Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nasıl bişimiş o bana da öğret. Ben de erken bırakıyorum demek ki. Bi de karnı doyunca uyuyup kalıyo hiç kıyamıyom yav gaz çıkarma faslına geçiş için. Ağlamıyo diye heral. Asıl sancılar başlamadan öğrenmem lazım. Ben anca sırtına pıt pıt, oğlandan da nadiren gak guk o kadar.

Belki de
gazlı olmucak senin kuş neden çağırıyosun ki

Valla bebek yogası gibi cins şeyler değil Allahtan sırta pıt pıt kısmı avuç içini biraz çukurlaştırarak, ayakta hafif yaylana yaylana ve o minyatür osuruk seslerini duymadan bırakmayarak... Ayaklarını da bu esnada yukarı doğru itip totosuna birleştirdi, oğlan bacaklarını açıp germeye çalıştıkça zart zort çıktı çıkan. Yetmezse yatırıp bacakları karnına doğru çekip bırakmalı da olur ama sabırla tümünü ayakta yapmak daha bereketli sonuç veriyor. Tabi sabaha karşı falan zor biraz artık olduğu kadar. Suratı zaten kırmızı ve huzursuz halinden uyku dinginliğine geçiyor iş bitince. Uykuya daldığı zaman boşver zaten ne uyandıracaksın, doğrudan sonuca ulaşılmış...
Herşey bir yana dünyaya adapte oldukça devamlı huy değiştiriyor bunlar, heh anladı ulen dediğin birçok şey boşa çıkıyor, şaşırma. Ben şimdilik bunu öğrendim.

Zamanla, tecrüben arttıkça, kaygılanan annelere deneyimlerini anlatacaksın. Şimdi anneliği öğrenme zamanı canım. Kaygıların korkuların zamanla azalsın yerini çocuğunu keyifle büyütmenin rahatlığı gelsin :)

Biraz salmak biraz doğrulup sıkmak düzene girmek gerekiyor herhalde.. ama her şey yerli yerine oturduğunda keyifle, neşe ile bebeğinizi büyüteceksiniz hepiniz. Sağlık olsun yeter ki, kalan her şey çözülür, çözülmeyecek şeyler de öylece kabul edilir ve yola devam edilir

Büyüyor ve o da öğreniyor annesi. Sen anne olmayı öğrenirken, o da yaşamaya, doymayı, derdini sana anlatmayı öğreniyor.. birlikte ortak bir dil geliştiriyorsunuz böyle böyle :)

Eh öyle olur inşallah.

Sende durumlar nasıl dennisgo ? Kendini nasıl hissediyorsun şimdilerde ? Hayatta her dönemin ayrı bir keyfi var - varmış. Son 'sadece kendinden sorumlu olduğun' günlerin olabilir artık her günün. Tadını çıkarıyor musun?

İyiyim canım. Biraz hastayım ona rağmen kendimi fiziksel olarak çok iyi hissediyorum. Bence yaptığım sporların faydasını görüyorum. Dediğin gibi kendimden sorumlu olduğum, sorumsuzluğun dibine vurduğum günlerin tadını çıkarıyorum :)

Kızlar bebişimiz dün gözlerini açtı dünyaya, darısı isteyen herkesin başına , birtakım sıkıntılarımız var tabii sonra yazıcam yine inşallah, sevgiler hepinize
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün sıkıntılarınız son bulsun acilinden.

Günaydın kızlarrrr. Ay ne güzel bebişlerimiz çoğalıyor hepsine sağlık sıhhat uzun ömür diliyorum. Allah yardımcınız olsun uykusuz geceler, gazlar cazlar geçer geçer ve ararsınız o günleri tadını çıkarın. Benim yerime de öpün koklayın minnoşları oh mis kokulular

Aminn amin inşallah sağlıkla kavuşuyoruz canlarım.
Ayyy canım rabbim kolaylık ile bir açmazda sağlıkla kucaklamasi nasip eylesin daha dün gibi ovulasyon deneyimleriniz adlı konuda seni takip edersin herkese okadar yardımcı biriydinki ilgimi çekmiştin ve bu meleğin müjdesini vermiştin diyorum ya sanki dün gibi büyüsün gelin olsun o haberlerini alalım aaa dün gibiydi doğmuştu diyelim inşallah...

Kızlar bebişimiz dün gözlerini açtı dünyaya, darısı isteyen herkesin başına , birtakım sıkıntılarımız var tabii sonra yazıcam yine inşallah, sevgiler hepinize
hoşgelmiş sefalar getirmiş gözün aydın olsun dilerim o sıkıntilar biran evvel aydinliga kavuşsun rabbim birlikte sağlıkla sıhhatle huzurla yuvaniza dönmeyi nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…