Memuriyet mahalli disi ameliyat ve sonrasi heyet raporu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğun yaninda babamnkiz kardeşim kalır biz annemle ankaraya gideriz 3 gun için.onceligim su bu ameliyat olacaksa iyi sorun çıkarmayacak sekilde gerçekleşsin.keyfime gitmeyeceğim herhalde.rapor konusunu araştırayım.pazartesi kurumu arayacağım.6 saatlik yol.gideriz ne olacak.1 kez olacagim ben bu ameliyati.

Aslinda ameliyat öncesi psikolojik destek alsam belki fıstık gibi olur.karsi da degilim.olum korkusu vs durup dururken gelmiyor ki.ameliyat korkuttu beni olabilir dogal herkesin gerçekliği farkli.kimim kimsem yok o sebeple sanirim.kendimi de şefkatle anlıyorum ve kabul ediyorum.su an pek bir sorunum yok psikolojik olarak.ama maddi durumum iyi olsa alırdım psikolojik destek neden olmasın ki.ama su ara durumum pek iyi değil ayrica seansı 2000 lira civarı.2 yil kesintisiz terapi aldim zaten, atölye çalışmalarına da katıldım.iyi geldi.kendimi ve çevremi kabul etmeyi ogrendim.bazen kotu hissedebilecegimi bazen korkabilecegimi ve bunun doğal oldugunu da biliyorum

İnsanlar sizin köleniz değil. sizinle şehir şehir gezmek zorunda da değil. Valla vadeniz dolduysa Samsun, Ankara, Paris, Londra fark etmiyor. Ölecekseniz Ankara da ölürsünüz.Sanki Sanki Ankara da sıkıntı çıkmayacak garantisi var. Üstelik ameliyat sonrası 7 saat yolculuk yapacaksınız.

Sizi az çok tanıdıysam, derdiniz ameliyat korkusu filan değil. Bence ameliyattan korkan insan 7 saat uzaklıkta ameliyat olmayı göze alamaz, çocuğunu düşünen anne 1 gün ayrı kalmak varken 3 gün uzak kalmayı göze almaz. Her zamanki gibi sizinle mantıklarımız farklı çalışıyor. Ankara diye tutturup iş yerinde sıkıntı çıkarıp ondan sonra gene kimse beni sevmiyor, herkes kötü davranıyor diye ağlamayın.

İyi de bu ameliyatın ön tahlilleri ,somrasında ise kontrolü vs olmayacak mı sanıyorsunuz?Ankara'da herhangi bir hastahaneye girip ben ameliyst olacağım mı diyeceksiniz? Aylarca git gel yapmanız gerekir bu şekilde..siz bulunduğunuz şehirde olun ameliyatınızı inanın herşey Allah'tan .

Ankaraya egitim ve sınavlara gittim kimsem yok.bilkent sehir hastanesini cok begendim
Bacım sen iyi misin? Her beğendiğini yere bir iz bırakmazsin. Sen senelerce Samsun'da yaşadım dedin bildiğim yer vs diye gittin ee doktor işi icin sevdim diye Ankara'ya geleceksin. Kim yaninda kalack , çocuk ne olacak. Sonra gezmeye al çocuğunu gel . Sizin yanınızda kalacak birileri var mi hastanede, çıkıp geleceksiniz mi?

Ben de istiyorum sakin olayım, hastanede hiç tepki vermedim.disari çıktım, kırtasiyeye gittim oğlumun kitaplarını almaya.o an gözyaşlarım bosaldi.bu cocuk ne olacak? Hep imiz farkliyiz.ben o an üzüldüm.su an o anı hatırladım o kırtasiyeye.su an dada o anı hatırladığımda ağlıyorum.dun safra formlarını dolaştım yorumları okudum arti burada da basit bisi korkma denildi.sakinledim.bilmiyorum bu gercekten anormal mi?oyle tanıdıklarım var dis hekimine korkudan senelerce gidemeyen.safra kese mi aldırmak ameliyat olmak istemiyorum ve korkuyorum.bu gercekten sorun mu acaba?ben böyleyim.

Gerçi bir de karnımdaki o deliklerle nasıl geri döneceğim.bilmiyorum
Şey oralar delik kalmıyor biliyorsunuz degil mi ? Laporoskopik olursa 3 tane küçük kesi oluyor ve dikişle kapatılıyor :) Ama burdan bana güzel bir tatil çıkar mı derseniz kolesistektomi uygun bir operasyon değil bence.

Özelde ne kadar bu ameliyat acaba özel değilse. Acaba özele.mi.gitsem.iyisiniz, buraya bile yazıyorsunuz.iyilesmissiniz

niye özelde oluyon?
üni hastanesi var orda orda olsana elleri alışıktır bir sürü insan ameliyat ediyorlar.
ben 3 sene önce aldırdım saframı devlette ameliyat için özel tercih etmem asla teşhis için ancak özele gidiyorum.

:))) ben saframi aldırmak istemiyorum zaten.sen konuyu nasil anladin.canimin derdindeyim.bunu nasil dusunabiliyirsunuz.rapor için ameliyat masasına yatmak istiyorum yani

pamuğun kalbine inmesin ama bende 4 delik açtılardı

:))) ben saframi aldırmak istemiyorum zaten.sen konuyu nasil anladin.canimin derdindeyim.bunu nasil dusunabiliyirsunuz.rapor için ameliyat masasına yatmak istiyorum yani
Yok tabi ki karşınızdaki insanlar kasap değil zaten isteseniz de keyfiniz icin masaya yatamazsınız öyle birsey mümkün degil de rapor rapor diyip durmuşsunuz o yüzden diyorum. Neyse her işlemin kendine göre riskleri vardır tabi ki ama kar zarar oranına bakılır size önerilen operasyon islem ve iyileşme süreci olarak kolay bir ameliyat. Ben olsam bunun için şehir değiştirmeyi düşünmezdim sosyal götürüsü daha fazla olabilir.

Ay benim mide ameliyatimdan sonra dikis bile atmadilar. Kesi yerlerini guzelce yapistirmislar, uc dort gun ustunde bantla gezdim sonra onlar da cikti bitti gitti.
Ucuncu gun 7 saatlik otobus yolculuguyla evime dondum.
Pamugunki can da bizimki patlıcan cunku.

Su an sadece araştırıyorum.5 gün sonra ilk kez iyiyim 5 gün boyunca meyve ile beslendim.ozellikle mandalina kafam yerinde ağrım yok.5 gundur yatıyorum.hastane haric.markete bile dinlene dinlene tutuna tutuna gidiyorum.bu sefer de ayrica grip olmuşum.hapsirik, bas agrisi.ama safraatagindan iyidir.
Arastirmam lazim.pazartesi gecesi ben .o konserve yaprak sarma ve ton baligini yiyince tas safra boynuna ilerlemis, safra girisini tikamis anlik, ve safra boyutu artmis, icerde sivi ve kalinlasma var.iltihap kaynakli.tas safra dan çıkmış.kanala yakin.bir sonraki atakta ne yapacağımı bilmem lazim.acikcasi yağdan yemekten hatta peynirin içindeki yağdan bile korkuyorum.

Delik meselesi değil bir organım alınacak.istemiyorum
Yani bu keyfi bir sey degil ki. Isteyerek hobi olarak aldirmiyorsunuz sonucta. Alinmask gerekiyorsa alinir. En azindan safra kesesinin alinmasi hayatinizi cok zorlastiracak bir sey degil. Doktorlarin alinmasi gerekiyor dedigi noktada istemiyorum diye aldirmazsaniz daha büyük sorunlar acarsiniz basiniza.

Taş kanala yakınsa kanala düşebilir. O daha ciddi bir enfeksiyon tablosu yaratabilir o durumda hemen ameliyat da olmaz önce ERCP ile taş çıkarılır iyileşme sürecinden sonra ameliyat yapılır genelde. Durumunuzu muayenenizi yapan doktorla iyice değerlendirin gereklilik ve aciliyetine karar verin. Korkutmak için söylemiyorum da korkuyla yanlış karar vermeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…