Merhaba öğretmenin öğrencisine hakareti!!!

Bakın ne güzel anlatmissiniz ve anlamak isteyen nasıl güzel anlıyor,

Son 3 iletimde kastettiğim tam da bu!

* İlişkileri, söyleme tarzı, niyeti , ortam, fiziki ve duygusal durum vs vs sıralanabilir , olayları ve şahısları bambaşka yere taşıyabilir

* İlk okuduğunuzda 10 yaşındaki bı çocuk ortam içinde rencide edilmiş gibi duruyor bu kabul edilemez algısı oluşturuyor normal

* Ama bahsettiğiniz örnekte olduğu gibi kişinin portföyü, toplumda nasıl bilindiği, nasıl davrandığı , olaydaki ses tonu vs vb o kadar değişkeni var ki saecde bu konu için demiyorum anlamadan bilmeden " Vurun Kahpeye" demek çok kolay çoğunluk için

Aynen öyle ben öle dedigim an bizi tehtit ediyor basına vericem diye söler mahkemede

Bir de ekleyeyim konu sahibini tenzih ederek

“Benim çocuğum yapmaz” cı anne çok

Bir arkadaş var oğlu bence hırçın farklı şeylerle çevreyi eziyor kötü sözler kullanıyor ve ben bunları sadece gözlemledim, belki daha fazlası da var

Annesine bir sor en masum o, bu tarz hareketleri bilmez vs annesinin yanında masum bebek modunda

Neyse bir çocukla kavga etmiş çocuk bana böyle dedi vs demiş o da demedim tartışma vs

Sonra annesi diyor benim oğlum kendinden büyüklere demez kötü şeyler

Benim oğlum da o ortamda idi ve bu konuşma öncesi anlatmıştı, o kendi arkadaşının değil X kişisinin haklı olduğunu

Hatta arkadaşının ona salak ve daha kötü kelimeler söylediğini, x kişinin fiziksel olarak güçlü olduğu halde hocaya söylemek için çıkarken arkadaşının ona tekme savurduğunu anlattı

Ama kimse öbür çocuğa inanmamış bu masum çocuk ağlamış olay kapanmış ama annesinin kini bitmemişti ayyy o çocuktan çocuğumu koruyun diyordu

Ben olsaydım benimki yapmaz demezdim aksine kendinden büyük çocuğa karşı tepkisini sözlü olarak dile getirmiş olabileceğini de düşünürdüm

Oğlum çok sevdiği bir dersten soğudu, neden? öğretmenle arası bozuldu aslında olayda öğretmenin de kabahati yok

Ona rehberlik servisi böyle de demiş o da öyle demiş ama benim oğlanı cümle tatmin etmemiş gerçeği söylemiyor diye kızmış

Evet gerçeği söylemiyorlar o durumun gerekçesini bir başka ortamda rehberlik öğretmeni bana geçen yıllarda anlatmıştı ama çocuklara bunu anlatmayınca kandırılmışlık duygusu olmuş

Kabahatli öğretmen değil ama çocuk ve öğretmen arasında garip bir tepkisellik oluştu

Fikrinize destek attım devamı niteliğinde.
sadece karşıt görüşler mi alintilaniyor bu forumda anlamadimki
Yoo oyle olmuyor ama yazinin tarzi sanki destekten cok karsitmis gibiydi

Verdiğiniz iki örnekte veli nin tutumu çocukların davranışlarını açıklıyor.

Bende kendi öğrencilerimde gözlemlediğim annem babam benim her daim arkamda ben ne yapsam benim cocugum yapmaz derler diye düsünen cocuk her hareketi yapıyor arkadaslarına kotu de davranıyor dersin huzurunuda bozuyor. çunku en başta saygı ögretilmemis çocuga sen dersten sıkılmıs olabilirsin ama arkadaşlarının dersi dinleme hakkına ve öğretmenin dersi isleme hakkına saygilı olup dersin gidisatını engelliyemezsin.

Böyle öğrenci de veli de siz haklısınız diye pohpohlanmak ister istediğini bulamayınca da iyice saldırgan bir tutum sergiler.

Bu tür ögrencilerin ve velilerinin diğer öğrencileri sindirmesine izin vermemek lazım yoksa olan gercekten masum olan ögrencini hakkı yenir.

Kusurlu, çiğ insan her meslek dalında var ama öğretmenler ne yaparsa yapsın dediğiniz gibi yanlış anlayıp benimki yapmaz, kızmış, bağırmış , çağırmış olayına döndürüp ortalığı ayağa kaldırıyor
Artık şu konu ve konu sahibinden bağımsız yorumlarım
Çoğu arkadaştan duyuyorum kamerada öğrencilerin yerleri sürekli değiştiği için göremedikleri öğrencileri kaldıramadigi için benim çocuğumu disliyo diyeni, ekranı cizdiginde sesi açık olup öğretmenim sınıf ortamında olduğumuzu unutmayın deyip uyarılara rağmen bekleme odasına aldığı için çocuğumu dersten attı diyeni
O kadar çok ki bilinçli veli de çok sizin gibi, hepimizin evladı kendine evla ama böyle her dersini köşeden kıyıdan takip edip, attığı her adıma söylediği her şeye gözü kapali inanan, müdahale eden ebeveynler olduğu, her şeyi bildiğini sanan insanlar olduğu sürece bu karmaşa kaçınılmaz olacak

Allah sizin gibi velilerin sayısını arttırsin

Kusura. Bakmayın benim cocugum hamam tokmagı degil gelen vursun giden vursun tabiki takip edicem

Şiddet mi bu diye sormuşsunuz. Sadece o kısma cevap vereyim. Literatürde bu yaptığı psikolojik şiddettir. Bebeklikten yetişkinliğe her yaş grubu için yaralayıcıdır. Hatta bazı araştırmalar psikolojik şiddetin fiziksel şiddetten daha ciddi sonuçları olabileceğini ortaya koyar.

Keşke dediğiniz gibi imkansıza yakın olsa..
Bunu bir öğretmen olarak yazıyorum.
Günümüzde de var yani...
Bu konuya çok pollyanna yaklaşımınız olmuş

Öğretmen olmanız o kadar üzücü ki psikolojik şiddetin ne kadar kötü bir sey oldugunu bile bilmiyorsunuz biraz kitap okuyun

Keşke dediğiniz gibi imkansıza yakın olsa..
Bunu bir öğretmen olarak yazıyorum.
Günümüzde de var yani...
Bu konuya çok pollyanna yaklaşımınız olmuş
Bu da sizin fikriniz,saygi duyarim.
Gercekse gerekeni yapar ilgili kisiler. Burada gelene gecene hakaretle cozulmez.

Eğer olay anlattığınız gibiyse (yalan söylediğinizi kast etmiyorum sadece insanlar olayları farklı farklı algılar) öğretmen gerçekten sorunludur. Savunulacak bir yanı yok.

Ama oğlunuzun yetim olduğunu birkaç yerde vurgulamanızdan acaba bu özel durum yüzünden fazla hassas bir bakış açısına sahip olabilir misiniz? Oğlunuz da bu bakış açısından etkilenip fazla duygusal tepkiler veriyor olabilir mi? Mesela kurdeşen dökmesi falan baya üzüldüğünü gösteriyor çocuğunuzun. Bana biraz diken üstünde bekleyen korumacı bir anne gibi geldiniz.

Sanki olayın başı ve ortası yok. Sadece küçük bir kısmı var gibi. Bir insanın, bir öğretmenin bu şekilde konuşan bir çocuğa birden böyle çıkışması... Bilemedim.

Benim oğlumda özel okula gidiyor. 1.sınıfta. biraz önce öğretmeni oğluma ; umut bilgisayardan içeri girerim gelir kafanı kırarım dedi. (Gülerek). esimle bizde güldük gectik. 14 öğrencisi var adamcagız uzaktan toplama cikartma öğreticem diye kendini parçalıyor resmen. Çocuklarin biri susuyor biri gülüyor biri konuşuyor. dersin yarisinda yapma etme diye geçiyor. Birazda söyleyiş tarzı önemli tabi. Bunu en iyi siz anlarsiniz .ses tonu önceki davranislari vs.süreç her iki taraf içinde cok zor.alışılmamıs ve önceden öngürülmemiş bir durumu yaşıyoruz.

Yorum yaptığım andan beri hakaret ediyorsun. Simdi de bu yüzyılın tipik soylemi olan algıcı olmuş oldum.
Savunduğun şeyin aynisini yaoan birisin zaten daha fazla muhatap olmayacagim seninle. Burada elestirilecek kisi asla ben değilim senin kucuk cocuga yapılan savunman disinda elestirilecek bir durum yok ortada. İstedgin kadar alttan laf sokmaya calis umrum bile değil. Böyle düşünen birini umursayamam.

Mune abla Kazen şahıs ilk mesajindan itibaren hakaret sıralıyor bunlari alttan alttan laf sokarak yaptığından mi banlanmadi?

Özel okulda böyle bir muameleye nasıl göz yumdular/yumabiliyorlar inanın anlamadım.
Kızım 8 yaşında, anaokulundan beri özel okulda,bu dönem yetkili atanmış 3.4 sınıflara 2 haftada 1 arayıp bir problem olup olmadığını soruyor,herhangi bir problem yaşarsanız arayın vs diyor. Rehberlik servisi ile iletişim halindeyiz,hatta öğretmeni sorun yaşarsanız çocuğunuzla ,gerekirse yüzyüze görüşme ayarlarım arayın tarzında sürekli iletişimimiz bu şekilde. Uzaktan eğitim olduğu için daha fazla üzerinde duruyorlar.
Çok şaşırdim şu an.
Herhangi bir saygısızlık yoksa çocuk tarafından böyle bir muamele kabul edilemez kaldı ki olsa dahi rehberlik öğretmenleri devreye girer,sizinle iletişime geçilir düzeltilmesi için çaba gösterilir. Böyle konuşmalar hoş değil kesinlikle.
Rehberlik,okul idaresi hatta öğretmenle görüşün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…