- 12 Mayıs 2019
- 1.418
- 2.556
- 133
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Ama toplumda kiraci icin memur olma ya da memur kefil sarti varAlla alla son zamanlarda benim bildiğimden hariç bir gömü falan mı bağışlandı bu memurlara? Neden kuş kadar maaşa özeniyor herkes anlayamıyorum. Nasıl aç bir toplumsak artık küçücük maaşa bile gelen yorumlara bak. Anne-baba memur bende,über bir hayat yaşamadık yani,bilmesek yutturacaklar herhalde.
" Ee siz de memur olsaydınız, sizi tutan neydi?" deyin. Veya " her işin zorlukları var , ben sanki torpille memur oldum" deyin.Memur oldum diye herkes iyi oldu di mi şimdi rahatsınızdır rahatlamışsınızdır falan diyor. Doğum iznine ayrıldım diye kadın için memur olmak çok kolaylık diyolar. Bi kere deseler anlıcam konuşma arasında kaç kere iyisinizdir maddiyatınız iyi diyolar. şükür her şey yolunda ama bastıra bastıra sorulması söylenmesi rahatsız ediyor.
Bi de modelsiz bi araba için paramın bi kısmını eşime verdim hala onun taksit ödüyoruz artı bi ton araba masrafı çıktı falan. Ben sadece eşimin maaşıyla geçiniriz derken benim maaşın yarıdan fazlası gitti eşim de tutumlu biri değil sadece onun kartından alışveriş yapılıyor ama hep ekside ve ben kasmadım kredi kartında ödemede eksik varsa ona gönderdim .
Her neyse konuyu dağıttım bu memur oldun diyenler çok kolay olmuşum gibi davranıyor halbuki sınavdan 90 aldım bir senemi buna adadım ha tabi düşük puanla da atananlar var ama herkesin nasibi kısmeti beni ilgilendirmiyor
Keşke o kişilere memurun artık kira ödeyemez duruma geldiğini söylese birileri. Akıl tutulması gerçekten.Ama toplumda kiraci icin memur olma ya da memur kefil sarti var
Maasi az ama garanti! iş
Güvencesi var nasilsa hem de iki maas ya goze batiyor
Ben diyorum da olsun en azindan her ay odeniyor deniyor. Benim.kiram maasin yuzde 50sinde biraz fazla eee kredi karti kredi derken eksi bakiyedeyimKeşke o kişilere memurun artık kira ödeyemez duruma geldiğini söylese birileri. Akıl tutulması gerçekten.
Sakın yeme tuzak bunlar yaparsan köşeye çekildi elini sürmedi biseye diyebilirlerBen kayınvalidemlere falan gidince şey diyolar, bilgisayarını da al orda ders çalışırsın.
Ders çalışmak...
Misafirlikte çalışmak...
Yazık günah gerçekten. İşte memura verilen değer. Memleketin en kolay kazıklanan,vur başına ekmeğini al denilen kişileri memurlar. Esnaf çok sever mesela memuru.Ben diyorum da olsun en azindan her ay odeniyor deniyor. Benim.kiram maasin yuzde 50sinde biraz fazla eee kredi karti kredi derken eksi bakiyedeyim
Evet malesef zengin çevrem akrabam yokBana garip geliyor burada açılan memur konuları. O kadar mı fakir bu çevreleriniz yahu. Bizimkiler de biz memuruz diye ”yazık onlar memur” modunda hahshjsjdjdj
Yok olmadı özelde sürünmeye devam oKız senin eşinde bekçi olacaktı o da oldu mu
Hepi topu iki ay zaten o daEvet malesef zengin çevrem akrabam yokhep özelde çalışıyor eşi çalışmıyor mesela şimdi ben doğum iznindeyim diye bedava karşılıksız para alıyomuşum gibi görüyorlar
Bacım kulübe hoş geldinMemur oldum diye herkes iyi oldu di mi şimdi rahatsınızdır rahatlamışsınızdır falan diyor. Doğum iznine ayrıldım diye kadın için memur olmak çok kolaylık diyolar. Bi kere deseler anlıcam konuşma arasında kaç kere iyisinizdir maddiyatınız iyi diyolar. şükür her şey yolunda ama bastıra bastıra sorulması söylenmesi rahatsız ediyor.
Bi de modelsiz bi araba için paramın bi kısmını eşime verdim hala onun taksit ödüyoruz artı bi ton araba masrafı çıktı falan. Ben sadece eşimin maaşıyla geçiniriz derken benim maaşın yarıdan fazlası gitti eşim de tutumlu biri değil sadece onun kartından alışveriş yapılıyor ama hep ekside ve ben kasmadım kredi kartında ödemede eksik varsa ona gönderdim .
Her neyse konuyu dağıttım bu memur oldun diyenler çok kolay olmuşum gibi davranıyor halbuki sınavdan 90 aldım bir senemi buna adadım ha tabi düşük puanla da atananlar var ama herkesin nasibi kısmeti beni ilgilendirmiyor
Bana garip geliyor burada açılan memur konuları. O kadar mı fakir bu çevreleriniz yahu. Bizimkiler de biz memuruz diye ”yazık onlar memur” modunda hahshjsjdjdj
Ben memur değilim bana da diyolla. Oh ne rahat işin var diyolla. Geç gidiyon erken çıkıyon diyolla. Ben de he valla öyle, çok rahat diyorum. Hiç aslında rahat olmamı istemediklerini düşünmedim. İstemeseler ne değişir zaten, bana ne.Ne yapalım diyenler de derdimi anlamıyorbiri sizi iyi görse bastıra bastıra ne kadar iyisin mutlusun ya dese iki de bi dile getirse bu da onun gibi bişey yani aslında olmanı istemiyorlar. memurluk da hava atacak bişey değil bu arada onun için yazmadım
Zaten senin konun üzerine bu da çıkınca hayret ettim skdkdkkd hayır bizim çevremiz de hep fabrikatör değil ama esnaf bile beğenmiyor memurluğu. Gelirimiz çok düşük onlara göre. Kalan kısmı da okumuş ama devlette değil, kendi iş yerleri var. Kardeşim özel sektörde mimar, maaşı 60 bindi en son. Bu yüzden en fakir biziz.benim ailem de aynı modda hatta eşime ve vizyonsuzluğuna kızarlar %100 İngilizce bölüm bitirip kendini devlette körelttiği için.. ama eşimin ailesine göre havadan para geliyor gibi takınırlar
Ben kamu kurumunda çalışan bir mühendis olarak kurumdaki işçi statüsündeki temizlikçiden az para alıyorum. Memuru öven tayfa neyini övüyor çözemedimKeşke o kişilere memurun artık kira ödeyemez duruma geldiğini söylese birileri. Akıl tutulması gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?