- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
yarım kilo mu
bir şey sorucam. Inşeallah bir an önce tedaviye başlarsınız, istenilen bebek bulunur ve de sana sıkı-sıkı tutunur. Sormak istediğim istenilen bebek doğunca ilik nakli ücretini devlet karşılıyormu?
çok saol canım .allah razı olsun.çok detaylı bilgim yok ama o zamanda gidiyor diye duydum önümüzdeki aşamalarla boğuşmaktan ona sıra gelmedi.inş bulunurda giden para olsun kredi çeker yıllarca çalışırım öderim yeterki evladım sağlığına kavuşsun benden ayrılmasın...
Allah her daim yardımcınız olsun. Rabbim tüm işlemlerinizi kolaylaştırsın.
bende hamileliğimi ekim anneleri olarak yine burada geçirmiştim o zaman hem maddiyat hemde böyle brşeyin kendi başınıza geleceğini tahmin bile etmiyorsunuz.inş aramızda bu işlemi yaptıran olur yada bağışlayan bu hayrın yüzü suyu hürmetine rabbim sizin çocuklarınızı korur.malesef evet canım...ben çok istemem rağmen tedavi ve alışveriş masrafları daha sırtımızdan kalkmadığı için bu çnemli sağlık konusuna bütçe ayıramıycam dilerim rabbim bi gün beni bu konuda pişman etmez...bu yüzden bu kadar kolay birilerine umut olabilecek bi şeyi mutlaka yapıcam ve başkalarının evlatlarına faydam olsun diye dua edicem.allah onların yüzü suyu hürmetine bizimkileri korusun..
çok duygulandım canım.ağlamamak için kendimi çok sıkıyorum şu anda izin verirsen bu yazını facede paylaşıcam ve herkesin paylaşmasını isteyecem,sizlerin de face adresleri varsa allah rızası için bunu yapalım belki 1 çocuğun atlacak olan kanı başka bir çocuğu hayata bağlayacak..:26::26:kordon kanı hangi hastalıklar için kullanılır?
çocukluk çağı lösemi ve lenfomaları
thalessemi (akdeniz anemisi)
aplastik anemiler (kemik iliğinde hücre üretiminin olmaması)
orak hücreli anemi (sickle cell anemi)
amegakaryositik trombositopeni
nöroblastoma
tip ı diyabet (dosya için tıklayınız.)
serebral palsi (dosya için tıklayınız.)
toplanan kordon kanının miktarı ne kadar olmalıdır?
Toplanan kordon kanının en az 60 mililitre olması gereklidir.
Doğum şekli kordon kanı alımını etkiler mi?
Hem normal doğumlarda hem de sezaryen doğumlarda toplama işlemi uygulanabilir.
Kordon kanı ne kadar süreyle saklanabilir?
Kordon kanı bugünkü veriler ışığında 15 yıla kadar sağlıklı olarak saklanabilmektedir. 05/07/2005 tarihli ve 25866 sayılı resmi gazetede belirtildiği üzere, 12 yıllık bir saklama süresi sonunda, başka bir gerekçeyle saklanmasına devam edilmesi için başvurulmazsa, kordon kanı ihtiyaç duyan başka hastaların kullanımına açık olacaktır.
Tüm bunların yanında maliyeti sebebi ile kordon kanını saklatamyıcak aileler hiç bir ücret ödemeden,merkezler sadece telefon edip bağışçı olmak istediklerini söyliyerek, ücretsiz ilik bağışında bulunabilirler.(size gönderilecek bir kiti doğum sırasında doktorunuza vererek kordon kanını merkezen aldırıyorlar zaten.)
belki maliyeti sebebi ile çok isteseniz bile bu işlemi yapamıyacak olabilirsiniz fakat ücretsiz bağışçı olarak belki başka bi annenin umudu olacaksınız...ve dilerim o evlatların ve o ailelerin duaları sayesinde bizim evlatlarımızı rabbimiz her türlü hastalık ve beladan koruyacak.bu cümleleri bu hastalığa yakalanmayan evlatların anneleri ve bu umutsuzluğu yaşamammış anneler,anne adayları olarak çok daha iyi anlamalıyız.çünkü o durumda ki arkadaşlarımız inanın bu konuları bu kadar izah edemiyor bize.biz nasıl evlat hasreti ile yanarken aldığımız hamile haberlerini taşımakta zorlanıyor ve paylaşmak istemiyorsak onun gibi bişey.lütfen biz burdan elimizden geleni yapalım...
Doktorum programına bir adam çıktı. Günde en az yarım kilo limon yiyormuşAdamda limon takıntısı var, limonlu halı alacağım diyor
tüm gün ben de gezemem cnm zaten yoksa eşiminde bizimle gezmesi gerekir
bi yere göndereyim desem kaybolur sonra.ne yaparım onsuz.biz iki yabancı
bence de tanışabilirsek güzel olur yarım saat bile olsa.
günaydın canım nasılsın
amin sağol mikrocum inşalalh sizlerdende alıcaz güzel haberler geçen sormuşsun yasinin son 3ayetini ne kadar okucam diye atlamışım ben onu belli bir sayısı yok canım ben her fırsatta okumuştum rabbim kabul etsin
yarım kilo limon mulimonlu halı ne yaa allahım nasıl hastalıklar var
Hee yarım kilo
Doktorla konuşurken limonlara bakıyorDoktor da dedi limonlara değil bana bakın
Sümeyyecim sana verdiğim cvp çıkmamış canım evet ilik naklide ücretli bir işlemmiş yurtdışından gelirse masraflarını biz karşılkıyormuşuz ama önümüzdeki aşamalarla uğraşmaktan o kadar detaylı bilgim yok.yeterki bulunsunda kredi çeker yıllarca çalışır yine öderim yeterki yavrum sağlığına kavuşsun yaterki benimle kalsın...
böyle limon sevende hiç görmedim benim annemin acaip alerjisi var limona görünce bile yüzü ekşir hemen..görmeye dayanamaz.
hiç unutmam 5 yıl falan önce meyve koyduk tabaklara mandalina falan annem dalgın tabi tv izliyor ben bi tane de limon soydum dilimledim anneme tek tek mandalina verirken bi dilim limonu verdim bakmadan attı ağzına
akşama kadar kendine gelemedi kovaladı durdu beni evin içinde
Sümeyyecim sana verdiğim cvp çıkmamış canım evet ilik naklide ücretli bir işlemmiş yurtdışından gelirse masraflarını biz karşılkıyormuşuz ama önümüzdeki aşamalarla uğraşmaktan o kadar detaylı bilgim yok.yeterki bulunsunda kredi çeker yıllarca çalışır yine öderim yeterki yavrum sağlığına kavuşsun yaterki benimle kalsın...
ooooo buluşma varmışşş
davet de edilmiyoruzzzzhıhh
ooooo buluşma varmışşş
etmezmiyiz hulyammmm
pazartesi günü ben hastanedeyim muhtemelen 2 ye kadar..
görüşmeyi çok isterim
gelebilirseniz görüşelim
Bir kız aradı, 10 yıldır kirpik ve kaşlarını yoluyormuş
çok sevindim incim herşey yolunda gider inşalalhhKuzum
Bugün ağrı yok dün de yoktu bakalım inş. olmaz da vaktinde gidebilirim kontrole.
Hee yarım kilo
Doktorla konuşurken limonlara bakıyorDoktor da dedi limonlara değil bana bakın
Adam hipnotize olmuş gibi masadaki limonlara bakıyor
Seyircilere diyor ki limonları yemeden kabuğunu iyice yıkayın, doktor da diyor ki biz kabuğunu yemediğimiz için sorun yok
sende çok fenaymışsın kızım kadıncağıza yapılırmı hiç böle bişi
böyle limon sevende hiç görmedim benim annemin acaip alerjisi var limona görünce bile yüzü ekşir hemen..görmeye dayanamaz.
hiç unutmam 5 yıl falan önce meyve koyduk tabaklara mandalina falan annem dalgın tabi tv izliyor ben bi tane de limon soydum dilimledim anneme tek tek mandalina verirken bi dilim limonu verdim bakmadan attı ağzına
Adam hipnotize olmuş gibi masadaki limonlara bakıyor
Seyircilere diyor ki limonları yemeden kabuğunu iyice yıkayın, doktor da diyor ki biz kabuğunu yemediğimiz için sorun yok
ooooo buluşma varmışşş
etmezmiyiz hulyammmm
pazartesi günü ben hastanedeyim muhtemelen 2 ye kadar..
görüşmeyi çok isterim
gelebilirsen görüşelim
inci
mikro
nurme
ben
denk gelebilirsek buluşcaz p.tesi başla kimler orada olacak kk köşesi apalım hastanede
sende gelebilirmisn cidden
Aşk olsun kuzum davet ne demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?