yok be canım beşikte ancak iki yaşına kadar yatabilir ben dlapla şifonyeri kastettim 3 kapılı aldık dolabı yani uzun süre idare eder diye düşünüyorum ama bilmiyorum ki yaşayıp görcez :) bende anneml almayı seviyorum eşim de heyecanlı ama ben ve annem kadar değil :) erkekler işte :) bişeler almak çok zevli değil mi Rabbim utandırmasın bizleri inşallah... kendinede lohusa pijaması geceliği fln aldın mı? yaza biyerlere gitcek misiniz ben çok korkuyorum biyere gitmeye bişe olursa falan diye bu arada sen ünv. hastanesine gitcektin ayrıntılı için noldu?
merhaba kızlarr alısverişler bıtmıs sızde masallah ...bız emreyle ıyıyız hala annemlerdeyız karacıger enzımımız dusmedı dun tahlıl yaptırdık.antıbıyotık kullandık ıdrarda ishal mıkrobu cıkmıstı bakalım bu hafta ıcı doktor ne dıyecek .ıyıden ıyıye sıcaklar basladı antalyadA evımızı babamızı özledık.belkı haftaya bizi agrıya götürmeye gelır doktorun dıyeceklerıne göre sekıllenecek bızımde durumumuz.sanırım bır yasına kadar sureklı boyle tetık de karacıger enzımını takıp edecegız hayırlısı.sızı ve beebıslerınızı öpüyorum guzel anneler..kendınıze ıyı bakın cok yormayın.
merhaba kızlarr alısverişler bıtmıs sızde masallah ...bız emreyle ıyıyız hala annemlerdeyız karacıger enzımımız dusmedı dun tahlıl yaptırdık.antıbıyotık kullandık ıdrarda ishal mıkrobu cıkmıstı bakalım bu hafta ıcı doktor ne dıyecek .ıyıden ıyıye sıcaklar basladı antalyadA evımızı babamızı özledık.belkı haftaya bizi agrıya götürmeye gelır doktorun dıyeceklerıne göre sekıllenecek bızımde durumumuz.sanırım bır yasına kadar sureklı boyle tetık de karacıger enzımını takıp edecegız hayırlısı.sızı ve beebıslerınızı öpüyorum guzel anneler..kendınıze ıyı bakın cok yormayın.
merhaba arkadaşlar... ben cumartesi gittim kontrolüme gayet iyi herşey bebiş 1275 kilo olmuş boyu 38-39cm olmuş tahmini 22 ağustos dedi yani 29.haftadayız inşallah bi aksilik çıkmaza tabiii... melihaya faceden yazdım ama incinaz benim doktorum clexanı gün aşırı vurun artık dedi ama ben genelde hep doğuma kadar vurulduğunu duydum hergün. ben gene hergün vuruluyorum korkuyorum arkadaşlar yaa yüzüp kuyruğuna gelip de bişe olursa diye çok endişeleniyorum. bişe olursa benim canım yanacak doktora bişey olmayacakki ona demesi kolay herşeyi... o genelde 6.ay bittikten sonra gün aşırı dermiş son ayda da 3 günde bir vurun dermiş hastalarına. ama ben güvenemiyorum korkuyorum. bakalım sana böyle bişey diceki doktorun? okulun son dönemleri çok yoğun günler, bir de kiracı çıktı şimdi dekorasyoncu bulmak ve kredi araştırmalarına girmekle meşgulüm. dekorasyoncu bulduk anlaştık gibi fiyatı biraz daha aşağı çkmeye çalışıyoruz bakalım...
bebişimin hareketleri gittikçe güçleniyor maşallah çok seviniyorum... onu dört gözle bekliyorum inşallah herşey yolunda gider hepimiz için... şekerim kontrol altında sayılır ama genede üst sınırlarda dolaşıyor... doktorum korkma bu değerler kötü değil biz 250 ve üstünden korkarız diyor sen diyetine uy ani yükselmesin şekerin diyor... aman incinaz sende aşırı tatlıya yüklenme emi şekerim yok nasılsa diye gene de dikkat et... ben tatlının tadını bile unuttum...öyle işte şimdilik bu kadar... sizlerde ne var ne yok?
merhaba arkadaşlar... ben cumartesi gittim kontrolüme gayet iyi herşey bebiş 1275 kilo olmuş boyu 38-39cm olmuş tahmini 22 ağustos dedi yani 29.haftadayız inşallah bi aksilik çıkmaza tabiii... melihaya faceden yazdım ama incinaz benim doktorum clexanı gün aşırı vurun artık dedi ama ben genelde hep doğuma kadar vurulduğunu duydum hergün. ben gene hergün vuruluyorum korkuyorum arkadaşlar yaa yüzüp kuyruğuna gelip de bişe olursa diye çok endişeleniyorum. bişe olursa benim canım yanacak doktora bişey olmayacakki ona demesi kolay herşeyi... o genelde 6.ay bittikten sonra gün aşırı dermiş son ayda da 3 günde bir vurun dermiş hastalarına. ama ben güvenemiyorum korkuyorum. bakalım sana böyle bişey diceki doktorun? okulun son dönemleri çok yoğun günler, bir de kiracı çıktı şimdi dekorasyoncu bulmak ve kredi araştırmalarına girmekle meşgulüm. dekorasyoncu bulduk anlaştık gibi fiyatı biraz daha aşağı çkmeye çalışıyoruz bakalım...
bebişimin hareketleri gittikçe güçleniyor maşallah çok seviniyorum... onu dört gözle bekliyorum inşallah herşey yolunda gider hepimiz için... şekerim kontrol altında sayılır ama genede üst sınırlarda dolaşıyor... doktorum korkma bu değerler kötü değil biz 250 ve üstünden korkarız diyor sen diyetine uy ani yükselmesin şekerin diyor... aman incinaz sende aşırı tatlıya yüklenme emi şekerim yok nasılsa diye gene de dikkat et... ben tatlının tadını bile unuttum...öyle işte şimdilik bu kadar... sizlerde ne var ne yok?
canım benim ne güzel duygu değil mi onları görmek... bpd dediğin başı oluyo bencede büyük olması daha kötü yani Allah korusun down sendromlu bebeklerin büyük olur ya başları aman Allah esirgesin kimsenin evladına vermesin... tüm ölçümlerin oranını alıp bebeğin haftasını belirliyolar. benim minnoşunda baş ve karnı olması gereken haftasında bacakları 1 hafta önde o yüzden önde gidiyor görünüyo. az kaldı incinaz Rabbim kavuştursun bebişlerimizi bize sağlıkla inşllah... adını karar verdiniz mi? biz sadece ediz koycaz galiba...
can arkadaslarım merhabaaaaaaaa,
nasılsınız meleklernız nasıl kucuk tepişleri nasıl isimler belli olmaya baslamıs bakıyorum da hadi bakalım hayırlısı canlarım benım az kaldı cok sukur ....bız de mıthat emreyle evımıze agrıya dönduk hastanelerde sürünmekten bıktık cıktık geldık.kanında CMV virüsü cıktı anne karnında bulasmıs Hamd olsun karacıger enzımlerı yukseltmekten baska bır belırtısını bulamadılar doktorlar .aman kendınıze dıkkat edın kızlar kucuk cocuklardan uzak durun bulası hastalıklar virüsler onlardan gecıyormus...ayda bır kontrole gıdecegız sımdılık hersey yolunda cok öpüyorum sızlerı ....
çok geçmiş olsun canım yaa, neymiş nasıl bişeymiş bu virüs, hiç akla gelmeyecek şeyler, inşallah tez zamanda geçer canım. çok tatlı olmuş Mithat emre face te ki fotolarınıza bayıldım, darısı bize inşallah bizimde öyle pozlarımız, fotolarımız olur :)
isim bulmak çok zormuş yaa, biz hala karar veremedik içime sinen bi isim yok desem yeridirneyse daha 2 ay var buluruz inşallah :) emrenin durumuyla ilgili bilgilendir bizi, kib öptm canım
meggie cmv virüsü herkesde olurmus genelde bende de var ama aktif degıller. hamileyken aktif olan cmv virüsü bulasmıs yanı benım bagısıklık sahıbı olmam bırsey ifade etmıyor .fetüsken bulasmıs olması sıkıntı... dogdugunda bulassa bıle bırsey yapmıyor bu virüs anne karnında olunca sıkıntıları oluyor.ılacı tedavısı varmıs ama işitme kaybı gözde kataraak vss.. gıbı belırtılerı oldugu zaman bu tedavı uygulanmaya baslıyormus...ayda bır kere gıdecegız bakalım kontrole hayırlısı...melihacım bu cmv virüsünü yok etcek bişi yokmuymuş ilaç fln nebileyim.. peki sen hamile kaldığında test yaptırmış mıydın ozaman negatifti belkide sonradan kaptın belkide.. bak yaa virüsmüymüş kuzucuğumuzu hasta eden kıyamam yaa... inş. tamamen düzene girer akciğer enzimleri.. ben test yaptırdığımda bu cmv virüsü ile rubella vşrsünü önceden geçirmişim antikor varmış ama şuan negatifti geçmişteki pozitifti. ama toxoplazma geçmiştede şimdide negatifti oyüzden doktorum çok dikkat et antikor yok demişti. Allah sağlık versin bizlerede kuzucuklarımızada..
incinazcım hazırlıkların ne alemde? valla ben hazırladım gibi herşeyi çantaları fln. Rabbim onları mutlulukla sağlıkla kullanmayı nasip etsin inş. evimizde tadilatta. temmuz başı gibi taşınıcaz inş. kuzucuğumuzun oda takımıda yapılmış çok hevesleniyorum kızlar inş. Allahım utandırmasın hepimizi... 30 lar bana hayal gibiydi hatta melihanın takviminde 30 lar yazdığında offf ne çok olmuş diyodum bana çoookkk uzun geliyordı ben ozamanlar 8-9 haftalardaydım sanırım. çok şükür bugünleri görmek nasip oldu.Rabbim tamamına erdirsin imcinazcım bizi... canım arkadaşlarım çok öpüyorum hepinizi sağlıcakla kalın...
melihacım bu cmv virüsünü yok etcek bişi yokmuymuş ilaç fln nebileyim.. peki sen hamile kaldığında test yaptırmış mıydın ozaman negatifti belkide sonradan kaptın belkide.. bak yaa virüsmüymüş kuzucuğumuzu hasta eden kıyamam yaa... inş. tamamen düzene girer akciğer enzimleri.. ben test yaptırdığımda bu cmv virüsü ile rubella vşrsünü önceden geçirmişim antikor varmış ama şuan negatifti geçmişteki pozitifti. ama toxoplazma geçmiştede şimdide negatifti oyüzden doktorum çok dikkat et antikor yok demişti. Allah sağlık versin bizlerede kuzucuklarımızada..
incinazcım hazırlıkların ne alemde? valla ben hazırladım gibi herşeyi çantaları fln. Rabbim onları mutlulukla sağlıkla kullanmayı nasip etsin inş. evimizde tadilatta. temmuz başı gibi taşınıcaz inş. kuzucuğumuzun oda takımıda yapılmış çok hevesleniyorum kızlar inş. Allahım utandırmasın hepimizi... 30 lar bana hayal gibiydi hatta melihanın takviminde 30 lar yazdığında offf ne çok olmuş diyodum bana çoookkk uzun geliyordı ben ozamanlar 8-9 haftalardaydım sanırım. çok şükür bugünleri görmek nasip oldu.Rabbim tamamına erdirsin imcinazcım bizi... canım arkadaşlarım çok öpüyorum hepinizi sağlıcakla kalın...
meggie bu arada doğum izni ile ilgili napcaksın, yaza geldiği için öncesindeki 2 ayı kullanamıyoruzya normalde, benim bi kaç arkadaşım kullanabilmiş bana da söyledilerde, seminerler bitmeden son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu ala onu millieğitime ver 5 haftanı sonrasına aktarırlar dediler, öyle yapıp kullanan çokmuş, ben de internette biraz okudum da okulun ya da millieğitimin insiyatifine kalmış kimisi kullandırmıyor yazıyodu, şansımı denesem mi acaba, gerçi ben seminer bitmeden almak istesem bu raporu daha 30 haftamda oluorum acaba doktorum rapora 31+1 falan yazar mı, iki gündür buna kafa yoruyorum
canlarım bende bugün gittim doktoruma mşallah herşey normal 1600 kilomuz 42cm boyumuz 32. haftamıza yeni girmişiz bugün. bebişimin hareketlerine müthiş alıştım ama çok keyfine düşkün yan yatırmıyo beni ittiriyor karnımı sürekli :) hangi yanıma yatsam ittiriyor rahat olcak beyfendi.
şimdi incinazcım sana ayrıntılı anlatayım. benim bi arkadaşım doğum yaptı o çok uyanık biridir onda gördüğüm için biliyorum. öncelikle okullarumız tam gün tam yıl eğitimdedir okullar kapanmadı yazında açıktır. biz 32. hafta çalışabilir raporu alıcaz 38. haftaya kadar. fakat benim doğum 22 ağustos görünüyo ama adetim göre 3 eylül. bugün doktoruma rica ettim benim tamini dopumu 3 eylül gösterin 6 ay izni kesinleşmedi en azından 10gün kazanayım dedim. olur dedi şuan 32.haftamda olmams rağmen 29 gösterdi.ama tabiki erken doğcak ozamanda erken doğum olarak geçicek ve önce kullanamadığım haftalarıda bebiş doğduktan sonraya atılacak. önceleri atılamıyodu ama torba yasa çıktı ve artık atılabiliyo. özetle biz doğuma 3 hafta kala mecburen izne ayrılcsz yaa çalışabilir raporuyla tabiki.. ama doğumu geç olcakmış gibi gösterip daha o 3 haftalık izne henüz yeni ayrılmışken doğum yapcaz erken doğmuş olcak ama kullanamadığımız o 3 haftayı sonraya atmış olcaz. benim o dediğim arkadaşımın bebeği önden gitmemesine rağmen doktoru tahmini doğumunu geç gösterdi tam izne ayrıldığında doğum yaptı ve o haftaları dilekçe vererek torba yasayı örnek göstererek sonrasına attı. şu 6 ay çıksaydı hiç uğraşmıcaktık bunlarla negüzel. yetecekti ilk dönem gitmicektik... buarada ben doktoruma 3 eylül gösterin dedim o daha fazla da gösterebilirim dedi 5 eylül gösterdi :) aslında adetime göre öyle... ama genede yetmicek ilk döneme mecbur rapor alcaz onlarla uğraşcaz ama olsun 2 hafta bile uzatabilsek iyidir çünkü rpor istemek almak sıkıntılı...
anlatabildim mi incinazcım sanki karışık yazdım gibi geldi de...
melihacım emrecik nasıl? çok tatlı maşallah ya hele o dudakları... Allah bağışlasın... ama Allah korumuş şükretmmiz lazm o virüs anne karnında ölüme bile yol açıyomuş. Allah korumuş emreciğimizi...
valla canım sen güzel anlatmışsın ama benim bu doğum izni olayına pek kafam basmıyor gibi, o yüzden sana sorym bari dedim :)
şimdi benim adet tarihime göre 4 eylül görünüyo zaten doğum, ben doktoruma şimdi gitsem pazaartesi gitmeyi düşünüyorum 29+5 oluyorum birincisi raporu alabilir miyim, 32 hafta olmak şart değil mi ?ikincisi aldım diyelim ki raporu okula mı vericem ? üçüncüsü okuldan bana sen zaten yaz tatilinde oluyosun izinin tatile gidiyo dediklerinde torba yasayı nasıl öne sürücem ne diycem? dördüncüsü bu şekilde yapabilirsek ne kadar uzuyor iznimiz 5 haftayı ekletebilirsek, 8 de sonrasında var 13 hafta oluyo dimi... kafam karıştı da biraz diyorumya doğum izni olayına pek basmıyor :)
canım yaa bende yazarak pek anlatamıyorum ki keşke karşımda olsanda sözlü anlatabilsem. 32. haftada alcan raporu okula dilekçe yazıp ekinde verceksin. ben dilekçemi yazınca sana yollarım. dicezki okulumuz tam gün tam yıl kspsamında çalıştığından ve 32. haftalık hamile olduğumdan dolayı doktorumun verdiği çalışabilir raporu ektedir. işte daha düzgün yszarız ben sana yollarım. o torba yasa başka bişey. onu örnek vermicen şimdi. torba yasa doğuma 3 hafta kala zorunlu izne ayrılıyoruz yaa işte izindeyken doğum yaparsan eskiden o 3 haftalık iznin yanıyordu boşa gidiyordu. ama torba yasayla o 3 haftayıda sonrasına atabiliyosun onun dilekçesini doğum yaptıktan sonra yazıp vercez. ii anlatabildim mi cnm? buarada geçen yazmayı unuttum biberon aldım küçücük wee nin hani olurda hemen sütüm gelmzse diye. sadece küveti kaldı :)
tamam canım çok sağol şimdi biraz daha anladım :) sadece bişye aklım takıldı şimdi doktordan 32. haftada rapor alıcamya onu yaz tatilinde alabilir miyiz, nette bi yerede okul bitmeden alınması gerkiyor o rapor yazıyodu ,biz şimdi seminer dönemindeyizya, ben de o yüzden dedim haftaya gitsem doktoruma 32 haftalık gösterse diye... eğer şart değilse okul döneminde olmak temelli 32. haftamda gideyiim kontrole, erken gitmeyim boşuna...
şimdi ben yapmam gereken şeyleri anladım ama ne zaman yapmam gerktiği ile ilgili sıkıntım var, onu da sen burdan yazarsan ben her gün seni takip eder ona göre yaparım artık, ne de olsa doğum zmanlarımız hemen hemen aynı, sen ne yaparsan aynısını yapayım :))
ben şu sıra bu doğum izni olayına takıldım kaldım, bebişin eksiklerini falan unuttum, benim daha epey bi alıcağım var, yavaş yavaş tamamlarım inşallah
tamamlarsın cnm yaa daha var. allah sağlık versinde. canım erken alırsan iznin erken biter ne kadar geç alsan okadar iyi. benim bu hafta almam gerekiyodu ama doktoruma tica ettim iki hafta sonra beni 32.haftada göstercek. yaza denk gelmesi önemli değil. sadece idarene şunu sorsana bizim okul tam gün tam yıl eğitimine tabii mi diye sor. ben lisedeyim sen ilköğtetimdesin yaa şimdi onu düşündüm birden. sadece idarene bunu sor. evet derlerse benim yaptıklarımı yaparsın. ama hayır diceklerini sanmam çünkü biliyosun artık okullar kspanmıyor yazında hizmete açık. inş öyledir cnm yaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?