Memur oldum diye

Bakın ben memur oldum konusu mu bu? Zira ortada pek dert yok gibi. Tebrikler zoru başarıp memur olmuşsunuz
Nasıl dert yok? Koca tek başına ev geçindirmeye çalışıyor. Konu sahibi eve alınan arabaya para verdim diye dert yanmış. Ortada adama acımamız gereken kocaman bir dert var aslında

"Kardeşim altı üstü küçük bir memur olduk, devleti üzerimize yapmadılar, abartmasanız mı acaba? "deyin. Ne sanıyorlar cidden anlamıyorum, ay sonu zor geliyor hshshshhsh.

Bana garip geliyor burada açılan memur konuları. O kadar mı fakir bu çevreleriniz yahu. Bizimkiler de biz memuruz diye ”yazık onlar memur” modunda hahshjsjdjdj
ya gerçekten bindiğim taksici abiler mesela "sene 85 o zamanlar elini sallayanı memur yapıyorlardı ama ben olmadım benim birader oldu hala sürünüyor çocuk" filan modunda mesela.

ama benim aile akraba çevresine de baksan memur değilsen öl.
bir tür alt-ırk filan sanıyorlar memur olmayanı...

Some tarım toplumları problems. Sanayinin olduğu yerlerde sizin taksiciler gibi bakılıyor olaya.

Ayyy herkes de memurları küçümsemiş. Konu sahibinin çevresinde sizin gibi zengin ve elit kimseler yokmuş ki memurluğu fazlaca büyütmüşler işte. Duymak istediğinizi söyledim, yeterince şişirebildiysem egonuzu, daha bu minvalde yorum okumayayım mümkünse. Ekşideki memur ezikleyen özel sektör köleleri buraya da doluşmuş.

Çevrem elit değil valla, demin de söyledim. Yakın akrabalara bakıyorum, çoğunun Almanya geçmişi var, oradan vurmuş golü. Ya da elektrikçi, hırdavatçı, şoför (ama plaka ve minibüs kendisinin), berber falan, kendi halinde esnaflar. Birkaç tane müteahhit var onlar da zengin ama elit değil. Yeni nesil okumuş, çoğu senelerdir özel sektörde, bizden iyi kazanıyorlar. Kardeşim mesela, İTÜ mimarlık mezunu, dil biliyor, o da kazansın bi zahmet. Egoyla ilgisi yok gerçekten. Memuru zengin sanmak neyin kafası ben anlamıyorum. Ben pandemi dışında bir artısını görmedim. Tüm memurların değil ama bizim tek artımız öğretmenlerin yaz tatili, onu da zaten dillerine dolayarak burnumuzdan getiriyorlar.

Sen bizi beğenmiyorlar diyerek durumunu belli etmişsin zaten, senin durumun benim yazdığımın tam tersi. İkinci sayfaya bak anlarsın demek istediğimi

Aslında ekonomik kriz ile de alakalı. Normalde ayıp dersin ama herkes kira mı ev senin mı kira ne kadar . Elektrik faturası ne kadar geldi diye bile soruyor. Herkesin derdi geçim kaygısı olunca size de bunları diyorlar. Bence de rahatsız edici bu sorular ama malesef toplumun sınırbilmezligi ve geçim kaygısı birleşince normal

Sakın yeme tuzak bunlar yaparsan köşeye çekildi elini sürmedi biseye diyebilirler
Hahaha kesinlikle. Annem bazen bize uğrar ben bilgisayar başında çalışırken ev işleri yaptırmaya kalkar Kalk şu mutfağa bir el at hemen der. Anne çalışıyorum gormuyormusun iki dakikada hallet git ne olacak der. Evden çalışınca amaann bu rahat nasilsa diyorlar. İçi bizi dışı onları yakiyor.

Dedim valla kpss konusunda tecrübem yok, memurluğu kadınlar için mantıklı bulsam da devlette mühendis olmak maddi manevi beni tatmin etmezdi. Haliyle uğraşmaya gerek duymadım.
Belirttiğim için hem de 90 puanla memur olmak az şey mi demişsiniz ama siz de nickte meslek belirtmişsiniz o anlamda dedim

Doğum izni 8 hafta doğum öncesi ve 8 hafta doğum sonrasi olmak üzere toplam 16 haftadir is kanunu da bu sekildedir bunu bir duzeltelim :) haricinde tabii ki memurun izni isciden fazla o konuda haklisiniz isci 14 gun alirken 1-10 yıllık memur 20 gun aliyor 10 yildan sonra 30a cikiyor. Gerci ben 11.senemdeyim 20 gunluk izinleri hic yil icinde kullanamadim daha bu sene geçen hafta 30 günlük izinden kullanmaya basladim ki 2024 izinleri de geldi. Yani disaridan oh memur olmussun kebap diyor ama ici bizi yakiyor o yuzden gel sen de yasa gor diyorum ben
Ben de pandemide evdeydim ve canima okundu nasilsa evdesin diye en az 5 6 kisilik is ustumdeydi is basi yapinca diger isler de yuklendi ve ben baya tukenmislik sendromu yasadim.hala ugrasiyorum
Dedim valla kpss konusunda tecrübem yok, memurluğu kadınlar için mantıklı bulsam da devlette mühendis olmak maddi manevi beni tatmin etmezdi. Haliyle uğraşmaya gerek duymadım.
Evet devlete ataninca insan koreliyor ben cok koreldigimi düşünüyorum bizde de muhendisler cok rahat ben muhendisim diyor ama zerre bilgi yok tamamen diplomayla isi götürüyor ozelde olsalar yapamazlar.

işini eşini gücünü hayatını kimseye anlatma..
millet agzi olan konuşur hep.. çeneler çok iyidir baya heee de geç anlatma hiç bişey. ne konuşurlarsa konuşun..
memur oldum diye millete hava atmak yanlış. onu kendinize saklayin..Memurluk herkesin hayali.. Allah sanada nasip etsin de geç.
neden bu kadar yüklendin anlamadim

Memurluk güzel ama herkesin hayali değil, o cümle biraz abartılı olmuş. Hatta Allah sizi inandirsin memurluk bana göre değil deyip istifa edenleri de tanıyorum. Mesela eşim

Ücretli Doğum izni süresi herkes için eşit.. 8hafta öncesi 8 hafta sonrası.. ayrıca başka bir anneye verilen haklar “rahatsız” edici bir şey midir? Rahatsız olunması normal sağlıklı bir insan davranışı mıdır?

Olay yine özel sektör çalışanlarının memuriyeti kıskandığı iddiasına dönmüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…