- 31 Ağustos 2012
- 22.201
- 35.413
- 798
- Konu Sahibi minikellim
Öğretmenlik diplomanizi alın elinize, atanacak kadar kpss puanı bir de, öyle değerlendirelim bence. Şu an yorumlar çok havada kalıyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dilerim senin ve minik kuzun için herşeyin iyisi gerçekleşir..Allah iyi insanlarla karşılaştırsın siziEvet hocam şimdi anladım en çok ta bu gibi durumlardan korkuyorum
Cocugum sadece istanbulda tedavi görebiliyor diğer illerdeki buyuk arastırma hastaneleri bile kabul etmiyor. İlk atama yeri olarak şstanbul düşünüyorum. Yasadıgım sehirden cok yakın. Sonra da eş durumu olursa eger. Olmazsa da istanbula tasınabilirim. İzin konusunda ise zaten tek izinmi sağlık için kullanacagım için refakatci kapıdı alınıyormus sanırım. Burada da düşğndüğüm konu öğrenci veli ve idare.Öğretmen olup rahatlasam mı kısmında bir şok geçirdim öğretmen olarak. İstediğiniz zaman izin alma şansınız yok ve atanacağınız yerde çocuğunuzu götürebileceğiniz iyi hastane doktor bulabilecek misiniz acaba…
Haklısınız ama iste sorun burada. Öğretmenlik diplomamı alabilmem için en kosa sürede özellikle, işten istifa etmem lazım yoksa uzuyor da uzuyorÖğretmenlik diplomanizi alın elinize, atanacak kadar kpss puanı bir de, öyle değerlendirelim bence. Şu an yorumlar çok havada kalıyor.
Amin çok tşk ederimDilerim senin ve minik kuzun için herşeyin iyisi gerçekleşir..Allah iyi insanlarla karşılaştırsın sizi
Cocugum sadece istanbulda tedavi görebiliyor diğer illerdeki buyuk arastırma hastaneleri bile kabul etmiyor. İlk atama yeri olarak şstanbul düşünüyorum. Yasadıgım sehirden cok yakın. Sonra da eş durumu olursa eger. Olmazsa da istanbula tasınabilirim. İzin konusunda ise zaten tek izinmi sağlık için kullanacagım için refakatci kapıdı alınıyormus sanırım. Burada da düşğndüğüm konu öğrenci veli ve idare.
Böyle anlatıyorum ama hani evde bakımı için işte şzin almadan bos saatte yapbileyim, ameliyat yatılı tedavi durumunda sadece hastaneye gidiyoruz onu da kızım da okula gittiği için artık yz tatiline planlayacakmıs doktoru. Ama rutin 4 saatte bir bakımı var
Sen de kamudasın değil mi esila takipçinim ekonomi forumundanÖğretmen olarak ne zaman atama yapılacağı nereye atanacaginiz belli değil küçük bir yer olursa çok zorlanirsiniz
Diğer kuruma geçtiğinizde sizden beklentileri olacak aynı şeyleri yaşayabilirsiniz orayı eleyin
Ayrıca tüm kurumlarda benzer şeyler olabilir sizin en büyük silahıniz umursamamak olmalı yükünüz ağır işinize gelmeyene he diyip geçin
Valla sorduğunuz sorunun net bir karşılığı yok. Torpiliniz sağlamsa, ekonomik olarak gucluyseniz , iyi okullara atanır idare ve ilçe meb tarafından el üstünde tutulursunuz.Sadece sınıf yönetimi ve velilerle sıkıntı yaşarsınız ki inanın bu bile çok zordur... Torpiliniz yoksa nereye atanacaginiz belli olmaz, ortaokul seviyesi sınıf yönetiminde en zorlu sınıflardan oluşur, her seviyede ders yönetiminde her 40 dk gerçekte 4 saatlik enerji ve dikkat gerektirir.LGS de fen bilimleri çok önemli bir branş olduğu için velilerin ve öğrencilerin ihtiyaçları okul dışında da cok ciddi bir mesai ve deneyim gerektirir.Çabuk yipranirsiniz. Yaz tatili 2 aydır evet ama onun dışında dönem içinde izin kullanmak hem çok zordur hem de ders yılını izin kullanarak bölmek, devamsızlık yapmak öğrencilerin zararına olduğu için etik değildir. (Bu yüzden ben 20 yıldır kendi kızımın neredeyse hiçbir okul etkinliğinde yanında olamadım) Bu anlamda sizin kızınızın sağlık durumuyla ilgili şu anda bulunduğunuz kurumun şartları izin konusunda daha elverişli olacaktır. Daha çooook şey var elbette anlatacak ama kısaca bence çok iyi düşünün.Hocam en merak ettiğim konu da bu. Matematik öğretmenliği, anasınıfı ve sınıf öğretmenliği veli sıkıntısını en çok yasayan bölümler olarak söylüyorlar. Ben hem bu konıdan hem lise değil de ortaokul belki daha disiplin edikesi daha kolay olabilecegi hem de mühendis oldugum için fen bilgisi sectim.
İdare ile ne gibi sorunlar olabilir? Kızımın yuzde yuz ağır engelli raporu var bu yuzden nöbet olayı yokmus bana. Tedavi içinde bu rapor oldugundan sıkıntı cıkarmıyormua meb. Kaldı ki zaten kzım da okula gittipinden agır tedavileri yazın olması için planladılar bu açıdan ben de meb de olırsam izin sorun olmaz dedim ama işte o sıkıntılar neler hıcam bi bilgi verseniz
Anlıyorum, hayırlısı olsunCocugum sadece istanbulda tedavi görebiliyor diğer illerdeki buyuk arastırma hastaneleri bile kabul etmiyor. İlk atama yeri olarak şstanbul düşünüyorum. Yasadıgım sehirden cok yakın. Sonra da eş durumu olursa eger. Olmazsa da istanbula tasınabilirim. İzin konusunda ise zaten tek izinmi sağlık için kullanacagım için refakatci kapıdı alınıyormus sanırım. Burada da düşğndüğüm konu öğrenci veli ve idare.
Böyle anlatıyorum ama hani evde bakımı için işte şzin almadan bos saatte yapbileyim, ameliyat yatılı tedavi durumunda sadece hastaneye gidiyoruz onu da kızım da okula gittiği için artık yz tatiline planlayacakmıs doktoru. Ama rutin 4 saatte bir bakımı var
Böyle de her yazıya bi cvp gibi olacak ama onu da söyle düşündüm oturdugum ev benim.Istanbulda yaşamak artık çok zor şu ara dış göç alırken sağlık masrafı ile nasıl altından kalkabilirsiniz
Önümüzde seçim dönemi var atama tarihleri ne olur bilemeyiz
Anladım hıcam ekran görüntüsü alacagım cok faydalı oldu tşk ederimValla sorduğunuz sorunun net bir karşılığı yok. Torpiliniz sağlamsa, ekonomik olarak gucluyseniz , iyi okullara atanır idare ve ilçe meb tarafından el üstünde tutulursunuz.Sadece sınıf yönetimi ve velilerle sıkıntı yaşarsınız ki inanın bu bile çok zordur... Torpiliniz yoksa nereye atanacaginiz belli olmaz, ortaokul seviyesi sınıf yönetiminde en zorlu sınıflardan oluşur, her seviyede ders yönetiminde her 40 dk gerçekte 4 saatlik enerji ve dikkat gerektirir.LGS de fen bilimleri önemli olduğu için velilerin ve öğrencilerin ihtiyaçları okul dışında ciddi bir mesai ve deneyim gerektirir.Çabuk yipranirsiniz. Yaz tatili 2 aydır evet ama onun dışında dönem içinde izin kullanmak hem çok zordur hem de ders yılını izin kullanarak bölmek, devamsızlık yapmak öğrencilerin zararına olduğu için etik değildir. (Bu yüzden ben 20 yıldır kendi kızımın neredeyse hiçbir okul etkinliğinde yanında olamadım) Bu anlamda sizin kızınızın sağlık durumuyla ilgili şu anda bulunduğunuz kurumun şartları izin konusunda daha çok yardımcı olacaktır. Daha çooook şey var elbette anlatacak ama kısaca bence çok iyi düşünün.
Sen de kamudasın değil mi esila takipçinim ekonomi forumundananlayabiliyorsun değil mi çok sagl onu da düşünüyorum
Tübitak 4006ya her okul katılabilir, kimi okul her sene katılır, kimi okul o kadar önemsemez.Evet hocam en cok aslında takıldıgım konu bu. Tubıtak projelerini arastırıyordum. Genelde hangi okullar bu gibi durumlarda faal oluyorlar? Proje okulları mı ? Buyuk okul küçük okul seçimi vb gibi durumlar karsısında ne yapılmalı gibi. Seçim yapmak için açıkcası kpss de dereceye oynamak istiyorum. Ama dediğinşz gibi her sene ihtimal olacak tabi ki. Sabah 8 aksam 7 hiç aklıma gelmemişti mesela
Böyle de her yazıya bi cvp gibi olacak ama onu da söyle düşündüm oturdugum ev benim.
Görece olarak iyi satılabilecek bahçeli, dubleks mustakil bir evim var onu kiraya versem istanbulda 1+1 e gecebilirim sanırım :)
Ya da tuzla pendik ve o hat üzerinden hızlı tren veya normal tren ile gidebilecegim uzaklıktayım bunu da yapabilirim.
İşte tüm bu biraz utopik düşğncelerimi indirgemek için konu actım benim için çok faydalı oluyor suan
Canınızı sıkmak istemem ama 4 saat için işe gidebileceğiniz bir işte yolda hiç vakit kaybetmiyor olmanız lazım.40 dk.ders +teneffüs toplamı zaten bir saat ediyor.Yani siz maaş karşılığı girmeniz gereken ders saatini karşılasanız bile maaşınız dokuzbin küsur olacak şu an için.Normalde maaşınızı bilmiyorum yarı zamanlı işte bu maaşı zaten almaz mısınız? Siz çocuğunuzun da 1.sınıfa başlayacağını yazmışsınız bu çocuğun okulu nerede olacak ?Siz o okuldan çocuğunuzu ne zaman alıp bakımını yapacaksınız ? Çocuğunuz sıradan bir okula devam edebilir mi yoksa özel durumu nedeniyle okulunun da heryerde olmayan başka koşulları sağlaması mı gerekiyor şeklinde pek çok şeyi bir arada düşünmeniz gerekiyorBöyle de her yazıya bi cvp gibi olacak ama onu da söyle düşündüm oturdugum ev benim.
Görece olarak iyi satılabilecek bahçeli, dubleks mustakil bir evim var onu kiraya versem istanbulda 1+1 e gecebilirim sanırım :)
Ya da tuzla pendik ve o hat üzerinden hızlı tren veya normal tren ile gidebilecegim uzaklıktayım bunu da yapabilirim.
İşte tüm bu biraz utopik düşğncelerimi indirgemek için konu actım benim için çok faydalı oluyor suan
Öğretmenlik değil bence. Dışarıdan daha farklı görünüyor genelde öğretmenlik. Şubat tatili yaz tatili vs olunca da bayan için daha rahat diye düşünülüyor. Ama pratik pek öyle olmuyor. Memuriyette mesain biter çıkarsın işten ama öğretmenliğin bir mesaisi yok sürekli eve iş getirirsin.
Çocuk sevmek evet önemli fakat sınıfta disarda konuşmak oyun oynamak gibi olmuyor iş. Gerçekten sabır ve daha cok sabır istiyor.
Kendi çocuğun hastalandıginda sürekli izin alamazsin. İşimi evden yapayım uzaktan yapayım yarın yapayım diyemezsin.
Evet anlık msjımda o durumu atladım açıkcası. Şöyle ki ; eger nispeten daha uygun saatler ayarlanırsa aradaki bir 4 saatlik dilim için hemşire tutmayı dusundum. Suan ki işim içinde geçerli bu durum. Burada her halukarda birini tutacagım bakımını yapması için.Canınızı sıkmak istemem ama 4 saat için işe gidebileceğiniz bir işte yolda hiç vakit kaybetmiyor olmanız lazım.40 dk.ders +teneffüs toplamı zaten bir saat ediyor.Yani siz maaş karşılığı girmeniz gereken ders saatini karşılasanız bile maaşınız dokuzbin küsur olacak şu an için.Normalde maaşınızı bilmiyorum yarı zamanlı işte bu maaşı zaten almaz mısınız? Siz çocuğunuzun da 1.sınıfa başlayacağını yazmışsınız bu çocuğun okulu nerede olacak ?Siz o okuldan çocuğunuzu ne zaman alıp bakımını yapacaksınız ? Çocuğunuz sıradan bir okula devam edebilir mi yoksa özel durumu nedeniyle okulunun da heryerde olmayan başka koşulları sağlaması mı gerekiyor şeklinde pek çok şeyi bir arada düşünmeniz gerekiyor