- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.046
- 1.123
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Neden bu kadar takılıyosunuz ki ,biz 24 saat nöbet usulü çalısıyoruz oh ne güzel 1 gün çaliş 3 gün yat diyolardi. Sanki gezmeye gidiyoruz gibi 3 gün yatmak vay be diyenler oluyodu bende sacmalamayin 3 günü nerden cikarttiniz 1 hafta yatiyoruz biz diyodum
yeni zamlarla yükseldi ya ortalama 40 bin alıyorlar özel daha bitikAçılın ben forumda memurları beğenmediğim için linç yemiştim. Yine aynılarını yazayım da konu sahibi bir de o açıdan baksın
Arkadaşım maaşınız az, mal mülk sahibi olmak için senelerce kredi ödemek zorundasınız.
Diğer işlere göre rahat çalışma saati olduğu vs doğru ama influencer gibi de free değilsiniz yine iş yine mesai.
Doğru düzgün yükselme, ilerleme şansınız yok. Mesleki tatmin nadir.
Azıcık aş kaygısız baş seven için makul.
Memur çocuğuyum, Allah bu devirde sabır versin hepinize.
Çok komiksiniz gerçekten sonuç alınacağını düşünüyorsunuz .Keşke arkadaşınız bu kanunsuzluk karşısında dik durup dava etseydi. Doğum sonrası izin neden 6 ay değil diye konuşulması gerekirken şu konuşulan şeylere bak.. hayret bir şey
Herkes özenmekte serbest kimse kolay oldun demiyor ki. Sevdiği işe sahip olamayanlar iç geçirebilir normal dert değil ki bu. Benim mesleğime özenip söyleyenlenlere ben üzülüyorum tam tersi, keşke herkes iyi şartlarda çalışabilseMemur oldum diye herkes iyi oldu di mi şimdi rahatsınızdır rahatlamışsınızdır falan diyor. Doğum iznine ayrıldım diye kadın için memur olmak çok kolaylık diyolar. Bi kere deseler anlıcam konuşma arasında kaç kere iyisinizdir maddiyatınız iyi diyolar. şükür her şey yolunda ama bastıra bastıra sorulması söylenmesi rahatsız ediyor.
Bi de modelsiz bi araba için paramın bi kısmını eşime verdim hala onun taksit ödüyoruz artı bi ton araba masrafı çıktı falan. Ben sadece eşimin maaşıyla geçiniriz derken benim maaşın yarıdan fazlası gitti eşim de tutumlu biri değil sadece onun kartından alışveriş yapılıyor ama hep ekside ve ben kasmadım kredi kartında ödemede eksik varsa ona gönderdim .
Her neyse konuyu dağıttım bu memur oldun diyenler çok kolay olmuşum gibi davranıyor halbuki sınavdan 90 aldım bir senemi buna adadım ha tabi düşük puanla da atananlar var ama herkesin nasibi kısmeti beni ilgilendirmiyor
u
yeni zamlarla yükseldi ya ortalama 40 bin alıyorlar özel daha bitik
o dediğin %2 3 ancak üzgünümmmmAllah daha çok versin. Özelde iyi pozisyonda sağlam çalışanlar 100+ kazanıyor. En azından iyiler kendini gösterebiliyor.
Karı koca memur olanlar ev kredisine bile giremiyormuş yeni zamla onu öğrenmiş oldum şu an.
Doğum parası postaneden yatan ayrı. 16 hafta boyunca maaş alınır. Doğum izni süresinceDoğum izninde maaş alınıyor mu? 16 haftalik doğum parası alinir. Sonrasında ya ücretsiz izne çıkar ya da işe dönersiniz.
Şimdi bana da herkes ‘’Avrupa’dasın sen kurtardın kendini’’ diyor ama ben bunu ‘’senin adına çok mutluyum,ne güzel kurtardın kendini ‘’diye algılamayı seçiyorum.Ya bakış açınızı yada çevrenizi değiştirin bence
Hangi meslektesinz acaba? Ben de memurum sırf nöbete geçebileyim diye farklı farklı bölğmler okuyorumNeden bu kadar takılıyosunuz ki ,biz 24 saat nöbet usulü çalısıyoruz oh ne güzel 1 gün çaliş 3 gün yat diyolardi. Sanki gezmeye gidiyoruz gibi 3 gün yatmak vay be diyenler oluyodu bende sacmalamayin 3 günü nerden cikarttiniz 1 hafta yatiyoruz biz diyodum
Onun geyiği de çok dönüyorBeni de aldır hanımağa haremin olayımmm demek istiyor da olabilirler
Memurlar günlük 8 saat çalışıyor biz 3 günlük calısıyoruz tabiki 3 gün dinlenme hakkimiz olacak. Ayrica bu fiks degil 24 calis 24 dinlen yaptigimiz cok zaman oluyor özellikle yazın gün asiri 3-7 adet arası nöbetlervalla ben 3 güz izin almak için 1 yıl yani 365 gün çalışıyordum
Paramediğim 112 bölge ambulanslarında görev yapıyorumHangi meslektesinz acaba? Ben de memurum sırf nöbete geçebileyim diye farklı farklı bölğmler okuyorum
Evet bakıma muhtac cocugum var o yuzden biliyorum iyi kötü hele parmdk çok çok zor. Ama böyle de hep izin istemek çok zor en azından diğer türlü nöbet araları hallederim işlerini diye hep düşündüm. Suan tıbbi sekreterlik okuyorum acilde vs calıstırabilirler diye. Aklımda tıbbi görüntüleme ve paremdk var hangisi mantıklı acaba suanParamediğim 112 bölge ambulanslarında görev yapıyorumbazen 3 gün ara olur bazen 1 bu personel sayisina yogunluga göre degisiyor kısın izinler olmuyor mesela 3-4 gün dinlenme yapabiliyorsun yazin izin cok oldugu icin mümkün değil tabiki nöbetten cikip diğer gün nöbete gittigimiz aylar oluyor. Açıkcasi sirf nöbete gecme icin yapilcak iş değil ben meslegimi seviyorum sevmeyen biri kesinlikle yapamaz. Sahada çalişmak ofiste çalismaya benzemiyor
O zaman 112 size uymaz ki nöbetler gün asiri oldugu zaman ne yapacaksiniz gece uyuma durumu yok il disi nakiller oluyor eve uykusuz gelip diger gun bir daha nöbet oluyor ve bu 6-7 tekrarla. Nöbettense 9-5 mesai daha iyi. Nöbet demek düzensizlik demektir her alana göre degisir bizim burda acilde 9 gün asiri tutan arkadaslar oluyo evinin yolunu bilmiyolar mesela. Memur degilseniz kpssye yüklenin 8-5 9-5 fiks calismak haftasonu bayramlar garanti tatil daha iyi. Bizde bayram hafta sonu kavrami yok meselaEvet bakıma muhtac cocugum var o yuzden biliyorum iyi kötü hele parmdk çok çok zor. Ama böyle de hep izin istemek çok zor en azından diğer türlü nöbet araları hallederim işlerini diye hep düşündüm. Suan tıbbi sekreterlik okuyorum acilde vs calıstırabilirler diye. Aklımda tıbbi görüntüleme ve paremdk var hangisi mantıklı acaba suan
Yok memurum 8-5 calısıyorum ama örnegin ayda 4-5 gün hastaneye götürmem gerekiyor izin çok zor alıyorum en azından nöbet boşlugu olan günler hastaneyi planlayabilirim diye düşündüm.O zaman 112 size uymaz ki nöbetler gün asiri oldugu zaman ne yapacaksiniz gece uyuma durumu yok il disi nakiller oluyor eve uykusuz gelip diger gun bir daha nöbet oluyor ve bu 6-7 tekrarla. Nöbettense 9-5 mesai daha iyi. Nöbet demek düzensizlik demektir her alana göre degisir bizim burda acilde 9 gün asiri tutan arkadaslar oluyo evinin yolunu bilmiyolar mesela. Memur degilseniz kpssye yüklenin 8-5 9-5 fiks calismak haftasonu bayramlar garanti tatil daha iyi. Bizde bayram hafta sonu kavrami yok mesela
O zaman tibbi sekreterlik okuyabilirseniz cok daha iyi hem hastalar ile ugrasmazsiniz hemde atandiginiz hastane ile gorusup nöbet talebinizi söylersiniz ona göre birime cekerler sizi. Ekip arkadaslarinizla anlasip nöbet degisip hastane isi ayarlanabilir. Mazeret izni talebi yazin biriminize mobing yaparlarsa yasal haklarinizi kullanin sendikacilarla görüsünYok memurum 8-5 calısıyorum ama örnegin ayda 4-5 gün hastaneye götürmem gerekiyor izin çok zor alıyorum en azından nöbet boşlugu olan günler hastaneyi planlayabilirim diye düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?