işte bizim arkadaşımız meliha :) geçecek tabikia Rabbim çok büyük Melihacım bugünler de geçecek... evet incinaz ben de o anı düşünüyorum hatta sırf buyüzden epidural sezeryan mı olsam diyorum bebeğimin ilk anını görebilmek için. meliha sen nasıl yapmıştın doğumunu? bu epidural sezeryanın genel anesteziye göre daha iyi olduğu söyleniyor narkoz yemiyorsun sersem olmuyorsun geç uyanmıyorsun. tek bir riski varmış ki çokkk küçük ufak bir riskmiş o da iyi bir anestezi uzmanı olmazsa felç bırakma riski varmış. benim gittiğim hastanede genelde herkes epidural oluyo anestezi uzmanı iyiymiş. ama bilemiyorum. eşimde doğumhanede yanımda olsun istiyorum o da görsün bebişin ilk anını istiyorum. bilmiyorum bakalım az kaldı kızlar yaa :) düşündükçe heyecan basıyor. dün epidural sezeryan videoları izledim bebek ilk çıkıyo hemen annenin yanına götürüyolar okadar tatlı ki o an kıyamam yaa izledikçe ağladım duygulandım... Rabbim bizlerede nasip etsin görmeyi inşallah... 27 günümüz kaldı Allahın izniyle tabiii... incinaz bugün muayenen vardı yazmayı unutma emi. melihacım sen de yaz hayat paylaşınca güzel :) iyi ki varsınız...
doğum yaklaştıkça heyecan heyecan heyecan, sorular sorlar sorular... Allahım hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah...
ben gittim bugün muayenem iyiydi bi sıkıntı yok, nst ye de girdim o da iyi, sadece ölçümler bi garip daha önce dediğim gibi hepsi birbirinden farklı,sata göre 32+6 yı, ac 32 iken fl 34+3 arada 2 hafta var resmen yaa, bizim kız uzun ince olcak heralde, göbüş 6 gün küçük boy 10 gün büyük, doktorum bşy demiyo anorlam bi durum değil ailede uzun boylu varsa ondandır diyor ama, bana 10 gün çok geliyor yaa, önceki ölçümlerde, 5 gün falan büyük çıkıyodu şimdi 10 gün
bu arada doğumu da sordum, hocam belki erken ama ben doğumla ilgili konuşmak istiyorum dedim, senin ki normal olcak şimdilik öyle görünüyo dedi, ben de benim evhamımı korkularımı biliyosunuzya dedim, normal doğumla ilgili risklerden dolayı kokruyorum dedim, hiç korkma dedi, kesinlikle normal doğum daha iyi senin için dedi, aksi bir durum olursa sezeyan yaparız tabi ama dedi şimdilik normale şartla kendini dedi, peki dedim normal doğum olursa siz giricekmisiniz, şimdiye kadar 9 ay boyunca baktığım hastalarımın % 60-70 ine ben girdim, senin de gündüz olursa yine ben girerim dedi, zaten benim nöbet günüm olursa ben giricem dedi, ama gece olursa o an ki nöbetteki doktor girer dedi, onlar da çok değerli iyi doktorlar falan dedi, beiliyorum ama beni tanıyan takip eden sizssiniz, birde iğne kullanıyorum onu diğerleri bilmiyor sorun olursa dedim, iğneyle ilgili bi sorun olmaz dedi, normal doğumda ağrın olunca alma iğneyi yetiyo dedi, çok erken bırakmaya gerek yok dedi, başka bir doktor girecek olsada benle irtibata geçer ben bilgilendiririm dedi, yani benim girme ihtimalim daha yüksek ama dedi diğer doktorlar girer diye de endişe etme dedi, bana güven dedi. son olarak şimdi siz kesinlikle normal mi öneriyosunuz dedim evet kesinlikle normal dedi.... doğumuna yakın yine konuşuruz dedi
hahh şöyle canım benim, daha mutlu daha umutlu görelim şöyle seni. doğum yaklaştıkça heyecanım arttıkça aklıma sen geliyosun, acaba bu dönemlerde napıyodu diye, çünkü ben rüyalarımda sürekli bebişimle ilgili, doğumla ilgili şeyler görüyorum, sürekli hayaller kuruyorum o an... o ilk an... bebeğimi gördüğüm ilk an... neler hissedicem, gerçekten o anı görebilecek miyim, hayal gibi geliyor gerçekleşicek mi bu hayalim... sen de öylemiydin ''o an '' sana da hayal gibi geliyomuydu, uzun zamandır merak ediyorum sana sormak istiyodum ama topiğe pek girmiyosun diye yazmamıştım, şimdi sorayım dedim, o anlara geri döndüreyim seni hislerini öğrenyim bakalım :))
canım ya senı hayal kırıklıgına ugratacagım :) ben sezeryan oldum epidural ..anestezı doktoru o an bana sımdı sana sakınlestırıcı yapacagım dedı doktor bebegı cıkartırken uyandıracagım dedı. ben de yok gerek yok ben cıkıs anını falan gormek ıstemıyorum dedım:) cunku ben oyle kan man gormeyi ya da dokoru keserken bebegi karnımdan cıkartırlarkenki seylerı hıssetmek ıstemıyorum dedım.dayanamıyorum boyle seylere içim kötü oluyor dedım .anestezı doktoru benı bı uyuttu ben hayal mayal hatırlıyorum hemsırenın elınde bi bebek vardı ama benım mi degilmi?:)oglummus tabi bır ıkı sanıye gördüm. ben doktorum basımda mı dıye sordum sonra tekrar uyudum onlar benı dıkmısler falan:)
odamıza cıktıgımızda bebegımı kucagıma verdıklerın de cok agladım hemen emzırdım sütüm geldı o zaman manyak bı duygu patlamaı hayallerın gercek oldugu an...Rabbım hepinize nasip etsin guzel anlardı.bu arada kızlar sütünüzün hemen gelmesını ıstıyorsanız ben sezeryana gıtmeden bı gun önce kuru soganı kesip gögusume koymustum cok degıl bır ıkı saat durdu attım.annem zorla koydurmustu:)ama cok ıse yaradı.sogan süt kanallarını acıyormus hemen oglumu emzırebılmıstım .bırde aklınızda olsun artık gögus uclarınıza doguma kadar gögüs ucu kreminden azar azar sürmeye baslayın.cok rahat edeceksınız yara olmaması ıcın bıre bır .
bu arada meggicim epidural asla asla olma spinal ol .epidural cok ezıyetlı oluyor epidural yaptıkları iğneyi kanalı cıkarmıyorlar dogumdan sonrada duruyor sırtında. agrın oldukca epidural verıyorlar cok can yakıcı.spınalde agrı kesıcı verıyorlar en ıyısı o beni epidural mahvettı cıkarttırmıstım zorla daha sonra agrılarım ıcın agrı kesıcı iğne vurdular.
canım yaa 10 gün ne ki bukadar dert etme benimde öyle ve doktorum normal diyor.benimkinin de karnı daha ufak yaa o orantılanır doğunca. benim arkadaşımın da bebeğinin başı büyüktü doktoru çok endişelendi arkadaşım endişelenmedi çünkü kocasının da başı vücuduna göre büyüktü. ve nitekim endişelenecek bişe çıkmadı bebişi gayet sağlıklı evet başı biraz büyük ama genetik bşey yapacak bişe yok ki önemli olan sağlıklı olması... demek normal doğum diyor doktorun... ee doktor ne derse o.. 37.haftanda çatını fln kontrol eder açılma varmı yokmu yoksa ya da çatın darsa sezeryan der zaten. tabiki en güzeli normal doğum. eğer sancı çekmek istemezsende epidural normal doğumu çok öneriyorlar. hakkımıza hayırlısı canım ya... sen hergün vuruluyosun iğneyi değilmi. ben 1 aydan fazladır gün aşırı vuruluyorum. Rabbim hakkımıza hayırlısını versin canım... sağlıkla alalım kucağımıza yavrularımızı inşallah. odasını yerleştirdin mi? biz annemle bugün birazını yerleştirdik :) çok zevkli :)
canım ya senı hayal kırıklıgına ugratacagım :) ben sezeryan oldum epidural ..anestezı doktoru o an bana sımdı sana sakınlestırıcı yapacagım dedı doktor bebegı cıkartırken uyandıracagım dedı. ben de yok gerek yok ben cıkıs anını falan gormek ıstemıyorum dedım:) cunku ben oyle kan man gormeyi ya da dokoru keserken bebegi karnımdan cıkartırlarkenki seylerı hıssetmek ıstemıyorum dedım.dayanamıyorum boyle seylere içim kötü oluyor dedım .anestezı doktoru benı bı uyuttu ben hayal mayal hatırlıyorum hemsırenın elınde bi bebek vardı ama benım mi degilmi?:)oglummus tabi bır ıkı sanıye gördüm. ben doktorum basımda mı dıye sordum sonra tekrar uyudum onlar benı dıkmısler falan:)
odamıza cıktıgımızda bebegımı kucagıma verdıklerın de cok agladım hemen emzırdım sütüm geldı o zaman manyak bı duygu patlamaı hayallerın gercek oldugu an...Rabbım hepinize nasip etsin guzel anlardı.bu arada kızlar sütünüzün hemen gelmesını ıstıyorsanız ben sezeryana gıtmeden bı gun önce kuru soganı kesip gögusume koymustum cok degıl bır ıkı saat durdu attım.annem zorla koydurmustu:)ama cok ıse yaradı.sogan süt kanallarını acıyormus hemen oglumu emzırebılmıstım .bırde aklınızda olsun artık gögus uclarınıza doguma kadar gögüs ucu kreminden azar azar sürmeye baslayın.cok rahat edeceksınız yara olmaması ıcın bıre bır .
bu arada meggicim epidural asla asla olma spinal ol .epidural cok ezıyetlı oluyor epidural yaptıkları iğneyi kanalı cıkarmıyorlar dogumdan sonrada duruyor sırtında. agrın oldukca epidural verıyorlar cok can yakıcı.spınalde agrı kesıcı verıyorlar en ıyısı o beni epidural mahvettı cıkarttırmıstım zorla daha sonra agrılarım ıcın agrı kesıcı iğne vurdular.
incinazcım bana da bir arkadaşım 7.ayında kullanmaya başla göğüs ucu kremini hiç çatlağın olmaz demişti ben de aldım kullanıyorum 7.ayımdan beri ama yazmak hiç aklıma gelmedi kusura bakma canım yaa inan aklıma gelse idi yazar paylaşırdım hemen.paylaşcak okadar çok şeyimiz oldu ki bunu unutmuşum. bende BABE nin kremini aldım bitkisel diye. ama doğuma kadar kullancam bunu sonrasında başka alcam Melihanın dediği olabilir mesela...
ben de çok duygusal oldum bu aralar herşey ağlatabiliyor beni. melihanın bebişini gördüm facete demin ağladım birde meliha ben anneyim diye birşey paylaşmış çok duygulandım... bu aralar bebişim çok hıçkırıyor senin de öyle mi? artık yeri daraldı hareketleri çok farklılaştı yavrum benim... hiç sancın oldumu? benim olmadı henüz ama ağırlaştım. hemen yoruluyorum. ahh zaman geçse de alsak kucağımıza yavrularımızı... melihacım bu soğanı nasıl tutcaz ikiye bölüp göğsümüze mi tutcaz? buarada bebişin aynı babasına benziyor :) çok tatlı kuzucuğumuz maşallah... bebişin doğumuna şeker hazırlamıcam bebek kurabiyeleri yaptırıyorum bi arkadaşıma... fotoğrafını çekip koyarım buraya :)
8 mayısta 22+3 haftalık bebeğimi kaybettim.önümüzdeki hafta doktor kontrolüm var doktorum ne derse ona göre davranacağız
nerelerdesiniz, ne var ne yok, ben şu sıralar bebişimle ilgili hazırlıklara biraz ara verdiö gibi, erkek kardeşime kız istedik amin falan dedik, onla uğraşıyos kaç gündür, ama bugün internetten bebek şekeri,kapı süsü,sepet siparişi verdim inşallah güzeldir, beğenmezsem iade ederim gerçi :) isim kartına isim yazdırmadık sadece hoş geldin meleğim yazdırcam birde altına hadisi şerif yazdırcam "evlat kokusu cennet kokusudur" ismine tam olarak karar veremedik, şuan 3 isim var aklımızda, Eylül, Bade ,Defne
bunlardan biri olcak gibi ama belli olmadığı için isim yazdırmak istemedik karta. linki gönderyim size bakın bebişimin şekerlerine
LEYLEKLİ BEBEK ŞEKERİ +HASIR SEPETKAPISÜSÜKARGO) GittiGidiyor'da 89092378
çok güzelmiş cnm çok beğendim fiyatıda gayet iyi... ben de kapısüdü sepet aldım hatta annemle kapısüsünü taktık bile odasının kapısına :) ben çok erkenciyim galiba :) hayırlı olsun abin için Allah tamamına erdirsin inş. bende dün arkadaşımla kurabiyeleri belirledim 6 çeşit olcak toplam 50 tane. buhafta yapcak hemen koycam resmini. üzerine ediz ozan yazcak. senin üç isimde çok güzel cnm ama defne daha hoşuma gitti benim :) senin normal doğum ultrasonda görünen 3 eylül mü ? hayırlısı canım yaa çok az kaldı ağırlaştım ben iyice :)
melihacım o soğan olayını kesin yapcam çok saol :) sanırım bende epidural olcam sonanda vazgeçmezsem :) ah ahh biran önce gelseler kuzucuklarımız sağlıkla inşallah...
bende 14 mayıs'ta 5,5 aylık kızımı kaybettim.
Ve halen kendime gelemiyorum. Yaşım 37 hamile kalmaktan hatta kontrol için doktora gitmekten 2'li tarama testinin sonuçunu öğrenmekten, oynamadığı zaman öldümü acaba bebeğim diye merak etmekten , herşeyden çok korkuyorum.
Ama bebeğim olmazsa ne olur diye düşünmektende kendimi alamıyorum
biz de aslında çok önce beğenmiştik alıcaktık tam ama biraz daha bakalım öyle alalım demiştik, model olarakta fiyat olarakda en çok bu içimize sininince bugün aldık, gelince ben de takıcam kapı süsünü, tül de aldım :) sata göre 4 eylül, ölçümlere göre, 24 ağustos 5 eylül arası görünüyo ultrasonda, siz ozandan vazgeçmiştiniz tekrar mı eklediniz :) ne kadar çok değişiyo insanın kararları dimi, biz de bir türlü karar veremiyoz sanırım en son bu üçü arasında kurra çekicez :) hadi bakalım sen doğumuna yapıcan sonra beni bekliycez senden 15-20 gün sonra olur heralde :)
incinazcım valla bedavaya alıyorsun süpermıs kapı susu seker ustelık kargo dahıl cok ıyı fıyat kacırma derım ...bu arada kızlar ablam dogum yaptı bugun sezeryanla bılgınız olsun ıstedım oda sogan koymustu hemen gelmıs sutu:) soganı unutmayınnn aman aman
canım çok geçmiş olsun.. çok üzüldüm. ama korkularla yaşanmazki hayat geçmezki... bak burada yazan kişiler geçen sene mayıs ayında kaybetti bende dahil. ama şimdi herkes hamile kimimiz doğurdu kimimizin eli kulağında. bizde korktuk ama bak Rabbim nasip etmişse oluyor her hamilelik bir değil. inan hamileliğim boyunca senin bahsettiğin korkuları yaşadım arkadaşlarımda yaşadı elimiz hep yüreğimizdeydi ama gördüğün gibi nasipse dünyaya geliyor alacak nefesi içecek suyu varsa Rabbim kul olmasını nasip etmişse doğuyor... ilerde pişman olma keşke birdaha deneseydim deme yaşın müsaitken dene arkdaşım... Allaha emanet yavrularımız...
Teşekkür ederim ilgine , biliyorum hemde sizin gibi Allahım'a çok inanan bir insanım . bu ay 2. adetimi oldum testlerimi yaptırdım. Doktor deneyebilirsin bu ay dedi. BU ay denemeye başlıycaz şu mubarek günlerde tek duam hamile kalmam ve aynı şeyleri yaşamam ve kendim için ne kadar dua ediyorsam anne olmak isteyen arkadaşlar için aynı temennilerde bulunuyorum . Allahü teala ol derse herşey olur. bize sadece kendi çapımızda mucadele ediyoruz aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?