• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canım geçmiş olsun, bol bol portakal ye bul buluştur, çok çabuk toparlanıyor ınsan o zaman. hemen ıyılesmen lazım.

Saol canım iyileşeceğim çarşambaya kadar. Kahraman embriyom beni böyle dağınık görmesin.. ay ne güzel kadın, ne kadar sağlıklı sıkıca tutunayım ben buna demeli :)

aynen öyle ben arkadaşa söyleniyordum 10 gün oldu iyileşemedin diye ben öyle oldumm geçmiyor da meret... Allah şifa versin tez zamanda güzelce gir transferine.. bir iki mi belli oldu mu kuzu?

Belli olmadı canım. Onlar karar vermiştir de bize Çarşamba gidince doktor söyleyecek.iki olmasını çok istiyorum. Bazen iki transfer ediliyor bir tutunuyor, sanki o zaman şans daha yüksek gibi geliyor bana. Ama işte ikisi de tutunursa biraz sıkıntı. Artık çerşamba sabahı doktor ne derse onu yapacağız.

Merhaba arkadaslar.
Size bir soru soracağım;

Sat 7 nisan
Bat 5 mayis

28-30 arasi değişiyor regl suresi.
Normalde yumurta catladiktan sonra 14-16 gun sonra regl oluyorum.
Bu ay enteresan bişey oldu ve ilk defa erken yumurta catladi.
21 nisanda catlamasi gerekirken
16 nisanda catladi.

Simdi bu durumda benim bugun yarin regl olmam gerekmez mi sizce ?

Kafam karisti.

Not : Bazi durumlardan dolayi sadece 16 nisanda korunmasiz ilişki oldu. Yani tek iliski ile hamilelik olasılığı epey düşük gerci ama, bilemedim:)

Normalde çatladıktan 14 gün sonra Regl olunuyor ama kişiden kişiye değişir mi bilmiyorum. Ben kendimde bir kaç defa 16 gün sonra Regl olduğumu gördüm daha önceden.
Umarım hamilesindir. Doğru zamanda yaşanan tek ilişki ile de hamilelik mümkün sonuçta.

Vitamin eksikliğinden değil de, C vitamini çabuk toparlar diye dedim. Grip, soğuk algınlığı, kemik ağrısı, boğaz ağrısı ben hiç yaşamadım bilmiyorum da eşime iyi gelir böyle durumlarda, bal zencefil, süt, karabiber, c vitamini gibi şeyler.

Aman hiç yaşama kuzum beter bir şey. Gözümden yaş geliyor kendi kendine, ağzımın içi yara oldu, boğazım, burnum, kulağım her yerim fena. Karda yattım galiba :) Ayak tırnaklarım hariç her yerim ağrıyor :) tavuk suyuna çorba yaptım bol karabiberli içince çok rahatlatıyor. Bende bademcikler büyük olduğu için azıcık şiştiler mi çok ağrım olur zAten. Boğazımın yanmasına en iyi gelen şey de dondurma. Soğuk bakterileri öldürdüğü için annem hep yedirirdi.babaannem de ona hep sen üvey anne misin diye kızardı :) Şimdi ben de yiyorum azar azar rahatlatıyor :)

Gızlar benim bazı yumurtalar fazla gelişmiş. Geridekiler yetişemicek dedi doktor. Beklediğimiz sayıdan az yumurta elde edeceğiz dedi.
Sağda 22 ve 16 milim. Solda 16 milim. Gerisi 10 milim altında. Dozu düşürdü 75'e. Salı gecesi çatlatma iğnesi olucam. Perşembe 11de opu olacak.
Ulen ziyan oldu diğer yumurtalarım yaa..
Dedim ben, bu doz fazla dedim. 50 kiloyum dedim. Fazla vitaminliyim dedim.

inşallah az da olsa sonuç güzel olur, canımızı sıkmıyoruz, seni 50 kilo gorunce doktor vıtamınsız dıye dusunup fazla vermıs demek gulum :KK70:

propolisi şimdilik bırak bence,bu bağışıklığı güçlendirdiği için,genelde transfer sırasında önermiyorlar,bebeği de yabancı madde tanımasın diye,yani benim doktorum öyle dedi bana

Hadi ya bunu bilmiyordum, ben de eşim de grip olmamak için kullanırız propolisi. Ben bırakıyorum o zaman şimdi.. uyarın için teşekkür ederim canım.

Aman hiç yaşama kuzum beter bir şey. Gözümden yaş geliyor kendi kendine, ağzımın içi yara oldu, boğazım, burnum, kulağım her yerim fena. Karda yattım galiba :) Ayak tırnaklarım hariç her yerim ağrıyor :) tavuk suyuna çorba yaptım bol karabiberli içince çok rahatlatıyor. Bende bademcikler büyük olduğu için azıcık şiştiler mi çok ağrım olur zAten. Boğazımın yanmasına en iyi gelen şey de dondurma. Soğuk bakterileri öldürdüğü için annem hep yedirirdi.babaannem de ona hep sen üvey anne misin diye kızardı :) Şimdi ben de yiyorum azar azar rahatlatıyor :)
Bademciklerini aldıran arkadaşıma dondurma verdiklerinde çok şaşırmıştım ben de:) iyi geliyormuş, ewet. En acilinden şifalar diliyorum canım.

Gızlar benim bazı yumurtalar fazla gelişmiş. Geridekiler yetişemicek dedi doktor. Beklediğimiz sayıdan az yumurta elde edeceğiz dedi.
Sağda 22 ve 16 milim. Solda 16 milim. Gerisi 10 milim altında. Dozu düşürdü 75'e. Salı gecesi çatlatma iğnesi olucam. Perşembe 11de opu olacak.
Arkadan gelenlerin performansına göre önden giden vitaminliyi feda ediyorlar sanırım bazen. Anlatmıştım ya benim 21 mm vardı 4. Günde neredeyse 3 cm kadar büyüdü o ama onun sayesinde arkadan gelenler büyüdü ve olgunlaştı. Ama gonal f tedavilerinde de vitaminli vardı o zaman bunu yapmadılar çünkü arkadan gelenler yetişemez diyordu doktor.
Harcanmasa hepsi toplansa ve tüm foliküller dolu çıksa keşke kuzum. Ama işte bu tedavilere herkesin verdiği tepki farklı. Yeter ki toplananlar olgun yumurta olsun, kaliteli embriyoya dönüşsün. Sonuçta aradığımız bir kaliteli yumurta ve spermin büyük aşkı :)

Off yaa gebelik testi diye ovu sipariş etmişim iptal ettim.. işlemi onayladıktan sonra gördüm 😆 nolacak bendeki bu kafa :confused:
Labo mu veriyim frely mi kızlar.. boş yere para harcamaya niyet eden cane 😁

Laboquick biraz daha hassas galiba, onu tercih edebilirsin.. ama bence hepsi kötü.. çünkü bir kere bile çift çizgi göstermedi vicdansız testler :)

Hadi ya bunu bilmiyordum, ben de eşim de grip olmamak için kullanırız propolisi. Ben bırakıyorum o zaman şimdi.. uyarın için teşekkür ederim canım.
bende yumurtlamaya kadar kullanıp,yumurtlamadan sonra hepsini bırakıyorum,nar suyu,propolis,yani antioksidan özelliği olan şeyleri bırakıyorum,sadece arı sütüne devam ediyorum
ne demek canım,her şey yeğen için:emir_bebek::KK200:

E2 değeriniz 50 idi aslında bu ay başlamasalar olurdu. Normalde 50 altında olmasını istiyor doktorlar. Sonuçta masraflı bir süreç doktorların daha titiz olması lazım. Ama moral bozmayın 1 yumurta 1 sperm lazım size 😉

Arkadan gelenlerin performansına göre önden giden vitaminliyi feda ediyorlar sanırım bazen. Anlatmıştım ya benim 21 mm vardı 4. Günde neredeyse 3 cm kadar büyüdü o ama onun sayesinde arkadan gelenler büyüdü ve olgunlaştı. Ama gonal f tedavilerinde de vitaminli vardı o zaman bunu yapmadılar çünkü arkadan gelenler yetişemez diyordu doktor.
Harcanmasa hepsi toplansa ve tüm foliküller dolu çıksa keşke kuzum. Ama işte bu tedavilere herkesin verdiği tepki farklı. Yeter ki toplananlar olgun yumurta olsun, kaliteli embriyoya dönüşsün. Sonuçta aradığımız bir kaliteli yumurta ve spermin büyük aşkı :)

Standart protokol bana uymadı bence. Benim zaten sadece 75 ünite Gonal f ile senkronize 2 tane yumurta oluşuyodu.
150 gonal f + 75 menopur + 2 hap ile kafayı yedi tabi öndekiler. Düşük dozla başlansa arkadakiler de yetişirdi bence.
Neyse, tutmazsa ya da kaliteli bi embriyo olmazsa ikinci tedavide kişiye özele dönülecektir diye düşünüyorum.
Şansıma 1 Mayıs tatili yüzünden 2 Mayıs'a sarkıtıldım. Çatlamasa bari erkenden. :)

Herkese merhaba , siz beni tanımıyorsunuz ama ben sizi baya tanıdım. Şuan itibari ile 146 sayfayıda okumuş bulunmaktayım :)) Ve içten samimi hallerinizi çok sevdim..Malum anlamışsızındır zaten adım Zeynep 36 yaşımdayım 4 senelik evliyim. İnşallah bende istiyorum artık bi bebiş. Forumda okuduklarımdan sonra (sadece sizin sayfanıza göz atmadım :) )biraz endişe sarmadı beni desem yalan olmaz. Çünkü daha önce hiç kontrole gitmedim. hep bana daha erken ve herşey yolundaymış gibi geliyordu. ve bu güne kadarda da hep korunduğum için aslına bakarsanız bi sıkıntı varsada bilmiyorum. Umarım hepimizin gönlüne göre olur herşey.

Öyle mi, olsun hiç bozma moralini, tek yumurta istediğimiz zaten.
Tüp bebek tedavisinde cinsel perhiz uygulanıyor mu

Bugün spermlerin boşaltılmasını istedi doktor. İlişki olmasın dedi.
Öncesinde yasak var veya yok denmedi bize ama ben istemedim çünkü yumurtalıklarım sızlıyo. :)

Herkese merhaba , siz beni tanımıyorsunuz ama ben sizi baya tanıdım. Şuan itibari ile 146 sayfayıda okumuş bulunmaktayım :)) Ve içten samimi hallerinizi çok sevdim..Malum anlamışsızındır zaten adım Zeynep 36 yaşımdayım 4 senelik evliyim. İnşallah bende istiyorum artık bi bebiş. Forumda okuduklarımdan sonra (sadece sizin sayfanıza göz atmadım :) )biraz endişe sarmadı beni desem yalan olmaz. Çünkü daha önce hiç kontrole gitmedim. hep bana daha erken ve herşey yolundaymış gibi geliyordu. ve bu güne kadarda da hep korunduğum için aslına bakarsanız bi sıkıntı varsada bilmiyorum. Umarım hepimizin gönlüne göre olur herşey.
Merhaba hoş geldin inşallah gönlünce olsun senin de.☺

Back
X