Meleğin diyet günlüğü

pilates aletleri sipariş etmiştim geldi bugun 5 dak olsa 10 dak olsa yapmaya çalışacagım her gün doktora bir daha gideceğim blki izin verir bazı hareketler..

ayşeeeee nasılsın canım?okulda nasıl tepkiler aldın?merak ettim.herkes beni çok beğendi okula yeni bir öğretmenimiz geldi doğum yaptığımı demişler inanmamış hiç doğum yapmış gibi değil demiş çokkk sevindim ben de.
senin gibi bende yaklaşık 2 kilo aldım 65 66 arası gidip geliyorum

ben sana ne dedimmm...bakk her şeyin hayırlısı konusunu bile açmıyordun süper cok sevindimmmmmmmmmmmm.......
evet ayşe çok mutluyum yaa ama tek korkum büyük ihtimalle istanbul olmayacak.26 yı açtım bakalım neresi gelecek
ayşeeeee nasılsın canım?okulda nasıl tepkiler aldın?merak ettim.herkes beni çok beğendi okula yeni bir öğretmenimiz geldi doğum yaptığımı demişler inanmamış hiç doğum yapmış gibi değil demiş çokkk sevindim ben de.

canım bebişin nasıl oldu büyümüştür=)hmm o alınanları hemen ver duymamiş olayım hehehe=) ama çok güzel bi duygu di mi hiç doğum yapmamişa benzetilmek=)

bu arada ben de 52- 53 arası değişiyorum=)2 gün önce 52.4 tüm dün 52.8 dim:)

işten ziyade ailemin tepkisi süperdi cnm..ilk kez bu kadar ince gördük seni dediler:37::37: bende sagolun dedim :1::1::1:

1 senede ancak 4-5 kilo verdim:37: bu senede bir o kadar verirsem yetecek bana hahahaha..
benim 2 kiloda ödem falan vardır..1-2 haftada düzene girer diye düşünüyorum..ee artık gel sende başlayalım yaa

evet ayşe çok mutluyum yaa ama tek korkum büyük ihtimalle istanbul olmayacak.26 yı açtım bakalım neresi gelecek

canım bebişin nasıl oldu büyümüştür=)hmm o alınanları hemen ver duymamiş olayım hehehe=) ama çok güzel bi duygu di mi hiç doğum yapmamişa benzetilmek=)

bu arada ben de 52- 53 arası değişiyorum=)2 gün önce 52.4 tüm dün 52.8 dim:)

sıralamana baktım kacıncı sıradasın sonuc ne zaman belli olacak cnm

merhaba canım :) kilolarmz hemen hemen aynı. bnde bu sabah 64.9 gördüm :9:

inş en kısa zamanda istedgmz fiziğe kavuşuruz. kahvaltı menüne baktım haşlama yumurtyı şiddetle tavsiye ediyorum tok tutması özelliğiyle.:34:

merhaba canım :) kilolarmz hemen hemen aynı. bnde bu sabah 64.9 gördüm :9:

inş en kısa zamanda istedgmz fiziğe kavuşuruz. kahvaltı menüne baktım haşlama yumurtyı şiddetle tavsiye ediyorum tok tutması özelliğiyle.:34:
hoşgeldin
uzun vadel,i kilolar mı seninki yoksa sonradan birden mi aldın umarım 50'li rakamları goruruz..

kimse yok!!
ben hiç kimse gelmesede yediklerimi yazacağım..
kahvaltım
2 dilim peynir
2 dilim beyaz ekmek
domates,salatalık,maydonoz,roka,dereotu

merak ettiğim konulardan biriydi :)

TAM BUĞDAY MI ÇOK TAHIL MI?

Tarihi: 05.02.2011

Rafine beyaz una odaklı günümüz değirmenciliği, kaliteli ve depolamaya dayanıklı unu toplumun emrine sunarken, insanların temin etmekte zorlandığı pek çok B grubu vitamini, demir, liften zengin kepek kısımlarını da çöpe atıyor.

Tam Tahıl nedir?
Tam tahıl, tohumun yenilebilen 3 parçasını da bulundurur:
1. Dış kabuk (kepek) : Lif bakımından zengin dış kabuk konsantre durumdaki birçok besleyici maddeyi içerir: Lifler, B vitamini, mineraller, protein ve fitokimyasallar (doğal olarak oluşan sağlığa yararlı bitkisel maddeler.)

2. Endosperm (ortadaki nişastalı kısım): Bitkinin ana enerji deposu olan en büyük kısmıdır ve karbonhidratlar, protein, az miktarda B vitamini içerir.

3. Tohum (oldukça zengin iç kısım) : Tahılın en küçük kısmı olan bu bölümde önemli yağlar (omega-3 ve omega-6), mineraller, B vitaminleri, E vitamini ve fitokimyasallar bulunur.

Tahıl işlendiğinde kepek ve tohum kısmı ayrılır geriye sadece endosperm kısmı kalır. Bu birçok yararlı madde kaybı demektir. Peki tam tahıl ve çok tahıl arasındaki fark nedir? Çok tahıl işlenmiş ürünlerde olduğu gibi yine rafine edilmiş çeşitli tahılların(çavdar, buğday, yulaf gibi) karıştırılması ile üretilirken tam tahıl en az %50 tam tahıl içeriğine sahip olmak zorundadır. Beslenmemizde önemli yere sahip olan tam tahıl genellikte obeziteyle birlikte anılmasına rağmen kronik hastalıklarla da yakından ilişkili olduğunu unutmamalıyız. Diyabet, Kalp-damar hastalıkları, bazı kanser türleri, obezite, yaşlanma ve sindirim problemlerini %27-50 arasında önleyebildiğini bazı araştırmalar sonucunda görüyoruz.

Tam tahıllı ekmek ve gevrekler
Süper güçleri: Vücudun yağ depolamasını önlemek.
Gizli silahları: Lif, protein, tiamin, riboflavin, niasin, E vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum, çinko.
Zaferleri: Obezite, kanser, yüksek kan basıncı, kalp hastalığı, diyabet, yaşlanma.
Ürünleri: Esmer pirinç, tam tahıllı kraker ve tam tahıllı unlu mamuller.
Taklitleri: Beyaz ekmek, baget gibi işlenmiş unlu mamuller; ‘tam tahıllı’ yerine ‘tahıllı’ etiketi taşıyan ekmekler.
Aşırı saflaştırılmış tahıl ürünleri ve saf şeker tüketiminin artması diş çürüklerine neden olur ve koroner kalp hastalıkları, şişmanlık ve Tip 2 diyabet riskini artırır. Özellikle koroner kalp hastalığa yatkınlığı olan bireylerde diyetteki miktarı minimum düzeylerde tutulmalıdır. Karbonhidrat ihtiyacı karşılanırken dikkat edilmesi gereken nokta; kalbe yararlı, göbek eriten lifli karbonhidratları seçmek olmalıdır.
Tam tahıl içeren sağlıklı bir ömür geçirmeniz dileğiyle…

Stj. Dyt. Eda AĞILLI

Merhaba kızlar :3:
Yarından itibaren menülerimi yazmaya devam ediyorum ama kilo bildirimi yapamayacağım uzun bir süre :)

Back
X