Meslek değişimi ve evlilik-eş ailesi ile ilgili sorunlar

Evet haklısınız ama maalesef kimse böyle detaylı düşünmez. Netice de eş ailesi değil mi ? Evde misiniz evet. Bitti. Kağıt kürek işleri var, dinlenmeye ihtiyacı var falan diye kimse detaylı düşünüyor ki. Çok zor. Evde olup olmadığınıza bakılıyor genelde.

Siz hayalinizi kurduğunuz mesleği seçemiyorsunuz, eşinizin zorbalık yapacağına eminsiniz. Az tatilli bir işte çalışmayı sizi evliliğinizden kurtardığı için resmen çıkış yolu görüyorsunuz.

Böyle bir evlilik içinde olmak çok kötü değil mi

Evet evliliğimin bu kısmı beni de kötü etkiliyor. Aslında eşim anlamayacak biri de değil ama manipülatif biri diyebilirim. Belki bu durum ile karşı karşıya kalsak beni düşünür de bilemiyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ama hayallerinizden vazgeçmeyin, Allah uzun ve sağlıklı ömür versin ama kim öle kim kala belli değil. Siz şu an henüz olmamış bir şey için kaygılanıyorsunuz. E hayalinizdeki mesleği yapma şansınız varsa bundan vazgeçmeyin. Çünkü bundan sonra her şey sizin sınır koyma başarınıza bağlı, sınırlarınızı siz koyacaksınız, işiniz ve mesai saatleriniz değil. Siz sınır koymayı bilirseniz, herşey yine sizin istediğiniz gibi olur, ve kendinizden fazla taviz vermezsiniz. Hem eve işten geliş saatlerinizi herkese açıklamak zorunda değilsiniz, ek derslerim var yoğun oluyorum dersiniz. Tatilde istediğiniz gibi tatil yapın. Tatile gideceğim deyin, öteki kardeşlerde kalsın. Gereken ilgiyi gerektiği kadar gösterirsiniz, fazlası kendinizden taviz vermek olur. Hem sonuçta elbette saygıda kusur etmeyin ama o eşinizin annesi eşinizin sorumluluğu sizin değil.

Evet evliliğimin bu kısmı beni de kötü etkiliyor. Aslında eşim anlamayacak biri de değil ama manipülatif biri diyebilirim. Belki bu durum ile karşı karşıya kalsak beni düşünür de bilemiyorum.
Kendinizi iyi ifade ederseniz o da anlayacaktır diye düşünüyorum. Ben buna benzer bir durumda kaldım eş ailesi ile (anlatmayım, çok uzun ama mobbinge uğradığım ve hiç tatil izni kullanamadığım işimden istifa ettim sonra da sizin bahsettiğiniz sorumluluklar ve çevrenin (ailenin) beklentileri üzerime binince neredeyse istifa ettiğime pişman oldum) ama sonra ben de söyledim eşime, "işimden istifa ederken hayal ettiğim hayat bu değildi" dedim ve beni anladı. Sınır koymasını çok bilen bir insan değildim ama eşimin desteği ile bunu da yapıyorum artık, eşim de beni düşünüyor ve idare ediyor ailesine karşı.

daha iyi şartlarda, muhtemelen daha iyi bir ücretle çalışmayı sırf eş ailesi başınıza bela olmasın (eşiniz başınıza bela etmesin) diye istemiyorsunuz. eşiniz düşünceli biri olsaydı siz bunları düşünüyor olmadınız maalesef ki.

Ücret daha iyi değil. Şuan çalıştığım işime daha iyisini kazanıyorum. Şartlarım da öğretmenliğe göre daha iyi (yan haklar vs) ama hayalimdeki meslek değil ve tabiki öğretmenlik gibi tatili yok. Her şeyden azade ben öğretmenliği severek ve isteyerek 2.üniversite olarak okudum. Dediğinizde haklısınız. Eşim benim bu kaygıları yaşamama sebep gerçekten.

O zaman işiniz daha kolay. Öncelikle sınır çizmesini öğrenmelisiniz (nu kısmı başta kolay değil ama öğreniliyor), kendinize değer vermelisiniz. Bu hayat sizin ve istediğiniz mesleği yapmaya ve istediğiniz hayatı yaşamaya hakkınız var. Bu süreçte kendi alanınıza sahip çıkmalısınız, tatil mi istiyorsunuz, tatil yapacaksınız. Eve istemediğiniz bir misafir mi gelecek? gelmesin diyebileceksiniz. Daha önceki yorumumda anlatığım gibi eşinizle de kırıcı olmadan, konuşun, anlatın kendinizi, düşüncelerinizi ve isteklerinizi dillendirin. Eğer sizi anlar ve desteklerse ne ala, baktınız anlamıyor, yok annem gelecek her yaz bizde kalacak sen de hizmetçi olacaksın diyor, boşa gitsin o da annesiyle evlensin.
Bakın ben işimden istifa ettim, kaç yıldır boş gezenin boş kalfasıyım. Sırf boş olduğum için kayın ailemin veya başkasının kölesi olmak zorunda değilim. Ben eşimle konuştum, "istifa ederken hayal ettiğim hayat bu değildi" dedim. Gerekirse boşanalım da dedim. Eşim beni anladı ve bana hak verdi (zira bakma o da en az benim kadar özgürlüğüne ve rahatına düşkün bir insandır) Şimdi ileride ne olacak diye bir kaygım yok. Bizimkiler de uzak şehirde oturuyorlar. Kayınvalidem evime gelebilir, ben de gidebilirim ama bu ziyaretler en fazla 1 veya 2 hafta ile sınırlıdır. Eşim bunu biliyor. Eşim isterse kendi gider 5-6 ay kalır, Kaldı da bir keresinde, ben gitmedim. Eşim bana aynı şu cümleyi kurdu. "Onlar benim annem babam, ben düşüneceğim, sen değil" Gerektiği yerde destek veriyorum tabi ki ama kendimden taviz vermiyorum. Yardım etmek başka, kendinden taviz vermek, kendini heba etmek başka.

Olduğum şehirde doğu görevi yapabiliyorum. Açıkta var. Düşük bir ihtimal söylediğiniz durum ama belli olmaz tabi.
Doğu görevi her şehirde yapılıyor zaten ama atamalara açılacak mı, kaç puan gerekir, sizin sıralamanız nedir bunlar önemli… atanamazsınız demiyorum, sadece hatırlatmak istedim.

size gece yarısı kütüphanesi kitabını okumanızı tavsiye ediyorum.
ah nora ah.
etrafımız o kadar nora ile dolu ki.
hayalinize ulaşma isteğiniz çok güzel ama ulaşınca sorunlar bitmeyecek, belki de ilk gün öğretmenlikten soğuyup pişman olacaksınız.
hayaller, hayatlar...
belki de bazen akışına bırakmak gerek.
kv ve kp olayları bence asıl dışta kalan kısım.
haa diyelim ki öğretmen oldum ,ben olsam eve giren çıkan belli değilse evi hiç temizlemez, pis bırakır ,gelene yemek yapmaz, çok yorgundum uyuya kalmışım deyip karşılarına da pijama ile çıkardım.
eşim de eve bir daha kimseyi getirmezdi.
konaklama tesisi misiniz ,öğretmen mi?
sınırdan anlamayana böyle yapacaksınız.
başka yolu yok

Eve giren çıkan kısmına engel koyabiliyorum abartılınca. Ama kp vefat edince kv yalnız kalacak. Yaşadığı şehri bırakıp gelmez buraya yerleşmez ama tutup yaz tatillerinde nasılsa oğlu ve ben de tatilde olacağımız için gelebilir. Buradaki çocukları da annelerinin yanına dönüşümlü gitmek yerine o gelsin derler. Bu durum benim yaz tatillerimi kv ile geçirmeme sebep olur. Halbuki ben onca emeği sevdiğim ve kendime zaman ayıracağım meslek için verdim. Yazları kv ile geçirmek için değil. Zaten tatil 2 ay. Tutup her yaz 1-1,5 ay burada kalırsa ben ne anladım tatilden.

Baktın öyle yapıyorlar idareci olursun yaz tatilinde okula gidersin arada

Of o kadar saçma bir düşüncedesiniz ki…Daha ortada fol yok yumurta yok atandınız, kp öldü ve kv size geldi…Daha mülakatlar bile bitmemiş, yerler belli değil neden bu kadar kendinize yükleniyorsunuz? Her şeyden önce eşiniz sizi ciddiye almıyor benim için en büyük sorun bu olurdu. Eski işinizde devam ettiniz, eşiniz annem gelecek dedi, siz hayır diyemedikten sonra öğretmen olsanız ne fark eder bankacı olsanız ne fark eder, eşiniz anneci ise o kv illa size gelecek. Bu kadar emek verseydim gözüm kimseyi görmezdi. Sizi çok da idealist bulmadım.

Yani sen daha iyi tanırsın bilirsin ama her sene her sene gelmezler. Misafirlerinde ayağı alışmadıysa öyle kolay kolay gelmezler diye düşünüyorum.

Yani sen daha iyi tanırsın bilirsin ama her sene her sene gelmezler. Misafirlerinde ayağı alışmadıysa öyle kolay kolay gelmezler diye düşünüyorum.
Kp yaşıyor diye şuan gelmiyor. Çünkü Kp ye bakıyor. Tüm çocuklar gidiyor yanlarına. Ama Kp vefat ederse tek kalacak ve gel derler çocukları. Haliyle biz de tatilde olacağımız için hepimize uygun zamanda gel derler. Bunu çok dert ediyorum.

bence hayalinizdeki işi yapın

eşinize de açıkça düşüncelerinizi söyleyin

gelen gidene bu sefer de

yazın 2 ay seminerim var, hafta içi de işten 4 te çıkıyorum , deyin.

ayrıca yazın ve kışın belli zamanlarında özel ders verdiğinizi

yani yoğun çalıştığınızı da söyleyebilirsiniz.

Her halükarda o kaynana gelecek zaten konu sahibi sorunun işte değil eşte olduğunu anladığında daha doğru kararlar alır İNŞALLAH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…