Melek(Kz ocuu) Anneleri Kulb

günaydınnnn
yeni eğiti ve öğretim yılı hepimize hayırlı uğurlu olsunnnn
allah herkesin çocuğuna zihin açıklığı versinnn

biz bu yıl öğleciyiz
az önce geldim okuldan gittik sınıfımızı öğrendik geldik 12 de
tekrar gidicez
yeni okul yeni öğretmen yeni bi yıl başlıyo bizim içinnn

Selam kızlar...

Umarım iyisinizdir hepiniz..
Geçmiş bayramınız kutlu olsun ve yeni eğitim, öğretim yılında miniklerimize başarılar dilerim..

Efsuncuğumun konusunu okudum, çok üzüldüm canım umarım düşündüğün boyutta bişey yoktur, varsa da çıkar ergeç ortaya Allah büyük kimsenin ettiği yanına kalmıyo saklı bişey kalmıyo İlahi adalet... senağlama

nabersiniz canlarım
herkese güzel bir gün olması dileğiyle
sabah kızımı okula bıraktım nazla gezdik dolaştık elifimi aldık geldik
servis sabah 7.20de alacakmış(
ay erkenden kalk hazırla giydir bakalım neler yaşayacağız
tüm meleklerime hayırlı olsun yeni eğitim yılı
herkese kolay gelsin accık ortalığı toplayım gelirim yine
elifimle günü hakkında sohbet edecekmişiz accıkta:)
muckkkk sizlereeeeeeeeee

selam herkezlere ben geldim ama azcik ehliyete calisayim zamanim olunca yine gelirim insallah hadin allaha emanet olun öpüldünüz byeee

selamlar kızlar...bizde bugün ikinci sınıf olduk yavrukuşumu okula bıraktım geldim ev bomboş alıştım 3 aydır bana arkadaş oluyordu oturdum bi güzel ağladım:1no2:hamişim duygusalım napıyım:gitme:
günlerdir sitede sorun vardı galiba sinir oldum siteye giriyorum buraya giremiyordum,dün akşam girdim herkes burda size cevap yazamıyorumCADIARZUçıldıracaktım nerdeyse..allahtan bugün düzelmiş...öpüyorum hepinizi,okullu olan meleklerime de başarılar...

iyi akşamlar canlarım
vadi başlıyor bugün başlamadan sizlere bakayım dedim
belinayım muckkkkkk hamişim duygusalım benimmmmmmmmmmmmmmmm
hayırlı olsun canım okulu meleğiminde
nunukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk muckkkkk kolay gelsin bebek sanada
ızabelim yafruşummm sanada selammmmmmmmmm
sevvalim nerde bugün bakemmmm
herkeslere iyi akşamlar canlarım
kızları yatırıp tvmin karşısına kurulayımmmm

selam kızlarrrrr
bugün yorgunluktan ölüyorummm
3 kere okula gittim geldimmmm
iki kere kırtasiye bide pazar
akşam yemeği
defter kitap kaplama derken bu saaati bulmuşummm
görüşmek üzere cicişlerrrrr

iyi geceler melek anneleri şimdi defter kitap kaplama işi bitti,
çok yoruldum belim çok ağrıdı
sizlere bakıp yatcam hemen,allah rahatlık versin hepinize

iyi geceler hanımlarr ohh olullular başlamış defter kitaplar kaplanmışş tatlı telaşlar haa allah okula giden yavrulara zihin açıklığı versin annelerede kolaylık inş bir gün bizde okullu oluruz oğluşumlaaopuyorumnanaktanzemuszemus

günaydınlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
güzel bir gün olsun herkese inşaallahhhhhhhhhhhhhhh
kızımı bindirdim servisine geldim sizlere bakayım dedim
naz uyanınca ablanın yokluğuna bozulup beni pc ye oturtmayabilir:)))
sevvalim betül oh oh hamaratlarım benimmm
ay bende istiyom yaaaaaaaa bayılırım kaplama işine:)
seneye inşaallah bizde başlayacağızzzzzz ayyyy çok heyecanlı
okulda görev bile almayı istiyorum aktivitelerde yardım edip yardımcı anne olasım var:)
o günleri göreyim kısmetse bakarız artık
herkesi muckkkkkkkkkkkkk şimdilikkk
kib bir çay koyayım ortalığı toplayıp yemeğimi ocağa koyup gelem
görüşmek üzere byeeeeeeeeeeee

Çocuklar için çok önemli:
Melekler Mekanı - çocuklarımız için önemli tavsiyeler Olumsuz görüntü veya olaylar karşısında kanalı değiştirmek çocuklar için çok önemli bir mesajdır. Çocuk, “Demek ki bu yapılan yanlış!” diyebilir. Ancak aile sessiz kalırsa çocuk bunu oradaki olumsuzluklara ailenin onayı gibi algılayabilir

Sorumlulukları, merhamete kurban etmeyin:
Özel ilgi gören çocuklar kıymet bilmiyor. Denizde yaşayan balığın suyun kıymetini bilmediği gibi, nimetler içinde yaşayan çocuk da nimetin kıymetini bilmiyor. * Çocuklara bir kişi belli miktarda harçlık vermeli. Başkalarının vermesi ya engellenmeli veya kumbarasında biriktirmesi sağlanmalı. Ona verilecek harçlık miktarı sınıf öğretmeninin de fikri alınarak belirlenmeli.

Nerede kaldın?
Merak mı? Kızgınlık mı? “Nerede kaldın?” sorusunu merak ettiğimizden mi, yoksa kızgınlığımızdan mı sorduğumuzu çocuk anlar ve ona göre tavır belirler
* Merak edilmek hoşuna gider ve geç kaldığından dolayı mahcup olur. Kızgınlığa karşı ise tepki geliştirir.

Sorumlulukları, merhamete kurban etmeyin
* Özel ilgi gören çocuklar kıymet bilmiyor. Denizde yaşayan balığın suyun kıymetini bilmediği gibi, nimetler içinde yaşayan çocuk da nimetin kıymetini bilmiyor. * Çocuklara bir kişi belli miktarda harçlık vermeli. Başkalarının vermesi ya engellenmeli veya kumbarasında biriktirmesi sağlanmalı. Ona verilecek harçlık miktarı sınıf öğretmeninin de fikri alınarak belirlenmeli.

Çocuklarınızı, sizin sözleriniz şekillendiriyor
* Çocuklarımıza potansiyel suçlu gibi davranırsak gün gelir gerçekten öyle olurlar. ‘Bir adama 40 kişi deli derse adam kendini deli zannetmeye başlarmış’ diye bir söz vardır. Bundan dolayı kendini tanımlama yaşında olan çocuklarımıza olumsuzu değil, güzeli örnek göstererek büyütmeliyiz. * Hata yaptığında “Sen ne biçim çocuksun!” gibi şahsiyetine yönelik saldırı yapılmamalı, Sadece “Bunu yapmış olmana çok kızdım, bu davranışını hiç beğenmedim” yaklaşımıyla davranışı eleştirilmeli.

Her çocuğun bir anlama eşiği vardır
* Her çocuğun bir anlama eşiği vardır. Kimi çocuk ne demek istediğinizi göz teması ile anlarken, kimileri kızınca anlar. Önemli olan eşiği olabildiğince düşük tutabilmektir. * Aile içinde göz teması güçlü olursa çocuğun anlama eşiği düşer. Aile, çocuk yanlış yaptığında onu karşısına alır, gözlerinin içine bakarak sabırla doğru olanı anlatırsa gün gelir çocuk onları anlar. Ama biz hemen anlasın istiyoruz.
* Ailede şiddet veya bağırma varsa çocuğun ar perdesi yırtılır ve anlama eşiği yükselir. Anlama eşiği yükselen çocuk da laftan anlamaz hale gelir. Artık o çocuğa hiç kimse laf anlatamaz; çünkü perde bir kez yırtılmıştır.

Ameller niyetlere göredir
* Çocuğun yaptığı davranışlarında sonucuna değil, niyetine bakmalıyız. Çocuk, annesine yardım etmek isterken ortalığı batırmış olabilir. Anne, çocuğun niyetine bakmadan çocuğa kızarsa çocuk bir daha böyle güzel niyetli davranışlar ortaya koymayabilir. * Niyetine bakmadan yargılarsak çocuk bunu anlamlandıramaz ve kendisine haksızlık yapıldığını düşünür.
* Haksızlık duygusu öfkeye ve saldırganlığa yol açar.
* Niyete odaklanma, çocuğun vicdan mekanizmasını harekete geçirir.ALINTIDIR...

ıştah probleminin en çok 2 yaşındaki çocuklarda görüldüğünü belirten uzmanlar, çocuklardaki yemek probleminin önüne geçebilmek için beslenmeden bir saat önce ve yemek sırasında sıvı alımının sınırlandırılması gerektiğini belirtiyorlar. Diyetisyen Zerrin Aydın, çocukların içmeyi yemeğe tercih ettiğini ve kolayca doygunluk hissi duyduğunu belirterek, "Böylece almaları gereken besinleri yetersiz tüketirler"dedi.

Anemi, barsak parazitleri ve hastalıkların iştah kaybına yol açtığına dikkat çeken Diyetisyen Zerrin Aydın, "Psikolojik nedenler de iştahsızlığı etkilemektedir. Normal büyüme eğrisi gösteren çocuklarda 15-18 aylar arasında iştah en düşük düzeydedir. Yemeği reddetme ya da belli yiyeceklere yönelme davranışı 2 yaş çocuklarda sık rastlanır. Çocuklar her dönemde aynı büyüme hızını göstermezler. Doğumdan 1 yaşa kadar olan hızlı büyüme 2, 3 ve 4. yaşlarda azalır. Yılda ortalama 2 kilogram kadar artış olur. Eğer; çocuğun büyüme ve gelişmesi normalse, yeme alışkanlıkları bir sağlık sorunu oluşturmuyorsa, çocuk ihtiyaçları kadar yiyorsa, anneler endişelenmemelidir. Bazen öğün atlansa hatta bazı nedenlerle birkaç gün yemek düzeni bozulsa bile önemli bir sağlık sorununa neden olmaz" dedi. Aydın, iştahsızlığın önüne geçebilmek şu tavsiyelerde bulundu:

"ıştahsızlık problemi olan çocuklarda yemekten 1 saat önce ve yemek sırasında sıvı alımı sınırlandırılmalıdır. Çünkü çocuklar içmeyi yemeğe tercih eder ve kolayca doygunluk hissi duyar, böylece almaları gereken besinleri yetersiz tüketirler. Biberon yerine bardak kullanılmalıdır. Böylece sıvı tüketimi azalır. Süt, meyve suyu gibi içeceklerin miktarı belirlenmelidir. Bir öğünde besini reddettiyse tamamen farklı bir besin denenebilir. Onu da reddederse bir sonraki öğüne kadar herhangi bir besin verilmemelidir. Şekerleme, cips, çikolata, bisküvi iştahı engelleyebilir. Ara öğünler küçük porsiyonlar olmalıdır. Yiyecekler çocukların kolay yiyebileceği türden hazırlanmalıdır. Örneğin; küçük dilimlenmiş salatalık, havuç gibi. Çocuğu yemek konusunda zorlama, sorunu kötüleştirir. Reddedilen besin bir süre sonra tekrar denenmelidir. Grup halinde yaşıtlarıyla yemek olumlu yeme davranışlarını geliştirir" ALINTIDIR...

Aynı evde büyüyen iki kardeş arasında öğrenme stili farklı olabilir. Ailelerin çocuklarının bilgi algılama tipine uygun çalışma ortamı yaratması gerekiyor

Kardeşler arasında öğrenme stilleri birbirinden farklı olduğu için ailelerin çocuklarını "kardeşi" gibi ders çalışmaya zorlamaması gerekiyor. Öğrenme stilleri ile zekâ arasında da ilişki olmadığını belirten Dunn&Dunn Öğrenme Stilleri Modeli'nin mimarı, St. John's Üniversitesi Eğitim Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rita Dunn, öğrenme stilleri dikkate alınarak yapılan eğitimin başarıyı artırdığını söylüyor. Dunn'un ailelere uyarısı şöyle: "Anne-babalar arasında da farklılık vardır. Eşlerden biri analitikse mutlaka global (bütünsel) biriyle evlenir. Bu da zaman zaman evlilikte sorun yaşanmasına neden olur. Mesela, eşlerden biri net saatler vermeyi, net konuşmayı severken diğeri muallak konuşur. Biri duygusalsa diğeri daha çok rakamlara bağlıdır. Çocukların öğrenme stili de farklı farklıdır. ılk çocuğunki anneye benzerse. ıkinci babaya benzer. Üçüncü çocuk ise, ne size ne de eşinize benzer. ılk çocuk sorunluysa ikinci çocuk melek gibi olacaktır. Çocuklarınızın hepsini de aynı şekilde eğitemezsiniz. O yüzden sizin gibi öğrenmeleri konusunda baskı yapmayın. Onları belirli bir yöne zorlamayın. Çocuklarınızı oldukları gibi sevin, onları cesaretlendirin. Hangi alanda iyilerse bırakın onu yapsınlar. Siz çalışma alanlarını ve hayatlarını onların öğrenme biçimlerine göre düzenleyin ve onların yolunu açın."

FıZıKSEL ÇEVRE DE ÖNEMLı
Öğrenme stillerini oluşturan başka etkenlerden biri de fiziksel çevre. Doğal ışık ya da aydınlatma, çok sıcak ya da soğuk ortam, sessizlik ya da ses, oturma biçimi öğrencilerin öğrenmesinde olumlu ya da olumsuz etki yapabiliyor. Bunun yanı sıra sosyal tercihler de öğrenme stillerini oluşturuyor. Tek başına öğrenmeyi tercih eden öğrenciyi bir başkası ile çalışmaya zorlamak ya da grup çalışmasına katılması için teşvik etmek onun öğrenmesini olumsuz etkiliyor. ALINTIDIR..

akılla zeka arasında ki farkı biliyormusuz?

Akıl yalanla gerçeği, doğru ile yanlışı ayırabilme, bir konuda düşünce yürütebilme ve görüş bildirme yeteneğidir. İnsan olgunlaştıkça aklı gelişir. Zeka ise bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yataneğidir. Genel olarak 12 yaşına kadar gelişir, 20 yaşına kadar sürer sonra sabit kalır. Zeka bir insanın her türlü olay karşısında aynı yeteneği gösterebileceği anlamına gelmez. Bir besteci müzik yapıtını aklıyla değil zekasıyla yaratır. Fakat en basit matematik problemini çözemeyebilir. Sonuç olarak zeka, ruhsal olaylara, algı ve hafıza yeteneğine, tutkulara, eğilimlere göre farlılıklar gösterir. Akıl somut olarak ölçülemez, zeka IQ denilen testle ölçülebilir.
alıntı....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…