Aynı şeyi defalarca kez açıklamaktan yoruldum. Şikayet edilmesin demedim ilk yapılacak şey cimere şikayet yazmak değildir dedim. Kalkıp neden bana bu şekilde davrandınız arkadaşlarımın yanında rencide oldum deseniz belki hocanız özür dileyip sonraki hareketlerine dikkat edecekti. İlk yapılacak şey cimere şikayet edip okuldan attırmak mı gerçekten ya. İnsanlar sinirli stresli olduğu zamanlarda kendi öz çocuğuna bile istemeden kötü bir söz sarf edebiliyor. Konudaki öğretmen belki bilmem kaç senelik öğretmenlik hayatında ilk kez bir çocuğa kötü bir şey söyledi. Bir kereliğine yapması bunun hata olduğu gerçeğini değiştirmez ama hangimiz hata yapmıyoruz ki. Bu hatanın bedeli okuldan attıralım haberlere verelim linç ettirelim mi. Ayrıca olayın tüm detaylarını hiçbirimiz bilmiyoruz. Konu sahibi aşırı korumacı olabilir, öğretmenin söylediğini iddia ettiği cümleler abartı olabilir. Veya öğretmen öğrencilerine kötü şeyler söylemeyi alışkanlık haline getiren meslekte bulunmaması gereken biri de olabilir. Bilemeyiz. Sadece olaylara tek yönden bakmamak gerek diyorum. Eğer öğretmen uyarıldığı halde çocuklara bu şekilde davranmayı sürdüren, yaptığının yanlış veya düzeltilmesi gereken bir şey olmadığını düşünen bunu alışkanlık haline getirmiş biriyse tabii ki şikayet e dil me li. Hiçbir çocuğun psikolojisini bozmaya hakkı yok.Acik konisayim ortaokulda dershanede bir ogretmen haksiz yere sinifta beni rencide etmsti, o kadat zoruma gitti ki ve hala cok pismanim o adami sikayet etmedigime, ben sessiz kaldim bir daha o ogretmenin dersine girmedim ve cok ii olan dersim gittikce dustu simdi o ogretmen adab bilmmezligi yuzunden benim gelecegimle oynamadi mi ? Bu cocukta gittikce o dersi sevmeyecek ve girmeyecek calismayacak bence bu ogretmenler hak ediyor ekmegiyle oynamaksa evet gelecege karsili ekmek bence gayet hakkaniyetli olur
Iyi de simdi sikayet etse zaten direk.meslekten atmayacaklar ki ama resmi bir sikayetle resmi bir uyariya cevap yazmali, zaten konu sahibi mesajlari da atti okulin cevabi da cok kotu, ben suan veli degilim ama anneyim, ogretmen de degilim zamaninda ogrenciyken basima geleni biliyorum ve o ogretmen net bir sekilde gelecegimle oynadi benim cocuguma baska bir ogretmen benzer birsey yasatirsa hic de susmam cunku o ogretmenin anlik psikolojisi bir cocugun gelecegini sekillendiriyor !Aynı şeyi defalarca kez açıklamaktan yoruldum. Şikayet edilmesin demedim ilk yapılacak şey cimere şikayet yazmak değildir dedim. Kalkıp neden bana bu şekilde davrandınız arkadaşlarımın yanında rencide oldum deseniz belki hocanız özür dileyip sonraki hareketlerine dikkat edecekti. İlk yapılacak şey cimere şikayet edip okuldan attırmak mı gerçekten ya. İnsanlar sinirli stresli olduğu zamanlarda kendi öz çocuğuna bile istemeden kötü bir söz sarf edebiliyor. Konudaki öğretmen belki bilmem kaç senelik öğretmenlik hayatında ilk kez bir çocuğa kötü bir şey söyledi. Bir kereliğine yapması bunun hata olduğu gerçeğini değiştirmez ama hangimiz hata yapmıyoruz ki. Bu hatanın bedeli okuldan attıralım haberlere verelim linç ettirelim mi. Ayrıca olayın tüm detaylarını hiçbirimiz bilmiyoruz. Konu sahibi aşırı korumacı olabilir, öğretmenin söylediğini iddia ettiği cümleler abartı olabilir. Veya öğretmen öğrencilerine kötü şeyler söylemeyi alışkanlık haline getiren meslekte bulunmaması gereken biri de olabilir. Bilemeyiz. Sadece olaylara tek yönden bakmamak gerek diyorum. Eğer öğretmen uyarıldığı halde çocuklara bu şekilde davranmayı sürdüren, yaptığının yanlış veya düzeltilmesi gereken bir şey olmadığını düşünen bunu alışkanlık haline getirmiş biriyse tabii ki şikayet e dil me li. Hiçbir çocuğun psikolojisini bozmaya hakkı yok.
Yazdıklarımı kimse anlamadığına göre benim anlatışımda bir problem var sanırım
Fikrinize destek attım devamı niteliğinde.Ayni fikirdeyiz ama bana bu destan neden yazildi
Kusura bakmayın bu işi begenmiyorsnız zor geliyorsa yapmayacaksınız meslegini seven öğrencisini sever bizde yoldan toplamıyoruz parayı okula iyi egitim alsın dövüş öğrensin diye milyarlar dökmüyorum ben!!! Sonuna kadar şikayette bulunucam herkes işini saygısıyla severk yapsın
Yo evladini savunuyosun diye neden haksiz duruma dusesin. Ne yapardiniz yapardiniz deyip durmussunuz. Bu kadar pasif kalmazdimDiyemedim çk demek istedim elim ayagım titredi resmen sinirden haklıyken haksız duruma düşmemek için iyiki demedim şuan ben haklıyım çünkü elimde ses kaydı var görüntüyle brlikte
Ogretmenin el kadar cocuga cocuklar icindeParayla öğretmeni de satın alıp çocuğunu satmış mantığındaki bir veli zihniyeti
Doğruysa öğretmenin yaptığı bı yanlış belki anlık bı refleks ama burdan çocuğunun her şeyine müdahale edip idigine vidigine her şeyi bildiğini düşünen çok kültürlü, çok duyarlı (?) Bir anne gibi duruyorsunuz
Ogretmenin el kadar cocuga cocuklar icinde
hakaret etmesine bir anlık refleks demek mi
Gerçekten hala ufacik cocuga yapılan hakareti savunuyorsun tavir ne olursa olsun ufacik cocuga hakaret etmisO kadar basit o kadar dar ve okuduğunu anlamayan Bir insansınız ki oha yi bol kusmuklu size çok yakıştırdim
Senin sizin gibi sığ insanlara Allah akıl fikir ihsan etsin
Ne dedim yaptığı kesinlikle yanlış ama daha öncesini , olayın seyrini öğretmenin daha önceki ve diğer öğrencilere olan tavırlarını biliyor musunuz yoksa şahsın anlattığı kadarıyla mı?!
Her durumda her koşulda her konuda herkese olabildiğince hoşgörülü, sakin ve edebinizle kalan Bir kişi misiniz??
Yukarıdaki emojilerinize bakarak hıc de öyle olmadığınizi düşünüyorum ve böyle bi insanı da kaile alıp laf anlatmanın da en az kendisi kadar boş olduğunu.)
Gerçekten hala ufacik cocuga yapılan hakareti savunuyorsun tavir ne olursa olsun ufacik cocuga hakaret etmisistedgini düşünebilirsin hakkimda savunduğun sey bunu umursamami engelliyor. Baya da kaile alip anlatmışsın yalnız cok celiskili ifadeler var yazida
Hayır cocugumun üstüne yemin ederimki azar seklindeydiCiddi miydi öğretmen?
Bazen ben de öğrencilerle şakalaşıyorum. "Bak şimdi uçarak geliyorum oraya, bak bak kameradan geçeceğim şimdi, ışınlanayım mı oraya?" diye. Hatta 8. sınıflarla daha çok şakalaşmamız oluyor, çocuklar da beni tanıdığı için eğleniyorlar. Yani ne bileyim böyle şakalaşırken velilerden birisi şaka olduğunu anlamazsa ve buralara konu olursam diye tereddütteyim şu an.
Öğretmen 2senelik öğretmen o okulda yanlız şöyle durum var özel okullarda sözlesme yapılıyormus 4senelik eger kurum cıkararırsa tazminat ödemek zorunda olurmusBence de okul sahibinin çok ama çok yakını değilse asla barindirmazlar. Belki konu sahibi söyler kaç senedir o okulda olduğunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?