Merak ediyorum

Ben de varım!
İlk günden beri en önem verdiğimiz konulardan biriydi güven.
Allahım şaşırtmasın inşallah oturup konuşamayacağımız hiç bir şey yoktur.
Hani ergenlikte kankalar olurdu,saatlerce güler,ağlar,dertleşirdik.
Bizim de aynen öyledir.
Neye kızacaksak da kızılır,barışılır,muhabbete devam edilir.

Biz varız. Çok şükür 8 yıldır gizlimiz saklımız olmadı.

biz de varız sevgili kocamla...
kavgamız yok mu var... ama küsmemiz yok.. birbirimize popo dönüp uyuyamayız.. hatta daha dün çıldırttı akşama kadar trip attım sonra geldi gönlümü aldı..
önce tartışır sonra sakinleşince oturur çözeriz.. "kızarsın diye söylemedim" bizim mottomuz değil.. biz kavga edeceksek de her şeyi birbirimize söyleriz..
ilk tanıştığımızda eski sevgilisi ile yaşadığı her şeyi anlatmıştı mesela.. sonra kız beni bulup yaşadıklarını anlattığında biliyorum zaten demiştim şok olmuştu hatta çıldırmıştı.. bekledi ki ben bilmiyorum sorun yaratıp ayrılcam.. halbuki her şeyi bilerek kabul ettim..
ailesi istemeye gelmedi, hiçbir konuda evlatlarının yanında olmadı.. yine her şeyi önce benimle paylaştı eşim.. ben her darında onun yanında oldum o da beni hiç yalnız bırakmadı..

bugüne kadar sigara konusu hariç yalanını yakalamadım.. görev gereği yoğun stres altında olduğu için bıraktım diyor 2 gün sonra yakalıyorum.. ama ben bıraktırmaya çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın kendi istiyor yine kendi başlıyor.. yalanı kendine yani :)

ama dersen %100 güvenir misin diye?? gün geliyor ben kendimle çelişiyorum.. o sebeple kimseye %100 güvenmem..

saygı başka bir hikaye ama güven ne yazık ki kontrole tabi.
bu sözün doğrusu şu kontrol güvene mani değildir. sen biraz yanlış anlamışsın sanırım.. güveneceksin ki ilişki sağlıklı yürüsün ama çaktırmadan/gözüne sokmadan kontrol de edeceksin ki evliliğini dış etkenlerden koruyasın..

Gerçekten evli olup koşulsuz güveniyorum eşim benden gizli bişi yapmaz diyenin var mı? Veya saygı çerçevesinde konuşuruz diyen.
Şimdi de annemle babana canım sıkkın. Bezdim ayol

ben eşime diğer bütün insanlara güvendiğimden daha fazla güveniyorum.
Ben nasıl kendim için "onun güvenini sarsmam" diyebiliyorsam onun için de aynısını düşünüyorum.
Ama sonuçta o da bir insan.
Başıma asla "aldatılma" gelmez DİYEMEM.

Saygı çerçevesinde konuşmak derken kast ettiğin birbirini dinlemek, hakaret etmeden tartışabilmek ise evet eskiden eşim çabuk parlardı ama şimdi o yönünü törpüledi rahatsızlığımız neyse oturup konuşarak çözebiliyoruz.

Sende sorun nedir?

benim dediğim şeyin farkı ne?
zaten koşulsuz şartsız güvenseniz kontrol ihtiyacı hissetmezsiniz. kontrol ediyorsunuz bir yanlışlık görmüyorsunuz ve bu yüzden güveniyorsunuz.
annenizi kontrol etme ihtiyacı duyar mısınız veya babanızı? elbette hayır. koşulsuz güven sadece onlaradır çünkü.
yanlış ya da doğru anlamak söz konusu değil, bu benim kendi fikrim.
ek olarak evliliği dış etkenlerden korumak bana hep manasız gelmiştir. evliliği iç yıkımdan korumak lazım. çiftler ne yaparlarsa kendilerine yapıyorlar çünkü.

ben güveniyorum, hayatta yapmaz öyle ki gözümle görsem yanlış görmüşüm derim.

Gerçekten evli olup koşulsuz güveniyorum eşim benden gizli bişi yapmaz diyenin var mı? Veya saygı çerçevesinde konuşuruz diyen.
Şimdi de annemle babana canım sıkkın. Bezdim ayol
Ben koşulsuz güveniyorum eşime. Lafta değil gerçekte.
İnşallah da güvendiğim dağlara kar yağmaz.

hayatta hiç bir zaman emin olamam
kendime bile bu kadar güvenemem hayat şartları belli mi olur , zaman bazı şeyleri ve kişileri ve koşulları değiştirebilir

güven sadece gönül ilişkilerinde olmaz ki..
Güven ilişkinin her yerinde ve her zaman vardır.
Yalan söylemesi, arkadan iş çevirmesi, sözüm ona kendi parasını yönetmesi, arkadaş ilişkileri hepsi güvenle alakalı.

canım fark bakış açısı.. sen güvenmediğin için kontrol etmeliyim diyorsun ben güvenim sebebiyle kontrol ediyorum.. yani nasıl işine gelirse insanın öyle diyelim..
ben anne babamın mesajlarını da kontrol ederim.. kardeşiminkileri de kontrol ettiğim için zamanında sigaraya başlamasını önledim mesela.. bir arkadaşı puro getirmiş mesaj atmış ille gel beraber deneyelim diye bi randevu vermiş.. o gün o saatte iş çıkardım kardeşime arkadaşı da onu ektiğini düşündüğü için küsmüş.. böylece engellemiş oldum..
burda okuduğum sorunlu evliliklerin %90ının iç etkenlerden kaynaklandığına ben de inanıyorum senin gibi.. kesinlikle önce saygı sevgi içerde kurulur ve devam ettirilir..
ben de koşulsuz güven duymadığımı belirttim zaten.. ana baba dahil.. diyorum ya gün geliyor kendiyle çelişiyor insan kime nasıl güvenebilirsin..
ama bir evliliğin huzurla yürümesi ve o iç huzurun sağlanması için güvenmek en azından senin için söylüyorum güveniyor-muş gibi görünmek şarttır.. yoksa huzur bulunamaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…