Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Özgürcüm yanlız değilsin emin ol hepimiz yaşıyoruz bunları, ağlıyoruz üzülüyoruz başkaları ne düşünüyor diye ekstra strese sıkıyoruz kendimizi, ama o kadar güçlüyüz ki hemen kendimizi toparlayıp yeni ayı umutla bekliyoruz,hepsi geçecek inşallah, bizler çocuk sahibi olmayı bu kadar isterken allah bu günlerimizin mükafatını mutlaka verecektir diye düşünüyorum🙏🙏
inşAllah canım,Allahım hepimizi sevindirsin,onun dediğinden başka bir şey olmayacak,

Ama doktora git mutlaka diye tavsiye almışsın. Belki de bundan kaçış yok. Ben anlamadım adet başlamadan ikinci döngü başladı gibi ama o da bir tuhaf sonuçta.
Operasyon sonrası kontrole gittim kuzum, ameliyatı yapan doktorum gördü, detaylı baktı, 3 kanülle. Hiç birşey yok dedi belki ondan isteksizliğim. İçimden tarlusal içmek gelmiyor ilginç bir şekilde. Beklemek geliyor. Ama farklı doktora gitmeliyim, haklısın

Hepinize teşekkürler! inşallah herkese nasip olur,gelecek aşamaların heyecanını da beraber yaşarız :dua:
Sıcağı sıcağına iki şey söyliyim,birincisi gerçekten adet ve hamilelik belirtileri aynıymış. Bu ay olmadığından o kadar emindim ki anlatamam. Adet gününe kadar test yapmaya bile gerek duymamıştım.
İkincisi de biliyosunuz az ve öz lambada mottosuyla yola çıktım diyodum :eek: 15-20 gün önce bunları konuşuyoduk. Bu ay yumurtlamadan önceki gün, ve ondan 2 gün öncesi ilişki oldu. Yumurtlamadan önceki günki ilişkiden sonra duş almadım(spermler sıcağı sevmez dedilerdi)peçete kullandım ve uyudum. Yumurtlamanın çok yakın olduğunu hissetmiştim çünkü. Sanırım sabah da yumurtlama oldu. Önceden direk duşa koşuyordum. Sanırım gerçekten faydası var. :KK54:
sağlıkla kucağına al canım inşAllah :dua:

Agnucaston bunun muadilini, yurt disi sayfalarinda hamile kalan hatunlardan duymustum. yumurta kalitesine saiyisina faydasi oldugunu sanirim ozunde hayit olan bitkisel bir hap oldugunu okumustum oyle mi acaba ? kim biler @Beste78
Canım bu ilacı yıllar önce çalışmıştım ben, tamamen bitkisel, asıl tedavi alanı hafif prolaktin yüksekliğine bağlı mastalji yani meme ağrısı, tabi prolaktine etki ederek diğer hormonlarıda pozitif etkisi oluyor, ben çalışırken ilacı kullanarak hamile kalan çok duydum direk böyle bir etkisi tabi ki yok ama prolaktin hamileliğe engel bir hormon o düzene girdiği için hamilelik oluşmuştur, içeriği hayıt otu onu kaynatıp içende çok ama miktar ayarını nasıl yapıyorlar bilmiyorum çünkü bitkisel şeylerde miktar doğru ayarlanmazsa zararları daha çok, bu arada meme ağrım çok diye dün bende kullanmaya başladım artı en az 3 ay kullanılması gerekiyor etki etme süresi 3 ay. Herhangi bir yan etkisi de yok canım.

Bir tane çocuk olunca daha rahat oluyor diyorlar ama sende o da olmadı. Sanırım seni etkileyen aradaki kaybın canım. Bir şekilde seni de onu geride bırakman lazım. Hepimiz yaşadıklarımızı atlattık sanıyoruz ama bazen de belki üstünü örtüyoruz sadece. Biz evlendiğimizde nişanlı olan birisinin ikinci çocuğu geliyor. Ben de biz hala birinci için uğraşalım dedim duyunca. İşte gerçekten hissettiğim bence bu. Takılmadım, rahatım, umutluyum .. belki hepsi doğru ama bir doğru daha varki, spontane söylediğim bu şey. Oldurmayan da bu tarz saklı, gömülü fikirler. Bunu sesli söylediğimde karşı savunmam kesinlikle var. Kendimi de ikna ediyorum ama işte hala böyle bir haberle bu tepkiyi veriyorsam acaba ne kadar ikna etmiş oluyorum :)
evet o tetikledi muhtemelen kuzu.. ondan öncesi rahattım.. hala rahatım ama sonuçta düşünce kafamda işte..
ve evet oldurmayan şeyler o tarz düşünceler... hemen iptal iptal :) bir de benim olmasını engelleyen, yapmam gereken şeyleri erteliyor olmam bebek olunca daha da kötü olacağımı düşünme hissim.. diş vs gibi. onu da bak kaç aydır idare ediyorsun olsaydı doğardı vs .vs diyorum.. kısmet bakalım yaa.:)

Hepinize teşekkürler! inşallah herkese nasip olur,gelecek aşamaların heyecanını da beraber yaşarız :dua:
Sıcağı sıcağına iki şey söyliyim,birincisi gerçekten adet ve hamilelik belirtileri aynıymış. Bu ay olmadığından o kadar emindim ki anlatamam. Adet gününe kadar test yapmaya bile gerek duymamıştım.
İkincisi de biliyosunuz az ve öz lambada mottosuyla yola çıktım diyodum :eek: 15-20 gün önce bunları konuşuyoduk. Bu ay yumurtlamadan önceki gün, ve ondan 2 gün öncesi ilişki oldu. Yumurtlamadan önceki günki ilişkiden sonra duş almadım(spermler sıcağı sevmez dedilerdi)peçete kullandım ve uyudum. Yumurtlamanın çok yakın olduğunu hissetmiştim çünkü. Sanırım sabah da yumurtlama oldu. Önceden direk duşa koşuyordum. Sanırım gerçekten faydası var. :KK54:
bugün bat günü demi? 4 haftalık falan var gibi o vakit.. :) sat neydi kuzum?

Ne güzel sayfamız hamilelik haberleri ile coşmaya başladı devamı da gelecektir. Tebrik ederim, sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🐣🙏

Kızlar merhaba hepimiz mayıs ayında gebeliğe odaklandik. Bende öyle odaklanmıştım. Belki benim hikayemi hatirlayanlar olur. Tum gebelik belirtilerini yaşamıştım idrarda bile cikmisti. Esimle hastaneye kan testine gittik. Hastanede yok yapamayiz normal kadın doğuma gidin falan dediler ben usteledim yapalım diye zorla kan testi yaptrdim 😁 neyse hastaneye sonucu sormaya gittik. Malesef yok dediler. Nasıl yok dedim ya evde 3 4 tane idrar testi yaptım hepsinde çizgi var dedim. Gittiğimizde cumartesiydi. Eşime ben hamileyim inanma onlara dedim. Pazartesine kadın doğuma randevu aldım. Ama pazar günü sabah müthiş ağrı ve kanamayla uyandım ve bir parça düşürdüm. Ogrendimki düşük yapmışım. Nasip değilmiş deyip yine ya nasip dedik başladık. Inşallah bayramda hepimiz cifte bayrak yaşarız ❣

ucak biletleri bakmaktan beynim turşuya döndü🙄 3 bilet aldim. iki kocaya sperm testi icin, gelip gitmeye. 1 ri de benim icin 20 haziran ucup 21 de memoriale😅 biletleri aldim oturdum ağladım, bir hüzün mu keyif mi tedirginlik mi korkumu bir sürü duygu karmaşasına kapildim. insallah mutlu donerim yuvama☺

bu ağlama önündeki güzel ve aydınlık günlere adım atmanın verdiği mutluluk ağlamasıdır olsa olsa canım, çok iyi olacak Allahın izniyle

insallah öyle olsun güzellik rabbim duysun sesini. düşünmek zorundayim babam kanser hastası.senin çocuklarını gorebilicekmiyim demisti.hep hayal ettim gittigim de nolur hamile olsam allahim, gitsem tonbik bir göbekle supriz yapsam. olmadı iste. ama rabbim buyuk belki orda basaririm alirim elime bi konfeti 🎉 girer kapidan patlatirim😀 hep gozumde oyle canlandi herkezin odunu önce bir koparip hamileyim diye bagirdigim evin catlak kıziyim çünküm😂hala bir umudum var gittigim de insallah gecerklestiririm🙏🏼

canım benim, babacığın da hem hamile olduğunu görür hem de torun sevinciyle hastalığında da moral bulur, benim babam da oğlum doğmadan bir sene evvel kanser ameliyatı olmuştu ve oğlum ona çok moral oldu, babamı kaybettiğimizde oğlum 9 yaşındaydı, fakat kanserden kaybetmedik 86 yaşındaydı vefat ettiğinde, oğlumu çok severdi hep onu sorardı, oğlum da dedesine çok düşkündü, çok büyük moral olacak babacığına da emin ol, babana da geçmiş olsun inşallah gülüm, sağlıkla dede olur en kısa zamanda umarım

evet o tetikledi muhtemelen kuzu.. ondan öncesi rahattım.. hala rahatım ama sonuçta düşünce kafamda işte..
ve evet oldurmayan şeyler o tarz düşünceler... hemen iptal iptal :) bir de benim olmasını engelleyen, yapmam gereken şeyleri erteliyor olmam bebek olunca daha da kötü olacağımı düşünme hissim.. diş vs gibi. onu da bak kaç aydır idare ediyorsun olsaydı doğardı vs .vs diyorum.. kısmet bakalım yaa.:)
Ben geçen ay saçımı boyatamamıştım hastayım diye. Transferden sonra aynaya bakıp bakıp ya bu saçla hamile kalacağım inanmıyorum deyip duruyordum. Sonra hemen düzeltiyordum kendimi ama her seferinde tekrar. En sonunda kardeşim git boyat daha az etkileneceksin her gün aynı şeyi söylüyorsun diye azarlayınca aslında fikrimin hiç değişmediğini fark ettim.
Belçika’ya ilk adım attığımda hamile kalırsam nasıl Fransızca öğreneceğim demiştim. Son 6-7 aydır sürekli buna ait karşı görüş söylüyorum. Neden ilk dediğim oluyor da ikincisi olmuyor anlamıyorum :)

Ben geçen ay saçımı boyatamamıştım hastayım diye. Transferden sonra aynaya bakıp bakıp ya bu saçla hamile kalacağım inanmıyorum deyip duruyordum. Sonra hemen düzeltiyordum kendimi ama her seferinde tekrar. En sonunda kardeşim git boyat daha az etkileneceksin her gün aynı şeyi söylüyorsun diye azarlayınca aslında fikrimin hiç değişmediğini fark ettim.
Belçika’ya ilk adım attığımda hamile kalırsam nasıl Fransızca öğreneceğim demiştim. Son 6-7 aydır sürekli buna ait karşı görüş söylüyorum. Neden ilk dediğim oluyor da ikincisi olmuyor anlamıyorum :)
:)) ikincisini daha inanarak söylüyorsun demek ki..
Valla en güzeli az biraz dikkat ederek ne yapmak gerekiyorsa yapmak gibi kuzu.. sonuçta ilkinde dikkat etmedim bişiye Allah ne verdiyse dedik olacak olan oluyo sakınan göze çöp batabiliyor.. :)

evet bari vakitlice gelsin de rahatlayalım,ilk defa dün ciddi ciddi ömrüm boyunca anne olamayacağımı düşünüp,
hüngür hüngür ağladım,geçer bu kafa inşAllah,
aksa da madem rahatlasak dediğin gibi
Canım lütfen kötü düşünme ağlamakla iyi yaptın için ferahlamıştır bide Regl olacaksın onun stresi zaten bide işte beklentisiz olmuyor her ay umut ediyoruz zamanını bekliyor inşallah bizde bir gün anne olacağız

Hayırlı olsun inşallah sağlıkla ilerlesin tüm sürecin :dua:

Teşekkür ederim güzel insanlar:KK15:
Yarın sabah kan vericem bakalım bakalım kaç çıkacak
can09e can09e eveet ben de hemen dayanamadım hesapladım tahmini doğum tarihi 1 şubat dedi:p -15 sezaryen indirimiyle 15 ocak diyorum. Çünküm normal doğum yapmam yasak,doğuştan omuriliğimde beni çok şükür etkilemeyen uzuuun yıllardır uyumakta olan bi rahatsızlığım var. Aynen uyumaya devam etsin. Umarım güzel devam eder . Allah hepinize en doğru zamanda bu duyguyu yaşatacak hep böyle düşünün insallah gerçek olsun

Teşekkür ederim güzel insanlar:KK15:
Yarın sabah kan vericem bakalım bakalım kaç çıkacak
can09e can09e eveet ben de hemen dayanamadım hesapladım tahmini doğum tarihi 1 şubat dedi:p -15 sezaryen indirimiyle 15 ocak diyorum. Çünküm normal doğum yapmam yasak,doğuştan omuriliğimde beni çok şükür etkilemeyen uzuuun yıllardır uyumakta olan bi rahatsızlığım var. Aynen uyumaya devam etsin. Umarım güzel devam eder . Allah hepinize en doğru zamanda bu duyguyu yaşatacak hep böyle düşünün insallah gerçek olsun
yaa aman uyanmasın kuzuu.. mecbur sezaryen olucak o zaman hemi? sağlık olsun sağlıkla gelsin de..
amiiin kuzu hayırlı zamanda :)

yaa aman uyanmasın kuzuu.. mecbur sezaryen olucak o zaman hemi? sağlık olsun sağlıkla gelsin de..
amiiin kuzu hayırlı zamanda :)
Evet. Hani şu folik asit içmemizin sebebi meşhur spina bifida yok mu? İşte ondan varmış bende. Hiçbi belirti vermemiş. Sonradan da gergin omurilik sendromuna dönüşmüş. Gelişme dönemimde çok şiddetli ağrılar oluyordu, 17 yaşımda teşhiş kondu. Hiçbi gelişim geriliğim yok hatta 1.75 boyundayım doktor şok olmuştu,vücudumda bi belirti de yok. Çok şükür. Doktor vücudun bunu yok saymış sen de yok say ama darbe almamaya dikkat et ve hamile kaldığında doktorunla konuş,normal doğum yapman tehlikeli demişti. Sonra bikaç doktordan fikir aldım hepsi aynısını söyledi. Uzun yıllardır sezaryene şartlanmş durumdaydım zaten :KK39:

Back
X