Merhaba öğretmenin öğrencisine hakareti!!!

Aynı şeyi defalarca kez açıklamaktan yoruldum. Şikayet edilmesin demedim ilk yapılacak şey cimere şikayet yazmak değildir dedim. Kalkıp neden bana bu şekilde davrandınız arkadaşlarımın yanında rencide oldum deseniz belki hocanız özür dileyip sonraki hareketlerine dikkat edecekti. İlk yapılacak şey cimere şikayet edip okuldan attırmak mı gerçekten ya. İnsanlar sinirli stresli olduğu zamanlarda kendi öz çocuğuna bile istemeden kötü bir söz sarf edebiliyor. Konudaki öğretmen belki bilmem kaç senelik öğretmenlik hayatında ilk kez bir çocuğa kötü bir şey söyledi. Bir kereliğine yapması bunun hata olduğu gerçeğini değiştirmez ama hangimiz hata yapmıyoruz ki. Bu hatanın bedeli okuldan attıralım haberlere verelim linç ettirelim mi. Ayrıca olayın tüm detaylarını hiçbirimiz bilmiyoruz. Konu sahibi aşırı korumacı olabilir, öğretmenin söylediğini iddia ettiği cümleler abartı olabilir. Veya öğretmen öğrencilerine kötü şeyler söylemeyi alışkanlık haline getiren meslekte bulunmaması gereken biri de olabilir. Bilemeyiz. Sadece olaylara tek yönden bakmamak gerek diyorum. Eğer öğretmen uyarıldığı halde çocuklara bu şekilde davranmayı sürdüren, yaptığının yanlış veya düzeltilmesi gereken bir şey olmadığını düşünen bunu alışkanlık haline getirmiş biriyse tabii ki şikayet e dil me li. Hiçbir çocuğun psikolojisini bozmaya hakkı yok.
Yazdıklarımı kimse anlamadığına göre benim anlatışımda bir problem var sanırım

22 sayfa ne konuşuldu okuyamadım. Ama böyle bir olayın bu şekilde yaşanmış olma ihtimali pek yok gibi geldi bana. Eğer gerçekten konu sahibinin anlattığı gibiyse o öğretmen ruh hastasıdır zaten.
Elinizde kayıt da varsa neyi bekliyorsunuz ki? İdareye görüntüleri her yerde paylaşacağım derseniz bile tutuşurlar. Nasıl özel okulmuş öyle anlamadım, nasıl ilgilenilmez? Öğretmeni ayrı müdürü ayrı tuhaf.

Iyi de simdi sikayet etse zaten direk.meslekten atmayacaklar ki ama resmi bir sikayetle resmi bir uyariya cevap yazmali, zaten konu sahibi mesajlari da atti okulin cevabi da cok kotu, ben suan veli degilim ama anneyim, ogretmen de degilim zamaninda ogrenciyken basima geleni biliyorum ve o ogretmen net bir sekilde gelecegimle oynadi benim cocuguma baska bir ogretmen benzer birsey yasatirsa hic de susmam cunku o ogretmenin anlik psikolojisi bir cocugun gelecegini sekillendiriyor !

Parayla öğretmeni de satın alıp çocuğunu satmış mantığındaki bir veli zihniyeti

Doğruysa öğretmenin yaptığı bı yanlış belki anlık bı refleks ama burdan çocuğunun her şeyine müdahale edip idigine vidigine her şeyi bildiğini düşünen çok kültürlü, çok duyarlı (?) Bir anne gibi duruyorsunuz

Ben olsam bu işin peşini bırakmazdım heryere şikayet ederdim.Elinizde kayıtta varmış tv lerin ana haber whatsapp ihbar hattına gönderin videoyu.Ayrıca cimere şikayet etmeyi unutmayın.

Diyemedim çk demek istedim elim ayagım titredi resmen sinirden haklıyken haksız duruma düşmemek için iyiki demedim şuan ben haklıyım çünkü elimde ses kaydı var görüntüyle brlikte
Yo evladini savunuyosun diye neden haksiz duruma dusesin. Ne yapardiniz yapardiniz deyip durmussunuz. Bu kadar pasif kalmazdim

Ogretmenin el kadar cocuga cocuklar icinde
hakaret etmesine bir anlık refleks demek mi

Ogretmenin el kadar cocuga cocuklar icinde
hakaret etmesine bir anlık refleks demek mi

O kadar basit o kadar dar ve okuduğunu anlamayan Bir insansınız ki oha yi bol kusmuklu size çok yakıştırdim

Senin sizin gibi sığ insanlara Allah akıl fikir ihsan etsin

Ne dedim yaptığı kesinlikle yanlış ama daha öncesini , olayın seyrini öğretmenin daha önceki ve diğer öğrencilere olan tavırlarını biliyor musunuz yoksa şahsın anlattığı kadarıyla mı?!

Her durumda her koşulda her konuda herkese olabildiğince hoşgörülü, sakin ve edebinizle kalan Bir kişi misiniz??

Yukarıdaki emojilerinize bakarak hıc de öyle olmadığınizi düşünüyorum ve böyle bi insanı da kaile alıp laf anlatmanın da en az kendisi kadar boş olduğunu.)

Bu derslerin kayıtları tutulup idare tarafından kontrol edilmiyor mu ki böyle davranabiliyor?

Gerçekten hala ufacik cocuga yapılan hakareti savunuyorsun tavir ne olursa olsun ufacik cocuga hakaret etmis istedgini düşünebilirsin hakkimda savunduğun sey bunu umursamami engelliyor. Baya da kaile alip anlatmışsın yalnız cok celiskili ifadeler var yazida

Mikrofonunuzu kapalı tutun dediği halde açık tutup konuştuysa ondan sinirlenmiştir. Yine de çok yanlış bir üslup.

Asla yanlış anlaşılmak istemem ama sınıf ortamında dönen bazı muhabbetler dışardan izleyen velilere tuhaf gelebilir. Mesela bir üye yazmış, öğretmen demiş ki “ sen onun avukatı mısın?” Ee bu cümle fiks öğretmen cümlesidir mesela. Aynı şekilde komik bir şey varsa söyle biz de gülelim, kendini de unutsaydın gibi gibi kalıp cümleler. Bazen özellikle canlı derste mikrofonunuz kapalı olsun bitiren sessizce beklesin dendiği halde öğrenciler inatla tek bir ağızdan konuşmaya devam ediyor haliyle öğretmen de tepki veriyor. Okul ortamı kreş ya da özel bakıcı gibi olmaz bazen sert tavırların olması normaldir. Bu üniversitede bile böyledir. Elbette üslubun korunması ve hakaret şiddet boyutuna varmaması çok önemli. Eğer konuda söylendiği gibiyse öğretmenin tavrı çok yanlış ancak şunu da anlamadım neden oğlunuzun yetim olduğunu vurgulama ihtiyacı hissettiniz ki? Ve sürekli okula yatırdığınız paradan bahsediyorsunuz. Ben sorunun tek taraflı olduğunu düşünmedim açıkçası. Bazı veliler aşırı hassas ve özel ilgi bekliyorlar. Konuda olduğu gibi kötü bir üslupla olmamak kaydıyla öğretmen otoritesini korumak zorundadır okullarda anne şefkati olmaz öyle.

Halaaa algı, akıl, farklı bakış açısı dışında farklı algısal mekanizmalarinizla yorumluyorsunuz ( hangileri olduğunu söyleyemicem)

Israrla benim bu davranışı savundugumu iddia ediyorsunuz sınıf dinamiği , sınıf içindeki öğrenci öğretmen iletişimlerinin bı standardı yoktur tanıma, niyet , amaç gibi faktörler vardır, defaten vurguluyorum ilk okumada davranışın yanlış olduğunu ben dahil herkes söyledi.siz yine bundan bişey anlamayacaksiniz ama olsun

Ne demek istediğimi bı yeriyle yorumlamadan doğru anlayan aklı Selim insanlar var bu forumda haricinizde )

İyi günlerrrr

Oğlum ilkokulda iken bir öğretmen sınıfın en hareketlisine ( bu kibarca söyleniş zira çocuk ders ile ilgisiz değişik değişik küfürler eden arkadaşlarına sataşan onları küçük düşürecek söz ve hareketler sergileyen, bu sorunlardan bol bol şikayet alan bir çocuk) “ders dışı konuşma arkadaşlarının zamanını çalıyorsun” demiş

Annesi okuldan almaya gelince oğlu ağlamış bana hırsız dedi çokkkk üzüldüm diye

Neyse okula şikayet vs etmişler öğretmen ben o şekilde düşüneceğimi bilemedim, kusura bakmayın ders zamanı malum kısıtlı, ders işlenmesine engel olma, arkadaşların bu sürede öğrenmek istiyor ama ders dışı konuşunca konuyu anlatamıyorum demek istedim vs açıklamış

Ertesi sene x öğretmenle geçen sene büyük sorun yaşadık okul idaresi de sorunu çözmedi x öğretmen okulda hala, hadi geçen sene dönem ortası diye göndermediler halen neden burada ben çocuğumu alacağım dedi

Ne oldu diye sordun gayriihtiyari bu anneye ve hırsız dedi gibi bir şey söyledi basıl deyince arkadaşlarının zamanını çalıyorsun demiş diye anlattı

Şimdi çocuğuna hırsız dedi farklı ders dışı konuşma arkadaşlarının zamanını çalıyorsun farklı

Okul idaresi bu cümle ile öğretmen gönderse okullarda öğretmen kalmaz

Hayır cocugumun üstüne yemin ederimki azar seklindeydi

Böyle bir konuda bile seviyeli tartışmayı beceremiyoruz.
Birbirine ergen diyen mi ararsınız, algınız kıt diyen mi? Sığlıktan dem vuran mı?
Sanırsınız kendisi derya deniz...

Söyleyecek lafı olmayan hakaret eder.
Bazen de muhatabınıza bir şey anlatamayacağınızı anlarsınız o zaman da susarsınız.

Hali pür melalimiz ortada.
İçimizden konu sahibinin dertlendiği gibi üslupsuz öğretmenler çıkmasına da şaşırmamak lazım.
Birileri de öğretmeni savunmaya devam ediyor.
Yok kötü gününde olabilirmiş, yok anlık refleksle konuşmuş.
Anlık refleksle yetişkin birine ‘senin kafanı kırarım’ desin bakalım noluyor?

Bence de okul sahibinin çok ama çok yakını değilse asla barindirmazlar. Belki konu sahibi söyler kaç senedir o okulda olduğunu.
Öğretmen 2senelik öğretmen o okulda yanlız şöyle durum var özel okullarda sözlesme yapılıyormus 4senelik eger kurum cıkararırsa tazminat ödemek zorunda olurmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…