memlekete tek gidip kalmama izin vermiyor

çok büyük konularda kısıtlamıyor ama ufak tefek tartışma konularında hep onun dedikleri doğru ve mantıklı gibi davranıyor
İstediği huzursuzluğu çıkarsın, baştan eğer size mantıklı ve uygun gelmiyorsa, ortak noktada bulusamiyorsaniz dediğini yapmayın.
Öyle hep onun dediklerini dogru sanmasina alistirmayin eşinizi, çok çekersiniz.

Kaç yıllık evlisiniz, eşiniz kaç yaşında? Evde birkaç gün bir hafta yalnız kalamayacak kadar küçük veya engelli mi anlamadım. Aileme gitmek istediğim zaman eşimden izin almam gideceğimi söylerim, sen de istersen gel istersen gelme diye teklif ederim. O da evde birkaç gün yalnız kalma fikrine bayılıyor zaten.
o açıdan değil de benden ayrılmak istemiyor diyeymiş.. evlenmeden önce de öyle derdik hiç ayrı kalmayalım özlüyoruz falan diye. uzak mesafeyken 2 haftada bir illa ki gelirdi ya da ben giderdim.
ailesi de burda zaten aslında annesi çağırıyor yemeğe ama yine de istemiyor anlamadım ya ben de valla heralde ona da üşeniyor bahane buluyor

ben henüz çalışmıyorum.
annemler 20 gün önce bizdelerdi 5 gün kaldılar onun için dedi daha yeni geldiler diye. ondan önce de haziranda bayramda biz gitmiştik.
ben daha önce tek gidip kalmıştım o zamandan beri 3 ay oldu yani.
evet ben de onun ailesinden örnek veriyorum ama istemiyorsan çok sık gitmeyiz diyor. bide yol parası açısından konuşuyor zor diye…
Sizin çalışmanız lazım kesinlikle. Bu mesaja göre görüşmelerin arası çok değil ama düğün dernek program olduğunda 2-3 gece gitmenize bu kadar laf söylememeli. Özellikle hakkını doldurdun gibi çirkin laflar.
Sizin ilk mesajınızda 3 ay önce gittim demeniz sanki 3 aydır ailenizi görmediğiniz anlamına çıkıyor. O kısmı düzenleyin bence

Istersem kaynanama 10 saniye mesafede oturayim eger bana hakkini doldurdun gibi birsey soyluyorsa ayni metodu ona uygularim
Daha bu hafta gorustuk yeter, benim aileme ne kadar gidiyorsak ya da gidiyorsam sende o kadar gidersin ya da gideriz derim
Onceden boyle degildim ama artik boyleyim
Aileme de her zaman esimle gitmem
Ne o oyle yapisik ikiz gibi
Giderim, sonra esim beni almaya gelir aileme de merhana demis oluruz doneriz
Izin vermiyor ne demek, ebeveynlerimize bile sormuyoruz bir yere gidecegimiz zaman
Kaldi ki koca
Bir bir mulk degiliz
Tapumuz da kocalarda degil

İstediği huzursuzluğu çıkarsın, baştan eğer size mantıklı ve uygun gelmiyorsa, ortak noktada bulusamiyorsaniz dediğini yapmayın.
Öyle hep onun dediklerini dogru sanmasina alistirmayin eşinizi, çok çekersiniz.
ben de gidicem gibi ama mutlu mutlu tadını çıkaramayacağım ona üzülüyorum

Istersem kaynanama 10 saniye mesafede oturayim eger bana hakkini doldurdun gibi birsey soyluyorsa ayni metodu ona uygularim
Daha bu hafta gorustuk yeter, benim aileme ne kadar gidiyorsak ya da gidiyorsam sende o kadar gidersin ya da gideriz derim
Onceden boyle degildim ama artik boyleyim
Aileme de her zaman esimle gitmem
Ne o oyle yapisik ikiz gibi
Giderim, sonra esim beni almaya gelir aileme de merhana demis oluruz doneriz
Izin vermiyor ne demek, ebeveynlerimize bile sormuyoruz bir yere gidecegimiz zaman
Kaldi ki koca
Bir bir mulk degiliz
Tapumuz da kocalarda degil
başlığa öyle yazdım da işte razı değilim istiyorsan yine gidersin diyor. yine de çok rahatsız edici sinirimi bozuyor

Bu konu hak izin kavramlarının çok dışında 1.si aileni görmek hakkın 2.si bunun için izin almak zorunda değilsin. Bende aileme uzağım 5 saatlik bir yol var aramızda. Çocuklardan önce 2 haftada bir biz giderdik 3 haftada bir annem babam kardeşlerim gelirdi. Şuan 2 çocuğum var ben 2 ayda bir gidebiliyorum düzenleri çok bozuluyor diye. 2 haftaya yakın kalıyorum. Ailem ise 2 haftada bir max 3 haftada bir mutlaka geliyor. Bunun için izin almıyorum.
Eşimin ailesiyle aynı şehirde oturuyoruz 3 haftada bir onlarla görüşüyoruz. Pazar günleri ise onlar gelip çocukları alıyolar 2 3 saat kadar torunlarıyla vakit geçiriyolar. Bunun için de benden izin almaları saçma.
Yerinizde olsam basar giderim eşimden ayrı kalmaya okey diye düşündüğüm max süreyi kalırım. Gelince surat mı yapıyor izah ederim yine. Baktım devam mı ediyor bir o kadar daha ailemin yanına giderim. Çünkü adam sana sahip modunda çünkü aileni görmek için izin almak zorundasın ve çünkü eminim ailene beraber bile gitseniz bi şekilde yüz asıp seni diken üstünde tutacak bir hareket yapıyodur.

Siz bu adamın eşi misiniz kölesi mi? Siz de onun ailesi için bir kota belirleyin. Hakkın doldu gitmeyin deyin, bakalım nasıl oluyormuş.

ben de gidicem gibi ama mutlu mutlu tadını çıkaramayacağım ona üzülüyorum
Ay niye?
Kocanizin tribine kanip orda modunuz dusecekse aileniz hisseder bunu
Bos yere insanlarin canini sıkmayin
Simdi anlamazsiniz belki ama bi 5 sene sonra kalkar gidersiniz kocaniz ne yedi icti umrunuzda bile olmaz

Siz çalışıyor musunuz? Eşin rızası tabiki önemlidir ama tutup 3 ay önce gördün hakkını doldurdun gibi hanzoluklar yapmak için değil bu hak. Ailesine gidip aylarca kalan yada 2ayda bir 15 gün kalanlar için fazla deniyor bende diyorum açıkcası ama 3 ay olmuş 2-3 gün gitmekten daha doğal ne var. Bunun için izin istemeyin bile, ikna ile halledemezsiniz gidiceksiniz, siz gide gide oda alışacak.
Kendi ailesi dibindeyken böyle konuşmasına müsade bile etmemeniz gerekirdi. Normalde kendisi demeli benimkiler yanımda sende istersen iki üç gün git aileni gör hasret gider diye
kendi dediği de oldu gidelim diye zaten arayı çok açmadık ama hep haftasonu için ikimiz gideriz diyor yani benim tek gitmek istemem hep sorun oluyor

başlığa öyle yazdım da işte razı değilim istiyorsan yine gidersin diyor. yine de çok rahatsız edici sinirimi bozuyor
Tamam kisasa kisas yap o halde
Kendi aileni 20 gun once mi gordun
Onun ailesini de 20 gun sonra gor mesela
Bak bakalim kabul edecek mi

eşinin tarzı çok rahatsız edici. Arkadaşının düğünü hafta sonu değilse gidemezsin falan çok kötü ya.
Çocuk var mı bilmiyorum ama çocuk olduğunda insan yardım almak için daha sık gitmek istiyor. O zaman bu konu sisi zorlayabilir.
Benim ailem uzakta. biz pek görüşmüyoruz. Bizim şehirde de evleri gelirlerse görüşüyoruz ben gitmiyorum. Ama oğlum doğduğunda doğum iznindeyken neredeyse 3 ay annemde kaldım İzmir’de müstakil evde oturuyorlar. Eşim hafta sonları geldi. İzin aldıkça uzun kaldı. Mis gibi geçirdik o dönemi annemle. Eşimin ailesi de uzakta. Onları yılda 1-2 kez görüyoruz. Onlar da git gel sevmiyor.

Tamam kisasa kisas yap o halde
Kendi aileni 20 gun once mi gordun
Onun ailesini de 20 gun sonra gor mesela
Bak bakalim kabul edecek mi
aynen mantıklı zaten aklımdan öyle şeyler geçiyor da kendisi de istemezsen bizimkilere de sık gitmeyiz diyor ordan sıyırıyor. memlekete gitme konusunda da maddi olarak yorucu oluyor sen para konusunu hiç düşünmüyorsuna geliyor mesele.

Kaç yıllık evlisiniz, eşiniz kaç yaşında? Evde birkaç gün bir hafta yalnız kalamayacak kadar küçük veya engelli mi anlamadım. Aileme gitmek istediğim zaman eşimden izin almam gideceğimi söylerim, sen de istersen gel istersen gelme diye teklif ederim. O da evde birkaç gün yalnız kalma fikrine bayılıyor zaten.
cevap vermemişim 1 yıl 2 ay oldu. ikimiz de 27yiz. ben de gidebilir miyim diye değil de şöyle yaparız gideriz ya da gideyim diye kelimeler kullanıyorum ama işte anlaşmazlık oluyor. keşke o da öyle olsa yalnız kalmak istemiyor annesi de öyle bi alıştırmış ki zaten ona da sinir oluyorum masadaki tabağını tezgaha bile koydurmuyor paşa gibi bakıyor her işini yapıyor şimdi ben alıştırıyorum yavaş yavaş iş veriyorum bazen yardım ediyor vs.

kadının ekonomık ozgurlugu olmayınca kısıtlayan erkekler olur. Sızın kocanızda oyle bırı. Kendı tahakkumu altına almıs. Bırey olmaktan çıkmışsınız onun gozunde. Karar verıcı kendı. Cok rahatsız edıcı. Tavrınızı koyun

aynen mantıklı zaten aklımdan öyle şeyler geçiyor da kendisi de istemezsen bizimkilere de sık gitmeyiz diyor ordan sıyırıyor. memlekete gitme konusunda da maddi olarak yorucu oluyor sen para konusunu hiç düşünmüyorsuna geliyor mesele.
Gerçekten öyle mi peki ?
Yani her ay gitseniz 1 hafta kalsanız git gel yol parası orada harcadığınız vs bunlara imkan var mı ?
Maliyetini net çıkardınız mı ?

Onun dışında tabi ki özlediğiniz istediğiniz zaman ailenize gidebilmelisiniz buna kimse engel olmamalı bence.
Ancak 5 6 saatlik uzaklığa göre de yine gidiş gelişleriniz gayet iyi bence ( Ülkemizde benzinin fiyatı malum çünkü)
20 gün önce gelmişler ve epey de kalmışlar yani kendinize bir kota çizebilirsiniz belki 2 ayda bir gelip gitmek istiyorum ve bir hafta kalmak istiyorum gibi.
Tabi eşinizle oturup maliyet kısmını da konuşarak.

ben henüz çalışmıyorum.
annemler 20 gün önce bizdelerdi 5 gün kaldılar onun için dedi daha yeni geldiler diye. ondan önce de haziranda bayramda biz gitmiştik.
ben daha önce tek gidip kalmıştım o zamandan beri 3 ay oldu yani.
evet ben de onun ailesinden örnek veriyorum ama istemiyorsan çok sık gitmeyiz diyor. bide yol parası açısından konuşuyor zor diye…
Aileniz yeni gelmiş evet aslında dediğiniz gibi 3 ay olmamış bir 2..3 ay geçsin özleyin bencede

Aileniz yeni gelmiş evet aslında dediğiniz gibi 3 ay olmamış bir 2..3 ay geçsin özleyin bencede
Geldiklerinde de eşi burunlarından getirdi, surat astı, misafirleri geldiklerine pişman etti. maksat ayaklarını kesmek git-gel’i tamamen bitirip eşini ailesinden koparmak.

Aynı konudan muzdaribim 1 hafta izne çıkıyorum 3 günlüğüne ailemin yanına gitmek istedim yol 3 saat sürüyor. İlla gelmek istiyor. Sen de kendi ailene git diyorum senle kalmak istiyorum diyor normalde olsa hoşuma gidebilir ama bazen ailemle tek olmaya ihtiyacım var

Back
X