- 29 Aralık 2010
- 8.418
- 23.880
- 548
Kesinlikle haklısını. Böyle bir kıskançlığı kendime yakıştıramadığımdan inkar halindeyimde tek problem bu olsa keşkeTamam adam flörtöz biraz, ama siz de bu durumdan rahatsız oluyorsunuz. İlişkinin selameti için makul şeylerden fedakarlık edilebilir, bu çok aşırıya kaçmadığı sürece mübahtır. Ki istenilen şey normal, başkasıyla flört etmemesini istemeniz gayet makul ve normal bir istek, yani olması gereken bu.
Mesela bu spor salonuna gitme, seni kıskanıyorum tarzında bir istek olsaydı evet saçmalıyorsunuz derdim ama bu durum farklı.
Eşini çok seven, kaybetmek istemeyen hayatının geri kalanında başkalarıyla ufak flört kaçamakları yapmamayı kabul edebilirdi diye düşünüyorum haksız mıyım?
Evet evet sorunu gerçekten anlayan madir insanlardan biri oley! Sorun işin yoktan yere boşanmaya gidecek kadar şiddetlenebilmesi aslında. Öfkemizi frenleyemememiz. Keşke bağırdığımda resti çekip çıksaydım sonrada beni ragatsız eden bu flört konusunu açasaydım.Kavga başlangıcında haklısın da bosanacagiz sözleriyle evi terk etmek fazla olmuş. Onun yerine orada eğitmen olmanı istemiyorum ve bu fikrim değişmeyecek diyerek konuyu kapatsaydiniz. Ayrıca eşin de fazla abartmis davranislarinda
Tamam anladığım kadarıyla bu adamdan vazgeçmeyi henüz düşünmüyorsunuz. Öyle ise, bağırmadan kendinizi anlatın ona, son kez sorun ilişkinizin sağlığı için şu aşırı sosyal ve renkli kişiliğini törpüleyebilecek mi öğreniverin. Eğer yanaşırsa biraz deneyin, olursa ne ala. Yok yine aynı yerden devam ederse o zaman bu konuya yazılan ağır yorumları eşiniz hak ediyor demektir, bu noktada siz de ne yapacağınıza karar verirsiniz. Peki bu öneriye ne dersiniz?Kesinlikle haklısını. Böyle bir kıskançlığı kendime yakıştıramadığımdan inkar halindeyimde tek problem bu olsa keşke
Ben yazar ve şairliğin ogrenilemeyecegini savunuyorum. Teknik destek farklı, kişinin ozunden gelen yetenek farkli.Yazarlık öğrenilmez? Yazım teknikleri, anlatımı geliştirme yokları, yazı türleri? Bunları duydunuz mu hiç? Gazetelerdeki köşe yazarları okuduğunuz kitapların yazaraları izlediğiniz filmlerin senaryolarını eğitiösiz insanlar mı yazıyor sanıyorsunuz? Ama tespitinizin geri kalanına katılıyorum. Acınası bir ego tatmini daha öncede belirtmiştim.
Teşekkür ederim. Evet beni sinirlendiren üsluptu. Yoksa Eşime ben bugün faha büyük hakaretler ettim o dert değildi. Boşanfıktan sonra hissedeceklerimden emin olsam daha net hareket edeceğim aslında ama anlamsız bir bilinmezlik korkusu var içimde ki normalde kendimi gözüm kapalı ateş çukuruna atarım...Üzüldüm keşke yardımcı olabilseydim. Cherry sert yazdığı için savunmaya geçmişsiniz ama haklı olduğu yerler var bence (siz komplike eşiniz düz). Tabi ki yaşayan ve eşinizi tanıyan sizsiniz bu nedenle sizin kadar bilemeyiz olayları. Dediğiniz gibi sizin başarınız altında eziliyor olabilir, ama bunun yöntemi başka kadınlarla egosunu tatmin etmek olmamalı. E aldatmanın amacı da bir nevi ego tatmini değil mi zaten?
Ben asıl başka şey diyecektim, bi yazdığınız dikkatimi çekti eski yazdıklarım öfkeli ama seven bir kadının şimdikiler ise bıkkın bir kadının diye. Bakın hislerinizin formu değişmiş bile bu bence iyi birşey çünkü size gerekirse vazgeçebilme gücü ve cesareti verir. Genelde böyle olur zaten, önce sevdiğiniz için öfkelenirsiniz barışırsınız ama bir süre sonra öfke gider soğuma başlar. Siz tamamen soğuma aşamasına gelmeden eşiniz durumu farkeder elini taşın altına sokarsa ne ala. Yoksa size sürekli yük olan bir ilişkiden kurtulmak sizin kazancınızdır aslında. Herşey olacağına varır lütfen çok ince düşünmeyin. Ben de benzer şeyler yaşadım o nedenle yazıyorum bunları, lütfen çok ince düşünmeyin, kendinizi düşünün onu değil. Sigara ve kahve yerine kendinize bir yemek ısmarlayın hayatınıza devam edin ve mutlu olun.
Tekrar yazmak istedim, kıskanmanız çok doğal ve haklısınız neden kendime yakıştıramıyorum diye bastırıyorsunuz ki bu hissi. Kıskanırsınız tabi ya bundan doğal bişey var mı.Kesinlikle haklısını. Böyle bir kıskançlığı kendime yakıştıramadığımdan inkar halindeyimde tek problem bu olsa keşke
Adımı vermiycem dedeminde yazar bir arkadaşı vardı ki ünlü bir yazardır. Vefat edene kadar nerdyse bütün üniversitelerde dersler seminerler verdi. Bu işin sadece yüzde 30 u yetenek gerisi teknik demişti. Sadece yetenek yetmiyor kendinizi be şekilde düzgün anlaşılabilit anlatım bozukluğu yapmadan ve doğru sıralamayla ifade edebileceğimizi bilmeniz lazım. Başka türlüsü lise kompozisyonundan öteye gitmez neyse bu da benim fikrim.Ben yazar ve şairliğin ogrenilemeyecegini savunuyorum. Teknik destek farklı, kişinin ozunden gelen yetenek farkli.
Teşekkür ederim. Bir süre iletişimi keseceğim zaten.Tekrar yazmak istedim, kıskanmanız çok doğal ve haklısınız neden kendime yakıştıramıyorum diye bastırıyorsunuz ki bu hissi. Kıskanırsınız tabi ya bundan doğal bişey var mı.
Az önce yazdığımda ısrar ediyorum, size vazgeçebilme gücü lazım eşinize de kaybetme korkusu. Umursamaz olun eşinizin tuzağına düşüp kavgaya tutuşmayın. Bir gün içinde olmasa da zamanla dank eder eşinize.
Evet bir süre sessiz kalıp uzak durduktan sonra bunu konuşmalıyım ama önce bana öyle bağıramayacağını bir öğrensin diye bir süre iletişim kurmayı düşünmüyorum.Tamam anladığım kadarıyla bu adamdan vazgeçmeyi henüz düşünmüyorsunuz. Öyle ise, bağırmadan kendinizi anlatın ona, son kez sorun ilişkinizin sağlığı için şu aşırı sosyal ve renkli kişiliğini törpüleyebilecek mi öğreniverin. Eğer yanaşırsa biraz deneyin, olursa ne ala. Yok yine aynı yerden devam ederse o zaman bu konuya yazılan ağır yorumları eşiniz hak ediyor demektir, bu noktada siz de ne yapacağınıza karar verirsiniz. Peki bu öneriye ne dersiniz?
Genelde tartışmalar büyüyor ikimizde agresif insanlarız. Evet çoğu zaman brn kavgadan bıktığım için alttan alıyorum. Aslında şu an çözüm için ben değil o çabalamalı sorunun kaynağı o çünküEn ufagindan en büyük sorunlara kadar hep mi tartismalariniz kavga ile sonuçlanır?? Evliliginizde her zaman mi siz alttan alan taraf oluyorsunuz? ?
O zaman biraksaydin o kadinlara verseydi dersi hayır işi olurdu, derdin neydi merak ettim o kadar olabilirligi vardi ise bu işin? Neden sorun çıkardin ki adam haklı senin düşüncelerine gore. Bir yardımı çok gormussun resmen eşine.Adımı vermiycem dedeminde yazar bir arkadaşı vardı ki ünlü bir yazardır. Vefat edene kadar nerdyse bütün üniversitelerde dersler seminerler verdi. Bu işin sadece yüzde 30 u yetenek gerisi teknik demişti. Sadece yetenek yetmiyor kendinizi be şekilde düzgün anlaşılabilit anlatım bozukluğu yapmadan ve doğru sıralamayla ifade edebileceğimizi bilmeniz lazım. Başka türlüsü lise kompozisyonundan öteye gitmez neyse bu da benim fikrim.
Olabilir tabi, eğer ben kendime güvenemiyorum biz yine yeriz birbirimizi derseniz de o zaman bir terapiste gidin klasik olacak ama onun hakemliğinde görüşün şu ültimatomları olmaz mı? Riske atmamış olursunuz hem?Evet bir süre sessiz kalıp uzak durduktan sonra bunu konuşmalıyım ama önce bana öyle bağıramayacağını bir öğrensin diye bir süre iletişim kurmayı düşünmüyorum.
Kesinlikle o kadar acınası bir tatmin yöntemi ki beni rahatsız ediyor bir süredir. Eşim çocuksu değil çocuktur hiç büyümeyenlerden. Bugün gelir hadi şu şehre gidelim der öbür gün gelir hadi at alalım der öbür gün gelir evi satalım der... Alkış bekler. Övülmek ister bildiğiniz çocuk. Aslan kaplan yapsam çık tepeme çıkar mıki? Ben pek övmem ben bilmem sen bilirsin erkeğimsin falan gibi davranmadim hiç. Acaba daha çok kendini bir şey sanar mıki?sadece bu konuda yazdıklarınızdan yola çıkarak yazıyorum.
sizin başarılı olmanız, eşinizin bunun altında ezilip flörtöz olmayı ya da diğer bayanların ilgisini çekme çabası çok acınası geldi bana.
aksine sizin başarılarınızla o daha fazla gurur duymalı, sizden çok o övünmeliydi. eşinizin acaba çocuksu yönü mü baskın, sizi kıskanıyor olabilir mi başarı yönünden?
siz hem başarılı, akıllı ve hakkını sonuna kadar savunan bir karakter olunca eşiniz kendince böyle bir kaçış yolu bulmuş olabilir mi?
belki de eşinizin içinde size karşı eziklik, tarafınızdan beğenilmeme, küçük görülme hissi vardır.
bazı erkekler başarılı kadını çekemez, çok sevse de çekemez. kendi kendini yer, saçmalar.
siz kendinizi törpüleyip aslan kocam, kaplan kocam ile tartışmaları kapatması gereken taraf olsanız belki eşiniz de zamanla hatalarını anlar.
? Pek anlamadım ama anladığım kadarıyla cevap vereyim. Beni tez öğrencilerimden vs kıskandığından iş değiştirdiğimi belirtmiştim onun üstüne ben bu istediğine tamam desem delirirdim. Bana istediklerini yaptırıp sonra kendi istediğini yapamaz. Birde üst üste geldi diye garson olayını anlatım. Tek olaydan dolayı değil tüm bu lardan dolayı karşı çıktım.Şunu anlamadım; garsonla flort ediyor.. olabilir ego tatmini ben de yapabilirim aldatma olmaz diyorsun, para kazanamayacağı ama insanlara çok yararı olacak bir kursta eğitmen olmak istiyor buna olmaz diyorsun adam deliriyor, ne bileyim her konuda adam haklı ise sorun sensin demektir. Sorun sensin adam sana bagirmakta haklı olmuş oluyor. Kısaca senin kendini düzeltmen gerekli.
Sanırım benimde biraz kırgınlığım ve öfken sevgimin önünde. Daha önce yazdığım yazılardaki duygusallık bunda yok yazdıktan sonra fark ettim. Bıkkınlık var.çok seviyor olmak kavgaların da çok şiddetli olmasını beraberinde getirmemeli.
eşiniz sizin sürekli alttan almanızı bekliyor herhalde.
üstelik ona olan güveninizi de zedelemişken şimdi sizin onaylamadığınız ve maddi getirisi de çok olmayan, huzurunuzu kaçıracak bir işi yapmakta diretmesi de sizin gönlünüzü kazanmaktan, sizi hoş tutmaktan daha çok önemsediği şeyler olduğunu gösteriyor.
benim çözümüm daha fazla yıpranmadan ayrılmak olurdu, çünkü benden başkalarına kendini beğendirmeye çalışan bir erkeği elimde tutmak için çaba göstermekle uğraşamadığım gibi sanırım artık ona olan öfkem ve kırgınlığım da sevgimin önüne geçerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?