• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Adet olmam gerekiyordu canım ama olamadım henüz. Kontrolde 3 yumurta vardı ortalıkta gezinen, çikolata kistinin de arkasında vardı onları saymıyorum. Çözemedim ya. Bahçeci Ankara Prof Berfu hanıma yazdım, mutlaka görünün doktora, hormonsal bozukluk, yumurtalık kisti olabilir dedi. Histeroskopi sonrası şaştı, bir haller oldu yabancı madde girince:)
Aa cevap verdiler yani süper. Kist olsaydı hist.görülmez miydi?
O zaman değerlendirmeler gelsinn..
ee evet sonrasında değişiklikler olabiliyordur ya.

Ayy kuzumm mesajı almışsın ama:))
Evet daha 4 günüm var sabahki de uyku sersemi yanlış göze damlattım sonra bir tane daha yaptım bıraktığımda tertemizlerdi. Bakalım akşama bişiyler görür müyüz. Umutlar bitmiyordu 😁
İdrarda baloncuğu sorduydum kuzu. Sabahkinde pette baloncuklar vardı da 😆
Evet valla birikenleri okuyana kadar kaybediyorum ya. Benim kafa dağınıktır biraz. İdrardaki baloncuğu klozette farkediyordum canım. Şimdi azaldı. Bilmem belki döllenmeyle, belki yerleşmeyle ilgili birşeydi kimbilir. Çünkü aylarca olmadı sadece gebeliklerin başında oldu. Sen de az daha sabret genelde duyduğum iki gün kala sabah ilk idrarla anca çıkıyor normal testlerde. Haydi inşallah. Sende de ne rüya görüş varmış yaa maşallah, Selozy'den sonra kendi bebeğin de malum olsun inşallah.

Evet valla birikenleri okuyana kadar kaybediyorum ya. Benim kafa dağınıktır biraz. İdrardaki baloncuğu klozette farkediyordum canım. Şimdi azaldı. Bilmem belki döllenmeyle, belki yerleşmeyle ilgili birşeydi kimbilir. Çünkü aylarca olmadı sadece gebeliklerin başında oldu. Sen de az daha sabret genelde duyduğum iki gün kala sabah ilk idrarla anca çıkıyor normal testlerde. Haydi inşallah. Sende de ne rüya görüş varmış yaa maşallah, Selozy'den sonra kendi bebeğin de malum olsun inşallah.
YA hep şu 6 7 gün önceden öğrenenlerin yüzünden varsa çıkar diyorlar ya halbuki ben biliyorum benimki önceden göstermiyor :))
Hayırlısı bakalım inşallahh..
Ve evet ne rüya görmüşümm:) bi kendimi bilemicem zaar:) ben marjoyu da bilmişim :)

evet bari vakitlice gelsin de rahatlayalım,ilk defa dün ciddi ciddi ömrüm boyunca anne olamayacağımı düşünüp,
hüngür hüngür ağladım,geçer bu kafa inşAllah,
aksa da madem rahatlasak dediğin gibi
Üzülmek doğal ama koyverme kendini. Herkesin süreci farklı. Olsun da tam olsun sağlıklı olsun. Olacak, zamanı vardır biz bilemiyoruz ki içinde yaşarken.

Hiç öyle bişiy yok bu hormonlar öyle düşündürüyor işte adet ol bitsin gene konuşalım. ağladım hüngür hüngür diyorsun ama rahatlamamışsın keşke yakın olsaydık ha diyince çıkabilseydikk ya. Bakalım belli olmaz gelmezse bi daha yaparsın..
Benim ilki de öyleydi biliyorsun sonra oldu gene olucak Allahın izniyle. Sorun yok sadece zamanını bekliyor 2 olgun malzeme bekleniyor.:)
inşAllah cancanım,sinirlerim bozuk sanırım,dün çok samimi bir arkadaşıma gittik,2 yaşında bebeği var,bunu düşünmediğimden emin olsam da bana bakarken acaba yazık mı diyo,acaba bebeğini seviyorum,nazarım değer mi diye düşünüyor mu diye düşünmekten gerildim,belki de bu düşünce o kadar ağlattı,ne bileyim,şimdi bile yazarken gözümden yaş akıyo,keşke cancan,ha deyince gelinecek yerlerde olsaydık :(

Ağlayıp rahatla canım.. Sonuçta negatif gördüğümüzde üzülmek normal.. Ama gelecek aylara dair yeniden umut yeşertmenin bir yolunu bulmak lazım. Kaldı ki, öyle bir şey olsa, gittiğin doktor kesin ve net senin hiç çocuğun olmaz der. Gönlümüzü hoş etmek gibi dertleri yok biliyorsun. Sadece biraz rahatlamamız lazım. Kendimiz için yapabileceğimiz de bu sanki
genelde bu konuda daha olumluydum ama bu ay demek ki ciddi beklentiye girmişim,üzülsekte kaldığımız yerden devam etmek zorundayız,

Üzülmek doğal ama koyverme kendini. Herkesin süreci farklı. Olsun da tam olsun sağlıklı olsun. Olacak, zamanı vardır biz bilemiyoruz ki içinde yaşarken.
öyle tabi,hayatta insan nelerin endişesini yaşıyor,ama hayat o kadar acımasız ki sahip olduktan sonra o endişesini yaşadığın şeyleri bile unutturuyor,inşAllah hepimiz bu günleri unuturuz,kucaklarımızda sağlıklı evlatlarımızla:dua:

Ben hala tarlusala başlayamadım, yumurtlama akıntım geldi dün. Bu süreç geçsin öyle başlayayım :)) Bu hafta içi başka doktora da görünürüm belki.
Ovulasyon testi mi yapsan? Yumurtlama mı olacak şimdi. Küçük yumurtalar vardı onlar mı olgunlaştı yani

inşAllah cancanım,sinirlerim bozuk sanırım,dün çok samimi bir arkadaşıma gittik,2 yaşında bebeği var,bunu düşünmediğimden emin olsam da bana bakarken acaba yazık mı diyo,acaba bebeğini seviyorum,nazarım değer mi diye düşünüyor mu diye düşünmekten gerildim,belki de bu düşünce o kadar ağlattı,ne bileyim,şimdi bile yazarken gözümden yaş akıyo,keşke cancan,ha deyince gelinecek yerlerde olsaydık :KK43:
çok iyi anlıyorum seni.. bak bir bebeğim var benim, buna rağmen benim de aklımdan geçiyor bazı zaman öyle acaba nazarı değer diye düşünür mü vs.. diye.. hani olmuyor ya.. hiç yalnız hissetme kendini.. bizim niyetimizi biliyorlardır tabi ki ama kendi kendimize ediyoruz işte.. kendi beynimizin oyunu bunlar. bak bana çocuğumu yok saydırabiliyor tövbe est.
şimdi yine bana senin çocuğun var diyeceklerdir.. ama bu hissettiğimiz şeyi değiştirmiyor. ha hamdolsun var diyorum o ayrı.. İnanıyorum Rabbim kucaklarınızı dolduracak hem de çok yakın.. yeter ki bu umutsuzluğunu bir kenara bırak yavaşça değil hızlıca..

genelde bu konuda daha olumluydum ama bu ay demek ki ciddi beklentiye girmişim,üzülsekte kaldığımız yerden devam etmek zorundayız,
Olabilir bazı aylar daha da umutlu oluyoruz belki de. Ama bizim bebeler ipi eline almış bizi oynatıyorlar.. fakat bir gün onlar da bundan sıkılacak hayatı ve bizleri seçecekler :) o zamana kadar inatla istemeye, tekrar tekrar umut etmeye devam edeceğiz.

çok iyi anlıyorum seni.. bak bir bebeğim var benim, buna rağmen benim de aklımdan geçiyor bazı zaman öyle acaba nazarı değer diye düşünür mü vs.. diye.. hani olmuyor ya.. hiç yalnız hissetme kendini.. bizim niyetimizi biliyorlardır tabi ki ama kendi kendimize ediyoruz işte.. kendi beynimizin oyunu bunlar. bak bana çocuğumu yok saydırabiliyor tövbe est.
şimdi yine bana senin çocuğun var diyeceklerdir.. ama bu hissettiğimiz şeyi değiştirmiyor. ha hamdolsun var diyorum o ayrı.. İnanıyorum Rabbim kucaklarınızı dolduracak hem de çok yakın.. yeter ki bu umutsuzluğunu bir kenara bırak yavaşça değil hızlıca..
Allah kuzucuğa sağlık versin,evet beyin oyunu,kendim yazıyorum bak,çok samimi arkadaşım ve asla böyle düşünmeyeceğini biliyorum ama işte,belki de ağlamaya yer aradım

Allah kuzucuğa sağlık versin,evet beyin oyunu,kendim yazıyorum bak,çok samimi arkadaşım ve asla böyle düşünmeyeceğini biliyorum ama işte,belki de ağlamaya yer aradım
aminn kuzun Allah sana da size de en kısa zamanda hayırlısıyla muradınızı versin.. sonra neler düşündüm ayy diye kendine gül:) evet evet şu dönemde ağlamak için sebep aramaya gerek yok.. pimi çekilmiş bombayız resmen..
amaan de gelirse gelir de.. baş başa tatilinize odaklan kuzu.. :)

Bir tane çocuk olunca daha rahat oluyor diyorlar ama sende o da olmadı. Sanırım seni etkileyen aradaki kaybın canım. Bir şekilde seni de onu geride bırakman lazım. Hepimiz yaşadıklarımızı atlattık sanıyoruz ama bazen de belki üstünü örtüyoruz sadece. Biz evlendiğimizde nişanlı olan birisinin ikinci çocuğu geliyor. Ben de biz hala birinci için uğraşalım dedim duyunca. İşte gerçekten hissettiğim bence bu. Takılmadım, rahatım, umutluyum .. belki hepsi doğru ama bir doğru daha varki, spontane söylediğim bu şey. Oldurmayan da bu tarz saklı, gömülü fikirler. Bunu sesli söylediğimde karşı savunmam kesinlikle var. Kendimi de ikna ediyorum ama işte hala böyle bir haberle bu tepkiyi veriyorsam acaba ne kadar ikna etmiş oluyorum :)

aminn kuzun Allah sana da size de en kısa zamanda hayırlısıyla muradınızı versin.. sonra neler düşündüm ayy diye kendine gül:) evet evet şu dönemde ağlamak için sebep aramaya gerek yok.. pimi çekilmiş bombayız resmen..
amaan de gelirse gelir de.. baş başa tatilinize odaklan kuzu.. :)
inşAllah cancanım inşAllahh

inşAllah cancanım,sinirlerim bozuk sanırım,dün çok samimi bir arkadaşıma gittik,2 yaşında bebeği var,bunu düşünmediğimden emin olsam da bana bakarken acaba yazık mı diyo,acaba bebeğini seviyorum,nazarım değer mi diye düşünüyor mu diye düşünmekten gerildim,belki de bu düşünce o kadar ağlattı,ne bileyim,şimdi bile yazarken gözümden yaş akıyo,keşke cancan,ha deyince gelinecek yerlerde olsaydık :KK43:
Özgürcüm yanlız değilsin emin ol hepimiz yaşıyoruz bunları, ağlıyoruz üzülüyoruz başkaları ne düşünüyor diye ekstra strese sıkıyoruz kendimizi, ama o kadar güçlüyüz ki hemen kendimizi toparlayıp yeni ayı umutla bekliyoruz,hepsi geçecek inşallah, bizler çocuk sahibi olmayı bu kadar isterken allah bu günlerimizin mükafatını mutlaka verecektir diye düşünüyorum🙏🙏

Hepinize teşekkürler! inşallah herkese nasip olur,gelecek aşamaların heyecanını da beraber yaşarız :dua:
Sıcağı sıcağına iki şey söyliyim,birincisi gerçekten adet ve hamilelik belirtileri aynıymış. Bu ay olmadığından o kadar emindim ki anlatamam. Adet gününe kadar test yapmaya bile gerek duymamıştım.
İkincisi de biliyosunuz az ve öz lambada mottosuyla yola çıktım diyodum :eek: 15-20 gün önce bunları konuşuyoduk. Bu ay yumurtlamadan önceki gün, ve ondan 2 gün öncesi ilişki oldu. Yumurtlamadan önceki günki ilişkiden sonra duş almadım(spermler sıcağı sevmez dedilerdi)peçete kullandım ve uyudum. Yumurtlamanın çok yakın olduğunu hissetmiştim çünkü. Sanırım sabah da yumurtlama oldu. Önceden direk duşa koşuyordum. Sanırım gerçekten faydası var. :KK54:

Aa cevap verdiler yani süper. Kist olsaydı hist.görülmez miydi?
O zaman değerlendirmeler gelsinn..
ee evet sonrasında değişiklikler olabiliyordur ya.
Histeroskopi rahim içii görüyor, yumurtalıkları görmüyor canım. Ama zaten benim çikolata kistim var. Bunun cevabını doktorun söylemesi lazım da, tarlusal içelim bence dedi sadece. Akşama ovulasyon testi alayım.

Back
X