Mazlumun ahı... :(

Ah minel

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
693
300
73
Tabii ilahi adalet diye bir gerçek var eger haklıysan gercekten tuttugunu düşünüyorum.. Ama bazen cok bunalıyorum cok kotu bir 4 sene gecirdim can yanmak ne demekmiş cok iyi oğrendim.. cok darbe yedim cok üzüldüm cok kez intihara bile uzanan bunalımlar yasadım.. haklı oldugumu kesin olarak düşünüyorum cunku hep ben fedakarlık yaptım hep ben alttan aldım.. biliyorum hataların en büyüğünü yaptım ama değer verdim sevdim sadece nereden bilebilirdim ki.. sonu olmayan bir mutsuzluga kavusacagımı nereden bılebilirdim ki insanların bu kadar acımasız olacagını.. insanım ben kulum can tasıyorum benımde bi kalbim var.. bende sevebilirdim sevdim sadece.. Hala geceleri uyumadan muhasabe yapıp yatıyorum nerde hata yaptım diye biliyorum hatasız oldugumu vıcdanım rahat ama hala bunu yapıyorum.. Allah bu kadar canımın yanışını mükafata kavusturcaktır öyle degil mi ? Varmı benım gibi canı cok yanmış ama mükafatınıda almış.. elbet canımı yakanlara şöyle olsunlar böyle olsunlar demedim demem Hep Allaha havale ettim ama nefis ya istiyor benim canım yandı oda aynısını yaşasın diye.. Yaşayacaklar mı :(

Kimsenin ahı kimsede kalmaz ama sen yoluna bak bence bir an evvel kendi işine gücüne ne zamanki unuttun bir bakarsın ki ahın alınmaya başlamış...
büyük konuşuyorum belki ama hep böyle gördüm öyle ya ahirete de kalabilir..Allah büyük siz kendi hayatınızla ilgilenin bence :)

Yaşamıyorlar. Hatta çok daha ilerleyebiliyorlar. Sen geçmişe bir sünger çek, bugün hayatının ilk günü olsun. Aklına kötü şeyler getirme. Kendin için yaşa.

Kendi açından tabi ki haklısın canım ama olaya 3. kişi gözüyle de bak; tanımadan nişanlandın ve sonradan karakterinin sana uygun olmayışını anladın ve bitmesi daha hayırlı oldu. O da tanımadan nişanlanırsa ve mutsuz olursa evet senin yaşadığının aynısını yaşayacak fakat onun istediği gibi her dediğini yapan, her hakaretine katlanan birini bulursa hiç de mutsuz olmayacak. O kızın yerinde olmak isterdiysen sen bilirsin. Olumsuz düşüncelerden en kısa sürede sıyrılman uzun vadede senin kendi yararına.

Hatasız olduğunu düşünmek buradaki tek hatan. Onlardan ders alıp ilerleyebilirsen bir daha bu gönül işlerinde bu kadar kötü hissetmeyeceksin, bunun garantisi var sadece.

Kendi açından tabi ki haklısın canım ama olaya 3. kişi gözüyle de bak; tanımadan nişanlandın ve sonradan karakterinin sana uygun olmayışını anladın ve bitmesi daha hayırlı oldu. O da tanımadan nişanlanırsa ve mutsuz olursa evet senin yaşadığının aynısını yaşayacak fakat istediği gibi her dediğini yapan, hakaretine katlanan birini bulursa hiç de mutsuz olmayacak. O kızın yerinde olmak isterdiysen sen bilirsin. Olumsuz düşüncelerden en kısa sürede sıyrılman uzun vadede senin kendi yararına.

Hatasız olduğunu düşünmek buradaki tek hatan. Onlardan ders alıp ilerleyebilirsen bir daha bu gönül işlerinde bu kadar kötü hissetmeyeceksin, bunun garantisi var sadece.
Cok haklısın.. yok hatalarımın fazlasıyla farkındayım en buyuk hatam değer vermek ve hala bunun muhasebesini yapıyor olmak.. ders mi fazlası ıle cıkardım.. suan güven duvarlarım örülü hatta bi 4 5 sene sanırım böyle olucak.. istemiyorum cunku kimseyi.. her gelen dahada canımı yaktı gitti.. hayatıma adapte olmaya calısıyorum.. ama sanki arada sıkışıp kalıyorum nefes alamıyorum kalbim sıkışıyor.. nefret ediyorum ikisindende.. sadece kendıme üzüldüm üzülüyorum :(

Yaşamıyorlar. Hatta çok daha ilerleyebiliyorlar. Sen geçmişe bir sünger çek, bugün hayatının ilk günü olsun. Aklına kötü şeyler getirme. Kendin için yaşa.
:(:( inşallah yaşarlar inşallah.. cok teşekkür ederim 4 senedir bunu yapmaya calısıyorum sanırım yenı sene ile beraber bunu yapmaya daha bı gayret edicem

Kimsenin ahı kimsede kalmaz ama sen yoluna bak bence bir an evvel kendi işine gücüne ne zamanki unuttun bir bakarsın ki ahın alınmaya başlamış...
büyük konuşuyorum belki ama hep böyle gördüm öyle ya ahirete de kalabilir..Allah büyük siz kendi hayatınızla ilgilenin bence :)
Unutmuştum bi kac haftadır.. bugun gene içim cız etti.. gene film şeridi gözlerimin önünde.. sanırım psikologa gidicem cok teşekkürler inşallah..

Olayınız nedir bilmiyorum, dini inancım tam sükürler olsun. Ama benim ahlarımın yerine ulaştığını hiç görmedim, yani bu konuda o da mutsuz olacak gibi düşüncelerden kurtulun isterim. Dünya gerçekten adaletsiz -benim açımdan öyle- , üzülmeyin derim Rabbim ona cezasını size de mukafatını dünyada vermiyorsa ahirete bırakmış demektir :KK69:

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişlerrrr....bence boşa dememişler :KK39:

Cok haklısın.. yok hatalarımın fazlasıyla farkındayım en buyuk hatam değer vermek ve hala bunun muhasebesini yapıyor olmak.. ders mi fazlası ıle cıkardım.. suan güven duvarlarım örülü hatta bi 4 5 sene sanırım böyle olucak.. istemiyorum cunku kimseyi.. her gelen dahada canımı yaktı gitti.. hayatıma adapte olmaya calısıyorum.. ama sanki arada sıkışıp kalıyorum nefes alamıyorum kalbim sıkışıyor.. nefret ediyorum ikisindende.. sadece kendıme üzüldüm üzülüyorum :KK43:

Ateşin düştüğü yeri yakması gibi işte bu nefret, kin işleri.. Sadece seni yakar, kavurur. Şu an hissetmen çok doğal, kendine de üzülmen normal ama duvar kurmak yerine, ben de mutlu huzurlu olabileceğim diye düşünerek bir yandan da umudunu yeşert işte. Öteki türlü zaten kendi kendine soğutamazsın yüreğini. Devamlı ateşe odun atmak gibi oluyor içinde kötü duyguları biriktirmek. Sen istemesen bile ben senin için istiyorum 4-5 sene içinde seni kırmadan mutlu edebilecek birinin karşına çıkmasını, geçmişi bir an bile aklına getirmesin :KK37:

Olayınız nedir bilmiyorum, dini inancım tam sükürler olsun. Ama benim ahlarımın yerine ulaştığını hiç görmedim, yani bu konuda o da mutsuz olacak gibi düşüncelerden kurtulun isterim. Dünya gerçekten adaletsiz -benim açımdan öyle- , üzülmeyin derim Rabbim ona cezasını size de mukafatını dünyada vermiyorsa ahirete bırakmış demektir :KK69:
Ah canım bende bunu bazen düşünmüyor degilim.. neden biz üzülüyoruz onlar hayatlarını yasıyor.. neden adalet yok diye ama işte iç dünyasını bılmıyorum kımsenın.. belkide Allah ahirete bırakıcak belki yarına.. bilemiyorum.. Ama yanına bırakmaz ınsallah gecmiş konularımı okuyabılırsın 2 kez nısandan ayrıldım cnm..

Ateşin düştüğü yeri yakması gibi işte bu nefret, kin işleri.. Sadece seni yakar, kavurur. Şu an hissetmen çok doğal, kendine de üzülmen normal ama duvar kurmak yerine, ben de mutlu huzurlu olabileceğim diye düşünerek bir yandan da umudunu yeşert işte. Öteki türlü zaten kendi kendine soğutamazsın yüreğini. Devamlı ateşe odun atmak gibi oluyor içinde kötü duyguları biriktirmek. Sen istemesen bile ben senin için istiyorum 4-5 sene içinde seni kırmadan mutlu edebilecek birinin karşına çıkmasını, geçmişi bir an bile aklına getirmesin :KK37:
Mesajın gözlerimi doldurdu.. cok teşekkür ederim bu guzel duan için amin inşallah.. Evet gercekten dahada körüklüyorum bunun bende bilincindeyim ama işte engel olamıyorum sanırım psikoloğa gidicem.. gerçekten kimseye acılamadım suana kadar ama canım cok yandı cok yanıyor hala daha.. etrafa gülücük saçmaktan yoruldum :(

Ben tam tersini gördüm hep, kim ne yaşarsa aynısını yaşıyor tam tamına aynı şekilde kırılıyor
Ztn buda ayetlerle sabitlenmiş, Kırdığın yerden kırılacaksın demiş Rabbim..
Bu arada sabır, kilitlenmiş bir şekilde kötülüklerini görmek değil mücadele etmek, inadını gülmek çalışmak çabalamak ama gece yastıkları ısırarak ağlamaksa sonu mutlaka mutlaka ferahlık oluyor.
Hiç korkmayın, ama bu halden sıyrılın.
Bakın daha geçen gün basit bir örneğini gördüm.
İş yerinde iki sene çalışmış bir peronel yeni gelenin çirkefliği ve baskısı yüzünden ve idarenin yeni geleni kayırması yüzünden ayrıldı. Şu an çok mutlu çok iyi yaptı. O çifkef olan ise şu an tam da aynısını yaşıyor aynı konuda aynı cümleler aynı hislerle. Ve tuhaf olan oda haklı ama benim aklımda geçmişte yaptıkları geliyor. Ayrılıp giden bunu bilmiyor, ben söylesem öğrenemez. Ama hiç bişey kaybolmuyorki bunlar yaşanıyor.
Ne ekersen onu biçiyorsun şaşmaz kural, sadece zaman biraz zaman..

Bu dünyada çıkar mı bilmiyorum ama diğer dünyada kesin çıkar eğer haklıysanız mutlaka çıkar
İlk nişanlım gelinliğimle eşyalarımla ortada bıraktı.. ayrılma arifesinde evli kuzeni ile mesajlarını yakaladım.. beni gönül gözü ile sevmemiş öyle demiş kuzenıne arkadaslarına nısanı attım kız ayarlada gidelim kafa dagıtalım yazmıs..bunlar daha bı kacı..
ikinci nişanlımda laf arasında banyo aksesualarıda alıncak diye konustuk bana sen benı enayı yerınemi koyuyorsun ben kaç kızın ceyızını tasıdım sen alcaksın diye cıkıstı.. ona sen alcan bıle demedim alcaz demiştim.. oda meğer annesi istedi diye benle nısanlanmıs benden once bı kızla konusuyomus benım ıcın ayrılmıs ben bunları ayrılmaya yakın oğrendim suan o kızla konusuyor tekrar.. Ateş düştüğü yeri yakıyor ne desem boş.. ben bu durumda bıle hala muhasebe yapabılıyorsam bu onların ayıbı artık yapabılcegım bişey yok..

Ben tam tersini gördüm hep, kim ne yaşarsa aynısını yaşıyor tam tamına aynı şekilde kırılıyor
Ztn buda ayetlerle sabitlenmiş, Kırdığın yerden kırılacaksın demiş Rabbim..
Bu arada sabır, kilitlenmiş bir şekilde kötülüklerini görmek değil mücadele etmek, inadını gülmek çalışmak çabalamak ama gece yastıkları ısırarak ağlamaksa sonu mutlaka mutlaka ferahlık oluyor.
Hiç korkmayın, ama bu halden sıyrılın.
Bakın daha geçen gün basit bir örneğini gördüm.
İş yerinde iki sene çalışmış bir peronel yeni gelenin çirkefliği ve baskısı yüzünden ve idarenin yeni geleni kayırması yüzünden ayrıldı. Şu an çok mutlu çok iyi yaptı. O çifkef olan ise şu an tam da aynısını yaşıyor aynı konuda aynı cümleler aynı hislerle. Ve tuhaf olan oda haklı ama benim aklımda geçmişte yaptıkları geliyor. Ayrılıp giden bunu bilmiyor, ben söylesem öğrenemez. Ama hiç bişey kaybolmuyorki bunlar yaşanıyor.
Ne ekersen onu biçiyorsun şaşmaz kural, sadece zaman biraz zaman..
Düşmez kalkmaz bi Allah diyorlar ya ne kadar doğru.. cok agladım geceleri yastıgımda hala daha aglıyorum.. sırf geceleri aklıma gelmesinler diye müzik dinliyorum.. beynımı meşgul etmeye calısıyorum.. cok canım yandı ya gercekten cok yaktılar.. İçimi ferahlattın Allah gönlüne göre versin canım. İnşallah bende görürüm.. Rabbımde benı ve benım gibileri mukafatlandırır

İlk nişanlım gelinliğimle eşyalarımla ortada bıraktı.. ayrılma arifesinde evli kuzeni ile mesajlarını yakaladım.. beni gönül gözü ile sevmemiş öyle demiş kuzenıne arkadaslarına nısanı attım kız ayarlada gidelim kafa dagıtalım yazmıs..bunlar daha bı kacı..
ikinci nişanlımda laf arasında banyo aksesualarıda alıncak diye konustuk bana sen benı enayı yerınemi koyuyorsun ben kaç kızın ceyızını tasıdım sen alcaksın diye cıkıstı.. ona sen alcan bıle demedim alcaz demiştim.. oda meğer annesi istedi diye benle nısanlanmıs benden once bı kızla konusuyomus benım ıcın ayrılmıs ben bunları ayrılmaya yakın oğrendim suan o kızla konusuyor tekrar.. Ateş düştüğü yeri yakıyor ne desem boş.. ben bu durumda bıle hala muhasebe yapabılıyorsam bu onların ayıbı artık yapabılcegım bişey yok..
Dün senin konun gözüme çarptı okudum yorum da yaptım hata canım. Biliyorum konunu.
Acınıda çok iyi anlıyorum senin çektiğin acıyı oda çeksin istiyosun. Gururun incinmiş.
Sen Allah'a sığın o en iyisini bilir her şer de bir hayır vardır.
Daha nişanlıyken senden ufak bi eşyayı esirgemiş, evlenince daha çok üzülürdün. Vallahi ne yalan söyleyeyim sen üzülüyosun ama ben senin adına seviniyorum. Bu olayı atlatamıyosun, Allah korusun evlenip ayrılsan daha ço yıpranırsın..
Bu arada ilk nişanlının evli kuzeniyle mesajlarını yakaladım demişsin. Bu mesajlarn içeriği neydi?

Bak bir de şu açıdan düşün. Olayı başa alalım 2. nişanlın birini bırakıyor ne sebele nasıl bilmiyoruz ama o kızın da hayal kırıklığı üzerine Rabbim seni en başından korumuş. Kimsenin göz yaşı üzerine mutluluk kurulmaz. Nişanlın şimdi o kızla devam ediyor ya sanma mutlu olacak o kız tekrar kabul ediyor ya sanma akıllıca bir karar verdi. Hayat sandığından daha karmaşık ve nişandan böyle bir sebep için ayrılıyorsan bu sana ceza değil ödül olmalı İlahi adalete inanacaksan önce bu açıdan bakıp şükretmelisin daha büyük ahlardan acılardan ve kötü bir insandan korunmuşsun.

Dün senin konun gözüme çarptı okudum yorum da yaptım hata canım. Biliyorum konunu.
Acınıda çok iyi anlıyorum senin çektiğin acıyı oda çeksin istiyosun. Gururun incinmiş.
Sen Allah'a sığın o en iyisini bilir her şer de bir hayır vardır.
Daha nişanlıyken senden ufak bi eşyayı esirgemiş, evlenince daha çok üzülürdün. Vallahi ne yalan söyleyeyim sen üzülüyosun ama ben senin adına seviniyorum. Bu olayı atlatamıyosun, Allah korusun evlenip ayrılsan daha ço yıpranırsın..
Bu arada ilk nişanlının evli kuzeniyle mesajlarını yakaladım demişsin. Bu mesajlarn içeriği neydi?
Allah razı olsun canım aynen öyle..
benden once konusuyormuş o kuzeniyle ben sonradan öğrendim kuzenı üvey ama sonuc olarak kardeş gibi büyümüşler sevgiliydik dediğinde aklım almamıstı..
benımle ayrılık arifesinde o kuzeni ile mesajlarını yakaladım mesajlarda işte ben mineli gönül gözü ile sevmedim biz cok mutluyduk neden çaba sarfetmedin sarfetmedik gibi ve birsürü seyler yazıyodu.. yani ikiside meyilli tekrardan bişeyler olması ıcın ama işte kız evli simdide 4 5 aylık bebegi var düşünün.. insanlarda ne miğde anlamıyorum

Back
X