bak işte senin ki tam ayrıntılıymış, ben de öle ayrıntılı değildi, kendisi baktı, ölçtü ölçtü yazdı, raporumda da her şey normal yazıyodu. sonra dokorum üniversiteye de git dedi demiştmya gittim ama randevular temmuza kadar doluymuş, o tarihten sonra girsende bi önemi yok dediler, kaldı o yüzden
canım şekerine üzüldüm ama takma kafana, benim ablamda da çıktı, dikkat etti falan, sen de edersin nolcak sen, bizler neler atlattık nelere dikkat ett,k buna da ederiz yeter ki bebişlerimiz sağlıklı olsun. neyse şimdi dar zamanda girdim alelacele yazdım, bi ara uzun yazarım sorucaklarım konuşacaklarım birikti :) haa birde 2. aşını oldun mu
anladım canım inşallah düşer şekerin yaaa, dikkat et nette okudum yürüyüş çok iyi geliyomuş, olabildiğince çok yürüyüş yap... bu arada benim de durumum pek farklı değil gibi, dün sağlık ocağında hem ikinci aşımı oldum hem şeker yüklemem yapıldı, dediğin gibi bu aşı çok ağrımıyo diğerine göre hafif, şekere gelince 50 gr glikozda 171 çıkmış şekerim, doktorumu aradım hemen, yarın aç karnına gel 100 gr da bakalım dedi, yarın sabah 9 da aç karnına gidicem bakalım, bilmiyorum ne olcak hayırlısı, sonucumu sabah telefonda öğrendim, ilk öğrendiğimde çok moralim bozuldu ama sonradan düşündüm, bebeğim için her şeye katlanıyorum buna da katlanırım diyet yaparım, yeter ki yavrum iyi olsun, sen de böyle düşünüyosun biliyorum, benzer şeyleri yaşıyoruz seninle, inşallah çok sıkıntı yaşamayız, hele sağlıcakla alalım yavrularımızı kucağımıza unuturuz bu günleri, böbreklerine de dikkat et inşallah düzelir...
bu arada beni de son zamanlarda en çok mutlu eden şey bebeğimin hareketleri, dediğin gibi kimi zaman onun hareketleriyle uyanıyorum ama ben ayırt edemiyorum hangileri tekme, hangileri yumruk falan, bazen minik minik kıpırtılar olurken bazen çok daha destekli oluyor, severim ben kuzularımızın hareketlerini, minik ellerini ayaklarını :))
bişeyler almaya başladın mı bebişe, ben bakınıyorum bayadır netten bi kaç zıbın aldım ama onun dışında bornoz,nevresim,batteniye falan beğendim ama şimdilik aklımda daha sonra alıcam
neyse canım baya yazdım, fırsat bulduça da yazarım, yarın sonucumu da yazarım, hayırlısı bakalım
cnm yaa senin çok yüksek sayılmaz araştırmalarıma göre 50 gr yüklemede 200 üstü çıkması tehlikeli benimki yani. ve ben diyetime uymam rağmen düşük çıkmıyo şeker ölçüm cihazı ile ölçtüm tüm hafta açlıklar iyi ama tokluklar kötü. yani kahvaltıda yarım ekmek buğday ekmeği bir adet domates ve saltalık 2 dilim peynir sonuç 169 şeker. reçel bile yemiyorum tatlı hamur işi kızartma şeker beyaz ekmek hiç bişe yememe rağmen yüksek bitek akşamları düşük oluyo. iki haftadır kilo almadım çk hızlı kilo alıuodum ee tabi dikkat edince durdu kilo alımım. bebek için sıkıntı yaratmsz inş bu durum. neyse bugün dahiliyeci kontrole çağırmıştı bir haftalık ölçümlerime baktı yüksek bide hast. yaptırdı gene yüksek olunca insülin verdisadece sabahları şimdilik... cuma gene çağırdı sonuçlara bakcak. yaaa durum böyle... inş sende olmz incinazcım ama olcağını sanmam 200 altı çünkü senin. şeker yüksekliği bebeği etkiliyomuş haftasına göre ilerde oluyomuş boyu kilosu fln ki nitekim benimki önde. birde doğduktan sonra karaciğer sıkıntısı yaratıyomuş sarılığı geçmiyomuş bebeğin. aklıma meliha geldi acaba onda şeker çıkmış mıydı? yarın haber ver cnm tabi ii haberlerini inş...
cnm yaa senin çok yüksek sayılmaz araştırmalarıma göre 50 gr yüklemede 200 üstü çıkması tehlikeli benimki yani. ve ben diyetime uymam rağmen düşük çıkmıyo şeker ölçüm cihazı ile ölçtüm tüm hafta açlıklar iyi ama tokluklar kötü. yani kahvaltıda yarım ekmek buğday ekmeği bir adet domates ve saltalık 2 dilim peynir sonuç 169 şeker. reçel bile yemiyorum tatlı hamur işi kızartma şeker beyaz ekmek hiç bişe yememe rağmen yüksek bitek akşamları düşük oluyo. iki haftadır kilo almadım çk hızlı kilo alıuodum ee tabi dikkat edince durdu kilo alımım. bebek için sıkıntı yaratmsz inş bu durum. neyse bugün dahiliyeci kontrole çağırmıştı bir haftalık ölçümlerime baktı yüksek bide hast. yaptırdı gene yüksek olunca insülin verdisadece sabahları şimdilik... cuma gene çağırdı sonuçlara bakcak. yaaa durum böyle... inş sende olmz incinazcım ama olcağını sanmam 200 altı çünkü senin. şeker yüksekliği bebeği etkiliyomuş haftasına göre ilerde oluyomuş boyu kilosu fln ki nitekim benimki önde. birde doğduktan sonra karaciğer sıkıntısı yaratıyomuş sarılığı geçmiyomuş bebeğin. aklıma meliha geldi acaba onda şeker çıkmış mıydı? yarın haber ver cnm tabi ii haberlerini inş...
öyle deme melihacım yaa her ne kadar sıkıntılar yaşadıysan da hamilelikte olsun doğumdan sonra olsun... evladını kucağına aldığında eminim hepsini unutuyorsundur... dünyalara bedeldir onu koklaman... inan o günlerin gelmesi için dualar ediyorum inşallah bize de nasip olur... incinazcım çok sevindim sen biraz dikkat etsen yeter benim gibi diyet yapmıcan ne güzel... tuzlu ve çok tatlı şeyler yeme canım. tuz ödem yapıyo. benim sol ayağım arada bir şişiyor rahmim sol tarafıma yakın damaarlara baskı yapıyormuş ama sürekli şiş değil ödem değil yani şişiyo sonra iniyo... Allah kolaylık versin valla yaz sıcakları zorlucak bizi ama napalım Allah sağlık versin de gerisi önemli değil... melihacım antalya da yanıyordur şimdi değil mi?
öyle deme melihacım yaa her ne kadar sıkıntılar yaşadıysan da hamilelikte olsun doğumdan sonra olsun... evladını kucağına aldığında eminim hepsini unutuyorsundur... dünyalara bedeldir onu koklaman... inan o günlerin gelmesi için dualar ediyorum inşallah bize de nasip olur... incinazcım çok sevindim sen biraz dikkat etsen yeter benim gibi diyet yapmıcan ne güzel... tuzlu ve çok tatlı şeyler yeme canım. tuz ödem yapıyo. benim sol ayağım arada bir şişiyor rahmim sol tarafıma yakın damaarlara baskı yapıyormuş ama sürekli şiş değil ödem değil yani şişiyo sonra iniyo... Allah kolaylık versin valla yaz sıcakları zorlucak bizi ama napalım Allah sağlık versin de gerisi önemli değil... melihacım antalya da yanıyordur şimdi değil mi?
canım benım hayırlısıyla kucagınıza Alacaksınız ınsallah ciğerparelerımız onlar bızım. hele o ılk kucagına aldıgında emzırdıgınde duygular var yaaaaaaaaaaaa offf duygu patlamasını o zaman görün siz dehset bırsey oluyor aglamaktan canın cıkıyor:) helekı o muhtesem kokuları ılk gun doyasıya koklayın cunku sonrakı gunler burnun alısıyor o kokuya ne kadar ceksende kokmuyormus gıbı gelıyor :)bebegınızle o kadar cok butunleseceksınız kı merak etmeyınnnnn yapısık ıkız gıbı gezeceksınız .meleğinizi kımseye vermeyeceksınız bırı kucagınızdan aldımı uzerınızde neden bır hafıflık var deyip o hafıflıgı yadırgayacaksınız hemen gerı alacaksınızız bebısınızı kucagınıza :)o kadar alısıyorsunuz kı kucakta 5-6 kıloyu tasımaya ilahi Rabbim ne güzelsin ne guzel duygular bunlar sukurlar olsun. guzel yanlarını dusunun :)sizi cok guzel duygular beklıyor kızlar.boyle bı de boynuna boynuna sokuluyor ,gözlerıyle sızı herkesın ıcınde secıp takıp edıyor ,memeyı heyecanla cıkarmanızı beklıyor falan emme esnasında cıkardıgı kedı gıbı rahatlama seslerı .. daha neler neler az kaldı bunları dusunerek gecırın gunlerınızı kötü seyler dusunmeyın bılıyorum zorrrrrrrrrrrrrrrrrr cokk zor endısesız gün gecmıyor ama hepsını unutacaksınız ....ya bu arada bızım kızlar ne yaptı aynur falan dogum yapmıs olmaları lazım onların seslerı solukları cıkmıyor ne durumdalar acaba
meggie nerelerdesin, nasıl gidiyor diyet, umarım her şey yolundadır.
Canlarım yaa aklımdasınız hep yazıcam fırsat bulamıyorum okulun son dönemleri çok yoğun oluyor unuttum sanmayın. herşey yolunda çok şükür diyet devam ama insülün de başladık sadece diyetle düşmedi herhafta dahiliycideyim bu cumartesi kadın doğum doktrumla radevum var bebişim iyi çok şükür tepiklernden anlıyorum :) bu arada adını ediz ozan düşündk ama dahadeğişebilir. Rabbim utandırmasın sonuna kadar sağlık inşlah incinazcım... şaka maka 7. ayımızı bitiriyoruz...
iyi olmanıza sevindim canım, evet az kaldı 2 ay :)) ben de isim düşündünüz mü diye sorcaktım sana, ediz ozan güzelmiş beğendim :) biz de deniz düşünüyoruz ama yanına başka isim eklesek mi diye kararsızım, mesela deniz melek ya da inci deniz, eşim defne daha iyi deniz yerine defnemi koysak dio ama karar veremedik, size de sorayım hangisi daha iyi :) ciciler almaya başladınmı oğluşuna dün annemle baya bişeyler aldık biz, 1 tane 10 lu 2 tane de 5 li hastane çıkışı aldım, annem battaniye, alt açma seti, banyo havlusu, bi sürü zıbın çıtçıtlı falan aldı :) beşik beğendik ben ilk etapta bebk odası yapmycam öyle karar verdik ailecek. ayrıntıları daha uygun bi zmanda anlatırım yine :) görüşürüz
canım defne daha hoşuma gitti benim sanki... defne inci de olabilir... hoş isimler :) valla incinazcım biz herşeyi aldık sanırım yaa oda takımı beşik-gardrop-şifonyer uyku seti falan annemler aldı bebek arabasını k.validemler :) hastane çıkışları çıtçıtlı body ler havlu-alt açma-çorap pijama takımları 1 yıllık kıyafetleri tamam. :) çok heyecan verici değil mi bu hazırlıklar? dün tüm etiketlerini kestim kıyafetlerinin. inşallah Rabbim kullanmayı nasip eder hepsini... dalinin sıvı bebek deterjanını aldım haftaya yıkayalım diyoruz annemle ütüleyelim hazır olsun. benim taşınma telaşım olcak yaa haziran sonuna bırakmayalım dedik. bir de Allah korusun erken doğum falan olursa... inşallah olmaz tabi... içimde dönmelerini de hissetmeye başladım artık :) ama hala başı ayağı eli onları ayırt edemiyorum :) çok güzel bir duygu yaa içinde senin canından eşinin canından bir can taşımak... Rabbime şükürler olsun sonuna kadar götürmeyi nasip etsin inşllah... melihacım sen nasılsın emremiz nasıl?
ooo maşşallah her şey bitmiş ne güzel :) yaa ben bu aldıklarımız için bile erken mi acaba dedim ama arkadaşlarım annem falan yok erken değil diyolar, bizde de beşik, uyku setini, nevresim takımını falan annem alacak işte pazartesi bğendik bi tane ama başka yerlerede bakıcam, ben şifonyer ve dolabı şimdiden alıp almamakta kararsızım, 3 ayaşına kadar beşikte yatsın sonra genç odası alalım diyoruz ama bakalım. ben de aldıklarımı hemen yıkayıp ütüleyesim varda daha erken dedi annem, ama 1 ay sonra falan yaparım dediğin gibi Allah korusun bunun erken doğumu falan var aceleye gelip yıkamadan giydirmeyeyim yavruma :) gerçekten çok heyecan verici, bir kere almaya başladıkya şimdi her gün bebişim için bişyeler almak istiyorum, mesela hiç tulum almadım daha pijama falan da var :) bir dde taşıma koltuğu alıcam ben hani şu hem ana kucağı gibi hem oto koltuğu gibi kullanılanlardan, bebek arabasını ben de kayınvaldemlerden bekliyorum ama hiç konuşulmadı bu konu belki de biz alırız bilmiyorum... şimdilik böylee
isim konusunda da senin dediğin gibi bugün bi arkadaş da defneyi daha çok beğendi eşim de öle istiyo, bu gidişle deniz den vazgeçicem gibi, son ana kadar karar verilmiyomuş zaten herkes öle diyo :) bu arada ne zman taşıncaksın, dikkat et kendini yorma sakın
canım ana kucağı bebek arabası ile birlikte satılıyor ayrı alırsan daha pahalıya gelir. ben kraftın bir modelini beğendim onda ana kucağı ile bebek arabası ve bir de çantası var. şu linkten bak
Kraft Capri Travel Sistem Bebek Arabası Kırmızı - KRF-HA1302-0055-1320 - KRAFT | Botti Bebek
kırmızı rengini beğendim hani olur da Allah nasip ederse ikinci bebeğimiz kız olursa uysun diye :) haklısın canım yaa insanın gözü hep bebek mağazalarında çok özeniyor insan herşeyi alası geliyor... ben bir ara markafonide bebek çantası ile portbebe gördüm 79 dan 29 a inmişti aldım onu da :) geldi bile çok da iyi kaliteli görünüyor çok ucuza aldım diye seviniyorum... ben de aslında oda takımı istemiyordum ama çok ıncık cıncık eşyaları olcak nereye sokcam diye düşündüm. dedim madem 9-10 yaşına kadar bu takımı kullansın sonra genç oda takımı alırız dedim. annemler alıcaz diyince zaten kabul ettim yoksa biz alamazdık heralde. çünkü taşınma işimiz var baya masraf bir de evin içi çok eski 20 bin kredi çekmeyi düşünüyoruz içini şimdi yaptırmazsak sonrasında çok zor olur. valla kiracılar 2-3 güne çıkarsa tadilat da 1 ay sürse bizim taşınmamız temmuzu bulur gibi geliyor canım yaa... aslında hamile iken böle bişe yaşamak istemezdim çünkü istemeden de olsa stres yapıyorsun... yormucam kendimi annemler, k.validemler falan bana iş bırakmıcaklar ama işte yine de stresi bile yeter... hayırlısı herşeyin napalım mecbur bırakıldık taşınmaya... senin bir sonraki kontrolün ne zaman? biz bu cumartesi gidicez bakalım minnoşumuz nasılmış :) bence de isim konusu daha çok değişir ben de bir ara Anıl istiyordum takmıştım bu isme ama sonra ediz ozan dedik bakalım daha vakit var kaç kere değişecek :)
kontrolüm normalde önümzdeki cuma ama ben bir sonraki cuma gidicem, tatile girdiğimiz gün yani, benim doktor 15-20 gün sonra gel diyo ben hep 15 gün dedi mi gidiyodum bu defa 20 den sonra gidicem :) bebişim sürekli hareketliya içim rahat o yüzden, bir de okul sonrası gittiğimde yoğun oluyo doktor, o yüzden tatili bekliycem :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?