Mecbur aldım

Ben para için suçlamıyorum iş yerinin bütün herşeyi tam yapmasına rağmen şikayet edildiğini yazmıştım nasıl nerden bu şekilde anlayıp yorumladın
Sen her şeye dıkkat edıyorlardı temızdı nasıl şikayet ettı vs dıye öfke kusuyordun. Azcık mantıklı düşünelim şikayet var dıye ceza kesılmez şikayet aldıysa iş yerı denetim yapılır. Denetım sonucu bir yanlış varsa ceza kesilir. Yani yanlış yoksa neden ceza yesın. Ki şikayet edildiğini nerden biliyorsunuz? Şikayete bile gerek yok aniden pat denetimde yapılır

Ben para için suçlamıyorum iş yerinin bütün herşeyi tam yapmasına rağmen şikayet edildiğini yazmıştım nasıl nerden bu şekilde anlayıp yorumladın

Şikayet her yerde olabilir, inceleme yapılır, şikayet edilen savunmasını yapar ona göre karar verilir. dediğiniz gibi kurallara tam uyulsaydı o kararlar alınmazdı, ve size defalarca yazıldı mesai ve vardiya değişikliğinin sebebi maske dezenfektan eksikliği değildir diye.

Kurumlarda bu durumların olumsuz sonucları oluyor. Kim bilir kaç veli var sizin gibi. Elbette kesinti yaparlar. Ücret konusuna bir şey diyemem. Kırtasiye ürünlerinin de kalanlarını ve kitaplarını verirler lsterseniz.

Merhabalar.. Oğlumu kreşe vermiştim1 ay oldu ilk ay ücretini yaptırmıştım. Bu ayda gider düşüncesi ile 2. Ayıda yatırdım ama okula başladı başlayalı 3. Grip oluşu bende haliyle göndermeyeceğimi ve paramın iade edilmesini istedim yetkili kişi bana girerken ilk hafta deneme süresi demişti şimdi onu keseceğimi servis ücretini 100 TL olarak konuşmuştuk şimdi 200 TL olarak alacağını yani yolladığım paranın yarısını iade edeceğini söyledi bana ve ben bu kuruma 350 TL li kırtasiye alışverişi yaptım bunu sorduğumda ise hepsi kullanıldığını bir kaç parça birşey kaldığını söyledi benim çocuğum 3 yaşında biraz konuşmasında problem var sırf bu yüzden vermiştim ama sürekli grip olması dolayısıyla aldım sizce yetkili hakkımı arkadaşlar
Özel okul mu?
Gerçi özel ya da devlet farketmez, kanun-yönetmelikle yürütürler işlerini. Madde şöyle derki sözleşmede de imzalarsınız siz bunu;
"Çocuk "doktor raporuyla" 15 günden fazla okula gelemeyecekse ücret iade edilir. " Ya da "İl hıfzısıhha kurulunca 15 gün ve üzeri tatillerde ücret iade edilir"der. Onun dışında çocuğum grip oldu ben göndermedim verin paramı demek "çirkin bir mahalle kuralıdır"

Çocuğunuza hasta oluyor diye alıyorsunuz kreşten ki ilk yıl kreşe giden tüm çocuklar o yılı hasta geçirir. Bu yüzden kreş size paranın ne kadarını verirse kabul ediceksiniz.

Ben Korona öncesi iki oğlumun aylık paralarını ödedim.. Bir iki gün gittiler sadece ve Korona dolayısıyla ara verildi. Param hiçbirşekilde iade edilmedi... Size bir kısım iade verilecekmiş daha ne olsun...

Kırtasiye malzemelerini oğlumun okulunda birleştiriyorlardı. Hatta ilk gün gittiğimizde boya kalemleri, oyun hamurları vardı önceki seneden kalan, her çocuk kendi kalemini, hamurunu kullanmıyor, kavanozlara her rengi ayrı ayrı koymuşlardı. Çocuklara boyaları dağıtıp bitince topluyorlardı. Sizin getirdiğiniz malzemeleri de birleştirmişlerdir, ayırıp veremezler. Ortak kullanıyorlar çünkü. Diğer konuları hiç bilmiyorum ama servis ücreti 100 TL zaten çok az 200 TL’dir. Çevremde duyduğum geçen sene bile 170 civarındaydı.

Pandemi dolayısıyla eşyayı ortak kullanmamalilar. Ortak eşya yasak. Oyuncak yasak.

1.Kurs , özel okul , anaokulu- kreş gibi kurumlar için yapılan sözleşmede hizmet almaya başladıktan sonra gerçekleşecek caymalar için %10 cayma bedeli alınacağı yazar resmidir. Kurumun hakli talebidir.Siz senelik sözleşme imzalarsiniz ve bir kontenjanı kapatmış olursunuz belki kurum sizin yerrinizr alınacak bir kaydı geri çevirdi.
2.Kreşe başlayan çocuklar ilk yillarinda mevsim yazda olsa sık sık hastalanabilirler ki şuan grip mevsimindeyiz yollarken coronodan korkmayip grip oldu die almak da ayrı bir garip.
3.Kirtasiye malzemeleri toplanan parayla toplu olarak alinir.(350 çok çok uccuz bir rakam) kiloluk boyalar , kilo ile resim defteri kağıt vb . Bunu da bolmek çok mümkün değildir.Sahsi fikrim bence ugradmamasida çok normal çoğu sözleşmede geri odenmeyecegi yazıyor.Okullar ölü sezona girmis ara tatil gelmis yerine belki kayıt alamayacak nereden baksanız 8 9 binlik bir zarara maal olmuşsunuz 350 liralık malzemem diyorsunuz.

Bazı insanlar için evet para önemli, bazıları bir şeyi alırken kırk kere düşünür boş atma lüksü yoktur ayıp değil, günah değil.. şeceresi mi tutuluyor artık konuların. İsteyen para ile ilgili kırk kere konu açar ne var bunda? ki konular anladığım kadarıyla farklı. Çok tuhaf cidden.
konu sahibi kırtasiye malzemelerini ben de ortak kullanıyorlar diye biliyorum vermeyebilirler ayırıp. Ama servis ücreti okul ücreti kullanılmayan gün kadar ödenmiyorsa size, tüketici hakem heyetine gideceğinizi söyleyin.

Bu tarz yerler böyle oluyor muhtemelen o küçük yazılar içinde yazılan şeyler

Kırtasiye malzemelerini oğlumun okulunda birleştiriyorlardı. Hatta ilk gün gittiğimizde boya kalemleri, oyun hamurları vardı önceki seneden kalan, her çocuk kendi kalemini, hamurunu kullanmıyor, kavanozlara her rengi ayrı ayrı koymuşlardı. Çocuklara boyaları dağıtıp bitince topluyorlardı. Sizin getirdiğiniz malzemeleri de birleştirmişlerdir, ayırıp veremezler. Ortak kullanıyorlar çünkü. Diğer konuları hiç bilmiyorum ama servis ücreti 100 TL zaten çok az 200 TL’dir. Çevremde duyduğum geçen sene bile 170 civarındaydı.
Pandemi nedeni ile birleştirme yasak diye biliyorum. Herkes kendi kişisel eşyasını kullanıyor.

Ücret iadesi konusunda haksızsınız. Sanki bir dönem toptan vermemişsiniz ki. 1 aylık ücreti iade etmeme hakları olabilir.

Kırtasiye eşyalarını oğlum geçen sene ana okuluna gittiğinde okullar erken kapandığı için kırtasiye eşyalarını vermişlerdi. (tabi fotokopi kağıdı, karton, el işi kağıdı gibi şeylerin peşine düşmedik) boya kalemleri, oyun hamurunu vermişlerdi geri.

Merhabalar.. Oğlumu kreşe vermiştim1 ay oldu ilk ay ücretini yaptırmıştım. Bu ayda gider düşüncesi ile 2. Ayıda yatırdım ama okula başladı başlayalı 3. Grip oluşu bende haliyle göndermeyeceğimi ve paramın iade edilmesini istedim yetkili kişi bana girerken ilk hafta deneme süresi demişti şimdi onu keseceğimi servis ücretini 100 TL olarak konuşmuştuk şimdi 200 TL olarak alacağını yani yolladığım paranın yarısını iade edeceğini söyledi bana ve ben bu kuruma 350 TL li kırtasiye alışverişi yaptım bunu sorduğumda ise hepsi kullanıldığını bir kaç parça birşey kaldığını söyledi benim çocuğum 3 yaşında biraz konuşmasında problem var sırf bu yüzden vermiştim ama sürekli grip olması dolayısıyla aldım sizce yetkili hakkımı arkadaşlar
Benimde kızım 3 buçuk yaşında başladı okula bizde il sene çok enfeksiyon geçirdi malesef alerjik riniti olduğu için şimdi ikinci senesi alerji tableti kullanıyor hiç yaşamadı 3 aydır okulda sıkıntı eğere covid önlemlerini almış bir okulsa güvendi iseniz tavsiyem alerji doktoru kulak burun boğaz görsün okula devam etsin çünkü dil problemlerinde okul faydalı benim kızımda da fonolojik bozukluk var konuşma terapiside alıyor eğer konuşmada desteğe ihtiyaçı varsa ertelmeyin biz keşke daha erken başlarsa idik diyoruz.Kırtasiye masrafı sizin uygunmuş bizim 750 tl ama kalanları veriyorlar hep geçen senekileri bu sene verdik indirim oldu mesela

1.Kurs , özel okul , anaokulu- kreş gibi kurumlar için yapılan sözleşmede hizmet almaya başladıktan sonra gerçekleşecek caymalar için %10 cayma bedeli alınacağı yazar resmidir. Kurumun hakli talebidir.Siz senelik sözleşme imzalarsiniz ve bir kontenjanı kapatmış olursunuz belki kurum sizin yerrinizr alınacak bir kaydı geri çevirdi.
2.Kreşe başlayan çocuklar ilk yillarinda mevsim yazda olsa sık sık hastalanabilirler ki şuan grip mevsimindeyiz yollarken coronodan korkmayip grip oldu die almak da ayrı bir garip.
3.Kirtasiye malzemeleri toplanan parayla toplu olarak alinir.(350 çok çok uccuz bir rakam) kiloluk boyalar , kilo ile resim defteri kağıt vb . Bunu da bolmek çok mümkün değildir.Sahsi fikrim bence ugradmamasida çok normal çoğu sözleşmede geri odenmeyecegi yazıyor.Okullar ölü sezona girmis ara tatil gelmis yerine belki kayıt alamayacak nereden baksanız 8 9 binlik bir zarara maal olmuşsunuz 350 liralık malzemem diyorsunuz.
Herkes ayrı ayrı okul ihtiyaç listesini alıyor yıllık olarak zaten girişte bir sözleşme imzalamadık ücret konusunu konuştuk o kadar

E zaten vermişler paranızı ? Niye bu kadar basit hesapların peşine düştünüz ki ? Bende oğlumu pandemi olmadan hemen önce kreşe yazdırdım. Yaşı çok küçüktü ve oturduğumuz yerde o yaş grubunu alan tek yer vardı. İngilizce eğitimdi sadece. Fiyatı diğer kreşlere göre inanılmaz pahalıydı söylesem cidden şok olursunuz. Sadece kırtasiye malzemelerine 2500 TL verdik. 2 ay gitti sadece aldım kreşten. Hem gitmemek için ağlıyordu kıyamadım hemde pandemi çıktı. Parayı almanın peşine düşmedik hiç. Ki 2 ayda verdiğimiz para az bi tutar asla değildi. Biz onlardan bişey istemedik onlarda bizden istemedi. Hiç zorluk çıkartmadılar sadece arayıp üzüldük biz çok seviyorduk keşke devam etseydi dediler. Tekrar yazdırsam oraya yazdırırım mesela. Siz başkasını mağdur etmezseniz onlarda sizi etmez. Muhtemelen siz onlara ters bi tavırla gittiniz onlarda size öyle geldi. 3ün 5in hesabını yapmayın. Almışsınız kreşten bitmiş gitmiş

Peki milletin yorumlarından sizene ? Kendı dediğinizi kendınız yapıyorsunuz. Eşinin pozitif olabileceğini kendı yazdı yazmasa kim bılecek? Daha bir gün önce eşinin iş yerıne ceza kesıldı dıye şikayet edeni para için burada suçluyordu. Bakınız eşi hasta olabılır . Ordan kaç kişi çevresine hastalık yayıcak belkide ölücek. Kreşten aldığında belkide bu durumu yetkililere bildirmeyecek ben bunu normal bir vatandaş olarak sorgularım kusura bakmayın
Siz neden bahsediyorsunuz?Size bir şey diyen mi oldu?Milletin yorumlarından bananeyse siz niye kişiyle konuşmamızın arasından pörtlediniz?Ayrıca bizzat size cevap vermiş ya kreşe bildirdiğini kreşteki yetkililerin kimseye söyleme dediğini.Yetkilileri bulun onları uyarın bari.Beni ilgilendirmiyor bu konular.Ben konuya baktım kreş haklı mı değil mi diye evet kreş haklı parasını alacak tabi ki.Soru buydu cevap da bu.Geçmişte kaç kere para konusu açtığı değil.Ayrıca uyarmaksa niyetiniz laf sokmadan kırmadan uyarın düşmanınız gibi davranmayın kadına.

Alabilir ama parasini da odemek durumunda. Sozlesmesini okumadan imzalamis belli ki.
Tmm parasını ödemesin demedim ki zaten ödemesi gerekiyor.Ama kreşten neden aldığı bizi ilgilendirmez konu o değil çünkü.Kadın parayı ödemek istemiyorum bile dememiş kreş haklı mı diye sormuş bize sadece.

Ben Korona öncesi iki oğlumun aylık paralarını ödedim.. Bir iki gün gittiler sadece ve Korona dolayısıyla ara verildi. Param hiçbirşekilde iade edilmedi... Size bir kısım iade verilecekmiş daha ne olsun...
sözleşmeniz elinizdeyse bir bakın, 15 gün üzeri tatil olduğu için ücret iadesi olmalı.

Back
X