SERİNCİM ALLAH BAĞIŞLASIN CANIM AĞLAYARAK OKUDUM İNAN..
ALLAHIM NAZARLARDAN SAKLASIN SERİN BEBEĞİ..
Serincim nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız... 29.09.2009 sabahı tam 6,30 da hastenedeydik,birönceki akşam çok neşeli geçmişti,hatta evde bir arkadaşım fotoğraflarımızı çekmişti,kılıktan kılığa girmiştik son hamiş halimle,sabaha kadar uyuyamadık heyecandan,herşey hazırdı,süslerimiz bile,odaya alındığımızda tüm arkadaşlarım kapıda kuyruk olmuştu,herkesler vardı tüm sevdiklerim kuzey bebeği bekliyordu,ve eşimle beni aldılar ameliyathaneye,çok güzeldi herşey,ne olup bittiğini anlamadan dünyanın en güzel sesini duydum,tostoparlaktı kuzeybebek,tam 3530 gramdı,herşey iyiydi,odaya çıktığımızda bebeğim sürekli inliyordu,daha kucağıma alamadan yoğun bakıma aldılar,bana biraz küvezde duracak okadar dediler,inanmadım,gece,4.30 da eşimi çağırdılar acilen ..Kuzey bebek fenalaşmıştı,iki ciğerini delip tüp takmalılarmış,birde boğazına rahat nefes alsın diye,Ciğerlerini yırtmış suyu çıkarayım diye,ben bunlardan habersiz herhalde bebişimi bana getirecekler diye yollarını gözledim gelmedi kuzeyim,oysa bir mucizeydi o bizim için ,iki başarısız tüp bebek deneyiminden sonra kendiliğinden olmuştu,Tam 8 koca gün yoğun bakımda kaldı hertarafından tüp sarkıyordu,onu öyle görünce yıkıldım,ama yinede umudumu kaybetmedim,şimdi yanımızda Kuzey bebek,çok güçlü benim oğlum,umarım sağlığıda biran önce düzelir,Allah kimselere yaşatmasın...
işte küçük herifim :asigim:
21/09/09 da bayramın 2. günü sabahı saat 10:00 civarlarında lavaboya gittim sonra yatmak üzere yatağa yatmaya hazırlanırken allahım bu bayram değil ama inşallah kurban bayramında yavrum benimle olacak dedim yatağa yattım hemen ardından bacaklarımın arasından ılık ılık bişeyler gelmeye başladı hemen eşimi kaldırdım kalk sakın panik olma ama benim suyum geliyor dedim suratıma bakıp daha var saçmalama altına işiyosundur dedi yattı kalk manyakmısın suyum geliyor dedim hemen kalktı battaniyeyi yere attık ben üzerinde bekliyorum giyinemiyorum giyinsem suyum gelip duruyor hemen doktoru aradık suyum geldi diye hemen beklemeden gelin dedi hemen hastaneye gittik apar topar nst'ye aldılar alttan muayne etti ebe ama açıklık yok apar topar hemen beni hazırladılar hemen ameliyathaneye girdim o anda sadece bebeğimi düşündüm daha 34 + 4 günlüktü küçücüktü 11:45 de meleğim dünyaya gelmiş bende çabuk uyanıp hemen bebeğimi sordum nasıl küveze girdimi iyi diye çok iyi kıpır kıpır çok hareketli bir bebek dediler bayram olduğu için nöbetçi çocuk doktorunu bekledik ve bebeğimi bana bayağı geç getirdiler hemen onu kucağıma almak için çabuk ayağa kalktım ve onu ilk gördüğüm anda duygularım o kadar değişiktiki küçücüktü oğlum 48 cm boyu 2.270 gr'dı minicikti kucağıma almaya çok korktum ama şuanda benimle meleğim işte benim hikayemde böyle arkadaşlar allah herkese annelik duygusunu yaşatsın kimsenin kucağını bebeksiz bırakmasın darısı isteyen herkesin başına
rabbime binlerce kez şükürler olsun ki benim de bir doğum hikayem var artık..
38. haftamda rutin kontrolüm için doktora gittim. bebeğim biraz kemikli bir bebekti, çatı muayenesi sonucunda normal doğum için çatımın uygun olmadığını söylemişti doktorum. Önümüzdeki hafta içinde bir gün seçmemizi söylemişti. Eşimle öylesine heyecanlanmıştık ki, bebeğimizin bize gelmesine artık günler kalmıştı. 38+4 . cumartesi günü sabah 8.00 için doktorumla anlaştık. Heyecandan eşimle eve nasıl geldik farkında değildik. 4 gün geçmek bilmedi.. Heyecan, korku, sevinç, endişe,kızıma kavuşmanın mutluluğu... herşey birbirine giriyordu zaman yaklaştıkça..
Cuma gecesi hiç uyuyamadım. Uykum da yoktu inanılmaz biçimde dinçtim. 6:00 da kalktım. Annemi uyandırıp bize gelmesi için telefon ettim, 7:00 gibi eşimi uyandırdım. Hazırlanıp üçümüz yola koyulduk. Hastaneye vardığımızda kayınvalidemler vs. de gelmişlerdi. Herkeste bir gerginlik.. Bense güçlü olmak zorundaydım hem kızım hem kendim için.. ıçten içe endişeliydim ama etrafıma belli etmek istemiyordum. Öyle de yaptım.. Hemşire , odama geçmemi, ameliyat önlüğü giymemi söyledi. Hzıla sondamı ve lavmanımı yaptı. ( korkulacak hiçbirşey yok kızlar dert etmeyin..) Damar yolum açılıp serum takıldı. Sedyeye alındım. Herşey çok hızlı ilerliyordu. Saat 8:00 civarıydı. Ayy bu kadar çabuk mu gidiyoruz dedim hemşireye.. delikafadulden
Asansöre bindim, eşim de geldi ameliyathane kapısına kadar. . canım benim nasıl da heyecanlıydı. Vedalaştık ve artık ameliyathanedeydim..
Ameliyathane masasına yatırıldım. Anestezist geldi. Spinal iğnemi yaptı. Çok şeker bir doktordu. Dokunuşları hissedeceksin ama acı hissetmeyeceksin, ben hep başında olacağım sakın korkma dedi. Beni sakinleştirdi. Çok rahatladım.. O sırada doktorum geldi. Hatrımı sordu. Doktorumu görünce öyle rahatladım ki.. veeee ameliyat başlamıştı.. Bi ara çok çok hafif midem bulandı. Anesteziste midem bulanıyor dedim.. Kus çekinme dedi. şimdi bebek çıkacak o zaman rahatlayacaksın dedi. Birazdan midene bastıracaklar korkma dedi. Midemde baskı hissetmemle beraber viyaaaaakkk diye bir ağlama sesiii.... allahımm o an dünya durdu tekrar dönmeye başladı sanki, Herşey değişti, yeniden doğdum, artık kendimi salıverdim başladım ağlamaya annem canım benim diye.. senağlama
Bebeğimi hemen yan taraftaki masaya yatırdılar, çcuk doktoru muayene ediyordu kızımı, hafif temizleyip yanıma getirdiler, öyle şaşkındım ki.. bu güzellik benim mi allahım diyebildim, hoşgeldin annecim dedim.. Şimdi babaya gidiyoruz dedi ebe ve götürdüler kızımı.
15 dk dikişlerim sürdü. Odaya gelirken hala ağlıyor bir yandan da kendi kendime çok tatlı çok tatlı diyordum.. :gitme: Eşime kızımızı gördün mü dedim. Gördüm aşkım çok güzel bir bebek dedi. Odama yatağıma yerleştirdiler. 1 saat sonra kızım cicilerini giymiş geldi. Ebe göğsümü verdi bebeğime. nasıl emdi annecim benim.. artık kızım yanımdaydı.
Ertesi gün de hastanede kaldıktan sonra pazartesi günü taburcu olduk.
Spinal sezaryenden çok memnun kaldım. hiç yatmadım, ilk günden beri kızımla ben ilgileniyorum..
o kadar güzel ve yüce bir duygu ki.. Gerçekten anlatılmaz yaşanırmış..
Anne olunca hayat başkalaşıyor..
Rabbim isteyen herkese nasip etsin , kimseye evlat acısı ve hasreti göstermesin..
ılk evlendıgım andan ıtıbaren bebek ıstedık ama olmadı rabbım nasıp etmedı..
okadar ugraslarımıza ragmen tedavılere ragmen olmadı olmadı.. yumurta takıplerı 3asılama ve 3tup bebek tedavılerını 3yıla sıgdırdım bu zaman zarfında cok yıprandık esımle cok agladım gecelerce..
bu kadar tedavı sonrası artık tedavısız olmaz dedıgım anda olumsuz tupbebek tedavımın ardından 3ay sonra mevlam nasıp ettı hıc ummadıgım anda mevlam nasıp ettı..
dr 3ay sıkı takıbe almıstı dıyet ve yuruyus yapmaya basladım ve ılk ay hırsla yuruyus yaptım adet olacagım zaman gelmıstı ama ıcımden hıc yuruyus yapmak gelmıyordu ve o sırada cok agır rahatsızlandım acıllık oldum agrıkesıcı ogne vuracakları sırada hamılemı dıye esıme sordu hemsıre..esımde evet dedı ıcım oyle bı tuhaf olmustukı :kedi: keske dedım senağlama
neyse yuruyus yapmak ıstemedım ogunlerde esıme dedımkı bı test alda ıcım rahat yuruyus yapayım onca olumsuz testlerın etkısıyle olaz dıyordum..
esım ıcımız rahat etsın madem oyle dusunuyorsun alayım sonradan 3 5 mılyonluk sey ıcın pısman olmayalım dedı ve 2subat gecesı saat 11 de test aldık ve banyoya koydum testı hıc olmaz dıye bakmadım bıle esım merak ettı gıttı baktıkı 2.sılık cızgı.. getırdı bana ozlerımze ınanamadık ama yok canım havalarındaydık.. eczaneye gıt bıtane daha al dedım dabahı beklıyemezdım esım kalk beraber gıdelım dedı ve eczane yerıne hastahaneye gıttık 12 de kan verdım ve 1de o guzel 476 degerı gordum delikafadulden o gece benım ıcın unutulmaz geceydı veboylece hamılelık seruvenım basladı rabbıme sukurler olsun :Saruboceq:
gelelım dogum hıkayeme dr normal dogum takıp ettıgınden ılk 25 eylulle 5 ekım arası beklıyoruz dedı ve o tarıhı dusunerekten annemı ıstanbuldan yanıma cagırdım 23 eylulde yanıma geldı ve ogunkı dr kontrolumde dr daha bebek gelecek gıbı degıl sıvın ıyı keyfı yerınde bebegın demezmı :bbo: annemde ee ben 2 hafta daha burada ne yapacagım bebekte gelmıyo dıye dıye ıkıgun boyunca carsı pazarda yuruyuse cıkardı gobegın daha yukarda asagı ınsın dıye
bu arada kaynımın ızmırde nısanı yapılacaktı benım dogumu beklıyorlardı dogum olsun 40 mız bıtsın beraber gıdecektık ama r daha var dıyınce zaman uzamansın dıye sız gıdın nısanınızı yapın dedım ve dr soyledıgı tarıhe guvenerekten kayınvaldemler gıttı tek esım annem be kalmıstık antalyada..
25eylulde nısan olacaktı esımde demezmı bende gunu bırlık gıdeyım geleyım nasılsa doguracagın yok dedı lülülülülülü bende tamam dedımm ama egerkı sen yokken dogurursam sende yanımda olmazsan donuste gozume gozukme dedım gulerek kaydirigubbakcemile3
persembeyı cumaya baglayangece 24 u 25 e baglayan gece yanı esım ayakkabısına kadar boyadı cuma sabahı 5 de ızmıre yola gıdecektı nısan ıcın kaydirigubbakcemile3 takımı saatı corabına kadar hazırladık ama saat 3.5da benım suyum bırden gelınce şok oldum ve banyoya kostum banyoda ıyıce bosalınca tamam suyum geldı dedım kendı kendıme ve esıme seslendım kaydirigubbakcemile3 zavallım saskın saskın noluyoz oldu.. dedım suyum geldı cabuk annemı kaldır dr ara dedım dr aradı ve hastahane yolunu tuttuk benı normal dogum sancı cekenlerın yanına koydular onlar bagırdıkca benım surat kıreclendı akannehir 9 aydır normal dıye dıreten ben hemsıre 3cm acıklık var suyunda azalma var sancı cekıp cekıp sonra sezeryan olma ıhtımalımıde soyleyınce spınal sezeryan ıstıyorum dedım hemen kaydirigubbakcemile3
ve 25 eylul cuma sabahı saat 5 de mınık melegım dogdu..
boylece kızların fendı erkeklerı yendı kaydirigubbakcemile3 benım yapamadıgımı kızım yaptı babasını engelledı gıdemedı nısana kaydirigubbakcemile3
neysekı 2saat once suyum gelmıs yoksa esım 5 de yola cıkacaktı eger o cıktıktan sonra olsaydı ne yapardım akannehir mevlam herseyın hayırlısını nasıp edıyor buna kanaat getırdım..
bu arada ızmırde olan kaynanamlar gorumcem herkez şok gecırmıs oda ayrı hıkaye kaydirigubbakcemile3
kaynanama takılıyorduk cuma gunu sezeryan dedı dr dıye yok olmasın ben 9 ay bu anı bekledım benı bekleyın demıstı zavallım ama sankı ALLAH soyletmıs gıbı şakamız gercek oldu ve 25 eylul nısan gunu kızım geldı kaydirigubbakcemile3 kaynıma dedım artıkın nısan yılınızı kutladıgınızda kızımıda sızınle gondercem onunda dogum gununu kutlarsınız dıye zemuszemus
bu arada sukurler olsunkı dogumum rahat gectı ılk 5 gun sırt agrım cok oldu sankı odun gıbı sertlıkhıssettım sukurler olsunkı gectı ama..
hıkayem bıraz uzun oldu kusura bakmayın :kedi:
sıra bana geldiiiiii:)))))
dogum hikayelerini ikigözüiki cesme okurdum hep bana da nasip etti rabbim..cok şükür..
29 ekim öğleden sonra son kontrolümüz için doktora gittik doktor bir haftaya gelir gelmezse haftaya salıyani 6 ekimde seni hastaneye alıp sui sancı verecem dogumunu ben yaotıracam dedi..ben de sevindim cünkü doktoruma güveniyordum..carsamba pazara indim eksiklerimi amak için hmde yürüyüs olsun dedim...aksam eve geldim üzerimde acaip bi halsizlik vardı..yemek yaptım eşim geldi ben cok halsizim dedim yat dinlen dedi..yattım uyumusum.gece 1 gibi bi sancıyla uyandım öncekilerden biraz şiddetliydi..nesse sonra daldım tekrar az sonra yine aynı sancı..saate baktım 10 dakkika geçmiş.bu sefer uyumadım dakika tuttum10 dakika sonra yine sancı saat 4 e kadar sürdü bu hatta forumagirip yazmıstım benim sancım basladı diye:))))))) sabah 5 de sancılar 7 dakikaya düştü eşimi kaldırdım dakika tutmaya basladık sabah 7 de sancılar 5 dakikada bir 5o sanıy sürmaye basladı..biz de gidelim hastaneye dedik cıktık yola... acile girdik beni nst ye bagladılar sancıların baslamıs dediler ama baktılar hiç acılman yok..doktor istersen yatısını yapayım burda bekle istersen eve git sancıların 3 dakikaya düşünce ge dedi..ben de bagıranları görünce korktum ben eve geceyim dedim.eve geldik sat sabah 9 du..sancılarım aksam 5 e kadar hep 5 dakikada 6 dakikada bir geldi..o sırada kayınvalidem ve görümcem geldiler ..saat 7 de sancılar 4 dakikaya düştü ve şiddeti artmaya basladı..dedik gidelim..eşimin akadası geldi gittik..beni muayebne ettiler 1cm acıklık var yatısını yapalım sancıların cok dedier.ama sunu bil ilk dogumun acılmn gec olabilir dogumun sabahı bulabilir dediler.beniice korktum..nesse benim yatısım yapıldı.eşinle görüs dediler.kapıdan el salladım kurbanlık koyun gibi hissettim kendimi gözlerim doldu ama akıtamadım....
beni nst ye bagladılar saat 8 bucuktu..cok uzatmıcam cünkü anlattıkca aynı seyleri yasıyorum((( gece 3 e kadar sancı cektim bagfırmaktan helak oldum ama sdece 3 cm aıklık oldu artık dayanamıyorum diye yalvardım doktora hemşireye ama yok dediler..dayan az kaldı deyip durdular..saclarımın yarısı yok suan yolmaktan:))))) sabah 5 de artık dayanılmaz sancılar basladı vakit gecmiyordu benden sonra gelenler dogurup gidiyordu ben se yalvarıyordum benide kurtarın nooolur diye..sesim asagılara kadar gitmiş eşim cıldırmıs..doguramıcaksın sandım diyor şimdi:))))) sabah saat 6 gibi artık ölecem sandım dualrın bini bi para:))))hepimize dua ettim ebelere bagırıyorum ama sürekli gelin yanımaaaaa kurtarın beniiiiii dayanamıyoruuuuummm.anaaaaaam beni nasıl dogurdun anaaaaaam diye:)))) sonra ebe 7 ye 10 kala gldi baktı hadi kalk tamam vakit gelmiş dedi...ömrüm boyunca korktugum o masaya öle bi oturusum vardı ki anlatamam size..sanki tahta oturtuyorlar beni:)))))
o sıra da tabi benim ıkınmalar devam ediyor..ebe beni oturttu dedim ben cok susuadım o da sabaha kadar bagırırsan öle olur..hemen su verdi aban dedi basla hadi ıkın ıkın derken ben 4 kez falan var gücümle ıkındım en sonuncusunda dedi son kez son kuvvet hadi canım hadi derken bi batım olusum dogdu....balpeteğim sesine kurban oldugum artık benim sesim kesildi oğlum bagırıp yıkıyordu hastaneyi:)))) ebeler beni bıraktı ben yusufum oğlum diye yattıgımyerden onu seviyordum ebe cok tatlı cok güzel yusuf gibi maasallah dedi..saglıgı dedim iyi cok iyi annesidedi..sardı sarmaladı getirdi yanıma sen hakettin al annesi öp kokla seni de dikelim git odanızadedi.allahım o duyguyu anlatmak tarif etmek mümkün deil...kelimeler kifayetsiz derler ya öle işte...rabbim herkese yasatsın..sancılarım bagırıslarım agrılarım gecti gitti inanın buna..derlerdi deinanmazdım öleymiş..evlat canmıs...
nesse benidiktiler indim masadan sandalyeye oturdum verdler kucagıma yusufumu o sırada eşime hbr vermişler cıktı dogumdan diye dogumhanenenin kapısı acıldı bi baktım elinde canta gözleri kıpkırmızı bize dogru öle bi geliyorki ....iimisin dedi bana bak dedim oğlumuz gözleri doldu..odamızagittik..ben yattım yanıma yatırdılar oğlumu hemen emzirmeye calıstım ilk sütümü hemşirenin de yardımıyla verim kuzuma..doktor geldi hersey iyi dedi istersen bi gece kal istesen git evine dedi..ben kalırıyım..kactım heme.saat 1 de cıkıp geldik evimize..annem de geldi memeleketten..herkes bi heyecanlı bi heyecanlı...
evimize nese geldi ugur geldi mutluluk geldi YUSUF geldi...
şimdi oğlusum uyuyor..çünkü geceleri uyumuyor..ssütüm gelsin diye sagakatan ucları yara oldu emereken cok acıtıyor gecelerdir uykuzusum ama deger herseye her acıya değer....
RABBıM kimsenin kucagını bos bırakamasın bu duyguyu herkese yasatsın herkesi tez zamanda kurtarsun meleğine kavustursun...ben beni unuttum rabbim bana öle güzel bi mutluluk verdiki hz.YUSUF kadar güzel ....:)))))
İŞTE DORA BEBEK'İN GELİŞ DÜNYAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ :
11/02/2009 tarihinde hamile olduğumu öğrendim minik meleğim benimleydi.05/10/2009 tarihine dekk meleğimle beraberr acısıyla tatlısıyla bi çok şey yaşadık şuan meleğim kollarımda öle güzel öle tatlıkii allahım isteyen herkese nasip eder inş.
Pazartesi sabahı doktorumuzz gelmemizi söledi meleğim tersti ve normal gelemiyordu sezeryanla alınacaktı.Sabah 08.30 da hastaneye yatışımız yapıldı.Öğlene kadar uzun ca bir bekleyiş başladı 9 ay beklemek sanki daha kolaydı.11.45 te hemşirenin gelmesiyle doğum sürecimiz başladı ameliyathaney alındık.Üstümüz değiştive artık meleğim gelmeye hazırdı spinal anestezi ile alınacaktı. anestezi uzmanı şeker alper amcamız herşeyi anlata anlata sırasıyla yaptı doktorumuz geldiğinde hiçbirşey hissetmiyordum artık 12.25 te minnoşum dünyaya merhaba dedi çok öptüm kokladım onu ok tatlıydıı. ben daha ameliyathanedeyken makat gelişi olduğu için çok zorlandığı için bide çıkarken pislik yuttuğu nedeniyle ben daha ameliyattayken meleğimi kuvöze koymuşlarr 15 dk kuvözde kalmışş ağzını falan temizlemişlerr ben odaya indiğimde hala kuvözdeydi ama beni giydirecekler falan derken hiç bakmadım bile meleğime açıkcası zaten baksamda odada yokmuş neyse beni giydirdiler falan öle getirdilerr meleğimi ama kimse sölemedi bana bebek hemşiresi sölemeyin demişş neyse akşam kamerayı kurcalarken kuvöz görüntülerini gördüm görür görmez zaten hesaba çektim bizimkileri hemen bişi olmadığını falan anlattılar ama eve gelip detaylı kamera görüntüsünü izleyince anladım meleğimin neden kuvöze girdiğini öğrendim. ardından getirdiler meleğimi koluma yatırdılar koklaştık bebek hemşiresi geldi ve nasıl emzireceğimi falan gösterdi herşey çok güzeldi o gece kaldık hastanede sabahta hemen evimize geldik hemen
Sonunda bende hikayemi yazabilicem hep özenirdim diğer hikayeleri okuyup okuyup ağlardım.:sinifsinif:
Benim evlenmem herkesi şaşırtmıştı çünkü evlilik karşıtı biriydim evleniceğimi duyan arkadaşları yüz defa sormuştur eminmisin burcu diye a.s evet o kadar emindimki verdiğim en doğru karar olduğunu düşünüyodum nitekimde öyle oldu kocama deli gibi aşığım opuyorumnanaktan Allah ayırmasın. Evleneli 3 sene olmuştu bu mutluluğa bi ek mutluluk katma zamanı gelmişti ve karar verdik bebeğimiz olmalıydı buna hazırdık7 ay bekledik kuzumuzu nihayet karnıma konmuştu meleğim o günü asla unutamam acayip büyük sevinç umutla umutsuzluk arasındayken yüzümüzü güldürdü oğlum. 9 ay çok rahat bir hamilelik geçirdim:CüvCüv: buradaki arkadaşlarım sayesinde zamanı hiç anlamadım hepinize çok teşekkür ediyorum canımsınızopuyorumnanaktan. Son ay izine ayrıldım iş yerimden ve evde beklemeye başladım kuzumu işte o dönem sıkıntılı geçti ağrılar arttı her şey yolundaydı Allahtan sadece ben sanıcılı bir son ay geçidim. 9 ekimde gelicekti kuzum normal doğuma uygundu her şey ben sadece günü bekliyodum sancılı olduğum için bir türlü anlıyamıyodum acaba doğuruyomuyum deyip duruyodum hergün 28 eylülde nişanım geldi :1shok: doktora gitmedim 30 eylülde yine geldi nişanım :1shok: ve doktora gittik doktor 3 cm açılmam olduğunu sancılarımın başladığını söyledi yarın akşam yada öbür akşam gelir demiştidelikafadulden heyecan yaptım tahmin etmiştim zaten ama doktordan duyunca baya bi heyecanlandım artık oğlum yola çıkmıştıalkisalkisalkis eşimle birlikte doktordan çıkınca alışveriş merkezine gittik bi kaç saat orda yürüdük yemek yedik ama yürürken bile sancı çekiyodum eve geldik kayınvalidem geldi gece yaprak dökümünü izledikkaydirigubbakcemile3 gece saat 2 de sancılarım sıklaştı 4 bucuğa kadar evde sancı çektim artık 3 dk da bir sancı geliyodu ve aldık çantalarımızı doğru hastaneye arabadan indik ben artık dayanılmaz sancı çekmeye başladım yürüyemiyodum hemşireler koştu beni görünce tekerlekli sandalye ile nöbetçi doktorun yanına götürdüler doktor muayne etti ve açılmam 5 cm di artık çok az kalmıştı zemuszemus odama çıkardılar ben artık inliyodum o kadar sessiz ben hastaneyi ayağa kaldırdım bağırmaktan epidural istedim anesteziciyi bekledik bi süre epidural yapılınca rahatladım herkese mesaj yolladım doğuruyorum diye resimlerimi çekildim doktorum u sırada suyumu patlattı hissetmedim tabi mutluydum takiii epiduralin etkisi geçene kadar sancılar aynı şiddetle tekrar başladı:1shok: ben ikinci dozu verin diye yırtınıyodum ama açılmam 9 cm olduğu için vermediler aksine birde suni sancı verildi ıkınma hissim gelsin diyeakannehir. Bu arada lavman korkulcak bişey değilmiş hemşireler yaptı biraz bekle öyle tuvaletini yap dediler ama ben anında yaptım lavman olduğu gibi işe yaramadan geri çıktı birde istifra ettim üstüne.kaydirigubbakcemile3
ameliyathaneye çıkma vakti gelmişti çok korkuyodum annemler ağlıyodu bende ağladım ama sancıdan eşim asansörün kapısında öptü ama yüzüne bakamadım yoksa koyvercektim çok fena.mafoldumben O meşhur koltuğa yattım ıkınma faslı başladı ıkın ıkın canım çıktı çok zorlu bi ıkınma süreci geçirdim yarım saatlik ıkınma sonucu oğlum çıktı ağlamaya başladıbi yandan ben dikiliyorum bi yandan oğlum temizleniyo oğlumu koklattılar mis gibi bişey sarı sarı bi oğlan yanımdan ayırmasınlar istedim o andaopuyorumnanaktan aklım ondaydı onu bakıma benide odama götürdüler odama dönüşüm daha duyguluydu benim için heyecanla bekleyen sevdiklerimi görmek rahatlattı onlarda beni görünce rahatladılar.
1 ekim saat sabah 9da oğlum dünyaya gözlerini açtı alkisalkisalkis şimdi miracım 6 günlük Allah bizi hiç ayırmasın artık tüm dualarım onun için.:Saruboceq::Saruboceq:
doğum yapıcakların Allah yardımcısı olsun zor ama sonucu çok güzel
:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Bir sene sonra tekrar bir doğum hikayemi yazacağım hiç aklıma gelmezdi hayat gerçekten o kadar süprizlerle dolu ki allahıma şükürler olsun bana yaşattıkları için, yaşadığım düşükten sonra 7 ay bekledim ve 23.07.2008 tarihinde kucağıma aldım oğlumu allahıma hep şükrediyordum anne olmak muhteşem bi şeydi doğumdan 3 ay sonra adet olamaya başladım toplam 3 adet zamanım normal bir şekilde devam etti ve şubat ayında hamiş bir arkadaşım doğum yaptı ve görmeye gittik bebeği öyle güzel ve öyle masumduki kollarıma aldım ağlayarak bende istiyorum dedim ve bu istedğimi öyle bir içten söylemişim ki 2 gün sonra allahım bana bir can daha verdiğini öğrendim, adetim geçikmişti ve test aldım çift çizgi inananamadım , şok oldum sevinemedim üzülmedimde aslında oğluma kardeş istiyordum ama bu kadar kısa zamanda değil biraz büyütmeliydim sonra ama allahın bana verdiği cana kıyamazdım bu şekilde başladı kızımla maceramız bu ikinci hamileliğim biraz zor geçti benim için 2 kez düştüm merdivenden ilkinde ayağımı kırdım ikincisinde kalçam morardı ama kızım iyiydi allahım onu hep korudu ve karnım burnumda oğlumla ilgilenmek zorluyordu bir an önce gelsin istiyordum ama zaman sanki geçmiyordu bazen, dr kontrolüne gittim son Perşembe günü kızım 3 kilo olmuştu ve sezeryan tarihini belirleyebiliriz dediğinde dr heyecan korku panik herşeyi birden yaşadım 2 ekime gün aldık ve şafak saymalarım daha bi heyecan içinde geçti o gece uyuyamadım sabah duşumu aldım oğlumu hazırladım kendim hazırlandım ve yola çıktık 3 kişilik ailemize 4.kişiyi almaya gidiyorduk, hastaneye girerken annem ile babam geldiler gözyaşlarımı tutamadım odamızda son hazırlıklar tamamlandı artık gitme vakti geldi beni sedyeye aldılar ameliyathanenin yolunu tuttuk içerisi soğuktu ama ben yanıyordum kendimi çok fazla kastım ve anastesi verilirken çok canım yandığını hissettim sonrası uyandığımda odamdaydım ardından kızımı verdiler bana o anlatılmaz yaşanacak duyguları tekrardan tattım ki misler gibi kokan prensesim meleğim Defne m kollarımdaydı allahıma binlerce kez şükürler olsun ki herşey yolunda gitti 02.10.2009 saat 11:15 te 51cm ve 3580gr doğdu canımm kızım allahım olmayan isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu , hayattımdaki renkler şimdi daha bi canlı
işte buda benim hikayem kızlar;
36. haftama yeni girmiştim ve 1 haftada geç döllenmem vardı yani bebeğimin gelişimini 35. hafta olarak takip ediyordu doktor amcası... 22.09.2009 bayramın 3. günüydü oraya git buraya git baya yorulmuştum akraba gezmelerinden, 2 gündürde üzücü bi olay yaşamıştım ailem ile ilgili o yüzdende çok sıkıntıdaydım, bayada kilo almıştım. 55 kilo ile filinta gibi hamile kalan ben 75 kilo olmuştum oturduğum yerden kalkamıyordum. hem günün yorgunluğu hem can sıkıntısından o gün uyuyamadım bebişimin hala yarım yamalak bitmemiş odasına girdim aldım bilgisayarı elimde, karnımda kasılmalar başladı ağrım yoktu ama top gibi toplanıyodu krnım ve geriliodum dedim yalancı sancı filan heralde çünkü bilmiyorum hiçbişey.sabaha karşı 4 gibi çoğaldı bi kasılıyodu bidaha 10 dk flan kendine gelmiodu öyle kalıodu. bende yalancı sancıdır die yada suyum gelmedi doğum deildir sandım zaten bebek 35. hftaasında mümkün değil diyordum kendi kendime. en sonunda korkmaya başladım sabah 7 gibi bi duşa girdim belki üşütmüşümdür bi sıcak duş alıyım dedim neyse yok halaa aynı... en sonunda 7 buçuğa geliyodu duştan çıkıp eşimi uyandırdım oda izinliydi bayram nedeniyle 3 gün ve 9 da işe gidicekti dedimki karnım kasılıyo yalancı sancı heralde korkma ama ben korktum beni bi doktora götürsene bi kontrol olurum ordan işe gidersin sen dedim. neyse gittik beni drek doğumhaneye nts ye aldılar eşim dışarda olan bitenden habersiz beklio bende öyleyim yarımsaat ntsde kaldım 2 hemşire geldi habire kçıncı haftan filn die sorular soruyolar garip garip ntsme bkıyolrdı en sonunda doktorum geldi doğumun başlamış seni doğuma almak zorundayız dedi normalmi düşünüosun evet dedim bağladılar koluma suni sancıyı oturmak yok dolaşıcaksın dediler saat 8 buçuğa geliyodu kocam dışarda hber verin dedim oda şok geçirmiş kimi bulursa haber vermiş :) yarım saat sora bi bktım doğumhanenin kapısında ben diyim 20 siz deyin 25 kişi var :) yarısı ağlar vaziyette :) ben tedirginim tabi çocuk35 haftlık die neyse annemi aldılar bitek içeri. ben annemin yanında başladım sancı çekmeye öle çok bi sancı çekmiodum ama öğlen saat 2 oldu sncılarım çoğaldı yarım saatte bir çatı muaynesi oluyodum ama hiç açılmam olmadı 1 parmak diodu doktor her baktığında. en sonunda ntsde bebeğimin kalp atışlarının olması gerekenin çok üstüne çıktığını gördüler evet bende gördüm gerçekten çok yükselmişti suni sancının dokunduğunu , suni sancısızda hiç açılmıycağımı suni sancıyla anca 2 güne açılıcağımı böyle giderse bebeğime bikaç saat daha durursam bişey olucağını o yüzden sezeryan olmam gerektiğini anlattı doktorum. ben normal doğum diye aylarca direten kendini hazırlayan ben sezeryan olucktım ağlamaya başladım ama bebeğime bişey olmsın die mcburen apar topar o iğrenç lağmandan ve sonda takılmasından sonra amelyata alındım. ameliyathaneleri hep duyardım çok korkardım souk biyer derlerdi korkutucu derlerdi aaa bi girdim şok oldum inanılmz pozitif bi enerjisi vardı 7 -8 kişi vardı 3-4 erkek 3-4 kız hepsi gençlerdi çok güzel karşıladılar beni içeride ; yine aylardan kasım sanki sende kaldı tüm yarım die bi şarkı varya haayat boyu unutmam bidaha :) o çalıyodu son seste ve eşlik ediyolardı girdim bi gülmeye başladım beni görünce ohhh bee zayıf bi hamile dediler şok oldum :) benmi zayııfff yok artık dedim kızda bana sen buraya gelenleri bi görsen dedi göz kırptı :) hemşireydi sanırım. ellerimi ayaklarımı bağlarken bile çok rahatttım dövmemi gördüler hepsi başıma toplandı amelyat masasının arkasına :) sırtımda kocaman 20 cm civarı bi atatürkün imzasının dövmesi vardaaa maaa die die bağladılar beni hadi bkalım güzel anne uykuyaaa dediler ve gittim :)
23.09.2009 saat 14:32 de bebeğimi çıkarmışlar ben 45 dk sonra ameliyathanenin kapısından çıkarken kendime geldim kendime geldiğimde ilk bebeğim nasıl kaç kilo diye sordum :) çok iyi bebeğin 2 buçuk kilo dediler. sonra annemleri eşimi gördüm herkez ağlıyodu bebeğimi görmüşler camekan biyerde bebeğimi yıkamışlar herkezin önünde orda görmüşler çok iyi bebein dediler...
bu doğumumun 1. aşamsıydı...
snra odama çıktım bebeğim geldi emzirdim memeyi almadı yorgundu minnacıktı orda aşık olmuştum ona çıldırdım bu duyguya çok güzel bi duygu... bebeğim inliyo gibiydi korktuk sonra onu aldılar meyer solunum yolları tam gelişmemiş ve bu yüzden küveze koydular bebeğim yoğun bakıma girdi 7 gün kalıcak dediler dünyam yıkıldı size anlatamam onun kokusunu aldıktan sonra ondan 1 saat bile ayrı kalmak beni mahfediyodu ben 2 gün kaldım hastanede sonra taburcu oldum her gün 15 dk gidip beeğimi dokunamadan öyle uzaktan görüyodum benim kokumu alınca o küvezin içinde öylebi kıpırdanmaya bşlıyoduki anlatamam ağlıyodu dha ben içeri girip merhaba dediğimde o ağladı küvezde ben ağladım dışarda kimseyi eve istemedim telefonlra cevap vermedim verdiklerimde hep ağladım...
sütüm azaldıztten azdı 2 saatte 20 cc süt çıkartabiliorum ancak halada öyle...
neyse bu zor günlerin ardından bebeğim tm 7 gün sonra çıktı küvezden eve geldim kucağımdan hiç indirmedim onu, premaatüre olduğu için doktor kontrol amaçlı 2 gün sonra çağarmıştı 2 gün sonra tekrar gittik bebeğimi hastaneden çıkartırken kilosu 2 kilo 450 gr dı kontrole bi gittik 2 kilo 250 gr olmuş çok kilo vermiş dedi doktor kıyameti kopardı bide sarılık testi yaptı en fazla 12 olması gereken sonuç 20 çıktı acil tekrar hastaneye yatırdık bebişimi1 günde öyle teddavi gördü yani 10 gün boyunca perişan olduk eşimde bende devamlı ağlar olmuştuk şimdi çok iyiyiz 16 günlük olduk. ve şuanda 2 kilo 800 gr ız.
prematüre bebek sahibi olmak çok zor birşeymiş... bebeğim 2 buçuk kilo olmasına rağmen yani kilosu doktorun söylediğine göre çok iyiymiş ama mesela emme duygusu gelişmemişti bikaç güne kadar zorla besliyorduk hiç uyanmıyodu 2 saatte bir uyandırıp zorlaa besliyoduk sütümü sağıp veriyorum 20 cc yada 30 cc çıkıyor hemen arkasndan 30 cc mama yapıp veriyoruz 2 saatte bir 45 dkda bu mamaları zorla emiyordu. şimd 3- 4 gündür maşallah düzeldi cuk cuk içiyo en fazla iki mamayı 20 dkda yiyoruz :) toparladık anlıycağınız...
ooooo baya uzun yazmışım :) ama olsun herkez okusun benimm doğum sürecimin her aşamasını istedim
şimdi serin'imize aşığız babasıyla bu arada ben bana benzer diodum hep ama kızım babasının kopyası oldu el parmaklarından başka hiçbişeyi bana benzemiyo çenesindeki gamzeye kadar babasının aynısı :) bukadar koca delisi olmamın sonucu diyorum herkeze gören şok oluo zten copy by baba diolar :)
neyse kızlar benden bukadar...
allah herkeze hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah... benim yaşadığım zorlukları kimse yaşamasın... herkezi öpüyorum :*
Serincim nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız... 29.09.2009 sabahı tam 6,30 da hastenedeydik,birönceki akşam çok neşeli geçmişti,hatta evde bir arkadaşım fotoğraflarımızı çekmişti,kılıktan kılığa girmiştik son hamiş halimle,sabaha kadar uyuyamadık heyecandan,herşey hazırdı,süslerimiz bile,odaya alındığımızda tüm arkadaşlarım kapıda kuyruk olmuştu,herkesler vardı tüm sevdiklerim kuzey bebeği bekliyordu,ve eşimle beni aldılar ameliyathaneye,çok güzeldi herşey,ne olup bittiğini anlamadan dünyanın en güzel sesini duydum,tostoparlaktı kuzeybebek,tam 3530 gramdı,herşey iyiydi,odaya çıktığımızda bebeğim sürekli inliyordu,daha kucağıma alamadan yoğun bakıma aldılar,bana biraz küvezde duracak okadar dediler,inanmadım,gece,4.30 da eşimi çağırdılar acilen ..Kuzey bebek fenalaşmıştı,iki ciğerini delip tüp takmalılarmış,birde boğazına rahat nefes alsın diye,Ciğerlerini yırtmış suyu çıkarayım diye,ben bunlardan habersiz herhalde bebişimi bana getirecekler diye yollarını gözledim gelmedi kuzeyim,oysa bir mucizeydi o bizim için ,iki başarısız tüp bebek deneyiminden sonra kendiliğinden olmuştu,Tam 8 koca gün yoğun bakımda kaldı hertarafından tüp sarkıyordu,onu öyle görünce yıkıldım,ama yinede umudumu kaybetmedim,şimdi yanımızda Kuzey bebek,çok güçlü benim oğlum,umarım sağlığıda biran önce düzelir,Allah kimselere yaşatmasın...
eveeettt bir gün bende doğum hikayemi yazacakmışım allahıma çok şükürler olsun bugünleride gördüm......
meleğimi 19 ay bekledim küçük mucizem hiç ummadığım anda geldi...öğrendiğim gün ne çok ağlamıştım...vee şimdide kollarımın arasına aldım pamuğumu...25 eylülde rutin kontrol için dr a gittik..nst dede sancılarım çıkıyordu zaten ...ama o gün ultrason kontrolünde bebeğimin artık büyümediğini farkettik kilo alıcağına kaybetmeye başlamıştı kuşum...dr um zeynep artık kızımızı alabiliriz beklemenin bir anlamı yok dedi...yarın sabah ameliyata gel deyince ben şok oldum...gözlerim dolu dolu odasından çıktım..her ne kadar kızımı kucağıma bir an önce almak istesemde bir anda yarın doğuma gireceğimi düşünmek beni ürkütmüştü...
hemen tandıklarıma heber verdim...arkadaşlarım saolsun hastaneye geldiler hemen ve biz bir koşu son eksiklerim için alışverişe çıktık...hem korku hem sevinçle karışık duygularla apar topar o günü geçirdim...ama gelin görünki gece gözüme bir damla uyku girmedi sabahı sabah ettim...saat 7,30 da ailem ve eşimle beraber evden çıktık...ama çıkmadan önce oğluşumun odasında bayağı bir ağladım ..onu öptüm kokladım ama o uyanmadı bile...o anı düşününce hala gözlerim yaşarıyor..arkanızda bir evlat bırakıp ameliyata girmekte çok üzücü oluyor kızlar..neyseeee
hastaneye gittik ve beni odama aldılar hemen..sonra hemşiremiz gelip artık hazırlanmamız lazım dedi..pembe önlüğümü giydim ve beklemeye başladım..5 dk sonra beni almaya geldiler..ağlayarak çıktım odamdan..yani her dk gözlerim yaş içerisindeydi sizin anlıycağınız..herkesle vedalaştım ve ameliyathanenin kapısından içeri alındım..işte orda tek başınıza kalmak biraz ürkütücü...
ilk girdiğim yer bekleme odası gibi bir yerdi ..orda beni yaklaşık 20 dk beklettiler..zaten içeri girdikten sonra başka bir bayan daha geldi sezeryan için ...onunla muahbbete başladık yattığımız yerde..kurbanlık koyun gibiydik ikimizde:)))) ama orda beklemek iyi geldi sakinleştim...sonra ikimizide aldılar yan yana 2 ayrı odada ameliyata girdik..dr um ıslık çalarak geldi yanıma komiğime gitti o an..ben heycandan ölüyorum oysa ne kadar sakindi..onu öyle görünce bende rahatladım biraz...
sonra bütün ameliyat ekibi hazır oldu..beni masada oturttular ve belime iğnem yapıldı..acı hissetmedim normal iğne gibiydi yani..sonra yatırdılar ve benim bacaklarım uyuştu..ama işin kötüsü bir anda fenalaştım sanırım tansiyonum düştü...zaten onlar ekrandan beni takip ediyorlardı hemen serumu açtılar ve ben normale döndüm...önüme önlükler kapattılar bir sürü.. yani karnımı görmem imkansızdı..5 dk sonra karnına bastırıcaz korkma dediler ve bastırdıkları anda meleğimin ağlama sesi duyuldu..o an işte harika bir şeydi...bütün korkum bitti gitti..kızımı sildiler ve yanıma getirdiler 3 kere öptüm kuzumu çok tatlıydı meleğim pamuk gibiydi...sonra yukarı çıkardılar onu bende yarım saat sonra onun arkasından çıktım...iyikide tam narkoz almamışım onun doğum anını görmek çok güzeldi...ameliyat sonrasındada herhangi bir yan etki yaşamadım çok şükür..
26. 09 .09 saat 09:01 de BERRAM dünyaya geldi....şimdi meleğimle BERRAMLA evimizdeyiz ....allahıma binlerce kere şükürler olsun bu günleride gördüm...darısı tüm isteyenlerin ve bekleyenlerin başına....
eveeettt bir gün bende doğum hikayemi yazacakmışım allahıma çok şükürler olsun bugünleride gördüm......
meleğimi 19 ay bekledim küçük mucizem hiç ummadığım anda geldi...öğrendiğim gün ne çok ağlamıştım...vee şimdide kollarımın arasına aldım pamuğumu...25 eylülde rutin kontrol için dr a gittik..nst dede sancılarım çıkıyordu zaten ...ama o gün ultrason kontrolünde bebeğimin artık büyümediğini farkettik kilo alıcağına kaybetmeye başlamıştı kuşum...dr um zeynep artık kızımızı alabiliriz beklemenin bir anlamı yok dedi...yarın sabah ameliyata gel deyince ben şok oldum...gözlerim dolu dolu odasından çıktım..her ne kadar kızımı kucağıma bir an önce almak istesemde bir anda yarın doğuma gireceğimi düşünmek beni ürkütmüştü...
hemen tandıklarıma heber verdim...arkadaşlarım saolsun hastaneye geldiler hemen ve biz bir koşu son eksiklerim için alışverişe çıktık...hem korku hem sevinçle karışık duygularla apar topar o günü geçirdim...ama gelin görünki gece gözüme bir damla uyku girmedi sabahı sabah ettim...saat 7,30 da ailem ve eşimle beraber evden çıktık...ama çıkmadan önce oğluşumun odasında bayağı bir ağladım ..onu öptüm kokladım ama o uyanmadı bile...o anı düşününce hala gözlerim yaşarıyor..arkanızda bir evlat bırakıp ameliyata girmekte çok üzücü oluyor kızlar..neyseeee
hastaneye gittik ve beni odama aldılar hemen..sonra hemşiremiz gelip artık hazırlanmamız lazım dedi..pembe önlüğümü giydim ve beklemeye başladım..5 dk sonra beni almaya geldiler..ağlayarak çıktım odamdan..yani her dk gözlerim yaş içerisindeydi sizin anlıycağınız..herkesle vedalaştım ve ameliyathanenin kapısından içeri alındım..işte orda tek başınıza kalmak biraz ürkütücü...
ilk girdiğim yer bekleme odası gibi bir yerdi ..orda beni yaklaşık 20 dk beklettiler..zaten içeri girdikten sonra başka bir bayan daha geldi sezeryan için ...onunla muahbbete başladık yattığımız yerde..kurbanlık koyun gibiydik ikimizde:)))) ama orda beklemek iyi geldi sakinleştim...sonra ikimizide aldılar yan yana 2 ayrı odada ameliyata girdik..dr um ıslık çalarak geldi yanıma komiğime gitti o an..ben heycandan ölüyorum oysa ne kadar sakindi..onu öyle görünce bende rahatladım biraz...
sonra bütün ameliyat ekibi hazır oldu..beni masada oturttular ve belime iğnem yapıldı..acı hissetmedim normal iğne gibiydi yani..sonra yatırdılar ve benim bacaklarım uyuştu..ama işin kötüsü bir anda fenalaştım sanırım tansiyonum düştü...zaten onlar ekrandan beni takip ediyorlardı hemen serumu açtılar ve ben normale döndüm...önüme önlükler kapattılar bir sürü.. yani karnımı görmem imkansızdı..5 dk sonra karnına bastırıcaz korkma dediler ve bastırdıkları anda meleğimin ağlama sesi duyuldu..o an işte harika bir şeydi...bütün korkum bitti gitti..kızımı sildiler ve yanıma getirdiler 3 kere öptüm kuzumu çok tatlıydı meleğim pamuk gibiydi...sonra yukarı çıkardılar onu bende yarım saat sonra onun arkasından çıktım...iyikide tam narkoz almamışım onun doğum anını görmek çok güzeldi...ameliyat sonrasındada herhangi bir yan etki yaşamadım çok şükür..
26. 09 .09 saat 09:01 de BERRAM dünyaya geldi....şimdi meleğimle BERRAMLA evimizdeyiz ....allahıma binlerce kere şükürler olsun bu günleride gördüm...darısı tüm isteyenlerin ve bekleyenlerin başına....
zynp zeynep gözün aydın olsun canım bebeğin hayırlı olsun a.s.a.s.
ANASINA BABASINA VATANINA HAYIRLI EVLAT OLSUN .:Saruboceq:.
güzel Berramız HOŞ GELDİN ADINLA YAŞA GÜZEL MELEKa.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?