Melek(Kz ocuu) Anneleri Kulb

Agir bir hasta hastanede. Tüm ailesi bekleme odasinda doktorlardan haber bekliyor.
Melekler Mekanı - Erkek beynı ıle kadın b eynı arasında ne fark var Yorgun ve umutsuz bakisli bir doktor çikiyor 'Tek yasam sansi var oda beyin nakli. Böyle bir ameliyati ilk olarak deneyacegiz, tabi masraflar hastanin ailesine ait.'
Aile, saskin, yorgun, çaresiz... Aralarindan biri 'Peki ama fiyat nedir diyor ?'
'Degisir' diyor cerrah. 5000 Euro erkek beyni kullanirsak, 200 euro kadin beyni kullanirsak.

Uzun bir sessizlik çöker. Beyler gülmemeye çalisirlar. Hanimlarla gözgöze gelmekten kaçarlar. Ama aralarindan biri merakini yenemez, peki doktor bu fiyat farkinin nedeni nedir? diye sorar.
cerrah gülümser. 'Eh tabi, ayni arabalar gibi, kadin beyinleri ucuz oluyor akillarini çok kullandiklari için. Kullanilmis akil, kullanilmis beyin. Erkek beyni hiç kullanilmamis sifir km araba gibi pahalı oluyor.'ALINTIDIR...
:)))))))))))

'Kadınla erkeğin farkı mı? Bundan basit ne var, biri göğüslü kalçalıdır, öteki bıyıklı sakallı...'' diye kestirip atanlardansanız, çok yanılıyorsunuz. Çünkü bilim dünyası yıllardır inceleyip arıyor bu farklılıkları. Her geçen gün de yenilerini buluyorlar. Ancak şu 35 fark hiç değişmiyor.

1) Ergenlik Sivilcesi: Erkeklerin sivilce sorunu daha fazladır.Bu da daha çok testosteron hormonundan kaynaklanmaktadır. Bu hormon yağ bezlerini uyarır ve derideki gözeneklerin tıkanmasına,dolayısıyla da sivilceye neden olur.
2) Vücut Kokusu: Erkeklerin vücut kokusu kadınlardan çok daha güçlüdür.
3) Saldırganlık: Erkekler kadınlardan daha saldırgan olup bedensel güç kullanımına daha eğilimlidirler.Bunun açıklaması da testosterona bağlanmaktadır.Buna karşılık kadınlar kelimelerle saldırır ve savaşırlar.
4) Spor: Spor konusunda erkekler kadınlardan daha hızlıdır ancak kadınlar daha dayanıklıdırlar.
5) Kan: Erkeklerde 4.5, kadınlarda 3.6 litre kan vardır.Erkek kanı daha koyu kıvamlıdır, bir damlasında 1 milyon kan hücresi vardır.Toplam olarak erkeklerde 1 santimetreküp kanda 5 milyon alyuvar vardır, bu da kadınlara kıyasla yüzde yirmi fazlalık demektir. Erkeklerin tansiyonu da kadınlardan yüksektir: 140/88.Bu değer kadınlarda 130/80'dir.
6) AIDS: Her dört AIDS hastasından sadece biri kadındır. Nedeni ise kadınların baskın olan X krozomundan iki tane taşımasıdır. Çünkü bir sağlıklı, bir hasta gene sahip olsalar bile sağlıklı gen hasta gene />baskın çıkar ve hasta değil taşıyıcı olurlar. Erkeklerde ise Y geni hastalıklı X genini baskılayamaz.
7) Yüzme Yeteneği: Kadınlar derilerinin altındaki yağ tabakası nedeniyle daha iyi yüzerler.
8) Yaş Dönümü: Kadınlar menopoz döneminde ateş basması, uykusuzluk, şişmanlama, gece
terlemeleri ve vajina kuruluğu gibi belirtiler yaşarlar. Erkekler andropoz denen yaş döneminde hemen hemen hiçbir bedensel belirti yaşamazlar.
9) Vücut Isısı: Erkeklerin vücut ısısı kadınlardan daha yüksektir.
10) Su: Erkek vücudunun yüzde 60-70'i sudan ibarettir.Kadın vücudundaki su oranı ise yüzde 50-60 arasındadır.
11) Cinsel Organlar: Ana cinsel organlar erkekte vücudun dışında bulunur ve kolayca yaralanabilir. Kadında vücudun içine gizlenmiş olup korunmadadır.
12) ıskelet: Erkeklerin omuzları daha geniş, kolları ve bacakları daha uzun, kemikleri daha ağır,
eklemleri de daha büyüktür. Buna karşılık kadınların kalça kemikleri daha geniş, eklemleri daha esnektir.
13) Ses Telleri: Kadınların ses telleri daha kısa olduğundan sesleri daha tizdir.
14) Vücudun Ağırlık Noktası: Omuz ve kalça iskeletleri farklı olduğundan, kadınların ağırlık noktası
erkeklerinkinden daha aşağıdadır.
15) Duyu Organları: Kadınların işitme ve koklama duyuları daha güçlüdür. Buna karşılık erkekler ışığa karşı daha hassastır. Erkek gözü ayrıntıları daha iyi seçer.
16) Enerji Harcaması: Erkekler hareketsiz halde,vücudun metrekaresi başına ortalama 39,5 kalori yakarlar. Kadınlar ise 37 kalori. Erkeğin günlük kalori ihtiyacı 2700 kalori, kadınınki 2000 kaloridir.
17) Yağ: Erkeklerde kadınlarınkinin yarısı kadar yağ dokusu vardır. Kadınlarda yağ dokusu vücudun yüzde 27'sini oluştururken, bu değer erkeklerde yüzde 15'tir. Kadın vücudunda erkeklerden 3,5 kg daha fazla yağ vardır. Yağ, erkeklerde karın bölgesinde toplanırken kadınlarda daha çok kalça,
baldır ve göbekte yoğunlaşır.
18) Hastalıklar: Erkekler hayatları boyunca kadınlardan ortalama 40 gün daha az hastalanırlar.
19) Dirsek: Kadınlar erkeklere kıyasla kollarını dirsekten 6 derece daha fazla açabilirler.
20) Kromozomlar: Erkek ve dişilerde toplam 46 kromozom vardır. Bunların yarısı babadan, yarısı anneden gelir. Bu 46 kromozomun içinden iki tane cinsiyet hormonu vardır ki; bu erkekte XY, kadında XX olarak bulunur.
21) Saçlar: Kadınların saçları daha sık ve daha dirençlidir. Saç kökleri iki milim daha derinde olduğu için erkeğinki kadar çabuk dökülmez.
22) Deri: Erkeklerin toplam 1,8 metrekare, kadınların 1,6 metrekare derileri vardır. Kadını derisi daha ince ve kuru,bu yüzden de daha hassastır. Erkekte ter bezleri ve deri altı yağ bezleri daha fazla
olduğundan derisi yağlıdır ve daha çok terler.
23) Akciğerler: Erkeklerin akciğerleri kadınlarınkinden yüzde 50 daha geniş hacme sahiptir.
24) Yemek: Aynı kilodaki kişilerden, erkekler kadınlardan daha çok yemek ihtiyacı duyarlar; çünkü metabolizmaları daha hızlıdır.
25) Antikorlar: Kadınlar daha çok antikor üretirler, bu yüzden de erkeklere kıyasla bakteri ve virüs hastalıklarına daha seyrek yakalanırlar.
26) Ağlamak: Kadınlar erkeklerden 5 kat fazla ağlarlar.Genellikle de saat 19.00-22.00 arası.
27) Beyin: Erkek beyni yüzde 14 daha ağırdır. Buna karşılık kadınlarda iki yarım küre arasındaki iletişim daha iyidir.
28) Safrakesesi Taşı: Kadınların yüzde 20'sinde, erkeklerin yüzde 8'inde safrakesesi taşı oluşur.
29) Kalp Atışı: Erkeklerin kalbi daha büyüktür ve daha yavaş çarpar: Dakikada ortalama 72. Bu değer kadınlarda 80'dir.
30) Gelişme: Buluğ çağına kadar kızlar erkeklerden daha hızlı büyürler (10'a 8 oranında). Erkek çocuklar 14-15 yaşları arasında gelişmeye başlarlar ve 20 yaşına kadar bu büyüme gerçekleşebilir. Kız
çocukları en hızlı 12-13 yaşları arasında gelişirken 17-18 yaşında bu gelişme durur.
31) Sıcaklık Duyarlılığı: Kadınlar kalın yağ dokuları nedeniyle soğuğa daha dayanıklıdırlar.
32) Yaşlanmak: Erkekler kadınlardan daha hızlı yaşlanırlar. 55 yaşındaki bir kadın bedensel gücünün
yüzde 90'ına sahiptir. Oysa aynı yaştaki bir erkek gücünün sadece yüzde 70'ine sahiptir. 35 yaşındaki
bir erkeğin damar sistemi 50 yaşındaki bir kadınınkine eşdeğerdir. Buna karşılık kadında sadece cilt daha ince olduğundan çabuk yaşlanıp kırışır. Kadınlar yaşlanma olayını pmikolojik olarak erkeklerden çok daha kolay kabullenirler.
33) Kaslar: Erkekler kadınlardan yüzde 50 oranında fazla kas gücüne sahiptir.Buluğ çağında erkeklerde kas hücrelerinin sayısı 20 misli, kadınlarda 10 misli artar. Erkekler kadınlardan üçte bir oranında daha
güçlüdürler.
34) Yaşam Süresi: Erkeklerin ortalama omrü 71,5 yıl, kadınların 78 yıldır.
35) Solunum: Erkekler dakikada ortalama 16 kez soluk alıp verir. Kadınlar ise dakikada 20-22 kez soluk alıp verir. Her iki cinsin günde soludukları miktar ise aynı olup 12 bin litredir. ALINTIDIR...

bu kadar yeter sabah sabah okuyan herkese teşekkürlerrrrrr
faydalı bilgiler olduğu için paylaşmak istedim:))
lahanabebek sağolasın canım
eşimde gitti naz uyuyor ay ev çok sessizzzzzzz
bende kaçtım accık işlerime bakayım
muckkkk canlarım benim

günaydın kızxlar herkese bende eşimi işe gönderdim rüyanaz uyuyoo uyurken evi toparlayım yemeklerimi falan halledeyim minigim sabah sabah ne güsel şeyler paylaşmışsın yavruşum emegine saglık..bundan sonra çocuklar okula eşler işe derken toplanma saatimiz 8 olcak herhaldeyine erkenci olacak herkes.

kolay gelsin canım
bende işlerimi halledeyim barem canımda sıkkın zatiiii :çok üzgünüm:

günaydın canım hoşgeldimopuyorumnanaktan
evet artık bizlerde sabahçıyız kaydirigubbakcemile3

günaydın kızlarrrrrrr
miniğim paylaşımların için sağol balım benim öpüyorum seni
kitap kaplama işini bende seviyorum ama sınıf büyüdükçe kaplanıcaklarda çoğalıyo
bide araya şevval giriyo
onada bi okul çantası hazırladık
ablasının ne varsa aynısından oda istiyo
akşam çok bunaldım kitap kaplarkennn
neyse görüşüüz öğleden sonra olmayabilirim
mürveti okula bırakıp ordan şevvallle yine dikişlerimizi aldırmaya gidicezzz
hepinizi mucukluyorummm

rüyam sağolasın bebekimmm
he valla sorma 7ye 10 kala kalktık kahvaltı hazırla 7.20de servise bindirdim bir dahada yatmadım öğlen uyuruz heralde elifim gelince
yemekleri hallettim evi süpürmeden sizlere bakayım dedim elifimede börek yaptık kardeşciğiyle birlikte:)
lahana noldu hayırdır canım sorun ne neden canın sıkkın
önemli bişey yoktur umarımmm
sevvalim bebemmmmmmmmm biz hevesliyizya ondan dediğin gibi bende bıkarım heralde sınıf ilerledikce vede küçük cadım işein içine girince:))
herkese kolay gelsin canlarım 1de kapının önüne inmemiz lazım kuzum gelecek evi süpürüp silip hazırlanıp inelim biz
herkese kolaylıklar diliyorum muckkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
meleklerimide opuyorumnanaktan

bugün cuma diye fazla temizliğe takılmadım ben sadece ortalığı toparladım az sonrada mürvet hanımı hazırlayıp gideriz
okuldan doğru dikişleri aldırmaya gidicez
şevvoşumla turlaya turlaya geliriz eve
tüm öğleden sonra tek çocuk olunca evde ses sedada olmuyooo
ohh busene kafamı dinliycemmmmmm

tünaydın melek anneleri nasılsınız?
daha ev işlerine başlamadım bile uyumuşum bugün 10 a kadar
anca kahvaltı yaptık,şimdi işlere girişcem,hadi bana kolay gelsin

selam yafruşlarrrrr
elifimi aldık yemeğimizi yedik yorulmuş baya erkende kalkıyorya uyudular abla kardeş bende accık takılayım dedim
iş güç yok pinekleyim accık:)
sevvalim yafrummmmmmmmmmm bebemmmmmm hadi hayırlısı canım
dikişler gidiyor bugün haaa
ohh gezin accık
betül kolay gelsin sanada canım
ızabel gülzeyno sizlerede muckkkkkkk canlarım kolay gelsinnnnnnnn
herkesi opuyorumnanaktan

selam kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nassunuz inşallah
biz şevvoşumla oturuyoruz evdeeee
az sonra onu parka götürücem
size bi bakıyım dedimmmm

sevvalim hoşgeldin canım benimmmmm
oturun bakalım bende vadiyi yarım izledim dün nette ona bakıyorum:)
hazır kızlar uyurkene keyif yapıyorum
size iyi parklarrrrr yafruşummmmmmmm

selamlar kızlar...dün akşam karnım ağrımaya başladı bütün gece ara ara sürdü öğlene kadar falan, sabah doktorumu aradım 5 te gel dedi daha sonra da ağrı kesildi şimdi hiçbirşeyim yok doktoru tekrar aradım geçtiyse gelme dedi...neyin nesiydi o karın ağrısı anlayamadım nette okudum son ayda yalancı doğum sancıları oluyormuş galiba öyle birşeydi ben begüme hamileyken böyle birşey yaşamadım sizler yaşadınız mı kızlar merak ediyorumfisfisfis

aman aman miniğim sakın öyle okulda yardımcı anneliğe falan özenme ben begüm ana okuluna giderken yaptım bir sene çocuklarla ilgilenmek güzel ama velilere laf anlatmak heleki bazı anlayışsız kadınlara laf anlatmak çok zor,kesinlikle tavsiye etmem,dertsiz başına dert alma derim.insanlar teşekkür edecekleri yerde daha çok köstekliyorlar vallahi...

belinayım canım benimmm
evet son aylarda hafif hafif başlar bende nazda yaşadım 2.cilerde bilinçli olunca insan yalancı sancı olduğunu anlıyoruz:)
ilkinde de yaşıyoruz ama hamilelik normalll diyoruz:)
dikkat et kendine bebeğim yaa yorma kendini yakışıklımızda tabiki:)
hadi yaaa korkutma bebek beni yaaaa diyonki uzak dur hemiiiii
ok bebekim oturuyom evimde:))
ellemiyom hiç bişeye çekemem öyle manyakları valla
öptüm seni vede meleğimi canım
kimseler yok onun için diğerleri size yok öpücük falan:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…