Meslek önemli mi?

Şurada yazılanları okuyorum da allahım ya. Nasıl insanlar var. Liseyle üniversite arasında sadece 4 yıl eğitim farkı demişler. Oldu. Ben Kabataş lisesinden mezun olcacağım misal üstüne Boğaziçi'nde okuyacağım ve benim Zeytinburnu endüstri meslek mezunuyla aramdaki fark sadece 4 yıl olacak öyle mi?

Kendinizi kandırmayın diyorum.
 
Konu sahibi madem karşındaki insandan eminsin.
Bekleyin acele etmeyin derim.
Sevgilin de girsin sınava yüzde elli bursla özel üniversitede çok zor olmayan bi bölüm okusun mesela (işine rahat vakit ayirabilecegi)
Veya en olmadı açık öğretimden bi bölüm okuyabilir mesela.
Ailene diplomasını cerceveleyip versin sonrasında da.Böylece herkese hava atabilirler diplomali damadimiz var diye.
 
Cok yakinim doktor eşi lise mezunu dogru duzgun işi bile yok ama Allahim o ne sevgi kadin kocasinin agzinin icine bakıyor . Cok guzel anlasiyorlar mutlular . Üniversite yeterlilik diplomasi veriyor kendini geliştirme bambaşka bir şey .
 
Kamu bana da daha güvenilir geliyor , az ama sürekli iş. Eşim kamuda göreve başlamadan evvel özelde çalışıyordu , bana da soğuk gelmişti.

Ama Benim için çok önemli mesele değil eğitim düzeyi de maaşı da kamuda çalışması da.. yani bunlar ilişkimi belirleyici olmaz. Olsaydı iyi olurdu derim en fazla. Ama kamuda çalışmıyor yada eğitim düzeyi maaşı düşük diye istemem demem, demedim de. Eşimin de eğitim düzeyi ve maaşı benden az . Annem bir istemiyorum diyecek oldu , eşimi tanıyınca o da ısındı açılmadı meslek maaş denkliği olmayışı bir daha.

Kendine de sevgiline de güveniyorsan neden olmasın? Ailen tanıştı mı peki? Bunlar tanıştıktan sonraki yorumları ise ısınamayıp bunları bahane ediyor olabilirler
 
tanışmadılar tanışmayı reddediyorlar. biraz yumusatmak geldiklerinde iyi davranmalarını sağlamak istiyorum.
 
Kamunun garantisi kimse icin yok artık. Bir de kafa yapiniz kültürel birikiminiz uyuyor mu . Mesela siz cok gelistirebildiniz mi kendinizi arada uçurum var mi bunlar önemli
 
Kamunun garantisi kimse icin yok artık. Bir de kafa yapiniz kültürel birikiminiz uyuyor mu . Mesela siz cok gelistirebildiniz mi kendinizi arada uçurum var mi bunlar önemli
aramızda uçurumlar yok . Kültür bakımından hiç bir eksiklik olmadı şimdiye kadar
 

Değil tabi ki.Ama kaç öğrenci böyle bir yerden mezun oluyor?
Ben yakın zamanda taşra üniversitelerinin birkaçına gittim.Kampüste öğrenci yok. Şok oldum.Sınava geliniyormuş sadece.Tek kitap okumadan üniversiteden mezun olan insanlar var.
Bu arada iyi bir üniversiteden ve iyi bir bölümden mezunum bunu da belirteyim, çünkü bu forumda nedense böyle yorumlar yazınca kıskanıyosun ondan böyle yazıyorsun diyenler çoğunlukta.
 
Her üniversite mezunu bir değil, her lise mezunu da. Simdi genelde üniversite mezunları kendilerini entelektüel açıdan çok gelistirmediklerinden bence fark kalmiyor arada cunku bu farki yaratan sey entelektüel seviyededir. Kendini entelektüel açıdan geliştirmiş bir lise mezunu ile geliştirmemış bir üniversite mezunu da olmaz yani .
 
bu çok değişkeni olabilecek bir konu.
benim için eğitim denkliği önemli ama başkası için önemsiz olabilir. sizin ne düşündüğünüz ne hissettiğinizdir önemli olan
 
Size şöyle bir örnek vereyim, Türkiye'nin en genç girişimcisi seçilmiş lise mezunu birini tanıyorum. Şuan kendi şirketinin başında milyonlar kazanıyor. Entelektüel kimliği çok gelişmiş , aktif bir iş adamı ve gayet düzgün bir adam. Bari bir üniversite bitireyim diye aynı zamanda ite kaka uzaktan eğitimle üniversite okuyor. Çünkü kurduğu şirketlerde bazen üniversite mezunu olmadığı için yönetim kadrosunda yer alması sıkıntı olabiliyor. Üstelik onu bile dondura dondura uzatıyor.

Bunu neden anlattım? Çünkü yukarıda bir çok arkadaşın belirttiği gibi her lise mezunu aynı değildir, her üniversite bitiren de mükemmel değildir. Önemli olan kendini geliştirmektir.

O yüzden önemli olan sizin nasıl hissettiğiniz ve ne hissettiğinizdir. Kimseye kulak asmayın.

Ayrıca kendisi gerek görüp isterse hem çalışır hem de uzaktan eğitimle ya da açıköğretimden üniversiteyi bitirebilir. Bu da bir çözüm.
 
Burada kaybetmiş kadın cok. Hayatları, tercihleri, hatta kendini anlatmaları, imlaları Bile korkunc. Böyle insanların vereceği akıldan da hayır gelmez. Ben konu sahibine bunu anlatmak istiyorum.
 
Ay anlamıyorum okuyunca ne oluyor. Ne değişiyor. Her şey okul mu ?
Ben iki uni bitirdim. Eşim lise mezunu. Yüksek lisans da yapacağım hayırlısıyla. Ama eşimin lise mezunu olması beni hiç alakadar etmiyor. Çok şanslıyım onunla evlendiğim için.
Önemli olan karakterdir. Kadınına ne kadar değer verdigidir. Uni mezunu olup da bir halta yaramayan yüzbinlerce erkek var. Yahu şu devirde düzgün erkek bulamazken bir de kusursuz olanı arayanlar var. Ailene aynen anlatt. Uni mezunu olup sana hayatın boyunca cektirse ailen için kıymetli mi olurdu. Amaannnn canım işte bizim damat universite mezunu canım ne yapsa haklıdır mi diyeceklerdi. Anlayamıyorum bu takıntılı aileni.
 
Ne guzel de anlattiniz
 

Cok takinti yaptilar ne kadar dil doksem anlatsam anlamıyorlar. Memurluk ve universite okumakla adam olunacagini mutlu olunacağını aslında elalemi düşünüyorlar.
 
Evet meslek bencede onemli. Ayda 5.000 tl alan insaat iscisi olmak yerine 2.000 tl alan muhendis olmayi tercih ederdim. Ama soylede bir gercek var ki en yakin arkadaslarimdan biri universiteyi durumu olmasina ramen okumak istemedi o parayla is kurdu. Ayni hayati yasadik ayni kafadayiz sevgilisi de avukat. Kendini yetistirmis biri. İnsana gore farkeder diye dusunuyorum. Mudurum var bir tane, adam yerine koymazsin on tane universite okumus olsa ne yazar. Tamamiyle kisisine gore degisecegini dusunuyorum kisaca.

İlk yazdigim cumleyi kendi hayatim icin yazdim, insanlari kucumsemek icin degil.
 

Sizce konu sahibi Kabataş/Galatasaray Lisesi, Robert Koleji gibi bir okulun ardından Boğaziçi/ODTÜ/Koç/Sabancı gibi üniversitelerden birinde mi okuyup memur olmuştur? Ben sanmıyorum. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bu yıl lisans eğitimini tamamlamış biri olarak size şunu söyleyebilirim ki üniversite öğrencilerinin ve son dönem mezunlarının çoğu bitik durumda. Hele eğitim fakülteleri tamamen içler acısı... Anadolu'daki standart bir üniversiteden ya da yeni nesil apartman üniversitelerinden mezun olup üzerine kendi çabasıyla ekstra entelektüel birikim koymayan birinin (genelde koyulmaz/çok nadir çıkar öyleleri) lise mezunundan farkı, 4 yıl daha fazla okuması ve dünya gözüyle birkaç akademisyen görmesidir. Ha bir de diploma veriyorlar yanında. Bu dediklerimi dil bilmeyen mühendislerden, imladan bihaber öğretmenlerden, okuduğunu anlamayan diplomalılardan görebiliyoruz bence.
 

30 küsür yaşındayım, çok iyi bir eğitim aldım hem lise hem de üniversite olarak. ifşa olmamak adına bilgilerimi yanlış giriyorum. Zaten söyledim hep de söyleyeceğim üniversite mezunu olmak bile yetmez denklik için üniversiteleri bile tartmak Lazım. Bu bahsettiğiniz öğretmen ve mühendisler işte bu kat arası üniversitelerden mezun oluyor. Yoksa bir İTÜ mühendise kimse aman ne var o da üniversite mezunu ben de diyemez. Bundan bahsediyorum.

Buradaki insanlar daha bunun Bile ayırdını yapamıyor. Her fakülte mezununu aynı sanıyorlar. Hatta lise dengi tutuyorlar.

Ancak karşımızda en azından öğretmen olmuş bir kadın var. Bunu da göz aradı etmemek Lazım. Kaldı ki benim Boğaziçi, odtü, yıldız, İstanbul üniversitesi mezunu öğretmen arkadaşlarım var ve hepsi devlet memuru.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…