süresi verdi doktor 1 ay sonra kontrole gelince konuşacağız senden genetik testler isteyeceğim üniversite hastanelerinde dedi çapa tıp fakültesinde tanıdık doktor arkadaşı varmış ona yönledireceğim dedi randevu almadan yollayacağım dedi doktoru çok fazla bilmiyorum tanımıyorum 2. operasyonda acilde olan doktordu ilgisiz değildi kontrole gitmedim henüz 1 ay olmadı en azından adet olayım ondan sonra gideyim diye düşünüyorum kafam çok karışık hayırlısı olur inşallah
hayırlısı olsun tabiki canım. inşallah genetik de bir şey çıkmaz ama sen gitmişken tüm testlerini yaptır genetik pıhtılaşma testleri falan... bize sonuçları bildir olur mu? üzülme canım birdaha ki sıkıntısız olacak inşallah... bebişini kucağına alacaksın Allahın izniyle inşallah canım benim...
kızlar merhaba ne alemdesiniz...
bebişleriniz nasıl kızlar bizim bugun kontrolumuz vardı tam 3kg olmusuz...doktor biraz iri bır bebek sezeryan olabılır dedı..hayırlısı hersey yolunda şimdilik.hafıf hafıf sancılarımızda vardı bugun heyecanla beklıyoruz. haftaya tekrar kontrolumuz var malum artık gunumuz yaklastı kontrollerde sıklastı...babamızın gelmesınede 2 hafta var dün çiçekleri geldi bebegimin annesine dıye gondermıs cok duygulandım ..umarım o gelmeden dogurmam onsuz yarım hıssederım kendımı .dualarınızı esırgemeyın kızlar benım her zaman dualarımdasınız öpüyorum hepınızı....
canım ya her zaman yanımdaydınız Allah razı olsun. bak ben de sızın cok sukur hamılelıgınızın her anını okuyorum sızlerle mutlu oluyorum cok sukur rabbıme her an dualarımdasınız.kan sulandırıcı igne olayına gelınce o kadar muallaktayım kı ınan .kımısı doguma bır hafta kala bırakmıs kımısı ıkı hafta kala kımısı sezeryan olacagı ana akadar kullanmıs kımısı 48 saat onceden bırakmıs normalk dogum yapan da var sezeryan dogum yapanda var cok karısık anlayacagın .benım doktorumda haftaya 37.haftamızda bırakalım dedı .ınan endıselenmemek elde degıl bebek ya beslenmezse ya hafta içi gelecegı tutarsa ıgne kullanıyorum kanamam cok olursa dıye ama napayım butun kötü dusuncelerı bır tarafa atıp Rabbime tam bır teslımiyet içine girdim hersey Rabbime emanet dedım.hayırlısıyla saglıklı sıhatlı bırsekılde dogurup kucagıma Alırım inşallah yavrucugumu... bende senın haftalarında oyle kucuk pıtpıtlar hıssedıyordum hareketlerıdır o hıc sasma:) hayırlısıyla o pıt pıtlar koca koca ayakların tekmelerıne donusecek:) bu arada incinaz nerelerde :)ayy canım benim yaa çok az kaldı meliha yaa vallahi Rabbime şükürler olsun bugünleri gösterdi inan böyle ablam kardeşim doğum yapacakmış gibi hissediyorum senin için. ara ara aklıma gelyosun çok ama çok mutluyum senin adına... çünkü senin daha rahmine düştüğü andan beri biliyorum ve sürekli beraber ilerledik 9 ay boyunca... inşallah bebişini kollarına alır bizlerden dualarını esirgemezsin biz de senin yolundan gelebilelim diye...
melihacım iğne kullnıyoruz ya biz ee kanımız sulanıyo şimdi doğumdan ya da sezeryandan ne kadar önce keseceksin iğneyi? doktor bir şey söyledi mi? yaa ani bi doğum olur da önceden kesemezsek iğneyi?
kızlar size bir şey dicem :) dün sabah uyandım böyle sırt üstü yatıp şekerleme yapıyodum birden rahmimin sol yanında böyle 3 kez pıt pıt pıt oldu sanki baloncuk çıkar yaa nasıl diyim damar atması gibi 3 kez peş peşe oldu benim bebişin bacakları solumda zaten. onun hareketi olduğuna eminim öyle duygulandım ki :) sonra internette araştırdım benim gibi 13.haftada böyle bişe hissedenleri okudum yanılmamışım :) ama bir daha olmadı uzun süre bekledim olmadı bu sabah da uyandıktan sonra bekledim olmadı... ama çok tatlı bi kıpraşımdı yaa :)) tarifi imkansız :) bide sabahlarım göbeğim küçücük normal 3 aylık hamile kadının karın boyutlarında ama akşama doğru sanırsın 5 aylık :)) çok acayip susuyorum çok su içiyorum geceleri tuvalete 4-5 kez kalkıyorum her kalkışım da 1 bardak su deviriyorum. suya bukadar susadığımı hatırlamıyorum ama iyi bir şey sanırım... neyse çenem çok açıldı benim :) incinaz senden ne haber tatlım?
canım ya her zaman yanımdaydınız Allah razı olsun. bak ben de sızın cok sukur hamılelıgınızın her anını okuyorum sızlerle mutlu oluyorum cok sukur rabbıme her an dualarımdasınız.kan sulandırıcı igne olayına gelınce o kadar muallaktayım kı ınan .kımısı doguma bır hafta kala bırakmıs kımısı ıkı hafta kala kımısı sezeryan olacagı ana akadar kullanmıs kımısı 48 saat onceden bırakmıs normalk dogum yapan da var sezeryan dogum yapanda var cok karısık anlayacagın .benım doktorumda haftaya 37.haftamızda bırakalım dedı .ınan endıselenmemek elde degıl bebek ya beslenmezse ya hafta içi gelecegı tutarsa ıgne kullanıyorum kanamam cok olursa dıye ama napayım butun kötü dusuncelerı bır tarafa atıp Rabbime tam bır teslımiyet içine girdim hersey Rabbime emanet dedım.hayırlısıyla saglıklı sıhatlı bırsekılde dogurup kucagıma Alırım inşallah yavrucugumu... bende senın haftalarında oyle kucuk pıtpıtlar hıssedıyordum hareketlerıdır o hıc sasma:) hayırlısıyla o pıt pıtlar koca koca ayakların tekmelerıne donusecek:) bu arada incinaz nerelerde :)
1 haftdır yatıştayım evde ama hiç nete giresim gelmedi nedense hep yattım, ama inanın hep aklımdaydınız, yine baya bişeyler yazılmış.
kimbudeme çok üzüldüm ben de böyle bir acı yaşamış biri olarak, burda yazan herkes yaşadı, kolay değil, unutulmuyor da ama günden güne acın azalıyor, hele birde korunman bitipte tekrar hamile kalınca, yeni umudunla yaşıyosun, ama meggie nin dediği gibi araştır sebebini, bu 3 ay da, aklın ve için raht bir şekilde bekle bebeğini..
meliha hiç korkma intrentte okuyoruz 1 hafta önce bırakıyolar sezaryan oluyolar, kiminin iğneyi bırakmaya kalmadan sancısı tutup normal doğum yapıyor, ordaki doktoruna da sor, diğer doktorunada sor, hayırlısıyla kucağına alacaksın, bizim için güzel örneksin sen ve bebeğin :)
meggie, ben de bir kaç kez hissettim öle kıpırtılar, dediğin gibi baloncuk gibi kesinlikle tarifi böyle...acaba bebeğm mi dedim, yada rahmim büyüyoya ondan mı bu kıpırtılar dedim, bilemedim ama her hissedişimde çok mutlu oldum :) bu arada sağ kasığımda ara ara batma şeklinde ağrılar oluyo, o da rahim büyüdüğü içinmiş, netten baktm ben de zaten sağ tarafta oluyomuş, salı günü ikili test için gidicem çok çok çooooooookkkkk heyecanlıyım, sabah akşam dua ediyorum, ne olur sizde dua edin bana, öpüyorum sizi ve bebeklerinizi görüşürüz :))
neden yatıyosun hasta mısın canım? aman dikkat et... sorma benime sağ tarafım ağrıyo bende öğrendim rahim büyümesinden diye. benim o pıtpıt ları bidaha hissedemedimbir kerecik hissettim. ben de yarın devlet hastanesinde ultrasona giricem. buarada ben bugün okula başlıyorum çünkü 2 tane öğrt. geldi bize ve benim derslerim azaldı 30 dan 22 ye düştü ve uygulama derslerine de iki öğretmen giricez ve en yaramaz sınıfları almışlar benden şans işte :) tek 11 ler kalmış bana onlar da çok iyi öğrenciler. hergün 3-5 saat dersim var yorulacağımı düşünmüyorum. bugün 11 de dersim var... sen bu hafta da gitmiceksin değil mi? ben de ikili testi yarın alcam sonucunu. umarım herşey yolunda gider incinaz tedirginlik yaşamayayım diyorum ama olmuyor üstesinden gelemiyorum. elimle bir yere uzansam (öyle abartılı uzanma değilde tabi) nebileyim uykudan uyanınca bilinçsiz gerinsem falan herşey korkutuyo beni. Rabbim yanımızda olsun melekleri bebeklerimizle olsun korusunlar inşallah...
griptimya tamamen atlatayım diye yattım, bir bel ağrılarım oluyo biraz dolanınca o yüzden yatmak en iyisi :) bu hafta başladım canım, bugün kontrol var diye gitmedim birazdan hastaneye gidicem çok heyecanlıyım, inşallah her şey yolundadır, çok olmadı daha geçen pazar gördüm bebeğimi ama çok merak ediyorum nasıl ne yapıyor diye, bir de çok dile getirmek istemiyorum ama ben öncekinde 2 li test için gittiğimde öğrenmştm yaşamadığını o aklıma geliyo geriliyor ve üzülüyorum, umarım bebeğim iyidir, sürekli dua ediyorum Allahım a, bebeğim sağlıklı olsun diye, sizler için de ediyorum :) senin dersler az ne güzel, ben hem sınıf öğrtmnym hem de köye gidiyorum, sabah 8 de çıkıyoruz yola, 4 te şehir de oluyoruz. yine de çok yorucu dedğil ALLAH tan kar kış yok yollar da iyi şükür, bebeğim iyi olsun da okula da yola da razıyım :) görüşürüz canım kendine ve bebişine iyi bak :) test sonucun yazmayı unutma her şey yolunda gidicek inşalllaaahhh
canım nasıl geçti muayenen? ben gittim devlet hast. ultason randevuma radyolog çekti ultrasonu 12+5 çıktık tamamen olması gereken gününde çok şükür. kocaman da olmuşuz :) ama ben gene takacak bir şey buldum yine kızlar eve geldim ağla ağla öldüm gene. yaa 9 ve 10.haftalarda ultrasonda hep kıpır kıpır gördük minişimizi ama geçen seferki ile bugünkünde başlarda hep hareketsiz oluyo geçendkinde kendisi hissetmiş gibi kıpırdadı sonradan ama bugünkünde doktor azıcık dürttü hemen irkildi oynamaya başladı. ama ben neden hareketsiz oluyo başta diye kafaya taktım işte. benim ilk bebeğim de hareketsizdi doktor dürtmesi ile hareketlenmişti ama o da sadece 12.haftada görebilmiştik hareketini onun öncesinde hiç görememiştik. herkes unut onu kıyaslama diyo ama elimde değil. bi arkadaşımın 11-12.haftalarda bebeği nerdeyse zıplıyomuş ultrasonda. benim bebeğim başlarda hep hareketsiz... öyle işte napayım ben sorunluyum galiba kendimi üzmek için yer arıyorum. kanama alanı yok dedi suyu falan herşeyi gayet iyiymiş. ordan sonra derse gittim çıkışta da kendi hastanemden ikili test sonucumu aldım temiz çıktı çok düşük risk yazıyo gayet iyiymiş sonucumuz. öyle işte kızlar sonum ne olacak bilmiyorum dua edin olur mu? incinaaz saol canım duaların için inan ben de ediyorum hep. meliha canım nolur dua et olur mu...
canım bosuna kendını üzüyorsun bebekler her zaman hareket etmez ki nıye boyle kendı kendıne kuruyorsun bak tavsıyem bundan sonra muayene saatinden bır ve ıkı saat önce kocaman bır cıkolata ye bak senınkı nasıl kıpır kıpır:) ılahı yaa kendı kendını kur sen sonra otur agla kuzucum yazık degıl mı bebişi strse sokuyorsun bosu bosuna .ıcın rahat olsun ben gecen haftalarda nst ye gırdım bılıyorsun ılk hafta nstye gırerken ac gıtmıstım bebegın kalp atıslarıda hareketlerıde cok zayıf demıstı hemsıre hatta sag tarafıma yatırıp tekrar nst yapmıstı ıkıncı hafta nstye gırerken ben karnımı bı guzel doyurdum sonra kocamann lezzetlı bır cikolata yedım nstye gırınce görmen lazımdı bebek bır oynak kalp atısları super doktor bıle cok ıyı demıstı...yanı şekerim cocugumuda kendınıde uzme bosuna zaten sıkıntılı bır durum olsa doktorun soyler.hadı bakalım bır dahakı muayene sonrası boyle aglak bır anne ıstemıyoruz guclu kuvvetlı bol morallı bır anne ıstıyoruz.kızzz senın gıbı sümüklü olur sonra bebişinde:)öpüyorum seni
mayıs ayını sevmıyorum ıkı hamılelık gecırdım ıkısınıde mayıs ayında kaybettım ılkınde cok bılınclı deıldım ama ıkıncı gebelıgımde 26 haftalık bebegımı kaybettım dunya basıma yıkıldı kalbı durmustu hareket etmeyınce hıssettım... allahım bıdaha yasatmasın hıc kımseyenedense bugun bı uzgundum bebegım geldı aklıma ıcım cok acıyor cok ozledımm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?