Meslek önemli mi?

Kardeş arkadaşın kendını geliştirmişsse cahil degılse çalışkansa ve karakteri düzgünse aileni ikna et derim Çünkü ailen karakteri ıcın degıl de okulu ıcın oyle dıyo... aileler haklı çıkar genelde ama omların istememe nedeni saçma benım aşkem de eşim on okulu İÇİN istememişti yurtıdısnda okuduğu ıcın denkşıgı yok hala lise mezunu gözüukuyo falan demişlerdi ama önemli degıl karakteri için bısey deselerdi istemezdim içimize sinmedi va deselerdi evlenmezdim ama neden başkaydı ben ısrar ettim evlendim . Boşver ya bu zamanda üniversite okumak kadar kolay ne var aöf den bin tane okul okuyabılır her dört yılda bir ne var ya boşverrrrrrrr gitsin tarih okusun AÖF den al sana okul mezunu bumudur . Mezun olup işsiz tonla insan var

Benim için üniversite mezunu olması da yeterli değil mesela. Okuyan, araştıran, aktüel meselelerde fikir sahibi olan ve bu fikirlerini kaliteli bir şekilde dile getiren birisi olmalı. Herkesin beklentisi farklıdır. Bu konuda bir şey diyemem. Ben ekonomik anlamdaki farka değil de kültürel anlamdaki farka bakarım mesela.

Ben eğitim seviyesinin, üniversite ortamı gibi bulunulan ortamların, arkadaşlıkların, muhattap olunan insanların kişinin hayat görüşünü etkilediğine inanıyorum. Benim için denk olmak bu anlamda önemli. Boş uni mezunu olacağına kendini geliştirmiş ilkokul mezunu olsun da diyemem. İkisi de olmasın, kendini geliştirmiş üniversite mezunu olsun derim. Ama bütün bunlar benim kendi fikrim. Siz sorun etmedikten sonra hiçbir önemi yok.

İyi de el alem Ada'mın diplomasını mı istiyor

Yani en fazla ne iş yapıyor damat derler

Ben bir arkadaşa sordum serbest meslek dedi ben hiç onun eşinin işini öğrenemedim mesela

Ya da kuyumcu sahibi bir tanıdık var Ada'm ne mezunu bilmem eşi üniversite mezunu ev hanımı mesela

Ama şekerim ailen de çok yüzeyselmiş.

Adam neden iyi giden işyerini kapatsın ki , deli mi? Kendi işyerinin sahibi olmak baba göre bulunmaz nimet, o ayrı.

Bir de memur danatla övünmwk nedir, yan i başbakan değil m.vekili değil. Sen kendin eminsen ailenin düşüncelerini önemseme derim. Yani adamın karakteri hakkında bir eleştiri olsa aileni dinlerdim amma memur damat sevdası...bilemedim.

Esnaflığı bırakıp ha deyince herkes memur oluyor çünkü
Ailen de memur emeklisi mi?

insanlara memur damat demek işte tüm dert . esnaf olmasını sorun ediyorlar. kendi iş yerini açar diyorum, ona da hayır, okusun ama işine devam etsin diyorum , sadece memurluk.
Kendileri bulsun evlensin memurla seviyorsan evlen allahtan sunu istiyorum degıl hayırlısını istiyorum diye dua etmeli

Ama çok garip eskiden dinine bağlı seni sayan seven adam kadın aranırdı hanım olsun adam olsun evine baksın
Şimdi meslegın varsa varsın
Yoksan yoksun
Bu sadece eş seçiminde degıl bide beş dakıkalık cay ıctıgın bi masada arkadas ortamında Bile ..
Önemli olan atanmak degıl ya bu olmamalı ...
Şimdi esnaf oldu mu Da esnaf mı tacir mi derler
Hangi defteri tutuyor falan :)

Aynen. Üniversite mezunu olmak benim için de bu sebepten önemli. Üniversite havası solumuş olmak, kampüs ortamında bulunmuş olmak başka bir şey.

insanlara memur damat demek işte tüm dert . esnaf olmasını sorun ediyorlar. kendi iş yerini açar diyorum, ona da hayır, okusun ama işine devam etsin diyorum , sadece memurluk.
Sana bir örnek ailene anlat ... bir arkadaşım memur annesi aynen boyle ıstar etti memur olacak okumuş olacak begenmıyordu kımseyş annesi . Hatta memur olan biri vardı gene onu da begenmedi ikna edemıyordu kız . Kızım memur ona yakıssın vs sonra kız dayanamadı ilkokul mezunu biri ile kaçtı annesi büyük konuştu demekki adam cok kötü degıl ama cok ta iyi anlaşamıyorlar malesef kızı o görüştüğü ile evlendırseydı kızcagız bıkıp kaçmazdı . Sen sevgiline inanıyorsan güzel seyler hıssedıyorsan ve ailen sırf meslek açısından oyle dıyorsa bekle ikna et onları

Egitimli bir insandan kendine, bedeniyle degil zihniyetiyle deger bicmesini beklerim, olmasi gereken de bu degil mi zaten?. Eger bir kadin bedenini beyninden daha onemli goruyorsa, okumak cahilligini bile almamis derim.
O ayrı mevzu
Aslında dedıgınız şeyde de çok inçe bi çizgi var :)

sevgilim berberlik yapıyor. kötü bir meslekmiş gibi görülüyor çevremde. Esnaf diyin, serbest meslek diyin diyorum. dedikleri şey yok tanıyan çıkacak elbet deyip kestirip atıyorlar. hiç tanımak istemediler, tanışmak istemediler. kimdir nedir demediler. Gelip tanışacaklar ama küçümserse benim ailem ben yerin dibine girerim.

Öğretmen komşumun inşaatta usta eşi var

Evleri arabaları iki çocukları Mutlu hayatları var

Hiç bu Adam eğitimsiz demedim ki kadından daha vizyon sahibidir kendisi mesela

Burda cok konuda ornek vermistim, eski isyerimde temizlik islerine bakan bir abla vardi, kadin 30 kusur yaşinda ihanete ugrayip boy boy 3 kucuk cocukla evi terkediyor, okumam bile yoktu, bakkaldan alisveris yapmayi beceremezdim diyor ama o haliyle dimdik ayakta durup 3 cocugunu okutuyor.
Bizim hatunlar da okumus meslek sahibi olmus, ama hala babam bakmaz ot çöp diyip dayak yiyip, ihanete ugrayip sineye cekmeye devam ediyorlar.
Zaten lafa gelince egitimli kulturlu ama hayatinda okul kitaplari haricinde 2 satir okumamis, ne dunyadan ne cevrelerinden haberleri olan, 2 lafi bir araya geririp kendini ifade edemeyen o kadar cok tanidigim var ki, artik diplomaya sadece mesleki olarak bakiyorum.

bende yeri geliyor sevgilimi öyle görüyorum. Şaşkın şaşkın bakıyorum , anlamıyorum çünkü bilmediğim şeyler oluyor , açıklamasını bekliyorum

Biri söylemişti doktor bir bayan daha guvenılır dinine bağlı diye imamla evlenmiş birinin tanıdığı . Doktorlara yanaşmadı bayan ve mutlularmış

bende yeri geliyor sevgilimi öyle görüyorum. Şaşkın şaşkın bakıyorum , anlamıyorum çünkü bilmediğim şeyler oluyor , açıklamasını bekliyorum

Aynen. Üniversite mezunu olmak benim için de bu sebepten önemli. Üniversite havası solumuş olmak, kampüs ortamında bulunmuş olmak başka bir şey.
Karşı cinsle dostluk arkadaşlık kurmak ilk üniversitede başlıyor mesela. Üniversiteye gitmemiş insanların bir çoğunda insanın karşı cinsle sadece arkadaş olabileceğine inanmadığını gördüm. Bambaşka bir şehirde aileden uzak, kendi ayaklarının üzerinde yaşamak da çok büyük artı özellikle bir erkek için.
Yoksa üniversite okudu diye kimse her şeyi biliyor olmuyor. Lisans egitimimizin yüzde kaçını kullanıyoruz ki?

Ha şu var sevgiliniz berber bu Senin yarın bir gün tayin durumunu etkiler mi ? O önemli Çünkü ne o işini bırakabilir o dakika ne sen ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…