Memur oldum diye

Ama toplumda kiraci icin memur olma ya da memur kefil sarti var
Maasi az ama garanti! iş
Güvencesi var nasilsa hem de iki maas ya goze batiyor

" Ee siz de memur olsaydınız, sizi tutan neydi?" deyin. Veya " her işin zorlukları var , ben sanki torpille memur oldum" deyin.

Ama toplumda kiraci icin memur olma ya da memur kefil sarti var
Maasi az ama garanti! iş
Güvencesi var nasilsa hem de iki maas ya goze batiyor
Keşke o kişilere memurun artık kira ödeyemez duruma geldiğini söylese birileri. Akıl tutulması gerçekten.

Ben kayınvalidemlere falan gidince şey diyolar, bilgisayarını da al orda ders çalışırsın.

Ders çalışmak...
Misafirlikte çalışmak...
Sakın yeme tuzak bunlar yaparsan köşeye çekildi elini sürmedi biseye diyebilirler

Ben diyorum da olsun en azindan her ay odeniyor deniyor. Benim.kiram maasin yuzde 50sinde biraz fazla eee kredi karti kredi derken eksi bakiyedeyim
Yazık günah gerçekten. İşte memura verilen değer. Memleketin en kolay kazıklanan,vur başına ekmeğini al denilen kişileri memurlar. Esnaf çok sever mesela memuru.

Bana garip geliyor burada açılan memur konuları. O kadar mı fakir bu çevreleriniz yahu. Bizimkiler de biz memuruz diye ”yazık onlar memur” modunda hahshjsjdjdj
Evet malesef zengin çevrem akrabam yok hep özelde çalışıyor eşi çalışmıyor mesela şimdi ben doğum iznindeyim diye bedava karşılıksız para alıyomuşum gibi görüyorlar

Siz acaba kendinize dert mi arıyorsunuz ? Bana öyle geldi. Evet çalışmışsınız evet memursunuz. Eee? Bizde öyleyiz de hiç böyle dertlerim yok. ilginç..

Özelde çalışan kadınlar doğum yaptığında devlet memuru kadar doğum izni alamıyor. Ücretsiz izne çıksa kovulma korkusu yaşıyor, kovulmasa terfisi zammı riske giriyor. Mülakatlarda çocuk düşünüyor musun diye sorulan bir ülkede yaşıyoruz. Süt izni desen zaten hangi şirket izin verecek, vermese kimi kime şikayet edeceksin. Şartlar adil olmadığı için karşınızdaki kişiler belki o yüzden "rahatsız" oluyorlardır.

Bunlar dışında derdiniz ne ben gene de anlamadım

Bacım kulübe hoş geldin dün benzer bi konu da ben açmıştım kv kp in maaşımız ile ilgili hadsiz konuşmaları ile ilgili. Aldığımız 3 kuruş para milletin diline düştük

Ama yalan değil ben eskiden özeldeyken çalışmaktan canım çıkardı şimdi baya rahatladım. İnsani koşullarda çalışıyorum.

Bi de özelde izin olayı yok gibi bi şey kamuda ise epey izin var

Ha şunda haklısınız ama madem çok rahatlık çok kolaylık o zaman kendileri de çalışıp atansın. Zaten atanma işi zor ve büyük emek istiyor bu emeği gösteremeyenler de kedi ciğer misali laf atıyolar işte

Bana garip geliyor burada açılan memur konuları. O kadar mı fakir bu çevreleriniz yahu. Bizimkiler de biz memuruz diye ”yazık onlar memur” modunda hahshjsjdjdj
benim ailem de aynı modda hatta eşime ve vizyonsuzluğuna kızarlar %100 İngilizce bölüm bitirip kendini devlette körelttiği için.. ama eşimin ailesi havadan para geliyor gibi takınırlar

Ben memur değilim bana da diyolla. Oh ne rahat işin var diyolla. Geç gidiyon erken çıkıyon diyolla. Ben de he valla öyle, çok rahat diyorum. Hiç aslında rahat olmamı istemediklerini düşünmedim. İstemeseler ne değişir zaten, bana ne.

benim ailem de aynı modda hatta eşime ve vizyonsuzluğuna kızarlar %100 İngilizce bölüm bitirip kendini devlette körelttiği için.. ama eşimin ailesine göre havadan para geliyor gibi takınırlar
Zaten senin konun üzerine bu da çıkınca hayret ettim skdkdkkd hayır bizim çevremiz de hep fabrikatör değil ama esnaf bile beğenmiyor memurluğu. Gelirimiz çok düşük onlara göre. Kalan kısmı da okumuş ama devlette değil, kendi iş yerleri var. Kardeşim özel sektörde mimar, maaşı 60 bindi en son. Bu yüzden en fakir biziz.

Keşke o kişilere memurun artık kira ödeyemez duruma geldiğini söylese birileri. Akıl tutulması gerçekten.
Ben kamu kurumunda çalışan bir mühendis olarak kurumdaki işçi statüsündeki temizlikçiden az para alıyorum. Memuru öven tayfa neyini övüyor çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…