Oğlum ilkokulda iken bir öğretmen sınıfın en hareketlisine ( bu kibarca söyleniş zira çocuk ders ile ilgisiz değişik değişik küfürler eden arkadaşlarına sataşan onları küçük düşürecek söz ve hareketler sergileyen, bu sorunlardan bol bol şikayet alan bir çocuk) “ders dışı konuşma arkadaşlarının zamanını çalıyorsun” demiş
Annesi okuldan almaya gelince oğlu ağlamış bana hırsız dedi çokkkk üzüldüm diye
Neyse okula şikayet vs etmişler öğretmen ben o şekilde düşüneceğimi bilemedim, kusura bakmayın ders zamanı malum kısıtlı, ders işlenmesine engel olma, arkadaşların bu sürede öğrenmek istiyor ama ders dışı konuşunca konuyu anlatamıyorum demek istedim vs açıklamış
Ertesi sene x öğretmenle geçen sene büyük sorun yaşadık okul idaresi de sorunu çözmedi x öğretmen okulda hala, hadi geçen sene dönem ortası diye göndermediler halen neden burada ben çocuğumu alacağım dedi
Ne oldu diye sordun gayriihtiyari bu anneye ve hırsız dedi gibi bir şey söyledi basıl deyince arkadaşlarının zamanını çalıyorsun demiş diye anlattı
Şimdi çocuğuna hırsız dedi farklı ders dışı konuşma arkadaşlarının zamanını çalıyorsun farklı
Okul idaresi bu cümle ile öğretmen gönderse okullarda öğretmen kalmaz
Aynen öyle ben öle dedigim an bizi tehtit ediyor basına vericem diye söler mahkemede22 sayfa ne konuşuldu okuyamadım. Ama böyle bir olayın bu şekilde yaşanmış olma ihtimali pek yok gibi geldi bana. Eğer gerçekten konu sahibinin anlattığı gibiyse o öğretmen ruh hastasıdır zaten.
Elinizde kayıt da varsa neyi bekliyorsunuz ki? İdareye görüntüleri her yerde paylaşacağım derseniz bile tutuşurlar. Nasıl özel okulmuş öyle anlamadım, nasıl ilgilenilmez? Öğretmeni ayrı müdürü ayrı tuhaf.
Bakın ne güzel anlatmissiniz ve anlamak isteyen nasıl güzel anlıyor,
Son 3 iletimde kastettiğim tam da bu!
* İlişkileri, söyleme tarzı, niyeti , ortam, fiziki ve duygusal durum vs vs sıralanabilir , olayları ve şahısları bambaşka yere taşıyabilir
* İlk okuduğunuzda 10 yaşındaki bı çocuk ortam içinde rencide edilmiş gibi duruyor bu kabul edilemez algısı oluşturuyor normal
* Ama bahsettiğiniz örnekte olduğu gibi kişinin portföyü, toplumda nasıl bilindiği, nasıl davrandığı , olaydaki ses tonu vs vb o kadar değişkeni var ki saecde bu konu için demiyorum anlamadan bilmeden " Vurun Kahpeye" demek çok kolay çoğunluk için
Yoo oyle olmuyor ama yazinin tarzi sanki destekten cok karsitmis gibiydiFikrinize destek attım devamı niteliğinde.
sadece karşıt görüşler mi alintilaniyor bu forumda anlamadimki
Bir de ekleyeyim konu sahibini tenzih ederek
“Benim çocuğum yapmaz” cı anne çok
Bir arkadaş var oğlu bence hırçın farklı şeylerle çevreyi eziyor kötü sözler kullanıyor ve ben bunları sadece gözlemledim, belki daha fazlası da var
Annesine bir sor en masum o, bu tarz hareketleri bilmez vs annesinin yanında masum bebek modunda
Neyse bir çocukla kavga etmiş çocuk bana böyle dedi vs demiş o da demedim tartışma vs
Sonra annesi diyor benim oğlum kendinden büyüklere demez kötü şeyler
Benim oğlum da o ortamda idi ve bu konuşma öncesi anlatmıştı, o kendi arkadaşının değil X kişisinin haklı olduğunu
Hatta arkadaşının ona salak ve daha kötü kelimeler söylediğini, x kişinin fiziksel olarak güçlü olduğu halde hocaya söylemek için çıkarken arkadaşının ona tekme savurduğunu anlattı
Ama kimse öbür çocuğa inanmamış bu masum çocuk ağlamış olay kapanmış ama annesinin kini bitmemişti ayyy o çocuktan çocuğumu koruyun diyordu
Ben olsaydım benimki yapmaz demezdim aksine kendinden büyük çocuğa karşı tepkisini sözlü olarak dile getirmiş olabileceğini de düşünürdüm
Oğlum çok sevdiği bir dersten soğudu, neden? öğretmenle arası bozuldu aslında olayda öğretmenin de kabahati yok
Ona rehberlik servisi böyle de demiş o da öyle demiş ama benim oğlanı cümle tatmin etmemiş gerçeği söylemiyor diye kızmış
Evet gerçeği söylemiyorlar o durumun gerekçesini bir başka ortamda rehberlik öğretmeni bana geçen yıllarda anlatmıştı ama çocuklara bunu anlatmayınca kandırılmışlık duygusu olmuş
Kabahatli öğretmen değil ama çocuk ve öğretmen arasında garip bir tepkisellik oluştu
Kusurlu, çiğ insan her meslek dalında var ama öğretmenler ne yaparsa yapsın dediğiniz gibi yanlış anlayıp benimki yapmaz, kızmış, bağırmış , çağırmış olayına döndürüp ortalığı ayağa kaldırıyorBir de ekleyeyim konu sahibini tenzih ederek
“Benim çocuğum yapmaz” cı anne çok
Bir arkadaş var oğlu bence hırçın farklı şeylerle çevreyi eziyor kötü sözler kullanıyor ve ben bunları sadece gözlemledim, belki daha fazlası da var
Annesine bir sor en masum o, bu tarz hareketleri bilmez vs annesinin yanında masum bebek modunda
Neyse bir çocukla kavga etmiş çocuk bana böyle dedi vs demiş o da demedim tartışma vs
Sonra annesi diyor benim oğlum kendinden büyüklere demez kötü şeyler
Benim oğlum da o ortamda idi ve bu konuşma öncesi anlatmıştı, o kendi arkadaşının değil X kişisinin haklı olduğunu
Hatta arkadaşının ona salak ve daha kötü kelimeler söylediğini, x kişinin fiziksel olarak güçlü olduğu halde hocaya söylemek için çıkarken arkadaşının ona tekme savurduğunu anlattı
Ama kimse öbür çocuğa inanmamış bu masum çocuk ağlamış olay kapanmış ama annesinin kini bitmemişti ayyy o çocuktan çocuğumu koruyun diyordu
Ben olsaydım benimki yapmaz demezdim aksine kendinden büyük çocuğa karşı tepkisini sözlü olarak dile getirmiş olabileceğini de düşünürdüm
Oğlum çok sevdiği bir dersten soğudu, neden? öğretmenle arası bozuldu aslında olayda öğretmenin de kabahati yok
Ona rehberlik servisi böyle de demiş o da öyle demiş ama benim oğlanı cümle tatmin etmemiş gerçeği söylemiyor diye kızmış
Evet gerçeği söylemiyorlar o durumun gerekçesini bir başka ortamda rehberlik öğretmeni bana geçen yıllarda anlatmıştı ama çocuklara bunu anlatmayınca kandırılmışlık duygusu olmuş
Kabahatli öğretmen değil ama çocuk ve öğretmen arasında garip bir tepkisellik oluştu
Kusura. Bakmayın benim cocugum hamam tokmagı degil gelen vursun giden vursun tabiki takip edicemKusurlu, çiğ insan her meslek dalında var ama öğretmenler ne yaparsa yapsın dediğiniz gibi yanlış anlayıp benimki yapmaz, kızmış, bağırmış , çağırmış olayına döndürüp ortalığı ayağa kaldırıyor
Artık şu konu ve konu sahibinden bağımsız yorumlarım
Çoğu arkadaştan duyuyorum kamerada öğrencilerin yerleri sürekli değiştiği için göremedikleri öğrencileri kaldıramadigi için benim çocuğumu disliyo diyeni, ekranı cizdiginde sesi açık olup öğretmenim sınıf ortamında olduğumuzu unutmayın deyip uyarılara rağmen bekleme odasına aldığı için çocuğumu dersten attı diyeni
O kadar çok ki bilinçli veli de çok sizin gibi, hepimizin evladı kendine evla ama böyle her dersini köşeden kıyıdan takip edip, attığı her adıma söylediği her şeye gözü kapali inanan, müdahale eden ebeveynler olduğu, her şeyi bildiğini sanan insanlar olduğu sürece bu karmaşa kaçınılmaz olacak
Allah sizin gibi velilerin sayısını arttırsin
matematik öğretmenimiz bize ağzına geleni sayardı soruyu bilemezsek şakayla karışık aşağılardı, hoşumuza bile giderdi, gulerdik, ki ben çok alıngan bir çocuk olmama rağmen böyleydi.
abartıyorsunuz, o çocuğunuzun surekli yanında olamayacaksınız. şaka amaçlı şiddetle alakası olmayan kardeşim bile kafanı kırıcam senin der.
şiddet mi bu.
bi erkek çocuğunun 10 yaşında buna ağlamaması lazım.
fazla korumacı ve mudahalecisiniz çok belli.
Var olmaz mi,her meslegin manyagi da psikopati da var. Ama artik cogu sey eskisi gibi degil,ortbas edilirdi eskiden,dayak vardi,kotu muamele vardi. Simdi hele hele ozel bir okulda cocuklar el ustunde tutulurken boyle bir olay mumkun degil dedim. Gercekse de yapar sikayetini dedim. Hepsi bu.
Ben de ogrenci oldum,36 yasindayim,bir defa haksiz yere disipline verildim,bir defa “bu cocuktan bir mok (aynen bu kelime kullanildi bana) olmaz” diye ogretmen olan babama sikayet edildim,bir defa da ilkokula basladigim ilk gun ogretmenim tarafindan “annen seni baska ogretmene versin” diye eziklendim yaniguluyorum evet cunku komik geliyor simdi. O zamanlar mumkundu boyle seyler,simdi imkansiza yakin.
Konu sahibinin “paramla rezillik” alt metni hosuma gitmedi. Ayrica soylemek istedim.
Evet çok dogru söledinizKeşke dediğiniz gibi imkansıza yakın olsa..
Bunu bir öğretmen olarak yazıyorum.
Günümüzde de var yani...
Bu konuya çok pollyanna yaklaşımınız olmuş
Öğretmen olmanız o kadar üzücü ki psikolojik şiddetin ne kadar kötü bir sey oldugunu bile bilmiyorsunuz biraz kitap okuyunŞiddet mi bu diye sormuşsunuz. Sadece o kısma cevap vereyim. Literatürde bu yaptığı psikolojik şiddettir. Bebeklikten yetişkinliğe her yaş grubu için yaralayıcıdır. Hatta bazı araştırmalar psikolojik şiddetin fiziksel şiddetten daha ciddi sonuçları olabileceğini ortaya koyar.
Pardon size degil herseycokguzel olsun adli uyeye yazdimÖğretmen olmanız o kadar üzücü ki psikolojik şiddetin ne kadar kötü bir sey oldugunu bile bilmiyorsunuz biraz kitap okuyun
Bu da sizin fikriniz,saygi duyarim.Keşke dediğiniz gibi imkansıza yakın olsa..
Bunu bir öğretmen olarak yazıyorum.
Günümüzde de var yani...
Bu konuya çok pollyanna yaklaşımınız olmuş
Sanki olayın başı ve ortası yok. Sadece küçük bir kısmı var gibi. Bir insanın, bir öğretmenin bu şekilde konuşan bir çocuğa birden böyle çıkışması... Bilemedim.Mrblar 10yasında yetim oglum var iyi egitim alması için özel okula gönderiyordum şuan online ders alıyo. Oglum derslerinde cok basarılı ve saygılı bütün öğretmenleri oglumu cok seviyor bana tşk ediyorlar.ama 1tane matematik öğretmeni var 5 aydır oglum nezmn yapmaya kalksa hepşevkini kırıyor en son canıma tak dedi bende dersine katıldım kamerayı actım beni görmüyor tabiki oglum dediki öğretmenim ben soruyu yazdım bu lafın üstüne bagırarak şimdi bu bilgisayarın camını kırıcam bunu basarıcam gelip oraya senin kafanı kırıcamdedi oglum 20kişinin içinde rencide oldu aglamaya basladı şimdi siz olsanız ne yaparsınız????
Öğretmen olmanız o kadar üzücü ki psikolojik şiddetin ne kadar kötü bir sey oldugunu bile bilmiyorsunuz biraz kitap okuyun
Yorum yaptığım andan beri hakaret ediyorsun. Simdi de bu yüzyılın tipik soylemi olan algıcı olmuş oldum.Halaaa algı, akıl, farklı bakış açısı dışında farklı algısal mekanizmalarinizla yorumluyorsunuz ( hangileri olduğunu söyleyemicem)
Israrla benim bu davranışı savundugumu iddia ediyorsunuz sınıf dinamiği , sınıf içindeki öğrenci öğretmen iletişimlerinin bı standardı yoktur tanıma, niyet , amaç gibi faktörler vardır, defaten vurguluyorum ilk okumada davranışın yanlış olduğunu ben dahil herkes söyledi.siz yine bundan bişey anlamayacaksiniz ama olsun
Ne demek istediğimi bı yeriyle yorumlamadan doğru anlayan aklı Selim insanlar var bu forumda haricinizde)
İyi günlerrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?