Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Demir ilacı tok karnına alınmazki aç alınır kanda daha iyi emilir o şekilde gıdalarla emilimi azalabilir o yüzden eczacı da doktorlarda aç iç derler zaten
Yoo nasıl içebiliosan öle iç dıolar burda miden almıyorsa ona göre verılıor sulu olan ac içilir tabletler ac içilir kapsüller tok da içilebiloyor

Yoo nasıl içebiliosan öle iç dıolar burda miden almıyorsa ona göre verılıor sulu olan ac içilir tabletler ac içilir kapsüller tok da içilebiloyor

Mide hiçbir ilacı kaldırmıyosa yemekten 2-3 saat sonra alınabilir öyle ama ben hangi doktora sorduysam aç al derlerdi sabah aç karnına hap al 1 saat sonra kahvaltını et derdi bana doktor. Sıvı olanlar zaten mideyi daha çok bulandırır ama hap kapsül o kadar etkilemiyor bendede bulantı çok olurdu tabi ama yemek yiyene kadar zaten yiyince geçiyor. En iyisi bence sabah erken saatte yataktan kalkmadan hapı alıp 1 saat sonra kalkıp kahvaltı etmek ben öyle yapardım

Oyyy benimmm canımmm doktorummmm döktürmüş yine maşaAllah

Ben şimdilik köyde yaşıyorum kuzum. Tayinden dolayı. Süt yoğurt ve yumurta doğal Güneşe çıkma sorunumda yok.

Ama sebze sıkıntım var. Pazara gelmiyor öyle brokoli dere otu falan hep aynı patlıcan kabak soğan sarımsak işte. Artık olduğu kadar.

Şimdide her yerimi kaşıntı tuttu kabarıyor. Doktor kan sonucu temiz dedi yolladı. Bayram ziyaretinden dolayı Ankaradaydım. Bir de doktor haftan neden uyumlu değil ayrıntılıya gir mutlaka dedi ama ayrıntılı ultrason sırası bulamadık.

Zaten ayrıntılı da ne işe yarıyor ki. Hekim yardımcısı sakat olursa aldırcan mı dedi hayır dedim. O zaman boşa uğraşma dedi

Valla bende yemekten Bi iki saat sonra içiyorum yoksa midemden kokusu te ağzıma kadar gelıyı

Ee boşuna demiyorum Dr. Boncuk diye

Eyvallah gözüm benden daha bilgili olanlarda vardır elbet. @Umutumut82 ve guzelgunler2019 de ihtisas yapmış arkidişlerimizden sen küçümen hamişimiz olursun artık
Bilmeyeydim de her ilişkide gebe kalıp boy boy doğuraydım

Onu geçtim bu oğlan bizi bitirdi ya, depresyona soktu. Tahammülüm kalmadı koca bi hafta daha nası başetçez bılmıyorum yasanırım yine atak dönemi.
Çocugu tatile getirdik hiçbişeyi beğenmiyp ya sürekli bişeyleri yapmak istemiyo, zorla götürüyoruz, götürdüğümüz yerde de yaramazlık yapıp yıldırıyo, döneceğimiz zaman da ordan dönmüyo yine kıyamet
En basitinden ayaklarını yemek masasına koyuyor, bilerek döke saça yiyor. Sürekli bi ayaklarım yok beni taşıyın faslı var zaten, bugun 9 km dağlara tırmandık gariban baba sırtında taşıdı en fazla 1 km yürümüştür. Ha bi de molalarda ters yöne yürüyor o ayrı
Ay bilmiyom ya bu çocuk beni yine çok bunalttı. Bazı insanların çocuklarına bakıyorum maşallah ya tabi oğlumdan en az 1-2 yaş büyükler ama sanki benim oğlum ömrümüz boyu bizi çileden çıkarmak için yaratılmış gibi hissediyorum
Dün akşam başbaşa bişi yapalım dedik, otelde sauna var ve 21 e kadar açık işte, bunu duyan oğlan 21:30 a kadar uyumadı yarım saat ben yarım saat babasını tüketti, sonra otelin restoranı kapanmış barında bile bişi içemedik..
Ya ikinci de böyle olursa? İki tane böyle tipli çocuk ?
10 ay olcak uğraşıyorum bekliyorum üzülüyorum, sonra ömrümden yiyen bi çocugum daha olursa?

Kafamda deli sorular

Canımsın ohhh şanslısın süt yoğurt yumurta varmış ne güzel işte en doğalından olsun onlar bile yeter bide et baklagil tüket tamamdır yarasın minnoşa
Alerjinmi oldu bişeye kaşıntı genelde ondan oluyor. İkili test yapılmasada olur ama ayrıntılıda bebeğin suyunun miktarını ,tek tek organlarını inceliyolar herhangi bi sıkıntısı varmı diye bide plesantanın nerde yerleştiğine bakıyolar, bu doğum şeklinin hangisine elverişli olduğu hakkında bilgi veriyor mesela plasentanın bazı yerleşim şekillerinde normal doğum kesinlikle yapılamaz . Anne karnındaki bebeğe o an tabi herhangi bi müdahalede bulunamazlar ama erken teşhis bilgi açısından bakılıyo ben bide yüzünü görmeyi o kadar istiyodumki orda canlı canlı ilk defa yüzünü gördüğümde dünyalar benim olmuştu 3 tane de fotoğrafını vermişlerdi doğuma kadar resmine bakıp bakıp durdum yaptırmamak senin kararın kuzum ama sırf onun yüzünü görmek için bile yaptırılır sen randevu bulamamışsın o ayrı tabi mecburiyet
Sağlıkla doğar inşâllah...

Boşver canım yaptırma ayrıntılı fln, bizde yaptırmadık bizim oğlanda da kromozom bozukluğu varmış, 2 yaşa kadar kan verdi kontrol edildi bişiciği yokmuş, gelişimine etkisi olan bi kromozpm deilmiş çok şükür. Biz yaptırsak sakat olacak aldırın diyeceklerdi boşver sen de yaptırma..

Kaşınto döküntü konusuna gelince,
Arada oluyor
İnsan sonra unutuyor bak
Ben son 3 ay göz doktorlarında az sürünmedim, göz kuruluğu vardı , gözlerim kızarıyodu.. biri milrop kapmışsın dedi özelde biryıgın ilaç verdi, şüphelenip devlete gttim. Gebesin sen bişiyin yok dedi göz damlası verdi yolladı.

Sonra bak bende ellerde uyuşma çıktı, karpal tünel desiler atellerle dolandım.
Bir de burnum komple şişti tıkandı
Ha bi de burnumun üzerinde kocaman kırmızı bi burun daha çıkmıştı resmen

Hepsi doğurduğum hafta kayboldu

Gebelik hormonları yapıyor, kıyafetler ya da deterjan dokunmaya başlamış olabilir. Ben hala çamaşırlarımı kokusuz deterjanla yıkıyorum gebelikten beri mesela

Ay doğru diyosun ben yarım okumuşum, detaylıyı yaptır kız atlama onu.
Mesela biyerinde bi kusur varsa karnındaykenilaçla tedavi edebiliyolar.
İşte bebişin suyu kordonu duruşu bu tip bilgileri ediniyosun. Ben randevusunu daha 10 haftalıklen almıştım, 24. Haftaya, çok zordu randevu almak

Demir hapı mı tiroid hapı mı o
Demirin aç karna içildiğini ilk kez duydum, çok bilgim yok demir konusunda ama vitaminler hep yemekle alınır
Neden ac karınla içiyorsun ki ben tok içiyorum zaten acken miden almaz onu
ki yağda çözülsün.
Bir tek tiroid ilacı sabah açalınıyo ardından kahvaltı yapılıo bildiğim.

Mideyi delme bi de yaa!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…