Mayıs Ayında Bebeğini Kaybedenler burada buluşalım...

ablamında aynı 9 gun once alındı.o benden de kötü cıktı genel anestezi oldu canım.valla sana kaldı artık epidural mı spınal mı?ben bır daha olsa spinal olurum hıc sasmam...genede sen arastır. emrecık ıyı antalyaya gıdeyım dıyorum ama babamız bırakmıyor cocugun bır seyı yok sen abartıyorsun dıyor onunla kavga etmekten bıktım en bastan berı pek önemsemıyor . bu zamana kadar hep ben cabaladım bu tavrı uzuyor benı..bebeklerınız olunca sız de daha ıyı anlayacaksınız babalar sızın kadar endıselı olmuyor.rahat oluyorlar adamlar yaa...! yanı ne gece kalkıyor ne gunduz bakıyor oyle evde mısafır gıbı ....BU COCUKLARI KENDIMIZ ICIN DOGRUYOZ SÖYLEYEYIM ...insallah sızınkıler oyle olmaz...

gözünüzaydın canım ablanın bebeği için, o neden sezeryan oldu kendi mi istedi yoksa doktor önerisi mi ?
bence yine de çok fazla kızma babaya, bzi bebeklerimizi ilk andan beri hissediyor ve bağ kuruyoruz, babalar ise doğduktan sonra bağ kuruyolar, bebeğimiz 1 aylıkken biz onlarla 10 aydır tanışıyoken babalar daha 1 aydır tanışıyo oluyo, senin endişenle, senin üstüne titremenle babasınınki bir olmaz, ama bi açıdan da onun daha soğukkanlı olması iyi bşy yaa ikinizde çok evhamlı olsanız bu daha kötü değilmi, bu dediğim sadece şuan için değil her zaman olması gereken bşy anne ve baba ikiside sürekli evhamlı olursa,o ailede yetişen çocuk korkak, ürkek olur, birinden biri soğukkanlı olmalı canım, mesela benim eltim ve kaynım onlarda da durum ters kaynım eltime göre çok evhamlı ve korumacı onlarda da eltim dengeliyo durumu... sen şu sıralar duygusal olduğu için eşinin tavrı seni üzüyodur haliyle ama, bence bebeğinizle geçireceğiniz bu güzel günleri ziyan etme, 3 kişilik çekirdek ailenizin tadını çıkar, evliliğini yıpratma böyle güzel bir meyve almışken, mutlu ol canım....

bende 22 haftalık kızımı kaybettim. 2. Adetimi oldum şuan . Testlerimi yaptırdım troitlerim yüksek çıktı 1 ay ilaç kullandım onları düşürdük şuan ve nasipse bu ay tekrar deniycez.
Ama söylediğim gibi hem hamile kalamamaktan hemde hamile kalıpta aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyoruum.
Allahım çok büyük inşallah aynı şeyleri kimse yaşamaz.

:) canım benim yaa sinirlenmişsin sen kıyamam :) ama incinaz çok doğru ve güzel söylemiş. eşler birbirinin aynısı olmamalı farklı olmaları daha iyi. ikiniz de pimpirikli olsa ooooo hayat geçmez be güzelim... ama seni çok da iyi anlıyorum yani senin çok önemsediğin bir şeye karşı taraf önemsemediğinde insan sinir oluyor. bizde de öyle oluyor bana göre önemli ona göre önemsiz ya da tam tersi de olabiliyor. ama orta yol bulunuyor illaki... iki tarafta birbirini ateşlese daha sıkıntılı stresli oluyor. eşin çocuğunuzun iyi olduğuna kendini inandırmış heralde bu düşünce onu rahatlatıyor ama senin içini kemiriyor yaa durumu ciddiyse diye... erkekleriin doğası çok farklı gerçekten. bebeği olan her çiftte bunları duyuyorum ben. genelde beyler işten geç geliyor yarım saat anca görüyorlar sonra bebek uyuyor zaten, tüm gün gene yok beyler böyle geçiyor günler... bizim de öyle olcak eşim geç geliyor eve tüm yük benim omuzlarımda olacak... ama eminim ki bebişler biraz büyüyünce yani böyle ayaklanmaya başladıklarında ozaman oynayacak babaları onlarla. çünkü şuan çok ufaklar ve bize ihtiyaçları var meme emecekler bizim koallarımızda uyuyacaklar şuan süt kuzuları... hele baba baba diye dolandıklarında bacaklarına sen ozaman gör :)
sıkma canını çoğu anne yaşıyor bu sıkıntıyı eminim... sen çabalamayı bırak istersen tatlım. ona sorumluluk ver yani onun bir görevi olsun ama hep o yapsın. ne bileyim mesela geldiğinde yarım saat o ilgilensin ya da bebeği hep birlikte yıkayın. bunlar örnek sen en iyisini bilirsin ama bir sorumluluk ver. biz ilk evlendiğimizde eşimin evle ilgisi yoktu inan temizlikten tut kendi dağınıklığını bile toplamıyordu yani sanki otel geliyo yiyo yatıyo işe gidiyo. çöpü bile ben atıyordum. çok sinir oldum çok söylendim tüm yük benim üstümde diye ağlandım ama değişen bir şey olmadı. bende her sabah eline çöpü tutuşturdum her hafta sonu süpürgeyi eline verdim acıktığında hadi beraber hazırlayalım tek başıma uzun sürüyor dedim onu da sürükledim mutfağa eve gelirken markete yollattım, kirlilerini toplamadım yıkanmayınca ben ne bileyim hangisi kirli hangisi temiz kirliyse kirli sepetine koy ki bileyim dedim ve 2 yıl sonunda yola geldi melihacım :) şuan ev işlerinde gayet iyi :) bir çorap bile göremiyorum ortalıkta, çöpü ben söylemeden gidip alıyor kovadan... çenem düştü ama erkekler böyleler işte biz söylendiğimiz zaman bu onlara göre vıdı vıdı geliyor. güzellikle yaptırcaz başka çare yok :)
kızlar bu arada benim karnım yavaş yavaş aşağı inmeye başladı. çok değilde biraz aşağıya indi sanki 1 parmak falan :) bebiş gelmeye hazırlanıyor sanırım... yarın randevumuz var NTS ye de gircem. 17 günümüz kaldı Allahın izniyle inşallah...

canım benım ablamın ılkıde sezeryandı o yuzden ıkıncısıde sezeryan oldu.ılkının sezeryan olmasının sebebı ablamın bebegı bıraz fazla nazlandı 10 gun gecıktı sonra baktılar suyu azalmıs sancı verdıler .normal dogum ıcın cok ugrastılar ama bebiş gene gelmedı .sezeryana almak zorunda kaldılar...bu arada cok guzel soylemıssın:) agzına saglık ben de senın yerınde olsam bu tur tavsıyelerde bulunurdum ıyı bır dosttun verecegı tavsıyeler bunlar:) ama ben senı genede dogum yaptıktan sonra logusalıgın bı gecsın o zaman bi göreyim ne dıyon:) :)Rabbım hayırlısıyla o gunlerı bır gostersın...

valla okurken guldum aynısının tıpkısından bızım evde de bıtane yasıyo dedım:)coraplar özelıkle genetık erkek mıılletınde sanırım.hayırlısı bakalım ....bebiş asagı ınmeyede baslamıs mı aman da amannn az kaldıı Rabbım hayırlısıyla kucagına almayı nasıp etsın cok merak edıyommmm yaa nasıl acaba bebıslerınızzz kıme benzeyecek
....

senin dediklerinede katılıyorum canım, erkekler hep aynı hep, gerçi sağolsun hamileliğimin başından bu yana hiç süpürge almadım elime nerdeyse bütün ev işleri eşimde, hatta aman sen kaldırma, sen eğilme, kızıma bşy olmasın deyip duruyo, kızına ciciler alıkren pek hevesli değil ama doğmasını dört gözle bekliyo, dışarda gezerken gördüğü bebişleri seviyo, bizim kızımızda böyle tatlı olcak mı falan diyo, bakıcaz artık doğunca ilgisi nasıl olcak,
17 gün yaa ne kadar az kaldı,çok heyecanlısındır şimdi, bütün hazırlıkların tamamdı dimi unuttuğun bşy olmasında araya bayram giricekya, sen çifte bayram yaşayacaksın :) geçi ben de bayramdan kısa bi zman sonra ikinci bayramımı yaşıycam, Allahım nasip ederse inşallah, ama benim tarih belli olmayınca gün sayamıyorum, 1 ayım kaldı diyorum soranlara :)
internet siparişlerim geldi, şekerler de,sepette,kapı süsü de çok güzel, çok içime sindi, bugün annemle takı yastığını da aldık, o da netten aldıklarımla çok uyumlu oldu. lohusa şerbeti falan düşünüyomusun, onun içinde bardak süsleri varya ben kararsız kaldım alsam mı almasam mı diye...
karnın aşağlamasından korkma bence, benimkide aşağıda, hatta hiç yukarı çıkmadı, hep aşağıdaydı, beni de karnımın şiş haliyle yeni görenler, karnın aşağlamış diyolar, yok diyorum hep aşağıdaydı öyle çıktı benim karnım niyeyse :) nst ye ilk mi giriceksin, ben geçenki kontrolde girdim, aç gitme sakın pek hareket etmiyomuş, bizimki başta çok hareket etmede sonradan hızlandı :) yarın yazarsın cnm görüşürüz

canlar bugün gittik kontrolümüze 36+3 günlük. boyumuz 51 kilomuz 4700Gr. normalde boy 48 kilo 4850 olmalıymış ama bizimki ince uzun olcak heralde kilomuz az dedi doktorum ama önemli değil dedi kilolu bebek pek istediğimiz bişe değil dedi 2 haftaya 3 kiloyu geçer dedi. yani incinazcım benimkininde karnı ufak bacağı uzun. ama şuna sevindik doktorumla ki şeker bebeği etkilememiş yoksa kilolu olurdu normalden. şekerin bebeğe etkisi kötüymüş kızlar göz bozukluğundan tutun bisürü etkisi oluyomuş. 13 ağustos 11:15 de imiş sezeryanım. nst de ilk defa girdim normal çıktı karnım toktu. sancım yok ama bebek doğum kanalına girmiş tam dönmüş yani ve karnımda aşağı inmiş benim çok yukardaydı. doktorum sen normal yapabilirsin istersen dene dedi ben yok dedim kalsın dedim :) yaa daha dün gene elim yüreğime geldi su dolu düdüklüyü aldım elime o an karnmda ağrı hissettim sonra bi panik... neyse bebiş oynadıda rahatladım. kızlar bu stres beni mahveden zaten ben daha fazla dayanamıcam... ben takı yastığı almadım henüz ama alcam. lohusa şerbeti bardağı fln düşünmüyorum cnm ya gerek yok. kuzenimden bambu beşiği aldım ufak beşik 5-6 aya kadar yatabiliyo. kendi tahta beşiği odasında ama küçükken yanımda yatması gerek kuzenimde vardı sonra da park yatağını alcam kuzenimden öyle işte. haftaya cumartesi randevum var o da son olcak heralde bayram giriyo araya zaten. Allaha emanet yavrularımız... çok çok öpüyorum sizi... :)

kız kiloyu yanlış yazmışın, şok oldum 4 kilo 700 gr ne demek :) sanırım 2 kilo 700 gr, doğuma kadar 3200-250 olur en az ideal olan bu zaten. sen sezeryana şartladın bi kere kendini, gün sayıyosun normali bekleyemezsin ki :) ben de nasıl bekleyecem diye düşünüyorum zaten :) ben de zman zaman yaptığım hareketlerden dolayı korkuyorum bşy mi oldu acaba diye pimpirik yapıp, harektlerini takip ediyorum çok şükür bi sıkıntımız yok ama korku işte, senin karnındaki ağrı düdüklü kaldırmandan falan değildir, bebek büyüdükçe hareketleri bazen ağrı yapıyo, şu sıralar ben çok yaşıyorum onu, bizimki hareket ettikçe ah vah demeye başladım, istemsiz olarak diyorum yoksa kuzum hareket etsin şikayetçi değilim :) ben de gece falan dönerken özellikle sol kasığımda ağrı oluyo bazen o zman korkıuorum yanlış bi hareket mi yaptım dönerken falan diye, uyku hali olurya sert bi şekilde dönerim falan diye korkuyorum, neyse az kaldı, bak son kontrolüne gidiceksin sonra doğum, çok heyecanlı yaa, sen sezeryandayken ben de meraktan sancı çekmezsem iyi :)

ayy canım çok güldüm :) hakkatten uçmuşum 4 kilo ne demek :) evet doktorım da dedi 2900 altı ile 3500 üstü pek istemeyiz dedi seninki 3000 geçer normal dedi. içtiğim sütler işe yaramış selvi boylu olmuş baksana :) seninde öyle ama sütü normaldede severim hamileyken abarttım. kızlar karnım davul gibi oldu üst kısmını masa niyetine kullanıyorum :) incinaz benimde özellikle sol kasığım ağrıyo hatta bazen öyle bi ağrı giriyoki yürüyemiyorum bi müddet. ama son bikaç gündür yok o ağrı. bi damara baskı yapıyodu belkide aşağı inince yer değiştirdiği için baskı geçti belkide... uzman olduk çıktık hee. :)

valla canım ben çok sütte içmedim ama boy uzun, benim olayım peynir, ben de peyniri çok tüketiyorum :)
çarşamba gidicem kontrole bakalım, bizim kuzu kaç kilo olmuş:)benim karnım sabah küçük akşam büyük oluyo, mide de şişince büyüyo :) kaç kilo aldın sen, ben 10 kilo aldım şimdilik, son ayımda daha alır mıyım, kaç kg alırım bilmiyorum, şişlik falan varmı sende, ben de şişlik de olmadı,

valla bende 11 kilo almışım. bazen elim ayağım şişiyo ayakta durusam yada hep oturursam falan daha da şişiyo. normalde çok şişim yok. aynen benimde sabahları daha ufak :) tabi şişiriyoz mideyi... çarşamba sor doktoruna doğum pozisyonunu almış mı? yaz olur mu neler dedi doktorun? acaba çatı kontrolünü nezaman yapcak sana? 36 da yapılıyo diye biliyom ama..

kızlarr son ay 3-4 kılo alınıyor:) bılgınız olsun ayrıca bebıslerde son haftasında guzel kılo alıyorlar masallah...bızımkı son haftasında 430 gr almıstı:)azıcık topiş olsunlar ele avuca gelsınler hemen ...bu arada esım ıkna oldu carsamba gunu antalyaya gıdıyorum cok sukur.oglusumu kendı doktoruna götürebılecegım sonunda.cok kötü hasta ettık ama bugun doktora gıttık larenjit olmus sesı kısık cok kötü öksürüyor.Allahım ya el kadar bebe hasta olunca cok zor oluyor bu ınsallah son olur....pc göturmuyorum kardesımden yazmaya calısırım cok surmez herhalde bayrama gelırım gerı.saglıcakla kalın öpüyorum sizleri ve bebişleri ...

yaa 3-4 kilo çok değil miiiii :)neyse toplamda 13 kilo falan almış olurum o da normal zaten :) kıyamam ben Emreciğe yaa, öksürük herkeste var çok zor geçiyo, geçmiş olsun canım yaa, neyse sonunda gidiceksiniz antalyaya, için daha rahat olucak sevindim, hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah

ayy kıyamam ben ona hasta mı olmuş... yavrum benim yaa. bu yaz günü deçocuklar hasta oluyor yaa yazık yaa. benim kuzenimin çocukları da hep hasta oldu bu yaz. iyi sevindim gitmene için rahat etsin doktor amcası çok iyi desin tosuncuğuna da rahatla... 3-4 kilo normal bak son aydayım 1 kilo almışım 2 kilo daha alsam 3 olcak normal işte ama üzülme incinazcım biz değil bebiş alıyor son aylarda hızla :) hergün 25-30gr alıyorlarmış. yalnız seninkiyle benimki anca 20gr alır heralde melihacım habersiz bırakma bizi emi... güle güle gidin yolunuz açık olsun... çok öptüm bende...

incinaz nerdesin cnm nasıl geçti kontrolün? bebişimiz nasılmış?

burdayım canım, bebiş iyi de annesi biraz kötü, dün ki kontrolümüz biraz farklı oldu, salı günü sabah çok kötüydüm, mide bulantısı, iştahsızlık,birde midemde aralıklarla giren kramplar oldu, akşama kadar bşy yiyemedim, eşim aç aç ne kadar dayanıcaksın diye acile götürdü, haklı olarak ben neyse de bebişim için yemem gerkiyodu ama yiyemedim, benim gittiğim hastanenin kadın doğum acili yok devlete gittik, ordakilerde karnımdaki ağrıyla ilgilenmediler, doğum sancısı zannedip alttan baktılar açıklık var mı diye,nst ye bağladılar, 1 parmak açıklık var ama nst de sancı görünmüyor dedi, yatıralım seni gözlem altında kal dedi, kabul etmedim yatışı ben yarın doktoruma gidicektim zaten falan dedim, neyse çıktık kendi hastaneme gittim, ordaki ebeler bizde acil yok doktorunuz da yok bşy yapamıyız dediler, benim doktor o gün nöbetçiymiş ama doğum falan olunca geliyomuş, sizinki doğum değil hem de haftanız küçük gelmez dediler, yaa bi arayın durumumu anlatın ne diycek ben ona göre bşy yapayım dedim zar zor arattım, durumumu gayet güzel anlatmışlar sağolsunlar, yatış yapın serum verin ben gelicem demiş, 9 da yattım hastaneye 12 de geldi doktorum, muaye etti ultrasonla baktı, rahim ağzı kapalı dedi, bebişimle iglili de bi sıkıntı yok ölçümleri kilosu falan normalde,kilosuna 2600 küsür dedi de o ultrason kağıdını bana vermediler dosyamda kalcakmış o yüzden küsüratını hatırlamıyorum. onlar 1 parmak açıklık var dedi dimi dedi evt dedim, burdan yok gibi görünüyo ama 1 parmak sorun olmaz dedi korkma dedi, karnımdaki ağrı için, bir gün sonrasına genel cerrahi ve ürolojiye konsülte etti, sağ böbreğimde hafif şimşime olmuş, kan idrar tahlili aldılar, ertesi gün tüm karın bölgesi için doppler usg ye de girdim, bşy çıkmadı, ağrılarım için verdikleri serumlar azlttı ağrımı az da olsa iştahım açıldı, bebişim için de besin olsun diye iyne serum verdiler, sonra taburcu oldum, bi sıkıntın olursa gel yine dedi, öyle işte farklı bi kontrol oldu, şimdi acil çıkıcam yazarım yine :))

alla alla yaa tühh çok geçmiş olsun cnm ama atlatmışsın çok şükür. bebişimiz de iyi... yaa benimde midem yanıyo artık sonlara geldik yaa normal heralde ama bişe yiyememek kötü tabi. neyse düzelmiş o da... kilosuda gayet iyi haftasına göre. üzülme o besinsiz kalmaz 1 günle. senin depolarından alır. dikkat et kendine ve bebişe. fırsat bulunca yaz yine öptüm çok...

az önce daha uzun yazıcaktım da eşimin işi vardr acil çıktım :) yaa çok ilginç, iki gündür bizim bütün aile hasta benimkine benzer şikayetler var, iki gün önce halamlarda iftardaydık, iftardakilerin yüzde 50 si acillik oldu , ishal ve bulantıdan, dün akşam eşimde acildeydi onda da ayını şikayetler, sanırım gıda zehirlenmesi gibi bşy, tahlillerde çıkmıyor öyle bşy ama biz ondan şüphelendik hepimiz hastalanınca, neyse o şikayetim geçti de şu 1 parmak açıklık ister istemez kafama takılıyo, doktoruma sormayı da unuttum dikkat etmem gerken şeyler var mı, açıklık artar mı falan diye, yarın idrera kültür tahlili sonucum için arycam unutmazsam sorucam,
mide yanmazsı bende de çok var, gaviscon şurup kullanıyorum onu içmesem ölüyorum yanmasından, aslında sağlıkocağındaki ebe bana bu haftalarda bebek aşağı indiği için mideye olan baskısı azalır daha çok mesaneye baskı yapar demişti ama benimki mideye de yapıyo mesaneyede, hareket ettikçe mesaneme ağrı yapıyo tuvalet ihtiyacım var gibi hataa altıma yapıcakmış gibi oluyorum ama olsun, bebeğim hareket etsin de ağrı yapsın tek razıyım :)12 günün kaldı haa, hadi ALLLAH kolaylık versin inşalllaaahhh,i neyse canım çok sağol öptüm bende bye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…