- 3 Haziran 2015
- 36.936
- 119.208
- 798
- 36
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
eşin inşallah memur zamindan sonra istifa etmekten vazgeçmiştirMemurluk güzel ama herkesin hayali değil, o cümle biraz abartılı olmuş. Hatta Allah sizi inandirsin memurluk bana göre değil deyip istifa edenleri de tanıyorum. Mesela eşim
Rahatsızlık kelimesini konu sahibi kullanmış o nedenle öyle kullandım, farkındaysanız da "" içinde, bana ait değil :) Doğum öncesi sonrası eşittir. Arkadaşımın maaşı(mühendis) asgari ücretin üstünde olmasına rağmen doğum izni boyunca asgariden yatırıp üstünü elden verdiler. Loğusa haliyle şikayet etmekle uğraşmadı, uğraşsa belki işinden olacaktı ya da dönse zam/terfi alamayacaktı. Bu tarz sorunlar kamuda yok daha çok bunu demek istiyorum.Ücretli Doğum izni süresi herkes için eşit.. 8hafta öncesi 8 hafta sonrası.. ayrıca başka bir anneye verilen haklar “rahatsız” edici bir şey midir? Rahatsız olunması normal sağlıklı bir insan davranışı mıdır?
Valla benim değil. Hiç olmadı, uğraşmadım. Ha evimin yakınında bir okula atayıp bir daha da kıpırdatmayacaklarsa olabilir. Onun dışında düzen bozmaya değecek bir avantajı yok.Memurluk herkesin hayali..
Eşim istifa edeli çok uzun yıllar oldu, devlette doktor olmak ona göre değilmişeşin inşallah memur zamindan sonra istifa etmekten vazgeçmiştir
Saçmasapan söylemlerOlay yine özel sektör çalışanlarının memuriyeti kıskandığı iddiasına dönmüş.
Bişey olmaz, kocamın sülalesi de kocamın maaşını duyunca ooo siz ne paralar biriktiriyorsunuzdur diyolar ama aksine köpek gibi harcamaktan ay sonunu görmüyoruzBacım kulübe hoş geldindün benzer bi konu da ben açmıştım kv kp in maaşımız ile ilgili hadsiz konuşmaları ile ilgili. Aldığımız 3 kuruş para milletin diline düştük
Keşke arkadaşınız bu kanunsuzluk karşısında dik durup dava etseydi. Doğum sonrası izin neden 6 ay değil diye konuşulması gerekirken şu konuşulan şeylere bak.. hayret bir şeyRahatsızlık kelimesini konu sahibi kullanmış o nedenle öyle kullandım, farkındaysanız da "" içinde, bana ait değil :) Doğum öncesi sonrası eşittir. Arkadaşımın maaşı(mühendis) asgari ücretin üstünde olmasına rağmen doğum izni boyunca asgariden yatırıp üstünü elden verdiler. Loğusa haliyle şikayet etmekle uğraşmadı, uğraşsa belki işinden olacaktı ya da dönse zam/terfi alamayacaktı. Bu tarz sorunlar kamuda yok daha çok bunu demek istiyorum.
Bir diğer arkadaşım akademisyen. Süt iznini her gün erken çıkarak kullanıyor ama aynı zamanlarda anne olan özeldeki cümle içinde bile kullanamıyor, üstüne mesaiye kalıyor. Umarım anlamışsınızdır yazımın amacını...
ya benim hiç sevmediğim şey siz ne paralar biriktiriyorsun demeleri.. yahu size ne diyorum benBişey olmaz, kocamın sülalesi de kocamın maaşını duyunca ooo siz ne paralar biriktiriyorsunuzdur diyolar ama aksine köpek gibi harcamaktan ay sonunu görmüyoruz
insanlara ne kimin ne yaptığından maddi durumundan anlamıyorum. ne kadar hadsiz bi yaklaşım. sen de cevap ver o zaman siz de fakirsiniz ehrhalde üzülmeyin düzelir deiyn yani... ne kadar ilginç yaaMemur oldum diye herkes iyi oldu di mi şimdi rahatsınızdır rahatlamışsınızdır falan diyor. Doğum iznine ayrıldım diye kadın için memur olmak çok kolaylık diyolar. Bi kere deseler anlıcam konuşma arasında kaç kere iyisinizdir maddiyatınız iyi diyolar. şükür her şey yolunda ama bastıra bastıra sorulması söylenmesi rahatsız ediyor.
Bi de modelsiz bi araba için paramın bi kısmını eşime verdim hala onun taksit ödüyoruz artı bi ton araba masrafı çıktı falan. Ben sadece eşimin maaşıyla geçiniriz derken benim maaşın yarıdan fazlası gitti eşim de tutumlu biri değil sadece onun kartından alışveriş yapılıyor ama hep ekside ve ben kasmadım kredi kartında ödemede eksik varsa ona gönderdim .
Her neyse konuyu dağıttım bu memur oldun diyenler çok kolay olmuşum gibi davranıyor halbuki sınavdan 90 aldım bir senemi buna adadım ha tabi düşük puanla da atananlar var ama herkesin nasibi kısmeti beni ilgilendirmiyor
Sana yine yattığın yerden diyorlar, ben milleti çalıştığıma inandıramıyorumBen de evden home office çalışıyorum diye yattığın yerden çalışıyorsun diyorlar halbuki bilgisayar başında belim kopuyorben de aynen öyle valla ohhhh keyif benim diyorum öyle diyince dillendirmeyi bırakıyorlar sizde ohhhh valla doğru diyin
yaaaSana yine yattığın yerden diyorlar, ben milleti çalıştığıma inandıramıyorum.
Valla ben 2 çocukla atandım. Gayette başarı olarak görüyorum. Ve gayette kıskanıyorlar. Bana aman iki çocukla ne uğraşıyorsun diyenler atandıktan sonra tebrik bile edemedi.Memurlar olarak 3 kuruş maaş alıyoruz pek matah birşey değil yani siz neye takıldınız anlamadım ben, memur olmak bir başarı değil ki insanlar sizi kıskansın.
Doğum izni parasını nasıl asgariden yatıyorlar Allah aşkınaRahatsızlık kelimesini konu sahibi kullanmış o nedenle öyle kullandım, farkındaysanız da "" içinde, bana ait değil :) Doğum öncesi sonrası eşittir. Arkadaşımın maaşı(mühendis) asgari ücretin üstünde olmasına rağmen doğum izni boyunca asgariden yatırıp üstünü elden verdiler. Loğusa haliyle şikayet etmekle uğraşmadı, uğraşsa belki işinden olacaktı ya da dönse zam/terfi alamayacaktı. Bu tarz sorunlar kamuda yok daha çok bunu demek istiyorum.
Bir diğer arkadaşım akademisyen. Süt iznini her gün erken çıkarak kullanıyor ama aynı zamanlarda anne olan özeldeki cümle içinde bile kullanamıyor, üstüne mesaiye kalıyor. Umarım anlamışsınızdır yazımın amacını...
Doğum iznindeyken aldığı maaştan bahsetmiş doğum parasından değilDoğum izni parasını nasıl asgariden yatıyorlar Allah aşkınadoğum iznine çıktığınızda ücretini iş yerinden değil
Doğum izninde maaş alınıyor mu? 16 haftalik doğum parası alinir. Sonrasında ya ücretsiz izne çıkar ya da işe dönersiniz.Doğum iznindeyken aldığı maaştan bahsetmiş doğum parasından değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?