- 24 Haziran 2023
- 286
- 154
- 33
- Konu Sahibi serotininevi
-
Evet haklısınız ama maalesef kimse böyle detaylı düşünmez. Netice de eş ailesi değil mi ? Evde misiniz evet. Bitti. Kağıt kürek işleri var, dinlenmeye ihtiyacı var falan diye kimse detaylı düşünüyor ki. Çok zor. Evde olup olmadığınıza bakılıyor genelde.Bu mesajın da altına imzamı atarım. 40 tane çocukla ilgilenmekten kendi çocuğuna bile sabrın kalmıyor değil kvbir müddet sonra evinde sadece sessizlik istiyorsun.
Konu sahibi branşın uygunsa yazları dyk kursu da açabilirsin kv ile uğraşmaktan iyidir
Evet evliliğimin bu kısmı beni de kötü etkiliyor. Aslında eşim anlamayacak biri de değil ama manipülatif biri diyebilirim. Belki bu durum ile karşı karşıya kalsak beni düşünür de bilemiyorum.Siz hayalinizi kurduğunuz mesleği seçemiyorsunuz, eşinizin zorbalık yapacağına eminsiniz. Az tatilli bir işte çalışmayı sizi evliliğinizden kurtardığı için resmen çıkış yolu görüyorsunuz.
Böyle bir evlilik içinde olmak çok kötü değil mi
Kendinizi iyi ifade ederseniz o da anlayacaktır diye düşünüyorum. Ben buna benzer bir durumda kaldım eş ailesi ile (anlatmayım, çok uzun ama mobbinge uğradığım ve hiç tatil izni kullanamadığım işimden istifa ettim sonra da sizin bahsettiğiniz sorumluluklar ve çevrenin (ailenin) beklentileri üzerime binince neredeyse istifa ettiğime pişman oldum) ama sonra ben de söyledim eşime, "işimden istifa ederken hayal ettiğim hayat bu değildi" dedim ve beni anladı. Sınır koymasını çok bilen bir insan değildim ama eşimin desteği ile bunu da yapıyorum artık, eşim de beni düşünüyor ve idare ediyor ailesine karşı.Evet evliliğimin bu kısmı beni de kötü etkiliyor. Aslında eşim anlamayacak biri de değil ama manipülatif biri diyebilirim. Belki bu durum ile karşı karşıya kalsak beni düşünür de bilemiyorum.
Ücret daha iyi değil. Şuan çalıştığım işime daha iyisini kazanıyorum. Şartlarım da öğretmenliğe göre daha iyi (yan haklar vs) ama hayalimdeki meslek değil ve tabiki öğretmenlik gibi tatili yok. Her şeyden azade ben öğretmenliği severek ve isteyerek 2.üniversite olarak okudum. Dediğinizde haklısınız. Eşim benim bu kaygıları yaşamama sebep gerçekten.daha iyi şartlarda, muhtemelen daha iyi bir ücretle çalışmayı sırf eş ailesi başınıza bela olmasın (eşiniz başınıza bela etmesin) diye istemiyorsunuz. eşiniz düşünceli biri olsaydı siz bunları düşünüyor olmadınız maalesef ki.
HayırOff nedir ya bu toplumda gelinlerin çektiği? Çocuğunuz var mı?
O zaman işiniz daha kolay. Öncelikle sınır çizmesini öğrenmelisiniz (nu kısmı başta kolay değil ama öğreniliyor), kendinize değer vermelisiniz. Bu hayat sizin ve istediğiniz mesleği yapmaya ve istediğiniz hayatı yaşamaya hakkınız var. Bu süreçte kendi alanınıza sahip çıkmalısınız, tatil mi istiyorsunuz, tatil yapacaksınız. Eve istemediğiniz bir misafir mi gelecek? gelmesin diyebileceksiniz. Daha önceki yorumumda anlatığım gibi eşinizle de kırıcı olmadan, konuşun, anlatın kendinizi, düşüncelerinizi ve isteklerinizi dillendirin. Eğer sizi anlar ve desteklerse ne ala, baktınız anlamıyor, yok annem gelecek her yaz bizde kalacak sen de hizmetçi olacaksın diyor, boşa gitsin o da annesiyle evlensin.
Doğu görevi her şehirde yapılıyor zaten ama atamalara açılacak mı, kaç puan gerekir, sizin sıralamanız nedir bunlar önemli… atanamazsınız demiyorum, sadece hatırlatmak istedim.Olduğum şehirde doğu görevi yapabiliyorum. Açıkta var. Düşük bir ihtimal söylediğiniz durum ama belli olmaz tabi.
Eve giren çıkan kısmına engel koyabiliyorum abartılınca. Ama kp vefat edince kv yalnız kalacak. Yaşadığı şehri bırakıp gelmez buraya yerleşmez ama tutup yaz tatillerinde nasılsa oğlu ve ben de tatilde olacağımız için gelebilir. Buradaki çocukları da annelerinin yanına dönüşümlü gitmek yerine o gelsin derler. Bu durum benim yaz tatillerimi kv ile geçirmeme sebep olur. Halbuki ben onca emeği sevdiğim ve kendime zaman ayıracağım meslek için verdim. Yazları kv ile geçirmek için değil. Zaten tatil 2 ay. Tutup her yaz 1-1,5 ay burada kalırsa ben ne anladım tatilden.size gece yarısı kütüphanesi kitabını okumanızı tavsiye ediyorum.
ah nora ah.
etrafımız o kadar nora ile dolu ki.
hayalinize ulaşma isteğiniz çok güzel ama ulaşınca sorunlar bitmeyecek, belki de ilk gün öğretmenlikten soğuyup pişman olacaksınız.
hayaller, hayatlar...
belki de bazen akışına bırakmak gerek.
kv ve kp olayları bence asıl dışta kalan kısım.
haa diyelim ki öğretmen oldum ,ben olsam eve giren çıkan belli değilse evi hiç temizlemez, pis bırakır ,gelene yemek yapmaz, çok yorgundum uyuya kalmışım deyip karşılarına da pijama ile çıkardım.
eşim de eve bir daha kimseyi getirmezdi.
konaklama tesisi misiniz ,öğretmen mi?
sınırdan anlamayana böyle yapacaksınız.
başka yolu yok
Baktın öyle yapıyorlar idareci olursun yaz tatilinde okula gidersin aradaİşte ben bunu istiyorum da karşınızdaki insanlar için "oh ne güzel 2 ay tatili var" diyip gelebilirler. Sorunum o zaten. Yoksa zaten yorucu bir meslek o 2 ayda anca evimde kendime gelirim onu da kv ile ya da başkası ile geçirmek istemiyorum. Tabi ki tutup 1 sene olur gelir, bazen olabilir ama düzenli olarak her yaz tası tarağı toplayıp nasılsa yaz tatilindeler diyip gelirse ben yapamam işte. Eşi de vefat ederse bu ihtimal çok güçlü çünkü çocukları da gitmek yerine onun gelmesini tercih ederler.
Yani sen daha iyi tanırsın bilirsin ama her sene her sene gelmezler. Misafirlerinde ayağı alışmadıysa öyle kolay kolay gelmezler diye düşünüyorum.Herkese merhaba,
Bir konuda fikirlerinize çok ihtiyaç duyuyorum.
Özel sektörde 9-5 çalışmaktayım (finans sektörü) fakat hep öğretmen olma hayalim vardı ve bunun için işime devam ederken bir yandan 2.üniversite okudum, bitirdim ve sınava girdim. Şuan atanma ihtimalim var.
Bu duruma gelmek için çok ama çok emek verdim, çok mutluyum fakat işler ciddiye binince kafamda bazı soru işaretleri oluşmaya başladı.
Şöyle ki şuan çalıştığım iş öğretmenlik gibi yaz tatili falan olan bir iş değil bildiğiniz gibi. Bu nedenle evliliğimde bazı şeyleri yapmama gibi bir lüksüm oluyor. Mesela eşimin ailesinin olduğu şehre sürekli gidemiyorum tatilim olmadığı için ya da evimde uzun süreli misafir kalmıyor, evde değilim çünkü. Yani bir şey olduğunda “serotinin zaten çalışıyor evde değil ya da gelemez “diye bir çok konudan sıyrılıyorum. (İşimin benim için tek artısı bu)
Bir diğer konu ise kayınvalidem-kayınpederim şehir dışında ve kayınpederim amansız bir hastalık içinde. Tabi ileriyi bilemeyiz ama çok uzun bir yaşamı kalmadığını öngörüyor doktorlar. Allah uzun ömür versin tabi ama bu durumda üzerine gelince benim kaygım iyice tetiklendi.
Lütfen yargılamayın ama eşimin aile yaşantısı bazı noktalarda bana uymuyor. Kayınpederime bir şey olması halinde kayınvalidem yalnız kalacak ve olduğumuz şehre tatil amaçlı gelip uzun süreli kalma ihtimali artıyor. Başka şehirde kendi evi var zaten temelli yerleşmez ama tatilimiz olur diye yazları tutar bize, buradaki çocuklarına gelir. Bu da benim yaz tatilimi yaşamamı engeller. Yaşadığımız şehirde eşimin bizden hariç 3 kardeşi daha var sorumluluk genelde eşimde oluyor. (Nedenini sorgulamayı bıraktım, çok uzun sebepler).
Bu zamana kadar kp’nin hastalığından dolayı gelemiyordu kayınvalidem. Çocukları ,eşim dahil, dönüşümlü kalıyordu yanlarında ama kimse o şehre gitmekten memnun değil. Kp vefat edince yalnız kalacak “annemiz tatillerde gelsin buraya biz gitmeyelim, zaten serotinin ve eşi de yaz tatilinde” diyebilirler yüksek ihtimal. Tabi onlarda da kalır ama en çok bizde kalır.
Yani açıkçası ben hayalimdeki bu iş için çok ama çok emek verdim. Hem çok seviyorum hem de yazın tatil yapabilmek, işten erken çıkabilmek benim çok ihtiyaç duyduğum şeyler. Yıllardır çok ve uzun süreli çalıştım. Zorluklar ile okudum ve inanın içimde kalan bir çok şeyi yapabilmek için bu zamana ihtiyacım var.
Şimdi tam hayalime kavuşuyorken yazın kv’nin gelip var olan 2 aylık tatilimi onunla geçirmek ya da işten erken çıkıyorum diye yine gelenin gidenin olmasından, sorumluluk yüklenmesinden korkuyorum.
Neredeyse meslek değiştirmek vazgeçeceğim olacakları düşününce ama hayalim bu iş benim. Kimse için vazgeçmek istemiyorum. Mutluluğumu bile yaşayamıyorum bu kaygıdan. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Kp yaşıyor diye şuan gelmiyor. Çünkü Kp ye bakıyor. Tüm çocuklar gidiyor yanlarına. Ama Kp vefat ederse tek kalacak ve gel derler çocukları. Haliyle biz de tatilde olacağımız için hepimize uygun zamanda gel derler. Bunu çok dert ediyorum.Yani sen daha iyi tanırsın bilirsin ama her sene her sene gelmezler. Misafirlerinde ayağı alışmadıysa öyle kolay kolay gelmezler diye düşünüyorum.
Kendime zaman yaratmak için de aynı zamanda meslek değiştiriyorum. Hayalim tabi o ayrı. Ama zaten çok çalışacaksam şuan ki mesleğimde kalırım.Baktın öyle yapıyorlar idareci olursun yaz tatilinde okula gidersin arada
Her halükarda o kaynana gelecek zaten konu sahibi sorunun işte değil eşte olduğunu anladığında daha doğru kararlar alır İNŞALLAHOf o kadar saçma bir düşüncedesiniz ki…Daha ortada fol yok yumurta yok atandınız, kp öldü ve kv size geldi…Daha mülakatlar bile bitmemiş, yerler belli değil neden bu kadar kendinize yükleniyorsunuz? Her şeyden önce eşiniz sizi ciddiye almıyor benim için en büyük sorun bu olurdu. Eski işinizde devam ettiniz, eşiniz annem gelecek dedi, siz hayır diyemedikten sonra öğretmen olsanız ne fark eder bankacı olsanız ne fark eder, eşiniz anneci ise o kv illa size gelecek. Bu kadar emek verseydim gözüm kimseyi görmezdi. Sizi çok da idealist bulmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?