Evet bir ara arayayım konuşayım geçen sene burası pahalı gelmişti bana ama napalim herşey güzel olsun da para yerine gelir.bu şekilde bile 11-12 bin tutuyor ben medicana da raporsuz 9500 ödedim ilaçlar dahilyok canim benim ilaclar zaten raporla 1500 tl tuttu.. geri kalani normal tup bebek ucreti uzerine 1400 tl eklendi O da sperm ayristirma yontemi icin bide1700 tl mi ne dondurma ucreti alacaklar..ama 1700 tl yi yumurta toplamadan sonra alinacak..telefonda ucret soyluyolarmiydi ya benim hic sormak aklima gelmemisti gerci :) tabiki telefonla sorman mantikli sirfucret icin gitmektense..
Evet bir ara arayayım konuşayım geçen sene burası pahalı gelmişti bana ama napalim herşey güzel olsun da para yerine gelir.bu şekilde bile 11-12 bin tutuyor ben medicana da raporsuz 9500 ödedim ilaçlar dahil
Ben yavuz aydına yaptırdım.profesor olduğu icin güvendim açıkçası.yavuz bey hem avcilar da hem bahçelievler de.ben kucukcekmecede olduğum icin avcilara kontrole gidiyodum.ama toplama ve transfer sadece Bahçelievler de yapılıyor.cok sakin bir doktor,ne zaman ararsan arayayım cevap verdi ama dediğin gibi o da başlarken ne test ne bisey istemişti.bir de en önemli seyi unutmuştu toplama gunu eşim sperm testi verecekti ve cinsel perhiz yapması gerektiğini söylemeyi unuttu.bilmesem bütün tedavi boşa gidecekti.aaa hangi medicanada yaptirdin? Doktorun kimdi? Medicana evet daha ucuz ama 1000 tl fln fark vardir..ben on gorusmeye gittim duzgun bey vardi hemen ultrasonla bakti adetin 2. Gunu gel baslayalim dedi ve on gorusme 15 dk fln surdu.. ne bidaha test istedi nede baska birsey oyuzden iskillendim ve gitmedim..
Ben yavuz aydına yaptırdım.profesor olduğu icin güvendim açıkçası.yavuz bey hem avcilar da hem bahçelievler de.ben kucukcekmecede olduğum icin avcilara kontrole gidiyodum.ama toplama ve transfer sadece Bahçelievler de yapılıyor.cok sakin bir doktor,ne zaman ararsan arayayım cevap verdi ama dediğin gibi o da başlarken ne test ne bisey istemişti.bir de en önemli seyi unutmuştu toplama gunu eşim sperm testi verecekti ve cinsel perhiz yapması gerektiğini söylemeyi unuttu.bilmesem bütün tedavi boşa gidecekti.
çok az kaldı ya ben bile heyecanlıyım senin adına:))evet çok ilgililer, medicanadaki doktorum da benden genetik isteyebilirdi ama istemedi.istese belki şuan ben de tadavime başlamış olacaktım.ayşe hanıma güveniyorum ben de tabiki önce Allaha.çatlatma iğnesini ne zaman yapacaksın?hadı yaaa. dun ayşe hoca esıme dedı perhız dunden ıtıbaren baslıcak dıye.. cumartesı gunu toplama işlemine alacaklar benı bakalım.. heyecan dorukta.. yaa sımdı soyle bişi var burada taaa ılk gorusmeye gıttıgın andan ıtibaren senın adına dosya oluşturuyolar ve o dosyadan takıbın yapılıyor... mesela bugun cumartesı ıcın anestezı ıcın bobrek ıcın ekstra tahlıl verdı. yanı bunu dusunmek aklına gelmezdı belkı ama dosyam oldugu ıcın oradan kontrol edıp bılgı vwrıyor... yanı bu tup bebek tutsada tutmasada ben medıpolden cok memnun kaldım.. hemsıreler cok guler yuzlu ılgılı...aradıgında cevap verıyolar.. tavsıye ederım her şekilde...
çok az kaldı ya ben bile heyecanlıyım senin adına:))evet çok ilgililer, medicanadaki doktorum da benden genetik isteyebilirdi ama istemedi.istese belki şuan ben de tadavime başlamış olacaktım.ayşe hanıma güveniyorum ben de tabiki önce Allaha.çatlatma iğnesini ne zaman yapacaksın?
Senden de Allah razı olsun canım o güzel haberi de vereceksin inşallah:)evet herşey en güzel zamanda olsun geç olsun güç olmasın,bu arada iki embriyo koydurma şansın var mı? böbrek açısından bir sorun olmazsa öyle istersin bir kız br erkek bi kerede çıkar aradan:)))bünye bunaldığı için olabilir ya da sen kendini kasıyosundurAllah razı olsun canım yaa:) kimseye anlatamıyorum derdimi zten coğu insan tup bebek olayını bilmiyor oyuzden kımseyle konusamıyorum... bilenlerde benı anlamıyorlar.. oyuzden buradan paylaşmak çok iyi oluyor.. İnşallah hayırlı sonuçları da paylaşmayı da nasıp etsin Rabbim.. Her şer de bir hayır vardır.. Ayşe hocayla yolumuzun kesişmesi bugüne kısmetmiş bence... buarada ben sureklı ama sureklı medıpol hastanesıne gıderım zaten bobrek doktorumda orada ama tup bebek ıcın gıtmek hıc aklıma gelmemişti.. yanı bazı seylerın zamanı var ve o zamanı biz belirleyemiyoruzz malesef.. senın durumunda oyle bence...inşallah sonu hayırla tamamlanır da bu kadar ezıyete değer.. artık kan verirken yada karından iğne olurken çok acımaya başladı.. ilk basta hiç acımıyordu...normalmı acaba ya? yoksa bunye artık bunaldı galıba
Senden de Allah razı olsun canım o güzel haberi de vereceksin inşallah:)evet herşey en güzel zamanda olsun geç olsun güç olmasın,bu arada iki embriyo koydurma şansın var mı? böbrek açısından bir sorun olmazsa öyle istersin bir kız br erkek bi kerede çıkar aradan:)))bünye bunaldığı için olabilir ya da sen kendini kasıyosundur
Özelde yaş farketmiyor ki:))ben daha 28 olmamışken 2 embriyo konuldu:)devlette sistem şöyle yaş ya 35 olucak ya da 35 yaş altıysa 2 defa negatif almak şartı var.ama en önemlisi senin ve bebeğinin sağlığı.inşallah bebeğin sana çok iyi gelir sağlığın eskisinden daha da iyi olurinşallah:) öncelikle 31 yaşında olduğum için ve ilk tüp bebek denemem olduğu için iki embrıyoya izin vermez sistem bence... ayrıca benım bobrekte sorun olduğundan dolayı daha ön görüşmede ikiz bebek benım böbrek için ciddi sorun olabileceğini söyledi Ayşe hoca.. Hayırla sağlıkla sıhhatle ilk bebek bi olsun da gerisi gelir inşallah:)
Özelde yaş farketmiyor ki:))ben daha 28 olmamışken 2 embriyo konuldu:)devlette sistem şöyle yaş ya 35 olucak ya da 35 yaş altıysa 2 defa negatif almak şartı var.ama en önemlisi senin ve bebeğinin sağlığı.inşallah bebeğin sana çok iyi gelir sağlığın eskisinden daha da iyi olur
Bu protein kaçağı ne oluyor canım?benim de protein c 140.1 çıktı onla mı alakalı acaba?ben 28 yaşındayımmm:)))amin inşallah canım ya ama benım böbrekte çok şükür büyük bi sıkıntım yok. Sadece sağ böbreğim sol böbrekten küçük ve çok az çalışıyor. Birde protein kaçağım +1 pozitif. bu da hamilelikte büyük bi etki oluyormuş gebelik zehirlenmesi, çocuğun düşmesi ve böbreklerin iflasına kadar giden konular... oyuzden ikiz benım için uzak ihtmalmiş öyle dedi doktor.. Senin yaş kaç.. ben senı 35 fln sanıyorum
Bu protein kaçağı ne oluyor canım?benim de protein c 140.1 çıktı onla mı alakalı acaba?ben 28 yaşındayımmm:)))
Inşallah yükselmez canim peki bu protein c mi oluyor ya benim de 0.1 yuksek çıkmışBöbreklerden protein sızması sonucu idrardaki protein seviyesinin artması demek canım.. işte bende tutup tutmasını dert ediyorum bir de bu kaçak yükselir mi onu dert edyıorum:) aaa buarada cok kucukkmussun: hayırlısıysa olur ınsallah ınanıyorum ben dert etme sakın... bence guzel sonuçlar alacağız
Şimdi baktım idrarla belli oluyomuş sanırım benim kan testiyle bakıldı o değil galibaBöbreklerden protein sızması sonucu idrardaki protein seviyesinin artması demek canım.. işte bende tutup tutmasını dert ediyorum bir de bu kaçak yükselir mi onu dert edyıorum:) aaa buarada cok kucukkmussun: hayırlısıysa olur ınsallah ınanıyorum ben dert etme sakın... bence guzel sonuçlar alacağız
Şimdi baktım idrarla belli oluyomuş sanırım benim kan testiyle bakıldı o değil galiba
Evet canım vücuttaki iltihapla alakalıymış.bu testi yaptırdığımda idrar enfeksiyonum vardı zaten muhtemelen ondandır diye düşünüyorum.yok canım senınkı o degıldır... böbrek hastası degılsen bakmazlar zaten.. idrar kültür testinde bakılıyor...
Evet canım vücuttaki iltihapla alakalıymış.bu testi yaptırdığımda idrar enfeksiyonum vardı zaten muhtemelen ondandır diye düşünüyorum.
Canım merhabalar ben de 3 transfer oldum ikisi tuttu ama kalpleri atmadı. Şimdi dondurulmuşları kullanmadan önce başka bir doktora baktıralım dedik. Bu arada iki kere kendiliğimden ,hamile kaldım. Dış gebelik oldular ve tüplerim alındı. Ayşe Hn a geldik. Ayşe Hn önce eski rahim filmlerinde tüpler sorunluymuş onlar da alınmış zaten dedi ama yeni bir rahim filmi istedi. O filme bakınca histereskopi yapalım dedi.aslında şöyle.. biz evlendıkten sonra çocuk istemedık sonra böbrek hastalığım ortaya çıktı ve doktor 1 tane cocuk yapsanız ıyı olur yada hıc yapmayın dedı.. sonra bız bekledık bi 6 ay ve doktora gıttık. gittiğimiz doktor klomen basladı. klomenı ıctım ve hcbısı olmadı. 2 ay sonra bı arkadasım yumurta takıbıyle hamıle kalmıştı..onun doktoruna gıttım. o doktor normalde medıcalpark b.evlerden güngören hastanesine geçmiş. Bende gittim orada hıkayemı dınledı ve oda klomen ve çatlama iğnesi verdı bıde rahım fılmı cektırdı.. hocanın başı okadar kalabalıktıkı fılmın sonucuna baktı tupun bıtanesı kıvrımlı şekilde geliyor..2-3 ay deneyelım ve laparoskopi yapalım dedı.. ama ben hastaneyı ve doktorun ekıpmanını begenmedıgım ıcın oraya gıtmekten vazgectım ve sonrasında özel muaynehanesı olan bı doktora gıttım. Bu doktor annemın ve bızım gelinin doktoruydu ve infertilite yumurta takıbı konusunda çok iyiydi.. ordada bı 5-6 ay oyalandıktan sonra artık bana senın bı sorunun yok bekle kendılıgınden olur dedı.. ayrıca bu doktor rahım fılmıne bakıp hıcbısı yok demıştı.. neyse bı 6 ay daha bekledıkten sonra sonunda eşimi tup bebege ikna ettikten sonra bezmıaleme bahcelievler medicanaya on görüşmeye gittik.. ikisininde muayne ve görüşme andaki tespitlerini begenmeyınce oralara gitmekten vazgectim.. Bezmialem tamamen paralı devlet hastanesi... yanı paranla ancak bu kadar rezil olabilirsin.. Medicanadaki doktorda bi muayne ettı ve yarım yamalak dınledi hemen sende pcos var dedı.. onuda karnımın yağlanmasından ve mınık mınık yumurtalarım vardı oradan karar vermış ama ben 31 yasındayım 15 yıldır regl oluyorum 1ay bıle gecıkmesı bırak olmamasını... oyle işte.. sonra ayşe hocaya gittik butun tahlillerle.. baktı ınceledi not aldı. Rahım fılımını ınceledi fotosunu çektiler orada işte soyledı rahmın dar diye.. aslında daha once muayne eden doktorlarda rahmın ters dıyolardı ama aslında t-shape mış... ve diğer doktorun dediği gibi tuplerinde şekli bozukmuş.. ayse hoca ameliyat edelim ama ya sonra kendiliğinden olmazsa yıne tup denıceksın.. sımdı en iyisi tup deneyelim boşuna ameliyat edip narkoz vermeyelim dedi.. cunku bobrekte sıkıntı olduğu için narkoz bana pek uyguun degıl... öyle işte.. yaklaşık 2,5- 3 yılda yaşadıklarım bunlardı.. inşallah bu son olur
Canım merhabalar ben de 3 transfer oldum ikisi tuttu ama kalpleri atmadı. Şimdi dondurulmuşları kullanmadan önce başka bir doktora baktıralım dedik. Bu arada iki kere kendiliğimden ,hamile kaldım. Dış gebelik oldular ve tüplerim alındı. Ayşe Hn a geldik. Ayşe Hn önce eski rahim filmlerinde tüpler sorunluymuş onlar da alınmış zaten dedi ama yeni bir rahim filmi istedi. O filme bakınca histereskopi yapalım dedi.
Sen rahim genişletme için histeeskopi oldun mu. Ayşe Hn mı yaptı operasyonu. Nasıl geçti
Canım bugün dualarım seninle insallah guzel geçer işlem Rabbim yardimcin olsunmerhaba canim.. ben hic ameliyat olmadim.. ayse hoca rahim filmine bakti ve once tup bebek deneyelim dedi eger tutarsa bosuna ameliyat olmana ve narkoz almana gerek yok dedi.. ama hastanede bi gorevli anlatti. Baska departmanda calisan bi kizi ayni sorundan ameliyat etmis ayse hoca ve kiz hamile kalmis hatta suanda dogum iznindeymis.. hamile kalmanda sorun yoksa bence rahatlikla kalirsin insallah ameliyattan sonra... gecmis olsun simdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?