seni isteyen birçok kimse var bula bula onu nerden buldun diyorlar. istiyorum güzellikle olsun , rest çekmeyim ama dediğiniz gibi imkansız gibi.Aileniz bence başkasını da istemez gibi. Tokat atmak nedir allahaşkına? Önceki yazdıklarınıza baktım anneniz "Benimle yaşlanırsın olur biter" demiş, onların başını beklemeye mi geldiniz dünyaya? Bir şekilde restinizi çekmeniz gerekiyor, bu şekilde kimseyle evlenmeniz mümkün gözükmüyor. Herkese bahane bulurlar.
seni isteyen birçok kimse var bula bula onu nerden buldun diyorlar. istiyorum güzellikle olsun , rest çekmeyim ama dediğiniz gibi imkansız gibi.
zaten memurum diyorsunuz. gelirinizde var. bunu eleştiren insanlar olabilir ama cidden bu adamdan eminseniz resti çekin evet. sana değer veren seven insan zor bulunuyor. zor bulunanı sırf lise mezunu diye terketmek allah katında kötü birşeydir bence.seni isteyen birçok kimse var bula bula onu nerden buldun diyorlar. istiyorum güzellikle olsun , rest çekmeyim ama dediğiniz gibi imkansız gibi.
zaten memurum diyorsunuz. gelirinizde var. bunu eleştiren insanlar olabilir ama cidden bu adamdan eminseniz resti çekin evet. sana değer veren seven insan zor bulunuyor. zor bulunanı sırf lise mezunu diye terketmek allah katında kötü birşeydir bence.seni isteyen birçok kimse var bula bula onu nerden buldun diyorlar. istiyorum güzellikle olsun , rest çekmeyim ama dediğiniz gibi imkansız gibi.
Aa hayret bir sey ya sanki adam katil tecavuzcu sirt cevirmek de neyin nesikardeşlerim bana sırt çevirdi, konuşmuyorlar. Annnem seviyorum diye inat ettim ayrılmayacam diye hastanelik oldu. Beni sen öldüreceksin diyip duruyor. Tanışmk istemediler , nasıl biri olduğu hakkında hiç fikirleri yok. Bana dedikleri laflardan sonra tanışmalarını erteledim. çünkü çok küçümseyici laflardı. Açıkçası korktum. Herkesin bir gururu var çünkü. Helalinden kazanıyor önemli olan o olması gerekirken memuriyeti önemli görüyorlar aile işte .. Yazın memlekete gidince tanıştırmayı düşünüyorum. Ailem istemiyor gelip gelip giderler diyorlar.
zaten memurum diyorsunuz. gelirinizde var. bunu eleştiren insanlar olabilir ama cidden bu adamdan eminseniz resti çekin evet. sana değer veren seven insan zor bulunuyor. zor bulunanı sırf lise mezunu diye terketmek allah katında kötü birşeydir bence.
sanki öyleymiş gibi yansıtıyorlar. Çok kötü iş yapıyormuş harama bulaşmış gibi çok abarttılar.Aa hayret bir sey ya sanki adam katil tecavuzcu sirt cevirmek de neyin nesi
Kardeslerinize ne oluyor hani anne baba karisir da onlara ne yav iyice abartmislar dozunu kacirmislar.
aslında çok basit bir mantık. başka insanların bilmesine ne gerek var ki. benim sevgilim benden 1 yaş küçük. annemde bunu sorun ediyor. of seni istemicekler vs. ya öyle bişey yok diyorum ama takıyor kafasına. bide yani elalem konuşur konuşur susar konuşçak malzeme kalmayınca başkasına sarar amaaan. inşallah çok mutlu olursunuzda herkes kıskançlığından çatlar.Bu işin sonu resti çekmeye gitsin istemiyorum. vermezseniz bende çeker giderim siz bilirsiniz dedim tehdit amaçlı . Annem bir hafta hasta yattı. başka insanlar ne düşünür diye beni mahvediyorlar işte.
tarif ettiğin gibi benim sevgilimde . Kültürlü , donanımlı, sosyal.. Ben ondan daha asosyalim. Bunu benim aileme anlatmak çok zor ,anlamıyorlar. Belki diyorum tanıyınca fikirler değişir fakat korkuyorumda denklik mevzusu edip işine laf etmelerinden.Ben şuan 2. üniversitemi okuyorum ayrıca yüksek lisans da yaptım. Erkek arkadaşım lise mezunu kendi işini yapıyor ama dünyada gezmediği yer kalmamış. Çoğu üniversite mezunu insandan çok daha donanımlı ve kültürlü. Benim ailem arkadaşlarım herkes başta önyargılı davrandı çünkü ailemizde üniversite okumayan yok. Ama ben erkek arkadaşıma güveniyorum arkasında durdum ve zamanla tanıttım onlara. Erkek arkadaşım da kendini gayet iyi ifade etti. Şuan bir sorun kalmadı, hatta annem çok seviyor. Ben hayatta şunu öğrendim ki bir adam herşeyden önce çalışkan ve vicdanlı olursa herşey hallolur.
amin inşallah. elalemin ağzı torba değil ki büzesin. Herşeye birşey bulurlar.aslında çok basit bir mantık. başka insanların bilmesine ne gerek var ki. benim sevgilim benden 1 yaş küçük. annemde bunu sorun ediyor. of seni istemicekler vs. ya öyle bişey yok diyorum ama takıyor kafasına. bide yani elalem konuşur konuşur susar konuşçak malzeme kalmayınca başkasına sarar amaaan. inşallah çok mutlu olursunuzda herkes kıskançlığından çatlar.
Fazlasıyla kibirlenip, kendilirini çok büyük görüyorlar. ben ne dersem kabullenmiyorlar. Memurla evlenen arkadaşlarımda var, lise mezunu olup asgari ücret alan eşleri olan arkadaşlarımda . Hangisi mutlu derseniz ikincisi. Ben bunlardan örnek verince bizene onlardan deyip geçiştiriyorlar. meslek için ayrılan insanları örnek gösteriyorlar.Banane onlardan deyincede çatışma başlıyor.Benim eşim de lise mezunu ben biri örgün biri açık iki üniversite bitirdim.
2.5yildir evliyim.Sorun yaşadım mi ?
Şöyle diyeyim bazen farklı şeylerden konuşmak tartışmak istiyorum ancak olmuyor.
Benim gibi çok kitap okusun istiyorum an sevmez okumayı malesef.
Bi kitap hakkında bile sohbet edemem kendisiyle.
Ama bunlar çok mu mühim şeyler yo değil aslında.
Çünkü kibar duygusal beni önemseyen biri.
Üniversiteden sınıf arkadaşlarıma bakıyorum mesela eşim onlardan kat kat iyi biri.
Kısaca doğru insanı bulmak önemli.
Ailen çok kibirli geldi bana en azından bi tanissinlar bi ölçüp bicsinler.
okur , orda sıkıntı yok . Memur olmak kolay mı. İlla herkes memur olmak zorunda mı? Memur olmayan insanlar neden küçük görülüyor?Anneniz haklı, ben demiyorum ki ayrılın ama madem çalışkan bir erkek, bu devirde lise mezunu olmanın yetersiz olduğunu kendisi fark edip, okumalı.
0-6 yas aralığındaki kızlarımin geleceğini şimdiden düşünüyorum, okumaktan başka çareleri yok diyorum. Ben de bu mantıkla yetiştim, anneniz de muhtemelen o mantıkta yetistirdi sizi ki tepki veriyor. Her kadın ve erkek maddi duruma bakmaksizin okumalı ve çalışmalı.
o kdar üniversite mezunu olup boş insan var ki çevrede. Aileler bunu göremiyor. Her türlü ahlaksızlığı yapan ama görülen tek yan mesleği , kariyeri oluyor ne yazıkki.Bu da son yıllarda çıktı lise mezunu diye insanları aşağılamak. Adam berber olmak istemiş ee berberlik mesleğinin eğitimi üniversitede olmadığına göre çırak olarak usta berberlerin yanında eğitimini almış.
Kitap, gazete okumak, sosyal ortamlara girmek illa üniversite okumakla olmuyor.
Sadece bizim ülkemizde toplum ve aile baskısı olduğu için üniversite ortamında kendini geliştirmek çok daha kolay.
Eskiden nasıldı bilmiyorum ama şu an üniversite mezunlarının %80i lise mezunundan bir farkı yok.Hele taşra üniversitelerinde kampüslerde öğrenci bile yok.Sınavdan sınava açıköğretim gibi olmuş her yer.
Ben memur olmak zorunda demedim ki. Okusun dedim. Vizyonu genislesin, bir alanda uzmanlassin, üniversite sadece size meslek mi kattı? Olay memur olmak olsa idi, lise mezunu memurlar da var. Sizin bakış acınız memuriyet olabilir ama benimki daha farklı.okur , orda sıkıntı yok . Memur olmak kolay mı. İlla herkes memur olmak zorunda mı? Memur olmayan insanlar neden küçük görülüyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?