Merdiven yıkama

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
35
kızlar Merhaba!
Konuyu üst kat komşum için açıyorum kendisi de yanımda abla 35 yaşında ve 3 yaşında 13 yaşında çocukları var. Eşlerimiz memur bulunduğumuz şehir küçük iş olanağı çok yok 3 yaşında bebeğini de bakacak kimse Yk.
Eşi bi arkadaşına kefil olmuş ödememiş çok borçlular eşinin maaşı krediye gidiyor.
Şimdi sorum şu bu abla merdiven yıkarım falan dedi günde 3 saat çalışsam olur diyo.
Ama bu işler nasıl olur fiyat nasıl hiç bilgisi Yk eşi dE İzin vermiyor ama kadın mecbur gerçekten ihtiyacı var.
Bilgisi olan daha iyi fikri çözüm Öneri tavsiye bekliyoruZ
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederiz

merdiven yikama degil de evlere temizlige gitmekte daha iyi para olabilir.
3 saat degil de yarim gune cikarsa mesela is bulabilir bence.
veya utuye gidenler oluyor oyle part time olarak.
13 yasindaki cocuguna kucugu emanet edebilir mi?
Evet ara sora bizde destek verecez

Bahsedildiği üzere, yarım gün temizlik işleri veya ütü işleri daha mantıklı olacaktır.
Merviden konusuna gelince, çevrenizdeki apartmanlardaki aidat giderlerinden yola çıkara bir rakam çıkabilir.
Genelde daire başı alınıyor fiyatlar ve çok değişkenlik gösteriyor.
Bir yerde aidat ücreti 20 - 30 TL arasında değişirken, başka bir yerde 60-70 TL olabilir.
Bulunan daire sayısı, apartmanın bulunduğu yer, apartmanın merdivenlerinin yeni veya eski oluşu ile de alakalı bu durum.
Ama fiyatlandırması neye göre yapılır, nasıl yapılır onu bilmiyorum.
Çevrenizden sorarak bunu öğrenebilirsiniz.

Anladım çok teşekkür ediyorum

Anladım çok teşekkür ediyorum

Şehirden şehire de değişiyor fiyatlar.
Misal bir apartmanda 12 daire vardır 6 katlıdır, daire başına 20 TL öderler (örnek olarak).
Aynı yerde bir apartmanda 6 daire vardır (tek daire üzerine) ve yine 6 katlıdır, Daire başına da 40 TL öderler.
Yine aynı fiyat tutar totalde - 240 TL.

merdıven sılme degıl de... utu ısı evde yemek yapma işi hanı sarma sarma gıbı mantı acma gıbı bırde yarım gun evlere temızlıge gıdebılır daha cok para var o ıste

Merdiven silmeyle pek kazanamaz. Bizim bina 5 daire her daire 25tl veriyor. Ayda 125tl ile ne olur ki? Bir kaç binaya gitmesi gerekir komşunuzun..

Yarım gün ev temizliği veya yemek yapma için yardımcı arayanlar var. Onlara baksın.

Yarım gün 4 saat oluyor. Eğer anlaştığı kişiye haftada 1 giderse her gittiğinde süpürüp silme dışında 1-2 iş yapar.
Öyle komple genel temizlik olmaz. Mesela 1 hafta cam silip ütü yaparsa öteki hafta mutfak temizlenir gibi. Sıraya koyulur.
70-80₺ civarı olur haftalık.

Eve temizliğe gidebilir 150 tam yarim gün 75 lira ıyide para

Annemlerin 4 dairelik kucuk bir apartmani var, merdiven silen kadin 80 lira aliyor aylik, o iste cok para yok yani. Ama temizlik kesinlikle daha cok getirisi olan bir is. Yarim gun duzenli gidebilecegi birilerini bulursa kazanir.

Onun disinda, evlere boncuk nakis isleme veren gelinlikciler oluyor onlardan is alabilir aksamlari isleme yapabilir.

Arkadaslarkn dedigi gibi evden sarma, icli kofte, manti gibi yemekler yaparak guzel kazananlar da var.

Allah yardimcisi olsun

Merdiven silme değil de bir tanıdığım evde tarhana yapıp satıyor. Kilosu 20 TL sanırım.
Evde tarha yapmak ya da sarma sarmak da olabilir.
Özellikle gün ve cemiyetler için sarma sarıp satabilir.
Bu şekilde günlere ya da cemiyetlere sarma, börek, baklava gibi şeyler yapıp iyi para kazanan kişiler var.
Küçük şehir olduğu için tavsiyeyle müşteri bulması da koly olabilir.
Allah kolaylık versin...

Kendi evinde çocuk bakıcılığı da iyi bence ama tanıdık olması lazım kendi evinde bakabilmesi için. Çevrenize haber salın birisi çıkar belki. Ev yemekleri satan bir yer varsa onla konussun ne yapabilir ne kadar ödeme alır. Bizim burda mandıralar var sarma ot yemekleri mezeler satan sizde de varsa oralara sorabilirsiniz. halk eğitimin işleri oluyor boncuk yapma vs onlar pek kazançlı değil ama arastırın yine ek gelir olabilir. Buldan bezine ufak tefek nakış işlettirenler var bizim burda belki orda da vardır bir soruşturun ve örgü biliyorsa el örgüsü çocuk kıyafetleri ören kadınlar hiç boş kalmıyor mesela onları da değerlendirin.aklıma gelenler bunlar. Allah yardımcıları olsun

Çoğu yer şirkete veriyo ama şirketle anlaşırsa da eline az geçer kendi merdiven işi bulmak için yine şirketden az alması lazım ki yıkatsınlar bizim toplumumuz ucuz işi sever

Evde ikram falan yapıp satsa face. ins. üzerinden sarma börek falan şahsen doğumdan sonra yapmayı planlıyorum tarifler deneyip biriktiriyorum

Alt komşum yapıyo hatta özel şeker hamuru yapıyo o şeker hamurlu pastalar küçük bi pastayı 200e verdiğini gördüm yani güzel para

Seker hamurunu bir donem profesyonel olarak yapip satmis biri olarak cok fazla kar edilmedigini soypeyeyim. Cunku malzemeleri hep coklu aliyorsunuz ve eger surekli bir pastane gibi sirkulasyon yoksa aldiginiz para malzemelere anca yetiyor. Eger her gun 4-5 pasta satabilecekse kazanir ama haftada 1-2 pasta satarak ( ki pastane degilseniz genelde sadece referansla is yurudugunden) anca maliyetinizi kurtariyorsunuz. Taze gida kullanmak zorundasiniz, 200 gr cikolata kullanmak icin 2,5 kiloluk almak zorundasiniz filan gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…