- Konu Sahibi bossa nova
-
Burada yapılan geyikler siber zorbalik kapsamina girmeyebilir hem adminlerimiz Mune ve Kazen de buna izin vermez zaten o yuzden konuyu ve konu sahibini dalgaya alip yorum yapanlarla siber zorbalik farkli şeyler. Sonuçta ağır hakaretler edilmiyor, en fazla bosanmayip eziyeti cekene "onurun/gururun yok mu" deniyordur o da kisiyi kendine getirmek için oluyor daha cok. Ya da ruhen iyi olmayan birine "ruh sağlığın kotu git tedavi ol" deniyor yani bunlarin hepsi tavsiye/konuya yorum niteliğinde."o eğitimi sen veremezsn kimseye malesef"
Oyle bir dusuncem yok.
Siber zorbalikla ilgili bir arastirma yapiyorum da, burdaki yorumlar aklima geldi, konu actim.
Hukuki bilgisi olan arkadaslar da belki bakis acisi katabilirler.
Buldugum bir link:
Dijital ortamlarda büyük tehlike: Siber zorbalık!
Dijital iletişim ağlarının her geçen gün daha çok kişi tarafından kullanılması beraberinde önemli sorunlar da getiriyor. Bunların en tehlikelisi siber zorbalık... Kişiyi depresyona sokabilen hatta kimi zaman hayati sonuçlara yol açabilen siber zorbalık, çocuklardan yetişkinlere kadar bütün yaş...www.cumhuriyet.com.tr
"
- Hukuksal anlamda bir yaptırımı var mıdır?
Türkiye’de siber zorbalığa özel maddeler olmasa da birçok madde bu konuya uyarlanabilmekte ve siber zorbalık yapan kişi ceza alabilmektedir. Siber zorbalığın diğer suçlardan farkı internet üzerinden yapılıyor olmasıdır, bu yüzden de yaptırımı diğer suçlarla aynıdır. Siber zorbalığa maruz kalan kişi ya da ailesi, paylaşımın niteliğine bağlı olarak tehdit, hakaret, kişilik haklarına saldırı, rahatsızlık vermek gibi nedenlerle savcılığa başvurabilir."
Üyeler, açılan konular ve yapılan yorumlar hakkında konu açmak yasaktır. Mune’den de yorum istemişsiniz ama o sizi banlamaya gelecek.
Bu minvalde geçmişte cok konu açıldı biraz arasaniz bulur ve cevabınızı alırdınız.
Kurallar dahilinde herkes istediği yorumu yapmakta istediği konuyu açmakta serbest. Üye olduğunuz platformun kurallarına daha hakim olmanızı öneririm, yorumları üzerinde konu açacak ciddiye alacak kadar platformu önemsiyorsunuz demek ki.Bilmiyordum :)
Altı üstü birer nickten ibaret sanal varlıklarız birbirimiz için.
Kendine saygı göstermeyene saygı göstermek kendini sevmeyene sevgi göstermek güç bir şey. Bazı konu sahipleri bir çözüm bulmaya değil içlerini rahatlatmaya geliyorlar sadece.Kocam bana surekli hakaret ediyor, siddet uyguluyor, ailemde arkamda ama cok seviyorum diyenlerin bizimle dalga gectigini dusunuyorum.
Sizin gibilerin de duyar kastigini dusunuyorum.
"o eğitimi sen veremezsn kimseye malesef"
Oyle bir dusuncem yok.
Siber zorbalikla ilgili bir arastirma yapiyorum da, burdaki yorumlar aklima geldi, konu actim.
Hukuki bilgisi olan arkadaslar da belki bakis acisi katabilirler.
Buldugum bir link:
Dijital ortamlarda büyük tehlike: Siber zorbalık!
Dijital iletişim ağlarının her geçen gün daha çok kişi tarafından kullanılması beraberinde önemli sorunlar da getiriyor. Bunların en tehlikelisi siber zorbalık... Kişiyi depresyona sokabilen hatta kimi zaman hayati sonuçlara yol açabilen siber zorbalık, çocuklardan yetişkinlere kadar bütün yaş...www.cumhuriyet.com.tr
"
- Hukuksal anlamda bir yaptırımı var mıdır?
Türkiye’de siber zorbalığa özel maddeler olmasa da birçok madde bu konuya uyarlanabilmekte ve siber zorbalık yapan kişi ceza alabilmektedir. Siber zorbalığın diğer suçlardan farkı internet üzerinden yapılıyor olmasıdır, bu yüzden de yaptırımı diğer suçlarla aynıdır. Siber zorbalığa maruz kalan kişi ya da ailesi, paylaşımın niteliğine bağlı olarak tehdit, hakaret, kişilik haklarına saldırı, rahatsızlık vermek gibi nedenlerle savcılığa başvurabilir."
Konuya aklı başında yazan kişilerin yorumlarıyla iktifa edeceksin. Burayı çok da ciddiye almamak lazım. Bazıları var goygoy peşinde. Dalga geçer aşağılar. Bir de sanırım epey boş zamanları var çoğu konunun ilk yorumlarını da bahsettiğiniz takım yapıyor. Beğeni sayısını ve görünürlüğü arttırıyor sanırım. Altı üstü birer nickten ibaret sanal varlıklarız birbirimiz için. Konu açacak kadar dert edinmeyi hak etmiyor bence. He de geç bacım.
Kocam bana surekli hakaret ediyor, siddet uyguluyor, ailemde arkamda ama cok seviyorum diyenlerin bizimle dalga gectigini dusunuyorum.
Sizin gibilerin de duyar kastigini dusunuyorum.
Sevgilim karısını hem benle hem de 299394949488585885 kadınla aldatmış ama kopamıyorum diyenler...Aynı şekilde nişanlım annemin kafasına tükürükle head shot attı ama ben çok seviyorum diyenler....
Peki şimdi kocasından ayrılıp eski kocası için bu adamla evlenecek biri çıkar mı diye 7272828 kere piyasa araştırması yapan üye bize siber zorbalık mı yapmış oluyor?
Güncel yorumlar da cok farkli degil gördüğünüz üzereGuncel yorumlari ogrenmek istedim :)
Sevgilim karısını hem benle hem de 299394949488585885 kadınla aldatmış ama kopamıyorum diyenler...
Mabadını atan birine nasıl cevap vermeyi bekliyorsunuzHerkese merhaba,
Siteyi ilgiyle takip ediyorum.
Gordugum kadariyla acilan konularla, konu sahibiyle dalga gecmek ve bunu bir takim halinde yapmak cok yaygin ve bu cok normal goruluyor. Acikcasi konu acmaya korkardim konu acacak olsam.
Siz ne dusunuyorsunuz?
@Mune Aslinda bu sorum en cok size. Dusuncenizi yazarsaniz cok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?