Memur oldum diye

Rahatsızlık kelimesini konu sahibi kullanmış o nedenle öyle kullandım, farkındaysanız da "" içinde, bana ait değil :) Doğum öncesi sonrası eşittir. Arkadaşımın maaşı(mühendis) asgari ücretin üstünde olmasına rağmen doğum izni boyunca asgariden yatırıp üstünü elden verdiler. Loğusa haliyle şikayet etmekle uğraşmadı, uğraşsa belki işinden olacaktı ya da dönse zam/terfi alamayacaktı. Bu tarz sorunlar kamuda yok daha çok bunu demek istiyorum.

Bir diğer arkadaşım akademisyen. Süt iznini her gün erken çıkarak kullanıyor ama aynı zamanlarda anne olan özeldeki cümle içinde bile kullanamıyor, üstüne mesaiye kalıyor. Umarım anlamışsınızdır yazımın amacını...

Yanlış anlamayın ama şuan türkiyenin içinde olduğu enflasyon ortamı belli halkın alım gücü yerlerde eğer siz insanların yanında herhangi bi şeyden şikayet ediyorsanız onların da sen memursun maaşın çok e biz ne yapalım tarzı cevapları olabilir, bence kimsenin yanında pahalılıktan zamlardan veya maddi şeylerden şikayetlenmeyin yoksa bu tarz lafları daha çok duyarsınız

Bacım kulübe hoş geldin dün benzer bi konu da ben açmıştım kv kp in maaşımız ile ilgili hadsiz konuşmaları ile ilgili. Aldığımız 3 kuruş para milletin diline düştük
Bişey olmaz, kocamın sülalesi de kocamın maaşını duyunca ooo siz ne paralar biriktiriyorsunuzdur diyolar ama aksine köpek gibi harcamaktan ay sonunu görmüyoruz

Keşke arkadaşınız bu kanunsuzluk karşısında dik durup dava etseydi. Doğum sonrası izin neden 6 ay değil diye konuşulması gerekirken şu konuşulan şeylere bak.. hayret bir şey

insanlara ne kimin ne yaptığından maddi durumundan anlamıyorum. ne kadar hadsiz bi yaklaşım. sen de cevap ver o zaman siz de fakirsiniz ehrhalde üzülmeyin düzelir deiyn yani... ne kadar ilginç yaa

Sana yine yattığın yerden diyorlar, ben milleti çalıştığıma inandıramıyorum.

Sana yine yattığın yerden diyorlar, ben milleti çalıştığıma inandıramıyorum.
yaaa
daha kötüsü benim artık millet inandı -çünkü pandemide herkesler evden çalışınca coluk çocuktan ninelere dedelere kadar herkeşler home-office neymiş öğrendi
önceden ben tek örnektim anlatmak çok zorluyordu
  • ne iş yapıyorsun
  • işte analiz raporlama benim sektörümle ilgili bazı belgeler böyle şeyler-
  • hıııı
(anlamadı)
  • patronun seni nasıl kontrol ediyor çalışıyor musun diye
  • kimse kontrol etmiyor, etmesine gerek yok ki iş belli ücret belli, patronum yok, ben belli firmalara proje başı çalışıyorum.
  • haa o firmaya beni de aldırsana (arkadaş lise terk)
  • şey ımm firmalar ABDde
  • haaaa

böyle böyle gidiyordu.

ama pandemide alıştırlar.

benim annem alışamadı hala
40 yaşaına geldim 15 senedir neredeyse böyle açalışoyorum -şirketler değişti iş içerekleri değişti ama zaten ne yaptığım önemli değil homme office çalışıyorum işte

annem hala "dersin bitti mi migren" diyor bana

Memurlar olarak 3 kuruş maaş alıyoruz pek matah birşey değil yani siz neye takıldınız anlamadım ben, memur olmak bir başarı değil ki insanlar sizi kıskansın.
Valla ben 2 çocukla atandım. Gayette başarı olarak görüyorum. Ve gayette kıskanıyorlar. Bana aman iki çocukla ne uğraşıyorsun diyenler atandıktan sonra tebrik bile edemedi.

Doğum izni parasını nasıl asgariden yatıyorlar Allah aşkına doğum iznine çıktığınızda ücretini iş yerinden değil devletten alırsınız. Brüt maaşının %70 kadarı diye aklımda kalmış, bu da net maaş gibi bişey yapıyor. Benim param postaneye yatmıştı, 16 haftalık ücretimi alıp sonrasında ücretsiz izne ayrılmıştım. Toplamda 1 yıla tamamlamıştım.

Kuzenim özelde çalışıyor, işe erken döndü. Sürekli evden çalışmaya devam etti. Şimdi süt izni bitti, çocuğu 13 aylık ve 4 gün ev + 1 gün ofis şeklinde çalışıyor. Bazı arkadaşlarımda pandemiden beri doğru dürüst ofislere uğramadı.

Açılın ben forumda memurları beğenmediğim için linç yemiştim. Yine aynılarını yazayım da konu sahibi bir de o açıdan baksın

Arkadaşım maaşınız az, mal mülk sahibi olmak için senelerce kredi ödemek zorundasınız.
Diğer işlere göre rahat çalışma saati olduğu vs doğru ama influencer gibi de free değilsiniz yine iş yine mesai.
Doğru düzgün yükselme, ilerleme şansınız yok. Mesleki tatmin nadir.
Azıcık aş kaygısız baş seven için makul.
Memur çocuğuyum, Allah bu devirde sabır versin hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…