Memur olmayanlar evlenmesin mi?

Çok saçma bir düşünce ama artık günümüz pahalılığında herkes stabil bir geliri ve garanti işi olanları istiyor bunu gözlemledim. Ancak zengin koca adayları özel sektörü tercih ediyor. Ben özelde çalışıyorum ve düzenli gelirim yok. Bana da aynı gözle bakılıyor akrabalar bile kızım memur ol napcaksın diyor. Hiççç memur olmak gibi bir niyetim yok ama. Sizde kendiniz ne istiyorsa kariyer açısından onu göz önüne alın. Diğerlerini boşverin gitsin

Çevremde hiç duymadim böyle istekler olduğunu ki yakin arkadaslarimin da hiç biri memur değil, evlenen kuzenlerim de memur değildi. Herkes evlendi.
Siz yanlış yerlerde geziyorsunuz bence.

Özel olarak memur isteyen biriyle memur olsam evlenmezdim, o kişiler evlilik değil kredi çektirip, cocuk dogurtup, ev duzeni saglayacak herhangi bir "memur" ariyorlar o kadar.

memurluk şart degil tabide işi olmayan insanlar evlenirse nasil yaşayacaklar?
nasil evlenecekler
Ya bu konu kaç zamandır kafamı öyle meşgul ediyor ki. Hayat pahalılığı, işverenlerin egosu, azıcık maaş... Bekar halimle geçinemiyorum evliliği bu yüzden öcü gibi görüyorum. Nasıl evlenicez, nasıl geçinicez...
Sanırım insanların kaygıları memuru garanti olarak görmeleri bu yüzden

Aslında arkadaşlarım okulu bitirir bitirmez evlendi. Çalışmıyorlar. Okula da daha iyi kriterde birini bulmak için geliyoruz demişlerdi.

Diyorum evlilik karşıkıklı çıkar ilişkisine dönmüş diye
Kutsallıktan sevgiden aşktan söz ödiyorlar
ZErre inancım yok artık ilişkilere
Vala konu sahibi yapabileceğinizin en iyisini yapın siz seçin partnerinizi
İşinizede gelmedi mi tekmeyi basın

Bence de. Yani evlilik iş bölümü. Biri işe gider biri çocuğa bakar. Kız arkadaşım akademisyen, çok başarılı. Kocası da çocuklara bakıyor. Freelance işler yapıyor falan.

Kpssye hazırladığınız için konu buraya geliyor olabilir mi? Durduk yere memur istenmez, istiyorsa sizinle görüşmezler.

Şu anki ekonomik şartlarda tek gelirli ev cidden zor. Yaşanır bir maaşla, ama nasıl? memuriyet de parası için değil garanti iş gözüyle bakıldığından bir tercih sebebi. Öyle ihraç dediğiniz şey kolay kolay yapılan bir şey değil.

memurda geçinemiyor ki, tek artisi daimi iş ilerde cocugum olursa ucretsiz izin hakki olur işsiz kalmaz vs garantisi bunlar tahminim.

Adaylar çalışıyor. Yalnız nedense memur arayanlar hiç ihraç olma ihtimallerini düşünmüyor.
memurlukta ihraç icin yüz kizartici bir suç vs islemeleri gerekiyor, ama ozel sektorde maalesef iki dudak arasindayiz tazminati ver güle güle.
memuriyetin artilari bazi konularda fazla işte cocuk oldu izin haklarin var, hamilesin işten çik diyemiyorlar her türlü bir gelirin var önü belli yani önunu rahat göruyor vs vs.

Tek maaş ile şu devirde geçinebilecek misiniz gerçekten ?

Memur beklentisi yanlış bence. Herkes memur olarak mı çalışsın ülkede. Ama işi olmayanla evlenmemelerine hak veriyorum bu koşullarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…