• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Millet istediğini düşünsün boşver elbette ama senin kendinle ilgili korkularını, endişeni çok iyi anlıyorum. Başlarda takılmıyo insan ama belli bi süre sonra sağda solda, dizide filmde reklamda vs gördüğün her bebek, her hamile kendi endişeni perçinliyo sanki. Ulen diyosun bu kadar zor olmamalıydı bu iş.

Tüpe kadar sakindim ben de, şu son haftada gerginlik başladı bende de. Normalde "tek yumurta yeter" diyen beynim şu an "o 3 yumurtadan elde sıfır kalırsa ikinci tüp denememi ne zaman yaparım, aynı yerde mi devam etsem, ne kadar ara versem, ne yesem içsem" demeye başladı. Resmen b planı, c planı yapmaya çalışıp dönüp duruyorum yatakta. Kendi kendimi her şeye hazırlamakta üstüme yoktur yeminle! Tee 6 ay önce de tüpe hazırlıyodum kendimi yaş geçti nolur nolmaz diye. Şimdi artık son aşamalarda olunca iyice geriliyo insan. Başka hiçbir şey düşünemez oldum son iki gündür. Bu böyle gitmemeli yani. Anesteziye gerek kalmadan sabah kapıda bayılacak gibiyim.
Başkalarıyla ilgili mevzularda mantıklı ve pozitif yönden bakabiliyoken kendimle ilgili bir sonuç beklerken pozitif düşünemiyorum çünkü anksiyetem var. Hep tetikteyim, sağlamcıyım, anında gardımı alıyorum. En kötüsüne hazırlık yapan psikolojiyle yaşamaktan şok veya travma geçirmiyorum çok şükür :)) 3 gün sonra arayıp elde var sıfır deseler "hmm ok" diyecek kıvama geldim resmen. Hatta yarın opu öncesi "e bunlar çatlamış bile" deseler "oldu o zaman eve gidem de uyuyam ben yaa" rahatlığına da eriştim. Şu an tek korkum anestezi denen savunmasızlık, bilinmezlik, o gaipten dönüş ya da dönemeyiş yolu. :))
yemin ederim kendimi okudum yaa anksiyete :(
hep b c ç d planları,hep bi kalp çarpıntısı,yüreği ağzına gelmeceler,en kötüyü düşünmeler,çok bela birşey
ya varya anesteziden de korkma panic bacı,insan bi tuhaf oluyo ama gidipte dönmeyen yok,
ben en son rahim filminde aldım ve kalktığımda anestezi doktoruna,arada gelsem bana bundan yapar mısın diyordum :rolleyes:

Günaydm ben de klomen kullandm nisan ayında bat 1 mayıstı 29 gümde adet olurdum. 32.gün bugün kırmızıları gördüm. İlk kez bu kadar ümitlenip bu denli hayal kırıklığı yaşadım :KK43: :KK43:(((
rahim bebek arıyor derler ya öbür aya gelecek inşallahh sıkma canını canın sağolsun acelen yok kuzu gençsiniz daha :)

yemin ederim kendimi okudum yaa anksiyete :KK43:
hep b c ç d planları,hep bi kalp çarpıntısı,yüreği ağzına gelmeceler,en kötüyü düşünmeler,çok bela birşey
ya varya anesteziden de korkma panic bacı,insan bi tuhaf oluyo ama gidipte dönmeyen yok,
ben en son rahim filminde aldım ve kalktığımda anestezi doktoruna,arada gelsem bana bundan yapar mısın diyordum :rolleyes:
ben de seviyorum o uykuyu... hiç de ya uyanmazsam demedim uyutamazlarsa dedim ben :p

rahim bebek arıyor derler ya öbür aya gelecek inşallahh sıkma canını canın sağolsun acelen yok kuzu gençsiniz daha :)
2 gün gecikme hiç 32 olmamıştı günüm ablamm çok üzüldük anlatamamm eşimde spora maça başladı sperm sayısı martta 18 milyondu. Benim rahmim kaymış, anlayan bir teyzeye göründüm rahmimi yerleştirdi bişiler yaptı. Eşime doktor klomen vermişti 2 kutu içti ramazandan somra artık yine gideriz. Artık ikimizde çok yorulduk ablamm ben adamı hep umutlandırıyorum olmuyor.:(( bir daha ovülasyon testi dr yapmam. Zaten kalmadı elimde.

panic_attack panic_attack bugün için bol şanslar canım.azıcık uyuyup kaliteli yumurtalar ile opu dan çıkarsın umarım.
anam bugünmü,ben neden yarın anladım uzun uzun okuduğum halde panic_attack panic_attack bol şans canım,umarım yumuyumlar kaliteli kaliteli olur,sende rahat bir opu geçirirsin canım,her şey gönlünce olsun,dualarım seninle :KK200:

aminnnn,türkiye de soranlara,bir süre ara verdik de,bir kaç ay bekleyeceğiz de,para sorunu de,ne bileyim,operasyon oldum,yasak dedi doktor de,soranları sustur,bi tanıdık yıllarca bu dünyaya çocuk mu getirilir dedi,istemiyoruz dedi,tüm sülale neden olmuyoru bırakıp onu çocuk için ikna etmeye çalışıyordu
Kız kardeşim ve eşi de 23 yaşında evlendiler, 12 yıl gibi düşünmediler çocuğu, ama nasıl baskı var çevrede, amcamın eşi çocuk yapmazsan bir daha arama beni dedi, bir süre sonra inada bindirdi kardeşim, yazık çocukları olmuyor gibi söylenti dolaştı dillerden dillere, kendilerini hazır hissettikten 1 sene sonra oldu bebişleri.

Zaten odaya yarı uyanık geliyorsun. Benim opu sonrası inanılmaz komik videolarım var. Sarhoş gibiyim. İleride çocuğa izletmek için çekiyoruz ve saklıyoruz :)
Ben ameliyata girmeden eşim ve kız kardeşime siz gidip bir şeyler yiyin, kan tahlili sonuçlarımın çıkması daha uzun sürer diye bir kaç defa söylemiştim. Ameliyat sonrası odaya geldiğimde kendimdeymişim ve 3-4 defa gidip birşeyler yediniz mi diye sormuşum, hiç hatırlamıyorum :))Asansörde inerken koldan sakinleştirici yaptılar, iyi uykular deyip maskeyi taktılar, gerisi yok bende:) Ama bence ameliyat öncesi yapılan sakinleştirici cesaret iğnesi sersemletiyor hafif, ameliyathanenin o soğuk atmosferine girip anestezi'ye maruz kalmadan önceki bekleme sürecini kolaylaştırıyor bence. Annem çok ciddi kemik ameliyatlarını lokal anestezi ile ayık oldu, unutamıyor o anı :((

Üstelik mart ayı ortasında HSG de çekilmiştim ben. Temiz çıkmıştı. :KK43:
pes etme hemencik yafu,bak rahim filmi çekilince doktorlar bile 3 ay gebe kalma şansın yüksek diyorlar,ilk aydan havlu atma,al ovu testlerini devam et,mübarek Ramazan geliyor bak,tevekkül bizden,takdir Allahtan,bir de eşinden ziyade kendini de düşün,bu evlilik kurumu bir ortaklık gibi,sende üzülüyorsun o da,kendini suçlu hissetmen için bir neden yok,her şey Allahtan canım,biz elimizden geleni yapmakla mükellefiz sadece

Kız kardeşim ve eşi de 23 yaşında evlendiler, 12 yıl gibi düşünmediler çocuğu, ama nasıl baskı var çevrede, amcamın eşi çocuk yapmazsan bir daha arama beni dedi, bir süre sonra inada bindirdi kardeşim, yazık çocukları olmuyor gibi söylenti dolaştı dillerden dillere, kendilerini hazır hissettikten 1 sene sonra oldu bebişleri.
en güzelini yapmışlar bence,çevreye kulak asmamayı başarmışlar,istedikleri zamanda denemiş, Rabbim de şükür nasip etmiş,zaten o baskılar arasında kafaya taksaydı belki daha bile çok uğraşacaktı,en iyisi olmuş,benim de bir arkadaşım 10 sene doğum kontrol hapıyla korundu,istemedi çocuk,anammm herkes bak hap içme çocuğun olmaz,vırt zırt,bir sürü konuştular,sonra bi hastalandığında antibiyotik kullanıyorum diye,dk hapını içmedi birkaç gün,dikkat ederim dedi,zaten hastayım ne kadar lambada olacak ki dedi,tek ilişkiyle hamile kaldı,antibiyotik,astım ilaçları hepsini de içiyordu o esnada,şimdi bebesi oldu 8 yaşında, Rabbim "OL" desin yeter ki

Ben ameliyata girmeden eşim ve kız kardeşime siz gidip bir şeyler yiyin, kan tahlili sonuçlarımın çıkması daha uzun sürer diye bir kaç defa söylemiştim. Ameliyat sonrası odaya geldiğimde kendimdeymişim ve 3-4 defa gidip birşeyler yediniz mi diye sormuşum, hiç hatırlamıyorum :))Asansörde inerken koldan sakinleştirici yaptılar, iyi uykular deyip maskeyi taktılar, gerisi yok bende:) Ama bence ameliyat öncesi yapılan sakinleştirici cesaret iğnesi sersemletiyor hafif, ameliyathanenin o soğuk atmosferine girip anestezi'ye maruz kalmadan önceki bekleme sürecini kolaylaştırıyor bence. Annem çok ciddi kemik ameliyatlarını lokal anestezi ile ayık oldu, unutamıyor o anı :KK43:(
bende hsg sonrası doktoru görüp temiz mi demişim hemen,o da şimdi sana anlatmayım nasılsa hatırlamayacaksın demiş,ben bunları ayakta odadan çıkarılırken sormuşum,ve gerçekten hatırlamıyorum,enteresan ya,kalkmışım yürüyorum ama hatırlamıyorum:-) yok gerçekten arada hayat fazla ağır geldiğinde gidip anestezi alacaksın:rolleyes:

Sorma ya, pazartesi görünümlü perşembe bugün:)) 19 mayıs da pazar gününe denk gelmeseydi çok iyi olacaktı da. Neysee :)
valla ya,daha bu tatili yaşamadan 19 mayısın yasını tutmaya başladım,ne güzel olurdu ohhh,Ramazan da evde olmak

Günaydm ben de klomen kullandm nisan ayında bat 1 mayıstı 29 gümde adet olurdum. 32.gün bugün kırmızıları gördüm. İlk kez bu kadar ümitlenip bu denli hayal kırıklığı yaşadım :( :((((
Hoşgeldin canım umarım yakın zamanda pozitif alırsın. Bu kez ilaçların etkisiyle bir kaç günlük gecikme olmuş umarım bir dahaki sefere hamilelik nedeniyle gelmez :)

yemin ederim kendimi okudum yaa anksiyete :(

Ben de çok yorgunsam gideyim de biraz uyuyayım diyorum. Şaka bir yana ama anesteziden dinlenmiş kalkıyorum. Hele bir de sonrasında ağrı sızı yoksa misss :)

anam bugünmü,ben neden yarın anladım uzun uzun okuduğum halde panic_attack panic_attack bol şans canım,umarım yumuyumlar kaliteli kaliteli olur,sende rahat bir opu geçirirsin canım,her şey gönlünce olsun,dualarım seninle :KK200:

Ben mi yanlış anladım acaba? Ama 1 Mayıs tatil diye 2 Mayıs’a kalmamış mıydı?

Hoşgeldin canım umarım yakın zamanda pozitif alırsın. Bu kez ilaçların etkisiyle bir kaç günlük gecikme olmuş umarım bir dahaki sefere hamilelik nedeniyle gelmez :)
Hb bitaneciğim evet inşallah öyle olur iki saattir ağlıyorum moralim çok bozuktu ama isyan da etmiyorum... Rabbim hepimize nasip etsin hayırlı bir şekilde

Back
X