Mayıs Ayında Bebeğini Kaybedenler burada buluşalım...

kızlar inşallah hepniz sağlıcakla alırsınız bebişlerinizi kucağınıza.. bende 3 kayıptan sonra çok şükür kavuştum meleğime.. ilk bebeğimi bende 3 sene önce mayıs ayında 19 haftalıkken kaybettim suni sancı vererek bebeğimi zor bi doğumla benden aldılar yıkıldım tabi dünyam karardı 4 ay sonra içimde yeniden bir umut yeşerdi ve tekrar hamile kaldım malesef ben yine sevinemedim bu seferde düşük yaptım ama ilk kaybımdan sonra nedense bu düşük çok canımı yakmamıştı belki daha çok yeniydi, aradan yine zaman geçti ve ben yine hamileydim bu sefer olcak dedim tabi korkularım endişelerim tavan yaptı 12. haftaya geldiğimizde öğrendikki ilk bebeğimde oluşan beyin anomolisi bu bebeğimdede oluşmuş öğrendğim an fırladım doktorun odasından bu kadarı fazla artık dedim damarımdan kanlar çekiliyodu sanki nasıl bi acı anlatamam bebeğimi yine benden kopardılar ve yine o zor doğumu yaşadım allaım kimseye yaşatmasın.. tekrarlayan anamoli genetik şüphe uyandırdı tabi doktorumuzda ama benim ne vücudum ne de psikoljim hazır değildi yeni bir gebeliğe.. çok acı çektim ama eşim sağolsun benim en büyükkkkk destekçim oldu her nazımı kaprisimi çekti.. 1 sene sonra biz genetik test yaptırdık ne eşimde ne de bende hiç bir bozukluk çıkmadı ama bende kan pıhtılaşması vardı doktorumuz bana iğne ve coraspin verdi ve ben tekrar korku dolu bir hamilelik geçirdim hergün iğnemi oldum doğuma çarşamba girdim pazartesiye kadar oldum iğnelerimi ve allahıma binlerce kez şükrediyorum bebeğim sağlıklı 3 aylık oldu bile.allah isteyen herkese versin.. aslında buraya iğneyi soran arkadaşa cevap vermek için yazdım ama biraz fazla uzattım galiba korkularınızı çok çok iyi biliyorum allahım bebeklerinizi size bağışlasın inşallah

ne güzel canım Allah size bağışlasın evladınızı... bilgi için çok saol arkadaşım... inşallah her şey güzel olur hepimiz için inşallah bizde evlatllarımızı alırız kucağımıza... korku dolu geçirdin değil mi hamileliğini bende şuan öyleyim. hamileliğin tadını anlayamıyorum sürekli bi endişe bi kuşku. çünkü bilemiyosunuz neler oluyo içinizde kesinlikle bilemiyosunuz müdahale edemiyosunuz tamamen süprizlerle dolu bir dönem... Rabbim huzur versin hepimize inşallah... sen de sağlıkla mutlulukla güzelliklerle büyüt bebeğini inşallah canım...

geşdim canım anlatıcam :)
dün bilgisayarın şarj aleti ile igili bi sıkıntı vardı şarj edemedik, giremedim, bugün de okuldan sonra yemek yedim uyudum derken daha yeni fırsat buldum. kontrolüm çok iyi geçti çoooookkk şükür :) 12+1göründü sata göre 2 gün büyük çıktı, kalp atışı, hareketleri, ense kalınlığı ölçümü falan hepsi iyiydi, hatta doktor çok hareketli maşşallah dedi, ve bunda melihanın dediği çok doğru ben kahvaltıda tahin pekmez yedim sonrasında da çikolata yedim, duymuştum önceden ,tatlı yeyince hareketli oluyomuş diye, yoksa benim de 1 hafta öncekinde görememiştim hareketlerini, bir dahakine kesin ye git göreceksin kıpır kıpır olacak :) haa bu arada bir de erkeğe benzettim cinsiyetini dedi doktorum bakalım hayırlısı, sağlıklı olsunda hayırlısyla doğsun da kız erkek farketmez... sen de öyle her şeyi kafana takıp ta kendini üzme, tamam ben de yapıyorum ara ara ama hemen içim sıkılınca dualara başlıyorum daha rahtlıyorum, zaten dünden sonra çok mutlu çok keyifliyim çok şükür, gözüm değmesin de :))

maşallah canım maşallah Allahım nazarlardan korusun :) hep böyle mutlu olinşallah.. demek erkeğe benzetti hee ben kız diye geçirmiştim :) hayırlısı tabiki bi oğluş daha gelecek hııı :) buarada bi dua buldum canım tanıdığımız verdi o da hamileliklerinde hep takmış boynunda. nazardan kötülüklerden koruma amaçlı. hamile kadınlar için yazılmış. onu takmaya başladım. istersen göndereyim sana burdan duayı... Rabbim korusun evlatlarımızı hepimizinkini...

saol cnm bı sebep bulunamadı genetıklerı temız patolojı temız kan pıhtılasmasındada bı tane mthfr 1298 heterozıgot cıktı bu sebeptende olecegını sanmıyorum dedı doktor bılmıyorum ıste napıcamı artık sanırım sen sımdı yenıden hamılesın allah sana bagıslasın kucagına almayı nasıp etsınn sende varmıydı kan pıhtılasması :26:

ben kromozom analizi yaptırmadım eşime ve bana. bebek patalojiye gitti ama bir şey çıkmadı. ben sadece pıhtı testleri yaptırdım iki genimde mutasyon çıktı benmde diğer herşey temiz çıktı banada doktr bu sonuçlar düşüğe sebep olmaz ama dedi yine de koruma amaçlı hergün clexan iğne vuruluyorum progestan içiyorum. çok saol cnm Allah hepimize nasip etsin inşallah...

İNCİNAZCIM Allah mutlulugunu hıc bozmasın canım benım guzel haberlerınle bızı dahada mutlu ettin.erkekler genelde cinsiyetini erken gösterıyor benımde 13.haftasında göstermıstı kızlarda genelde saklıyor özellıkle bacaklarını kapatıyorsa kızdır bunu yakın bı zamanda tekrar tasdık ettım :)ablamda hamıle benım 17.haftasında saklayıp durdu hep kapalıydı bacakları. yaramaz kız oldugunu daha ıkı gun önce ögrenebıldık:)hayırlısı olsun cınsıyet farketmez dımı:)bızımde yarın kontrolumuz var bakalım doktorumuz ne dıyecek son gunlerımı delı gıbı örgü örerek gecırmeye calısıyorum cunku vakıt baska turlu gecmıyor :)hemen son örgü yelegımızın resmınıde gonderıyorum kızlar ıncınaz senın oglanada örelım bundan:) öpüyorum sızlerı

ben de bazen netten hamilelikte okunması gerekn dulara bakıyorum, bunu da duymuştum. gönderebilirsin canım, ayrıntıları da yazarsan. bu duayı biz mi yazıcaz, bir de sürekli tamamız gerkiyor mu acaba, hani tuvalete giriyoruz falan unuturuz üzerimizde. neyse sen bildiklerini yaz, ben de takayım olmazsa, sürekli dua ediyorum zaten, yanımda öyle bir dua olası içimi daha da rahatletır. bşy sorucam sanaa folibolu bıraktın mı devam ediyomusun, benim doktor şimdilik devam et dedi de, ,ç,yorum ben de, bi soraym sana dedim

melihacım süper olmuş kız sen ne hamaratsın yaa :) maşallah maşallah.... :) 41 kere maşallah... :) bebişin de güzel güzel giysin inşallah.. Allaha emanet olsun yavrularımız... ablan kaçıncı haftasında? o da mı yanında antalyada? ohh ikiniz de göbüşlü ne gegüzel.. keşke benim de bi kız kardeşim falan olsaydı...

canım benim yazayım ayrıntıları. öncelikle folbiolü içiyorum 16. haftaya kadar iç dedi bana riskli gebelik doktoru. çünkü mthfr mutasyonu varya... ayrıca bu çarşamba tıp fak. ultrasonuna gidiyorum cuma da riskli geb. dok. ile tekrar randevum var ozaman gözden geçiricez ilaçları yine. progestanı da kullanıyorum. bulantılarım geçti gibi çok nadir bulanıyo midem artık. senin nasıl? enerjim birazcık geldi ama çok değil :) uyku gene devam... bi de süt içtiğim için heralde gaz çok oluyo...

gelelim duaya...hamileler için yazılmış çoookkk eski bir dua. benim kuzenimin eşi hamile iken takmış. ilk iki bebeği karnında öldü hemde ileri aylarda ama ablamda baya sorunlar vardı yani hamile kalınca tüm kan değerleri değişiyo çöküyodu 3.bebeğinde anneannesi vermiş bu duayı ısrarla tak demiş anneannesi de hep düşükler yapmış ve bu duayı takmış tek bir bebeğe sahip olmuş neyse ablam 3.bebeğinde takmış doktorlar bile inanamamış kan değerlerinin düzelmesine. bebeğini sağlıkla aldı kucağına. yıllar sonra tekrar hamile kaldı onda takmamış duayı ve o bebeğini de kaybetti. 5.bebeğinde düzenli taktı ve şimdi kollarında. biraz inanmakla da alakalı ama ben duaların gücüne inanıyorum. bu dua çok eski üzerindeki duayı hocaya da okutabilirsin tamamen koruma amaçlı. bana mail ile ulaştırdılar kuzenim. o duayı yazıcıdan çıkarıp katlayıp önce aliminyum folyo sonra poşete sarıp bantladım sonrada bi bez parçası ki deri olsa iyi olur ona sarıp boynumuzda taşıyoz ama uzun olcak zinciri yürürken karnımıza çarpacakmış. hiç çıkarmayacakmışız denize bile girsek boynumuzda kalacakmış. doğumdan hemen sonrada bebeğin başının altına koyacakmışız kırkı çıkana kadar. hee bu arada bu duayı takarken hamile iken asla kırkı çıkmamış kimselere gitmemeliymişiz yani düğün ve düğün sonrası 40 gün ayrıca bebek doğumlarına falan kesinlikle kırkı çıkmamış kimselere gitmemeliymişiz. ben şimdi ayarladım kendime eşime evimize ve arabamıza 4 tane hazırladım asıcam. tüm kötülüklerden koruyormuş. bu duayı ablam çok kişilere vermiş kanaması olan kişinin geçmiş, beyninde kist olan bebeğin kisti geçmiş herkes nazlanarak takmış ama onlar da inanamamışlar mucizeye. bu arada bu bahsettiğim kişiler biri öğretmen, biri hemşire kişiler... umarım Rabbim tüm kötülüklerden korur hepimizi ve doğacak evlatlarımızı... deriyle falan sararsan tuvalette çıkarmana gerek yok. yazıcıdan çıktısını al katla. ben takıyorum şuan. banyo yapaken çıkarıp asıyom gözümün önünde bir yere. yani içim daha rahat ediyo...

Eklentiler

• $dua2.webp
    92,8 KB · Görüntüleme: 48
canım şimdi aldım duayı, bu hafta içersinde çıktı alıp hazırlamay çalışıcam inşallah, karına değme olayına takıldı aklım, kıyafetlerin altından belli olmuyomu, ya da uyurken falan sorun olmuyo mu, neyse deneyindce görücem artık, yaa ben inanıyorum duaların gücüne, sonuçta yaradanımıza dua ediyoruz, bizi korusun diye, bu dular aracı, umarım yanlış ifade etmemişimdir, haa bu arada benim de bulantılarım azaldı, rahatım şükür, ama halsizlik çabuk yorulma devam :) haa birde hamilelğimin başından beri sivilce sorunu yaşıyorum, düzeliyo tekrar çıkıyo, ilaç krem kullanmıyorum, doktoruma da sormadım ama iyice azdı sivilcelerim, bi fikrin var mı canım ne yapabilirim ? neyse geç oldu hızlı hızlı yadım sonra konuşuruz:)

merhaba canlarım... bugün tıp fak. ultrason çekimine gittim aman bizim bildiğimiz ultrasondan hiç bi farkı yokmuş. aynısı işte... genç bir bayan çekti babamla gitmiştik onu da aldılar o da ömründe ilk defa gördü :) torunu doğmadan gördük diyo :) babam çok kafa komiktir yaa yol boyu eğlendirdi... bebiş iyiydi monitör sadece doktora vardı bana yoktu sadece bi an çevirdi ekranı onda da bebişimin kolları bacakları ayrı oynuyodu :) yüzü bize dönüktü yan yatıyodu. cinsiyet iç,n erken dedi ama erkek olabilir dedi!!!!! şoktayım :) meliha yaaa yanılmışım nasıl olur yaa incinazı da bilemedim kendimi de... ama kesin değil dedi. bide nub teorisine göre sanki kızmış gibi gelliyo hala bana.. neyse mühim değil :) kızlar dönüşte otobüs çok sarstı öyle korktum ki ayetel kürsiler okudum yol boyu... inşallah yavruma bişey olmamıştır... kanama alanı yokmuş görmedi..

incinazcım aynen yorulma ve halsizlik devam. bulantıda böle çok hafif bulanıyo ama bi hareket yok sadece bulanıyo. bir de karnım karıncalanıyo sanki gıdıklanıyo herzaman değil de ara ara ne olabilir ki o? incinaz benim ilk bebeğim de olmuştu sivilcelenme. Yarabbim suratım neye dönmüştü inanamazsın üstüste çıkmışlardı sanki alerji olmuşum gibi... öyle çirkinleşmiştim ki yüzüm gözüm şişmişti saçlarım sönmüştü... malesef hiç bi çare yok çünkü ilaç merhem kuaallanmazsın. sadece sıkma ben sıkınca çevresinde 3 tane bitiyodu hemen. ama bu hamileliğimde cildim daha güzelleşti 1 tane sivilce yok gergin oldu parlak oldu herkes güzelleştiğimi söylüyo gerçi zaten ben herzaman güzelimdir de ilki erkekti eğer bu da erkekse neye göre değişiyo bu durumlar bilemiyorum. ben ergenliğimde çok sivilce sorunu yaşamıştım sende yaşamış mıydın? elma ye bol bol cilde iyi geliyor. bak şimdi aklıma bu geldi. elmayı sevmeyen biriydim ama bu hamileliğimde yeşil ekşi elmaya düştüm. ondan olabilir. evet kıyafetlerde belli oluyo ama napayım hiç bişe umrumda değil valla.. gayet güzel ifade etmişsin canım bence de rabbimizin adı bebeğimizin herdaim üzerinde olsun...

amin canım amin, ben bugün çok yorgun ve uykusuzdum duayı çıkaramadım ama aklımdan da çıkmıyo, yapmak istiyorum bian önce, okuldan geç geliyorum yemek falan derken bayılıp kalıyorum. ben de diğerinde yeşil elmeya çok düşmüştüm günde iki tane götürüyodum şimdi ara sıra yiyorum. yaaa nak sivilceler dışında dğer belirtilerimz benziyo senle erkeğe benziyo dediler birde :)
benim de yine hafif kanama sorunum var, arada bir oluyo, açık renkte kırmızı bir kaç damla tuvalet sonrası peçeteye geliyo çamaşırımda falan olmuyo hiç, olunca acile gitti iki kez, vajinal bakıyolar kan falan yok gelmiş bitmiş diyolar ultrasonda da sıkıntı görünmüyo, progestan kullanıyosan korkma diyolar, acaba diyorum progestanı vajinal alıyorumya hemen dışarı çıkıyoda çok etki etmiyo mu ki, neden oluoyosa ağızdan alamıyorum uyku ve sersemlk yapıyo, öyle işte önceleri daha çok korkuyodum o pembemsi akıntılarda bile, ama şimdi stres yapmamaya çalışıyorum dua ediyorum bol bol, ilaçlarımı kullanıorum, Allahım korusun meleklerimizi....

incinazcım progestan etki etmese kesede kanama alanı olur sen korkma üzülme. benim arkadaşım progestan almayı unutmuş bi kaç gün kesenin heryanında kanama alanı oluşmuş küçük küçük. almaya başlayınca düzenli kaybolmuş. senin belki vajina girişinde kılcal damar çatlıyodur sürekli çünkü pembe diyosun rahimden gelse pembe olmaz ki koyu kahve olur seninki kılcal damardır. içini ferah tut canım benim. hem hamilelikleri boyunca çoka kanaması olup sağlıklı doğum yapanları da duyduk. Rabbime emanet inşallah... sıkıntı etme tatlım.

arkadaşlar merhaba... bugün kendi doktorumuza muayenemiz vardı. sabah çok güzel bi kahvaltı yaptım ve bebeişim öyle hareketliydiki çok mutlu oldum :) zaten artık pıtır pıtırlarını daha net hissetmeye başladım özellikle akşamları yatınca :) ultrasonda önce poposu bize dönüktü sonra emekler pozisyona geldi sonra yüzünü bize döndü sonra sırt üstünde karar kıldı :) yan şekilde kayıp kayıp duruyodu elini yüzüne götürüyodu parmağını emiyodu :) doktor o pozisyonda resmini de aldı :) büyümüş de parmak emiyo teyzeleri :) SATa göre 1 gün büyük çıktı 14 hafta 3 günlük çıktı maşallah çok iyiydi ya :) kızlar öyle mutlu oluyorum ki onu gördükten sonra inanılmaz güzel bir duygu. baş çevresi karın çevresi bacaklarını ayrı ayrı ölçtü bizimki göbekli karın çevresi 14+5 çıktı :) ayy daha doğmadan öyle çok seviyorum ki onu içimde yaşadığını büyüdüğünü kıpır kıpır olduğunu bilmek çok güzel :) 2 hafta sonraya randevu verdi doktorum. cinsiyetimizi de göremedik malesef. ama erkek olsa görünürdü bence çünkü ilk bebeğimde 12 haftada belli olmuştu. bu sanırım kız :) yerim ben onun her yerini :) babası da bi mutlu oldu görmeyin yolda ne görsek bizim minnoşa da alalım bizim minnoş da böyle olcak diyip diyip durdu :) Allah mutluluğumuzu daim etsin Rabbim yavrularımızı bize bağışlasın sağlıkla doğduklarını bizlere göstersin inşallah kızlar :)

melihacım nerelerdesin uzun zamandır yazmadın arada yaz canım yaa senin doğum yaklaştı acaba bebiş mi geldi diyorum sen yazmayınca :) nasılsın canım son günler nasıl geçiyor? incinaz sen napıyosun canım? senin randevun ne zamandı?

her kontrol sonrası hissettiklerimi içim de yaşadıklarımı yazmışsın adete, ben de her kontrol sonrası bebeğmi gödükten ve iyi olduğunu bildikten sonra çok mutlu oluyorum o günlerde içim içime sığmıyor adete ve görüyorum ki sen de şuan öylesin, çok sevndm canım yazını okuyunca hep böyle güler yüzlerimiz inşallah :) ben de perşembe günü acile ilaç yazdırmaya gittim ve bu kanamalardan bahsettim, tuvalet sonrası peçetede oluyo sadece dedim, bakalım dedi, vajinal muayene ile küçük bir aletle baktı akıntın çok fazla enfeksiyon olabilir dedi, bir de rahim ağzında sanki küçük bir yara var gibi ondandır kanam dedi, onun dışında bir sorun yok rahim ağzı kapalı dedi, ultrasona geçtim haftasını falan söledi, ama bana göstermedi bebişimi monütör bana çok ters bir taraftaydı göremedim, her şey normal dedi, haftası için de 14 hafta yazmış reçeteye ama orda crl ye göre 13+1 dedi, anlamıyorum ki bu tıbbi terimleri neye göre 14 neye göre 13+ 1 aman neyse sat a göre küçük değil en azından :) haa bir de cinsiyeti kız gibi dedi :) eşime söledim bizim oğlan kız olmuş dedim sevini o hep kız istiyodu da, önceleri oğluşum napyo diyodu şimdi de kızımız napıyo diyo, bakalım hayırlısı sağlıklı olsunda kız erkek farketmez her zaman diyorum... daha perşembe gittim bebeğim iyi olduğunu öğrendim ama kontrollerden - 2 gün sonra hemen merak ediyorum acaba iyi mi diye kuruntu yapıyorum, doktora her gidişimde stres oluyorum, doğuam kadar sürücek mi bu böyle bilmiyorum, iyice hareketlense de oynadıkça içim rahat etse, salı günü gidicem kontrole ikili test sonucumu da öğrencem, şimdi de kafayı ona taktım acaba test sonucum iyi mi diye düşünüp duruyorum, evhamlı olmakta kötü biy neyse çok konuştum Allahım yüzümüze hep güldürür inşallah, sağlıcakla kucağımıza almayı nasip eder inşallah, ALLAHIM evlat sahibi olmak isteyen herkese nasip etsin bu muhteşem duyguyu amin.... meliha yı ben de çok merak ediyorum az da kaldı doğuma ya da dediğin gibi acaba doğdu mu inşallah her şey yolundadır...

canım bak şimdi 13+1 yaa sen 13 haftayı bitirmişsin 14.haftadan da 1 gün almışsın yani sen 14.hafta çindesin anladın mı? yani 13+0 dan 13+6 ya kadar 14.haftadır. reçetende yazan doğru. canıma benim çok güzel duygular inşallah yüzümüz hep güler... baaakkkkk ben demiştim ikimizinki de kız diye :) hayırlısı tabiki :) bak rahim ağzın kapalıymış rahimden gelmiyo kanama sıkıntı etme tatlım herşey yolunda gidecek Rabbimin izniyle... duayı çıkarttın mı?

melihaaaaaaa neredesin hayatım yaaa...

canlarım kusura bakmayın yazamadım uzun süredir bıraz halsizlik agrı sızı keyıfsızlık gıremedım.masallah sızın guzel haberlerınızı okuyorum meggicim kıpır kıpır görmussun bebişimizi sonunda pek sevındım canım hersey emın ol dahada guzel olacak Allahın ıznıyle.bende 3 gundur ıgnemı olmuyorum kızlar doktorumuz yasakladıtabı endişeler olusuyor ıster ıstemez umarım bebişim dogana kadar iğnenın yoklugundan etkılenmez.cuma gunu sezeryanla alacak doktor bakalım son 5 gün dıyorum kızlar tabı o kadar cok sıkıstırıyor agrım sancım oyle cok ki bazen erkenden gelmezse eger cuma gunu yavrucuguma kavusacagım.tansıyon dusuklugu yatırıyor gun boyu onun harıcınde sımdılık hersey yolunda kızlar bebısım 3400 gr hafta ıcı yazarım yazamasamda merak etmeyın duanızı eksık etmeyın ne olur en cok su an duaya ıhtıyacım var.öpüyorum hepınızı

canım benim yaa çok az kalmış melihacım 5 gün ne ki... alacaksın bebeğini kucağına o anları düşün başşka bir şey düşünme. doktorun bırak dediyse bildiği vardır sen dinlenmene bak iyi beslen bol sıvı al. Rabbimin izniyle hiç bir şey olmayacak yüzdün kuyruuna geldin artık bebişinle güzel günlerin olacak.. sen ne zaman iyi hissedersen ozaman yaz dualarım seninle ve bebişinle olacak Rabbim bir solukta kucağına almanı nasip eylesin... bebişinin kilosu çok güzel her şey çok güzel olacak sen içini ferah tut yelekleri patikleri giydirmene çok az kaldı :) canım benim Allaha emanet olun...

melihacım nasılsın canım iyi misin? aklım hep sende tatlım yaa... çok iyi çoka tatlı bir anne olacaksın eminim... bizi hiç bırakmadın özün de sözün de bir oldu acılarımızı da sevinçlerimizi de paylaştık.. Rabbaiam her zaman yanında olsun seni ve evladını korusun... bir solukata al bebeişini kucağına ianşallah... canım arkadaşım benim...

incinazcım sen nasılsın? sana sivilcem yok dediğim günden sonra hergün 1 tane çıktı :) kendi kendime nazar değdirdim heralde :) şimdilik az inşallah çoğalmaz :) bu arada kanamarın geçmiştir umarım. bak ne dicem sen progestanı vajina yolu ile aldığını söyledin yaa acaba yerleştirirken vajina yolunu tırnağın falan çiziyor olabilir mi? ben hani şu amelyat eldivenleri varya onun parmaklarını kesiyorum saadece işaret parmağımaa olacak şekilde kesiyorum. yerleştirirken parmağıma takıyorum sen de öyle yap istersen. bu arada benim doktorum artık bırak progestanı dedi ama tıp fakültesindeki doktor kanama alanı olduğu için gittiğimde 20.haftaya kadar kullan demiş. arkadaşımın da 5 düşüğü olmuştu 6.ya hamile iken profösöre gidiyomuş korktuğu için doktor ona 20.haftaya kadar kullan demiş.bebeği sağlıkla doğdu tabi. ben de bırakmadım zaten yeni almıştım 1 kutu onu bitireyim bari dedim. 16.hafta dolana kadar yetecek hapalar sonrasında bırakırım diyorum. folbiolü de bırak dedi ama onuda 16.hafta dolana kadar kullancam. sana doktorun ne dedi ilaçlar için? demir iilacı için erken dedi bana mağnezyum yazacaktı ama kabız mısın ve krampların var mı dedi hayır dedim ikisine de ozaman gerek yok dedi. şuan elevit içiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…