Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
hic bilmiyorum canım. aklımı çeldin kafami karistirdin bende mi oraya gelsem ki,
sana sordugum soruyu döndüm kendime sordum neye göre sectim ben ! nebilim valla hatirlamiyorum en iyisi orasıydı heral de dedim oyle biliyormuşum bir de senella menmun kalmamisti diyeydi kafadan sildim her birde bebeleri karistirma hikayesi de var tek tip tedavi var . senin yanitin beni şaşırttı ki. eeee simdi ben ne yapcam nereye gidicem ben
orda ne kadar ? memoriali ben kafadan 15 ek testler haric hesapladim

Bata kaldı 6 gün. İdrarda baloncuk hamilelik belirtisi sayılır mı hanımlar ya biraz da garip bir mesane sancısı galiba, rahimin bile altında. Başka birşey yok yaa offf. Yorgunluk falan baki zaten.
ilahi sen meryem . msji okumustum fikrim yok diye yazmadim ama, iki kere lavaboya gittm bakiyorun baloncuk oluyomu yeni icatlar cikarma kız coken cikan tortuyu duydum ama, baloncuku duymadim hic takiliyorum diye kizma insallah hamilesindir balonumuz da belirtidir yeni birsey daha kesfedilmis olur

Ah kuzuum :)) Kafanı karıştırmak istemezdim ama dediğim gibi, tarafsız hekimlere sordum hepsi de aynı merkezleri saydı. Memorial? Dedim. Orayı boşver dediler. O yüzden orayı direkt eledim. Zaten kafamda ilk etapta iyi laboratuvar seçimi vardı. İki üç denemeden sonra iyi doktor arayışına geçerim diyorum. Embriyo karışmasına takılmıyorum. Şu an karı koca yüz tanıma ve kollarda çiplerle işlemlere alıyorlar. Bu siz misiniz diye parmak izi onayı istiyorlar. Buraları okuyunca her merkezden memnun olan ve olmayan var. Benim Bahçeci Fulya'yı seçme nedenlerim:
1. Laboratuvar
2. Embriyologlar
3. Başarı oranı + en eski merkez olması.
4. Doktorların tavsiyesi.
5. Çevremden 4 kişinin memnun kalması.
6. O 4 arkadaşımın 2'sinin doktorunun Müstecep Bey olması. Yeterince ilgili olması.
7. Fiyatlarının abartılı olmaması.

Tek tip tedaviye ben de takılmıştım ama ortalama aynı yaş ve değerlere sahip kişilere aynı doz tedavi uygulanması tuhaf bi durum değilmiş. Aynı hasta grubuna uygulanan aynı tedavilere hangi cevapların verileceğini ilk tedaviyi uygulamadan bilemezlermiş. Yumurta ve sperm kalitesini standart tedavi sonrasında öğrenebiliyorlarmış. Rezervin az olduğu, yaşın 40 üzeri olduğu, veya nadir özelliklere sahip hastalara zaten farklı protokoller uygulanıyormuş. Bunları söyleyen kendi doktorum. Bahçeci değil.
Mesela benden 10 yumurta bekleniyordu 5 toplandı, 2 tane olgun çıktı. Benden birazcık düşük amhli aynı yaştaki arkadaşımdan 9 toplantı, 8i 5.güne çıktı. Aynı hasta grubunda, sebepsizlerde, denemeden bilememelerini çok yadırgamıyorum o yüzden. Aynı yaşta olan, kromozom, pıhtılaşma, rahim sorunu olmayan, hormon değerleri bile karılı kocalı çok benzer çıkan çiftler olarak ortaya çıkan sonuç bu düşün. :) Yumurtayla sperm buluştuğunda nolacak belirsiz neticede. Yani belli olmuyo o işler. Ya da bi ay bi aya uymayabiliyo aynı tedaviyle. O yüzden mühim olan döllenen bi şey varsa ortada, onun korunabilmesi. Yani laboratuvar. Döllenme hiç yoksa da iyi bi doktor araştırması o zaman şart.

Benim 9000 paket ücret + 1500 rahim dinlendirme + 2500 ilaçlar tuttu. İlaçları kendi doktorumdan aldım. Bahçeci'den değil.

İçine neresi sinecekse orayı seç kuzum. İlk denemenin günahı olmaz. :)

Eklentiler

• Screenshot_20190517-032947.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 42
8. gün test yaptım aslında dün erken diye çok dikkate almadım sonra sahurda baktım silik bi çizgi oluşmuş ama bilemedim

Hiçbişey yoksa silik milik cikmiyor o çizgi. Sen test yapmaya devam et ve bu sürede kendine çok dikkat et. Progesteron değerin çok iyi hamile olma ihtimalin yüksek, uyuklama hali varmış ki, en sevdiğim :) zaten testlerde bişey çıkmadan uyuklama hali, bel ağrısı, kimsenin almayıp senin aldığın kokular haber veriyor önceden. Bence hamilesin, fazla kendini yormadan hayatına devam et , güzel güzel tutunsun bebiş.

Bende tık yok mesela bu ay. Olsa anlıyorum belli ediyor kendini. Bu ay hiçbir şikayetinm yok çünkü.

asdsfg diyor ilk denemenin gunahi olmaz o zaman dinimiz amin ben aylardir olumlamalarim da bu asamanin planini hep orda planlayip hayal ettim ki, neysa ben yine memoriale gideyim.rahim dinlendirme nedir ya lambada yapmayinca yorulmaz ustune parami vericezfghj.bana bak tup bebek yolu yakin ya nasil keyiflenmisim kendi kendime egleniyorum:) canim kendim hakkindir eglen tabi:) saka bi yana rahim dinlendirme memorial de ucretsiz di galiba, sankim bir tik daha pahalli bahceci ice sinsin,degsin de cok sey degil. artik adet ol ilk bayramini anasiyla gecirsin cocuk

İnşallah kuzum inşallah dün gece ki testim negatif hayırlısı bakalım bekleyip görelim

Cyclo Doğum kontrol hapı aslında bittikten sonra 1 hafta içinde regli olman lazımdı, kullanırken hamile kalanda çok onlardan biri sensindir inşallah keşke bi kan testi yaptırsaydın canım
İnternette doğum kontrol hapı olduğu ile alakalı bir kaç bilgiye denk gelmiştim, kimisi de değil der, evet kullanıp hamile kalan fazla kişi var. Hiç korunmadığım için pek bilgim yok o konuda:)) Dünden bu yana hafif lekelenmelerim başladı, bugün de hafif ağrım var. Eğer doktorun yaptığı işlemle alakalı değilse adet gelmek üzere. Maydanoz yedim dün akşam, söktürüyormuş :))
Cumartesi idrar testi yaptım, tek çizgi çıkınca umudumu kestim, bir kaç gün daha bekleyeyim. Haftaya hafta sonu eşimin ablasıyla batı karadeniz turu yapacağız, kesin o zamana denk gelir:))Eşim de 2 kız kardeşimin eşiyle, bacanaklar yani kıbrısa gidecek biz de batı karadenize, ben gitmiştim daha önce eşimin ablasını götüreceğim.

Senella nın bahçeci fulya değildi sanki, Bahçeci olacaksa, Fulya derler hep. Benim de kafamdakiler panic_attack ın saydığı merkezler. Acıbadem fulya Ercan beyle görüştüm sadece.

Şişli memorial ise işyerime çok yakın :) ihtiyacın olursa bir tık ilerdeyim:)

:)) reca ederim
sen de kıbrısa gitseyydiin yaa
Annem de öyle dedi:) başka zaman giderim artık, bu defa öyle plan yapıldı. Balayını Kıbrıs düşünmüştüm ilk sonra vazgeçmiştim, Eşimin benden önceki kız arkadaşı orda okumuş, onun yanına gittiğini hatırladım bir an :)) Tabiki şu an gitmeme sebebim o değil, erkekler takılsın kafalarına göre. Biz 4 kız kardeş bazı akşamlar içmeye çıkarız, erkekler arada çıkar, bir de hep beraber çıktıklarımız var:) Bir de aileleri kattığımız var:) Neyseki hepsi iyi anlaşıyor, biz kız kardeşler de çok iyi anlaşırız, hiç kavga ettiğimizi, bir birimize salak bile dediğimizi hatırlamam, kıskandığımızı hatırlamam (kimse yokken çimdik atayım 1 sn:)) 1 ay önce yine buluşmamız vardı, babam dediki sizinle gurur duyuyorum, hep böyle olun birbirinize, ben sulu göz hemen gözler doldu :)) Bacanaklar veya aileler anlaşamasaydı çok üzülürdükkk

kocaman maşallah sizee.. Allah daim etsin.. bazı kız kardeşler yer birbirini bazılarının da aralarından su sızmaz.. sen şanslılardansın.
tamam şimdi program yapılmış, daha sonra git bence tabi zevk meselesi lakin o havayı solumanı isterim sonra her sene kıbrıs deme de
ayrıcana onlar anlatır eskilerini ama biz konuşursakk aboovv

Yok, beraber de gideceğiz mutlaka canım, kumar oynar gelirim:)) Yok ya eşim asla ne eskisini anlatır, ne bana sorar, biz aynı işyerindeydik, 2 ay birlikte çalıştık, ordaki kızların birinden duymuştum sohbet esnasında. Sonuçta benden önce olan bir durum, saygı duyarım, o da saygı duyar. Ama ben balayına gitmek istemedim, iyiki de oraya gitmemişim, Belek voyageye gittik, bayıldıkk:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…