Sanırım özgüven kazanmam açısından da yararlı olabilir söylediğiniz,çok teşekkür ederim :)Arkadaşsız da oluyor, aç navigasyonu başla keşfe :))
Keyfi hiçbir şeyde yok bunun :) Zamanla arkadaş da olur, okulunuz hayırlı olsun.
Kulağa harika geliyor aslında!Tarihi eser açısından da oldukça zengin bir yer zaten.Bir çılgınlık yapıp deneyebilirim :)Bunlar tamamen sizin kendi kendinize kabullendiğiniz ve şartlandığınız şeyler. Kendinizi zorlayıp çıkarsanız bir süre sonra keyif almaya başlarsınız.
Daha genceciksiniz, yepyeni bir hayata başlıyorsunuz. Niye bu kadar yılgın başlayasınız ki? Siz "ben böyleyim, yanımda kimse olmadan çıkmam otururum odamda" diye kendinizi ikna ederseniz güzelim yıllarınızı dört duvar arasında harcarsınız. Alın çantanızı, kulaklıklarınızı, dalın sokaklara. Başta zorlayın kendinizi, üf püf de deseniz çıkın gezin.
Hayat sokaklarda :)
Üniversiteye başlıyorsunuz, belki Erasmus'a gitmek isteyeceksiniz, harcamayın fırsatlarınızı.
Ben babamın evinde gezemediğimi kocamla gezdim ama herkes aynı olmayabilir tabi, sanirim üniversiteye gideceksin, işte sana cok guzel firsat oyle gez ki tozu dumana kat diyecegim ama okulu da ihmal etme olur muTeşekkür ederiim,evlenmeden önce gezip tozayım içimde kalmasın diyorum ben de
Ha şöyle :)Kulağa harika geliyor aslında!Tarihi eser açısından da oldukça zengin bir yer zaten.Bir çılgınlık yapıp deneyebilirim :)
Aileme ve kendime olan sorumluluklarım gereği önceliğim derslerimde olacak ama geriye dönüp baktığımda güzel bir üniversite hayatı yaşamışım demek istiyorum :)Ben babamın evinde gezemediğimi kocamla gezdim ama herkes aynı olmayabilir tabi, sanirim üniversiteye gideceksin, işte sana cok guzel firsat oyle gez ki tozu dumana kat diyecegim ama okulu da ihmal etme olur mu
Gerçekten de evde otura otura bu tarz ufak şeylerin bile ne kadar keyif verdiğini unutmuşum.Dediğiniz gibi bir sırt çantası yeter aslında.Güzel bir fırsat geçecek elime,iyi değerlendirmek istiyorum.Ufkumu açtığınız için de teşekkür ederim :)Ha şöyle :)
Çıkın gezin, olmadı bir kahve dükkanı bulun, alın kitabınızı gidin orada okuyun. Ben zaman zaman alırım kitabımı çıkarım, nargile içip kitap okurum bütün akşam. Evde okuyacağınız kitabı dışarıda okuyun. Alın tabletinizi/bilgisayarınızı, sahilde/parkta (neresi varsa artık) orada izleyin. Hapsetmeyin kendinizi evinize.
Aklımda olacak söyledikleriniz ama okul saatleri erken olduğu için hem derslerime hem de kişisel gelişimime vakit ayırabilirim diye düşünüyorum :)Okulun tüm aktivitelerine katıl, notları arkadaşlardan da alırsın. Tadını çıkar başka şehirdeki özgürlüğün. Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanı unutma. O dükkana dönmek istemiyorsan hedefini yüksek tut. Seviye ve kalite bunları hep yükeske tut. Yaşlı ve tecrübeli bir teyzen olarak yazdım. Bu kadar oldu
Patates bu,muhallebi kıvamında yatmakta köpüşün yatış şekli.geceye tatlı bi patates bırakıyorum:)
Ah cnm benim inanki 18 yas cok zor bir yas.ergenlik ten cikmaya baslama ama bir okadar da karmasik bir ruh hali.hic endise etme cok dogal boyle hussetmen.ilerde hepsi gececek canli enerji dolu olacaksin.bende o yaslarda oyleydim.Allah omur vermisse daha uzun seneler var oninde.gezersin tozarsin asik olur evlenir coluk cocuga karisirsin.bu yaslarda normsl yani calkantili bir ruh hali.cok ilerde de ah ah o yaslar da bende oyleydim diceksin.tipki bizim gibi...Bu saatte nereden düştü aklıma bilinmez,patatesin bile benden daha fazla fonksiyonu olduğunu düşünmeye başladım.
Aile yapım gereği arkadaşlarımla dışarı çıkmam ve vakit geçirmem bu yaşına kadar fazla mümkün olmadı.Yani yaşadığım şehri dışarıdan gelen bir kişi bile benden daha fazla biliyor.Ailem de dışarı çıkmayı seven insanlar değil.Ee haliyle noluyor ben de artık onlar gibi olmaya alıştığımdan sabahtan akşama kadar muhallebi kıvamında yatıyorum.Tek bir aktivite yaptığım yok.Arkadaşlarımla kaç aydır görüşmemiş olmama rağmen buna bile can atmıyorum.
Çoğunuz benden büyük ve evli olduğunuz için bu kadar boş bir yaşamınız olduğunu sanmıyorum ama benim de çok memnun olduğum söylenemez.
Şu ölü toprağını üzerimden atayım,canlı,enerjik bir kadın olayım istiyorum.Dışarı çıkma fikri işkence gibi gelmesin,hayattan zevk almayı bileyim.Daha 18 yaşındayım ama hiçbir şeye hevesim yok.Bu durumdan kurtulmak için bana öneri ve tavsiyeleriniz gerekiyor.
Hepinize teşekkür ederiim :)
Patates diyince dedim şişkolarımı çağırıyorsun hemen koştum geldim
Saydığınız şeyler güzel mi kötü mü karar veremedim ancak geriye dönüp baktığımda iyiki diyeceğim bir hayat yaşamak istiyorum.Nolursa olsun her şeyi güzelleştirmek için çaba sarfedeceğim,teşeklür ederim :)18 yaş.
Üniversite kazanmışsın.
Başka şehre gideceksin.
Yeni arkadaşlar, hocalar, aktiviteler.
Dersler, dertler, flörtler...
Tek başına ayakta kalma çabaları,
Sağlıksız beslenmeler.
Sorumluksuz bir sorumluluk...
Bir daha hiç dönemeyeceğin bu yılları doya doya yaşa. Bu yaşlardaki doyum insana çok iyi geliyor. Güzel bi doygunluk.
Çok teşekkür ederim,tecrübeli insanlardan kendi yaşlarımdaki hallerini duyunca çok mutlu oluyorum.İnşallah dediğiniz gibi silkelenip yaşımın gerektirdiği gibi dinamik olabilirim :)Ah cnm benim inanki 18 yas cok zor bir yas.ergenlik ten cikmaya baslama ama bir okadar da karmasik bir ruh hali.hic endise etme cok dogal boyle hussetmen.ilerde hepsi gececek canli enerji dolu olacaksin.bende o yaslarda oyleydim.Allah omur vermisse daha uzun seneler var oninde.gezersin tozarsin asik olur evlenir coluk cocuga karisirsin.bu yaslarda normsl yani calkantili bir ruh hali.cok ilerde de ah ah o yaslar da bende oyleydim diceksin.tipki bizim gibi...
Heheh alemsin canimmPatates diyince dedim şişkolarımı çağırıyorsun hemen koştum geldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?